Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"täidis" - 182 õppematerjali

täidis - ja õõsdrenaaž on põhiliselt ajaloolised mõisted.
thumbnail
5
doc

Taignad

Sõelu peale jahuga segatud küpsetuspulber ja tõsta õrnalt ühtlaseks. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vormimine: Kummuta küpsenud biskviit suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile, koori kasutatud paber ettevaatlikult maha ja lase tainaplaadil jahtuda. Täidiseks mikserda sidrunimahl ja -koor ning mõlemad suhkrud kokku toasooja toorjuustuga. Kalla peale tugevaks vahuks mikserdatud koor ja tõsta ettevaatlikult kokku. Määri täidis jahtunud põhjale ja lase rullil paberisse pakitult külmas paar tundi jahtuda ning maitsestuda. Kaunista vanillsuhkruga maitsestatud vahukoore ja valge sokolaadiga. Küpsetamine: Küpseta 225° juures 7­8 minutit. Beseetaigen Pähkli-kohvi beseeküpsised TOORAINE TAIGEN TÄIDIS VIIMISTLU KOKKU NIMETUS S 1. Munavalge 3tk 3tk 2

Toit → Kokandus
69 allalaadimist
thumbnail
4
doc

NIMEGA TOIT BALLOTINE

temperatuur peaks olema vähemalt 740C. Kala ballotine tegemiseks tuleb kala väga hoolikalt puhastada luudest. Täidiseks kasutatakse erinevaid vürtse ja ürte, lisaks erinevaid kastmeid. Üsna tihti täidetakse kala ballotinet ka hakitud krabi, homaari liha, austrite või kammkarpidega. Enamasti kasutatakse tervet kala. Serveeritakse enamasti kuumalt. Ballotine serveerimisel saab klientidele avaldada suurt muljet. Ballotine lõigatakse horisontaalselt viiludeks, et oleks näha ilusti täidis. Üldiselt kasutatakse täideseks värvi ja kontrasti andvaid toiduaineid. Täidis võiks olla teist värvi mis välimus. Väga hästi sobib rohekas täidis valge või roosa kalaga. Ühele inimesele arvestatakse paar viilu, millega serveeritakse ohtralt kastet. Ballotine on kõrge rasvasisaldusega toit, eriti kui seda serveeritakse rohke kastmega. Harva süües, on ballotine tõeline nauding. Kasutatud kirjandus http://www.wisegeek.com/what-is-a-ballotine.htm

Toit → toiduainete sensoorse...
6 allalaadimist
thumbnail
34
doc

Pagaritoodete kokkuvõte

Teise pritskotti asetada keedis, mis pritsida kreemi triipude vahele. Asetada kerkima ja seejärel küpsetada. Suhkur ja claro pulber segada. Lisada segu keevale veele niristades ja pidevalt segades. Soe küpsetatud tiigrikook pintseldada claroga, et anda ilus läige. Jahutatakse. Tükeldatakse. 1.4Kohupiima plaadikook Ristkülikuks rullitud pärmilihttaignale(1-1,5cm) määritakse ühtlaselt kohupiima-muna-suhkru täidis rosinatega. Taigna servad tõstetakse täidisele, et kerkimisel täidis välja ei valguks. Asetada kerkima. Küpsetatakse. Servad lõigatakse ära ning tükeldatakse. 1.5Teekook Ristkülikuks rullitud pärmilihttaignale(2cm) puistada streisel(jahu-või-suhkur). Asetada kerkima. Küpsetatakse. Kreemiks vahustatakse või tugevaks vahuks, lisatakse suhkrusiirup ning vahustatakse veel. Maitsestada vanillisuhkruga. Jahtunud kook lõigata horisontaalselt pooleks. Kahe kihi vahele määrida kreem. Tükeldatakse. 1.6Pidusai Valmistatakse ümmargustes vormides

Toit → Pagar-kondiiter
19 allalaadimist
thumbnail
10
pdf

Black Hat SEO

Black hat SEO Juri Kononov Tallinn, ITK, 2012 BLACK HAT SEO / SPAMINDEXING MEETODID Content Spam · Keyword stuffing (võlts märksõnade täidis) · Hidden or invisible text (nähtamatu teks) · Meta-tag stuffing (võlts meta andmete täidis) · Doorway pages · Article spinning (artiklide varastamine) Link spam · Mirror websites / Redirection / Cloaking KEYWORD STUFFING · Tõstab saiti otsingu resultaatides teatud märksõnade hulgas. HIDDEN OR INVISIBLE TEXT · Sarnane Keyword Stuffinguga, lisaks paneb otsinguämbliku mõtlema, et teatud otsingusõnadel on reaalne kontent. META-TAG STUFFING DOORWAY PAGES Article spinning LINK SPAM MIRROR WEBSITES / REDIRECTION / CLOAKING

Informaatika → It eetilised, sotsiaalsed ja...
18 allalaadimist
thumbnail
2
rtf

Kohupiima-vaarika rull

Kohupiima-vaarikarull · Mis meil vaja on? · Rull: 4 muna 1 dl nisujahu 1 dl kartulijahu 2 dl suhkrut 1 tl küpsetuspulbrit Täidis: 400 g kohupiimapastat 2 dl (1 pakk) vahukoort 0,5 dl suhkrut 1 tl vanillisuhkrut 3-5 dl vaarikaid Retsept Kuumuta ahi 200 kraadini. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sõelu hulka eelnevalt segatud kuivained (jahu,kartulijahu, küpsetuspulber) Määri tainas ahjuplaadile (küpsetuspaberiga kaetud) ja küpseta kuni 10 min, Kummuta biskviit teisele, suhkruga kaetud küpsetspaberile.

Toit → Kokandus
9 allalaadimist
thumbnail
19
docx

Pärmitaignatooted

Sool 0,024kg Vesi ~1,2kg 1.1.2. Valmistamine: Kõik toorained segatakse ühtlaseks taignaks. Taigen jäetakse käärima. Käärimise aeg 20-30 min. Kerkekappi temperatuur +30 kuni 40 C. 1.2. Vormimine: 1.2.1. Täidise koostis: Margariin 0,24kg Kohupiim 2,64kg Suhkur 0,36kg Combani (aroom) 0,012kg Vaniljekreem Frio 0,2kg Muna 9tk/0,45kg 1.2.2. Kirjeldus: Valmistatakse täidis. Käärinud taignast kaalutakse 50 g tükid. Veeretatakse kuklid. Asetatakse küpsetusplaadile kerkima 20-30 min. Kerkinud kukli keskele vajutatakse õõnsus. Määritakse munamäärdega. Õõnsusesse pritsitakse kohupiimatäidis 30g. Küpsetatakse. 1.3. Viimistlus ja küpsetamine: 1.3.1. Koostis: Vormimiseks: Nisujahu 0,2kg Määrdeks: Muna 3tk/0,15kg 1.3.2. Kirjeldus: Ahi kuumutatakse 200-220-ne kraadini. Toode on ahjus 12-15 min. Küpsenud toode

Toit → Pagaritoodetet tehnoloogia ja...
38 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Šokolaadimakroonid

Sokolaadimakroonid Väikesed mandlisokolaadibesee küpsised, mis on omavahel ühendatud sokolaadikreemiga. 15 tk Küpsised: 125 g tuhksuhkrut 1 sl kakaod 1 pk (75 g) mandlijahu 2 munavalget Täidis: 300 g sokolaadi 1 tl piima Sõelu kaussi tuhksuhkur ja kakao, sega juurde mandlijahu ja kõvaks vahuks vahustatud munavalged. Tõsta segu pritskotti. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja pritsi taignast u. 23 cm läbimõõduga 30 ketast. Vajuta märja näpuga tainaketaste pealispind siledaks ja jäta need 15 minutiks ootele. Kuumuta ahi 175 kraadini ning küpseta 1520 minutit (jälgi ,et küpsised liialt ei pruunistuks ja kõrbema ei läheks). Lase neil jahtuda ja eemalda siis küpsetuspaberilt. Sulata sokolaad kuumaveevannil ning lisa soe piim (vala piim tassi ja aseta tassiga kuuma vee sisse). Piima lisamine aitab sokolaadil küpsiste vahel paremini tahkuda. Kui kreem on pisut jahtunud, siis võta üks küpsis, tõsta sellele lusikaga sokolaadikreemi ...

Toit → Retseptid
22 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Kõrvits

Valmistamine: Lõika kõrvits kuubikuteks ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta soolaga ning küpseta seejärel 200kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni kõrvits on pehme. 2.12.2012 Vooderda pirukavorm muretainaga ning eelküpseta 10-15 minutit, kuni põhi on kergelt pruunistunud. Samal ajal püreesta kõrvitsa viljaliha ja piim köögikombainis, siis klopi munad rõõsa koorega ning lisa kõrvitsapüree. Maitsesta tüümiani, soola, pipra ja muskaadiga. Vala täidis eelküpsetatud pirukapõhjale, laota peale juustukuubikud (võid neid veidi täidisesse suruda). Küpseta 200kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni täidis on küpsenud. Kui pirukas kipub pealt liialt pruunistuma, siis kata fooliumiga. Lase pirukal enne serveerimist 5-10 minutit taheneda, kõrvale paku salatit. Austraalia kõrvitsapirukas Kogus: kaheksale Koostis: Tainas: 3 dl nisujahu 125 g hakitud võid 2 tl suhkrut 4 sl jääkülma vett Täidis: 2 kergelt klopitud muna

Toit → Toitumisõpetus
37 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Udmurdi retseptid

maitse järgi soola, 2,5 dl rukkijahu ja 2,5 nisujahu. Täidis: 500 g keedetud sealiha ja 300 g kapsast, 100 g hakitud rohelist sibulat, 100-250 g sealiha keeduleent, 6-10 muna. Valmistamine: Veeretada jahust, munast, veest ja soolast kuulikesed, rullida need õhukeseks ja vormida korvikesed. Keedetud sealiha ja tükeldatud kapsas ajada läbi hakklihamasina, lisada sibul ja sealiha, keeduleem ning munad. Segada korralikult läbi. Kanda täidis lusikaga korvikestesse. Seejärel lähevad perepetsid ahju. Küpsevad 15-20 minutit kuumusel 200 kraadi. Ahjust tulnud perepetsidele määritakse sulavõid. ************************************** ÕUNAKOMPOTT LODJAPUUMARJADEGA: Viilutada 5 õuna, panna veega täidetud potti ja lasta keema. Lisada peotäis lodjapuumarju, pool klaasi suhkrut ja keeta 10 minutit. Võib juua nii kuumalt kui jahutatult. ***************************************** MEEPRÄÄNIK

Ajalugu → Ajalugu
8 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Kirsi-toorjuustutort

Kirsitoorjuustutort Ammu pole saanud siia postitada ühtegi magusat retsepti, parandangi kohe selle vea ja pakun järgi tegemiseks ühe maitsva ja lihtsa toorjuustutordi. 12 tk Põhi: 150 g sokolaadiküpsiseid 50 g sulatatud võid I Täidis: 450 g toorjuustu 2 muna 1 dl suhkrut 1 tl vanillsuhkrut II Täidis: 500 g 20% hapukoort 0,5 dl suhkrut 1 tl vanillsuhkrut Kate: 400500 g külmutatud või kompotikirsse (1 dl suhkrut) 2 sl kirsilikööri või brändit Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga vooderdatud 2426 cm lahtikäiva tordivormi põhja. Sega mikseriga omavahel toorjuust, munad, suhkrud ja vala küpsisepõhjale. Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit, tõsta ahjust välja ning jahuta vormis 30 minutit.

Toit → Retseptid
26 allalaadimist
thumbnail
1
odt

Kohupiima-kodujuustu kook mustikate ja musta leivaga

vahustatud vahukoor. Paisuta zelatiini väheses külmas vees ning seejärel sulata kuumavee vannil. Viimaks nirista sulanud zelatiin kohupiima massi hulka, ise pidevalt segades. Koogi kokkupanemiseks võta 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm, pane põhja küpsetuspaber ja vala põhjale leivapuru. Suru see kätega ühtlaseks kihiks. Leivapuru peale pane umbes kolmveerand mustikatest (külmutatud mustikaid ei pea eelnevalt sulatada, võid otse põhjale tõsta) ja siis vala peale täidis. Tõsta külmikusse vähemalt 4 tunniks tahenema, ideaalis võiks olla külmikus 8-10 tundi enne serveerimist. Enne serveerimist pane peale ülejäänud mustikad (kui kasutad külmutatud mustikaid, siis ära neid eelnevalt sulata).

Toit → Toiduvalmistamine
8 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Maasika-mascarpone korvikesed

Lase korvikestel 10 minutit vormis jahtuda ning kummuta siis vorm tagurpidi lauale, et korvikesed välja tuleksid. Sulata sokolaad veevannil ja määri pintsliga korvikeste sisse. Jäta mõned maasikad kaunistamiseks, ülejäänud lõika väikesteks kuubikuteks. Vahusta vahukoor. Lisa mascarponele suhkur, laimimahl jakoor, maasikatükid ning lisa vahukoor (vastavalt oma eelistusele kas 1 või 2 dl). Tõsta täidis tordi pritskotti ja pritsi igasse korvikesse täidist. Kaunista maasikate ja riivitud sidrunivõi laimikoorega.

Toit → Retseptid
23 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Köögiviljaroog ja hakkmassist valmistatud roog kus on kasutatud vähemalt kahte kuumtöötlusmeetodit

1 suur kapsas 4 sl nisujahu 4 sl võid 5 dl puljongit 200 g hapukoort 0,5 dl piima 3 sl kontsentreeritud tomatipastat Täidis: 500 g hakkliha 4 sl võid 1 - 2 hakitud sibulat 2 sl hakitud tilli 3 dl keedetud riisi (ehk 1-1,5 dl keetmata riisi) soola ja musta pipart Lõika toore kapsapea küljest suured lehed (12 tk). Pane need soolaga maitsestatud vette ja keeda 5 minutit. Tõsta kapsalehed välja ja aseta nõrguma. Lõika paksud rootsukohad õhemaks. Valmista täidis. Pruunista sibul võis, sega kõik täidiseained ja maitsesta. Pane täidis kapsalehele, tõsta lehe küljed täidisele ja rulli kokku. Veereta kapsarulle jahus. Pruunista pannil ümberringi kuldpruuniks. Tõsta pruunistatud kapsarullid ahjuvormi. Lisa puljong ja küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit. Sega piim, hapukoor ja tomatipüree ning vala kapsarullidele. Küpseta veel 5-10 minutit. Serveeritakse veedelikuga.

Toit → Toiduvalmistamine
7 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Keedutainas

küpseta veel 10-15 minutit. Küpsetamise ajal ära tee ahjuust lahti! 8. Ava ahjuuks ja lase küpsetistel natuke jahtuda. 9. Õnnestunud keedutaina küpsetised on seest tühjad ja ei lange kokku. Kokkulangenud küpsetised pane natukeseks ajaks ahju tagasi, kus nad uuesti kerkivad. 10. Täida magusate või soolaste täidistega. Jahtunud tuuletaskud lõika pooleks, alumistele pooltele pritsi või pane lusikaga täidis. Täidis · 2 dl vahukoort · 250 g maitsetatud kohupiima · ½ dl suhkrut · 1tl vanillisuhkrut Peale tuhksuhkrut ,küpsetuspaber kaasa 1. Vahusta koor suhkruga 2. Sega kohupiimaga ja kontrolli magusust 3. Lõika tuuletaskutel kaas ära ja täida. 4. Raputa läbi sõela tuhksuhkrut

Toit → Kokandus
12 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Liharoad konspekt

Pikitud liha ­ välisfileest, reietükist, seljatükist 1,2-1,5 kg lihatükk pikitakse porgandi jt toiduainete ribadega, maitsestakse ning vormitakse PORTSJONTÜKID Klops ­ reietükist, seljatükist 1,5-2cm paksune toode, vasardatud ja vormitud Liharull ­ reietükist, seljatükist, täidisega vormitud sidumise teel või kinnitatud puutükiga. Lihaviil (40-60g) vasardatakse ja maitsestatakse, sellele tõstetakse täidis. Lihaviil keeratakse rulliks, vormitakse Antrekoot ­ fileest, reietükist, seljatükist, 1,5-2 cm paksune toode. Vasardatud, ovaalseks vormitud Biifsteek ­ fileest 1,5-2cm paksune toode. Vormitud Langett ­ fileest 1,5-2cm paksune toode. Vasardatud ja vormitud. Filee ­ fileest, 3-4cm paksune toode. Vasardatud ja vormitud. Romsteek ­ reietükist, seljatükist, 1,5-2cm paksune toode. Vasardatud, vormitud, maitsestatud, paneeritud Filet mignon ­ sisefilee peenemast osast. 3-4cm paksused viilud

Toit → Kokandus
31 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Toidud

mascarpone'ga.(Mascarpone-rasvane lehmapiimast valmistatud toorjuust on koorene, kreemja konsistentsiga ja veidi hapuka maitsega.) 6 Vahusta vahukoor ja suhkur. Sega omavahel mascarpone ja vahustatud koor. Lisa poolitatud maasikad. 7 Leota zelatiinilehti 5 minutit külmas vees. Seejärel pigista lehtedest välja liigne vesi, pane lehed vähesesse kuuma vette ja sega ruttu ühtlaseks. Nirista zelatiin täidisesse ja sega kergelt läbi. 8 Kalla täidis vooderdatud kaussi. Aseta sarlott 4 tunniks külmkappi. 9 Enne serveerimist pista kauss korraks kuumaveevanni ja kummuta siis kook ettevaatlikult serveerimisalusele. Kaunista maasikatega.

Muu → Käsitöö
23 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Metallurgia kõrgahjutehnoloogia

2. Teadusharuna uurib metallurgia, kuidas toimub tootmise ja töötlemise tehnoloogia ning heidetakse pilku metallide ja nende sulamite omadustele. Et kõiki neid metalle saavutada, on meil tarvis kõrgahje, mille abil õigetest sulamitest tekivad ka erinevad metallid. Kõrgahjutehnoloogia Kõrgahi töötab sisuliselt nagu vastuvool. Keemilistel reaktsioonidel tekkivad gaasid liiguvad alt üles, kõrgahju täidis aga ülevalt alla. Ülemine osa kõrgahjul on kõige madalama temperatuuriga ning see on ka rahvakeeli ,,soojendustsoon". Mida rohkem allapoole liikuda, seda enam kasvab ka teperatuur. Keskosas toimubki juba ka raua vaikne redutseerumine ,,käsnrauaks". Keskosas toimub ka aheraine muutumine räbuks lubjakivi toimel. Räbu kasutatakse ära näiteks tsemendi tootmiseks. Ahju allosas toimub juba raua rikastamine süsinikuga, täna millele raua sulamistemperatuur alaneb ja toimub raua sulatamine

Materjaliteadus → Materjaliõpetus
9 allalaadimist
thumbnail
5
pdf

Test 3, komposiitmaterjalid

Küsimus 1 Valmis Hindepunkte 1,0/1,0 Märgi küsimus lipuga Küsimuse tekst Mis on kõige tähtsam Euroopa Liidus kehtiv reeglistik väikelaevade ehitamiseks? Valige üks või mitu: a. EU Directive on the Construction of Recreational Craft b. Lloyds Register of Shipping regulatsioonid väikelaevade ehitamiseks c. International Organization for Standardization ISO 12215 d. The Offshore Racing Council regulatsioonid väikelaevade ehitamiseks Küsimus 2 Valmis Hindepunkte 1,0/1,0 Märgi küsimus lipuga Küsimuse tekst Millised näitajad eristavad katsete järeletehtavust katsete korratavusest? Valige üks või mitu: a. Erinev katselabor b. Sama katselabor c. Erinev katsemasin d. Sama katsemasin e. Erinev katsete läbiviija f. Katsete vahele jääv aeg on lühike Küsimus 3 Valmis Hindepunkte 1,0/1,0 Märgi küsimus l...

Materjaliteadus → Komposiitmaterjalid
4 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Maitsvad õunakoogid

Nüüd võid nõks kuumust juurde keerata ja endiselt pidevalt vispeldades kuumuta kuni segu pakseneb, umbes hapukoorelaadseks. Eelküpseta koogipõhja ahjus umbes 6-8 minutit ning seejärel vala keedukreem koogipõhjale. Peale laota õunad (näiteks ringiratast). Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Enne serveerimist lase veidi jahtuda. Mõnusalt rabeda tainaga õunakook Tainas: 200 g võid 200 g hapukoort 350 g nisujahu noaotsatäis soola Täidis: 400 g viilutatud õunu 1 tl jahvatatud kaneeli maitse järgi suhkrut Määrimiseks: muna Sulata või, sega juurde hapukoor, jahu ja sool. Sõtku ühtlaseks -- tainas on enne jahutamist üsna pehme. Pane pooleks tunniks külmkappi tahenema. Rulli jahtunud tainas kergelt jahusel laual suureks ristkülikuks (või kaheks väiksemaks ristkülikuks), aseta pool tainast väiksema ahjuplaadi peale.

Toit → Toiduained
5 allalaadimist
thumbnail
12
docx

Liharoad

 Suuretükilised liharoad – suurest tükist lõigatakse viilud  Portsjontükilised liharoad – kindla kaaluga  Väikesetükilised liharoad – kuubikud, ribad Rulaad:  Sea-, veise-, lamba-, vasika-, küülikulihast  Valmista ette täidis- hakkliha, köögivili, peekon, omlett.  Lõika liha tasapinnaliseks nelinurgaks, vasarda ja maitsesta soola ja pipraga.  Pane täidis liha peale ja rulli tihedalt kokku. Seo või pane tikkudega kinni.  Küpseta ahjus kombi režiimil, aegajalt vedelikuga kastes. Jahtudes võib hoida vajutise all. Pikitud liha:  Valmista õlist ja maitseainetest maitsestussegu, kui küpsetad või tunni pärast lisada ka soola.  Lõika pikkimiseks vajalik tooraine ribadeks (ploomid ja aprikoosid pooleks, köögivili ribadeks)

Toit → Kokk
14 allalaadimist
thumbnail
5
odt

Tordid

Pane kõrvale. 2) Pane ahi 190 C. Vahusta munad u. 5 minutit. Pane juurde suhkur segada, lisa juurde kõrvits ja sidrun. Sega sisse jahu. Määri taigen pannile, puista peale pähklid ja küpseta u. 15 minutit. Keera biskviit plaat tuhksuhkruga kaetud rätiku peale ning keera rulli. Lase jahtuda. 3) Samal ajal. Sega kausis kokku toorjuust, või ning vanilli keskmisel kiirusel kuni kreem on sile. Lõpuks sega sisse 1 1/2 tassi tuhksuhkurt. 4) Keera kook lahti, eemalda rätik. Pane täidis põhjale jäädes 2,5 cm kaugusele äärtest. Keera kook kokku ning lõika ääred ära. Kata ning lase tal külmikus seista 2-48 h. Pähklikreemine vahvlitort Koostis Koostis- ja maitseained 800 g Sokolaadi-pähklikreem (nt Nutella) 4 sl Aprikoosikeedis 110 g Ümmargused vahvlilehed 200 g Röstitud sarapuupähklid Tõeliselt magus suutäis, mille valmistamine võtab imevähe aega ning mida võib pakkuda kas või kohe. Kogus 12 lõiku.

Toit → Toiduvalmistamine
16 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Referaat virsik

Tõsta virsikud leeme seest külma veega täidetud kaussi, et need kiiresti maha jahtuksid. Vala siiurup väiksemasse potti, keeda seda 10-15 minutit ja tõsta siis jahtuma. Eemalda külmas vees jahtunud virsikupoolikutelt kivid ja koor. Koogipõhja tegemiseks sega tordipulber ricottaga ja veega ühtlaseks massiks, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja silu ühtalseks. Täidiseks sega ricotta suhkrute ja munakollasega ühtalseks. Jaga täidis tainale ja laota peale virsikud. Soovi korral lõika virsikud väiksemateks sektoriteks. Küpseta kooki 200-kraadises ahju alaosas 30-35 minutit või kuni kook on kuldne. Kontrolli puutikuga koogi läbiküpsemist, sest ahjud on erinevad. Nirista veidi jahtunud koogile peale kokkukeedetud virsikusiirup. Kasutatud kirjanuds: http://et.wikipedia.org/wiki/Virsik http://www.toidutare.ee/termin.php?id=563 Retseptid: http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=7970 http://www.toidutare.ee/retsept.php

Kategooriata → Tööõpetus
12 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Pooltoodete tabel

seotakse vorstisidumisvõttega Suuretükiline Vasikaliha, Vasardatud, Küpsetatud või 2-3 lõiku portsjonis küljetükk maitsestatud lihale keedetud lisatakse täidis, keeratakse kokku ja seotakse Suuretükiline Sealiha, Vasardatakse, Küpsetatud 2-3 lõiku portsjonis välisfilee, maitsestatakse, küljetükk lisatakse täidis, keeratakse rulli ja

Toit → Toiduainete õpetus
8 allalaadimist
thumbnail
22
ppt

Õpiprojekt

· 1spl soola · Veidi rasvainet praadimiseks Valmistamine 1. Klopi munad suhkruga lahti, lisa sool. 2. Lisa vaheldumisi jahu ja piim. 3. Lase taignal seista 1/2 - 1 tund, et jahu paisuks. 4. Prae kuumal pannil õhukesed ülepannikoogid mõlemalt poolt helepruuniks. 5. Serveeri suhkru, moosi või meega. Hüva nõu: · Kohevamate pannkookide saamiseks vahusta munavalge eraldi. · Ülepanni-pannkoogid sobivad ka täidisega pannkookideks: prae kook ainult ühelt poolt, aseta küpsetatud poolele täidis, pane kook kokku ja prae ahjus või pliidil üle. Hoia kuumas, et ka täidis ühtlaselt soojeneks. Vastlapäeva kombed ajaloos Eesti · Vastlapäev lõpetas jõuludega alanud söömaaja · Pärast vastlapäeva algas suur paast · Vastlapäeva teatakse ka lihaheitepäevana, sest sel ajal sai liha otsa. · Mitmel pool oli tavaks süüa kuni seitse korda päevas. · Hommikuks valmistati tangupuder. · Kui tangupudrule oli lisada soolaseeni ja

Pedagoogika → Haridustehnoloogia koolis
37 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Soome toidud

Eralda taignast umbes neljandik hilisemaks kasutuseks. Ülejäänud taigna rulli ovaalseks umbes 1,5 cm paksuseks tükiks. Aseta lihalõigud taignale, kattes sellest poole peekoni kogusega, nõnda et pool taigna läbimõõdust on sealihalõikudega kaetud. Seejärel aseta puhastatud kalad peekonile, maitsesta ja kata kalad seejärel ülejäänud peekonilõikudega. Tõsta täidisele taigna servad ja kata pealt ülejäänud taignaga, kastes veega taigna ühenduskohti, nii et täidis oleks ülenisti kaetud. Aseta pirukas küpsetuspaberile ja lase sellel umbes pool tundi toatemperatuuril kerkida. Ahju temperatuur on algul 250-260 kraadi. Pane pirukas ahju ja lase sellel esialgu pruunistuda. Seejärel vähendage kuumust 120-130 kraadini ja laske pirukal küpseda 4-7 tundi sõltuvalt kalade suurusest. Enne temperatuuri vähendamist võib pirukale määrida sulavõid, mis annab pirukale kenama välimuse. Süüa võib pirukat nii soojalt kui külmalt. Kevadine riis

Toit → Kokandus
31 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Praktika aruanne pagari erialale

Pärmitaignast tooted: Soolased tooted: vorstipirukas, viineripirukas, lihapirukas, singi-juustu stritsel, juustusai, porgandipirukas ja soolane kringel. Magusad tooted: kaneelisai, kreemisai, moonisai, moosisai ja kringel. Lehttaignast tooted: Soolased tooted: viineripirukas. Magusad tooted: kohupiimasai. Biskviittaignast tooted: kräsupea- ja rabarberikook. Muretaignast tooted: rabarberikook. Täidised: Soolased: porganditäidis, vorstitäidis ja lihatäidis. Magusad: vanillikreemi täidis, kohupiimatäidis ja hapukoore täidis. Masinaid mida kasutasin: küpsetusahi, kerkekapp, taignasegamismasin, digitaalkaal ja köögikombain. Kokkuvõtte Olles praktikal Joosand oü, arvan ma et parem on alustada oma esimest praktikad väikses ettevõttes, kuna siis leitakse rohkem aega praktikandi jaoks, ning seda edukamad on õpilase tulemused. Kõige rohkem oma praktika ajast valmistasin kringleid, kuna minu juhendaja sõnul tulid need väga ilusad ja kohevad välja.

Toit → Pagar
20 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Lihtne cheescake

Lihtne cheescake Vaja läheb: 200g Digestive küpsiseid 75g võid 400-450g toorjuustu 2dl vahukoort (1 pakk) 1tl vanillisuhkrut 4-5sl tuhksuhkrut Tõsta toorjuust külmkapist välja ning lase seista kuni on toatemperatuuril. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu 24cm küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja. Sega toorjuust tuhksuhkru ja vanillisuhkruga ühtlaseks kreemiks. Löö vahukoor õrnalt vahtu ja sega toorjuustu hulka. Vala täidis küpsisepõhjale ja aseta külmkappi umbes 5 tunniks kuni üleöö. Serveeri marjade või toormoosiga.

Toit → Kokandus
6 allalaadimist
thumbnail
8
ppt

Mehhiko rahvusköök

lõpuks kastmega kaetult üle küpsetatud pehme tortilja. Mehhikos pannakse enchilada-täidis lihtsalt kahe tortilja vahele. · Flauta (flau'ta) ehk flööt on ümber vähese lihatäidise toruks keeratud ja pannil pruunistatud tortilja. · Fajita (fahhita) puhul on tortilja kolm külge volditud taskuna ümber liha-salsatäidise, neljas külg on lahtine; meil nimetatakse seda pakkimisviisi räpiks. · Kui täidis on tortiljaga ümbritsetud nagu suletud kirjaümbrik, on see burrito (burito). Õlis keedetud burrito saab nimeks chimichango (tshimitshango). · Taco (tako) on sõrmesuupiste, mis koosneb tortiljast ja kastmega segatud lihast. Krõbe maisitortilja praetakse tako saamiseks õlis u-kujuliseks, pehme nisutortilja keeratakse ümber täidise rulli. · Quesadilla (kesadija) on tortilja pooleksvoltimisel saadud sändvitsh (topeltvõileib),

Toit → Kokandus
42 allalaadimist
thumbnail
1
rtf

KOHUPIIMA-VAARIKAKOOK

Ettevalmistusaeg: 20 min Küpsetusaeg: 30 min 20 inimesele Taigen: 1 pakk Vilma Juubeli tordipulbrit 1 dl nisujahu 1 tl küpsetuspulbrit 2 dl kookoshelbeid 200 g võid Täidis: 1 kg kohupiima 400g hapukoort 5 muna 3 dl suhkrut 1 tl vanillisuhkrut Katteks: 4 dl (külmutatud) vaarikaid Sega omavahel tordipulber, jahu, küpsetuspulber ja kookoshelbed. Näpi juurde tükeldatud külm või ja sega purutaoliseks taignaks. Täidise jaoks sega omavahel kohupiim, hapukoor, muna, suhkur ja vanillisuhkur. Pudista 2/3 taignapurust ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Vala peale kohupiimatäidis. Kata vaarikatega. Pudista peale ülejäänud taignapuru. Küpseta 200 C juures 30 minutit. Jahuta ja lõika ruutudeks. Vihje: Vaarikate asemel võid proovida ka kirsse.

Toit → Kokandus
9 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Virsikukook

Virsikukook Hästi maitsev ja kiirelt valmiv mahlane kook, mille täidises võib virsikute asemel ka ananassi kasutada. Kaerajahu muudab taigna krõbedamaks ning annab hea maitse, aga kui seda pole siis võib lihtsalt nisujahu kogust suurendada. Põhi: 100 g võid 0,75 dl suhkrut 1 muna 1 tl küpsetuspulbrit 0,5 dl kaerajahu 2 dl nisujahu Täidis: 1 suurem purk kompotivirsikuid 2 dl 20% hapukoort 0,5 dl suhkrut 1 tl vanillsuhkrut 1 muna Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja küpsetuspulbriga segatud jahud. Määri ümmargune 2426 cm koogivorm võiga ning suru taigen vormi põhja ja äärtele. Kalla virsikukompott sõelale nõrguma. Lõika virsikud viiludeks ja lao ringikujuliselt taignale. Vahusta muna suhkruga, lisa vanillsuhkur ja hapukoor ning vala kate virsikutele. Küpseta 200 C umbes 2030 minutit.

Toit → Retseptid
14 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Pannkoogiretseptid

nimi Pannkoogi retseptid Magus pannkook 4 tk muna 4sl suhkur 1l piim 1tl sool 6dl jahu 1 pakk kohupiima moos Lisan munadele suhkru ja siis vahustan. Valan piima ja peenestan kohupiima sisse ning raputan jahu ja maitsestan soolaga ja segan selle massi ühtlaseks taignaks ning praen õliga. Tööks vajan vispelit ja lusikat. Toidu valmistamisel järgin hügieeninõudeid, et juuksed oleksid kinni ja töövahendid puhtad. Serveerin pannkoogid koos moosi ja jäätisega. Soolane pannkook 2 muna 3dl piima 1,5dl jahu 0,5tl soola Täidis: 150g keedusinki 225g jämedalt riivitud juustu 2 väikest mugulsibulat 1dl hapukoort Klopi munad ja pool piimast lahti. Lisa jahu ja klopi ühtlaseks taignaks. Sega sool ja ülejäänud piim.Koori ja haki sibulad. Lõika sink ribadeks. Sega need omavahel.Küpseta taignast vähese rasvaga suured ülepannikoo...

Toit → Kokandus
15 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Kohupiimakorbid

Kohupiimakorbid Tainas: 2 ,5 dl piima 25 g pärmi 1 tl soola 1 dl suhkrut 8 dl jahu 100 g võid Täidis:: 1 Tere rosinatoru (300 g) 100 g Tere 30%-list hapukoort 0,5 dl suhkrut 2 muna 1 tl vanillisuhkrut Määrimiseks: 1muna Valmistamine Soojenda piim käesoojaks. Sega pärm, sool ja suhkur. Kui pärm,sool ja suhkur on segatud lisa piim. Sega hulka jahu ja pehme või. Jätka sõtkumist niikaua, kuni tainas kausi ja käte küljest lahti lööb. Kata kauss rätikuga ja lase soojas kahekordseks kerkida. Kalla tainas jahuga ülepuistatud lauale. Sõtku veidi ja vormi tainast kuklid. Lase küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil kerkida. Sega täidise ained omavahel. Vajuta jahuse teeklaasi põhjaga kukli keskele süvend. Määri taina servad munaga ja täida süvend kohupiimaga. Küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit. Mõnusat nautimist!

Toit → Kokandus
7 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Kalkulatsiooni näidis töö.

0,201 Koefitse nt 84% 0,604 (6 prt.) 1prt.=15 0g ÕUNA- JA PORGANDISUPP PÄHKLIRULLIGA Valmistusained 100g õunu 30-50g porgandit 200g vett 20g suhkrut 4g tärklist sidrunimahla või sidrunihappet Pähklirull 100-120g nisujahu 50g hapukoort 50g võid soola Pähklirulli täidis 50g võid 40g suhkrut 1spl mett kaneeli 30g võid määrimiseks munakollast Valmistusviis Pese ja koori porgandid ning tükelda ratasteks või ribadeks. Keeda porgandid suhkruvees peaaegu valmis, lisa puhastatud ja tükeldatud õunad. Keeda, maitsesta sidrunimahlaga ja lisa kulma veega segatdu tärklis. Lase keema, jahuta. Pähklirulli taigna valmistamiseks vahusta või, lisa hapukoor ning sega hulka jahu ja pisut soola. Sega kiiresti taigen, pane külma.

Toit → Kalkulatsioon
160 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Kookide ja tortide retseptid

4 sl.suhkrut 1 muna 200 g.jahu ½ tl.küps.pulbrit(1/4 tl.soodat ja ¼ tl.sidrunhapet) 1 tl.kaneeli Täidis: 250 g.hapukoort või 1 pakk kohupiima 1 muna 2 sl.suhkrut 1 tl.vanillisuhkrut Rabarbritükid(umbes ½ liitrit) Margariin hõõruda suhkruga pehmeks, lisada muna ja jahu. Jahu hulka tuleb enne segada küps.pulbrit ja kaneeli. Tainas suruda jahuste kätega koogivormi või ümmargusele pannile, peale asetada rabarbritükid ja täidis, kõige peale puistake veel paar supilusikatäit suhkrut. Poole tunni pärast võtate ahjust välja isuäratava rabarbrikoogi. 8.Sassispea Sass 4 muna 1,5 kl.suhkrut 400 g.keefiri 3 kl.jahu 2 tl.soodat Soola Segada taigen ja küpsetada 2 eraldi kihti(plaati) Kohupiimamassi saan segades kokku 4 pk.kohupiima, 600 g.hapukoort ja 6 spl.suhkrut. Saadud massi sisse segada 1 kiht tükeldatud kooki. Koogi-kohupiimasegu panna teisele koogikihile laiali ja peale glasuur. Glasuur:1/2 pk.võid, 2 spl.

Toit → Kokandus
87 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Eesti kohupiimatootjatest ja nende erinevatest toodetest

kisselli või mahlaga. Magustoiduks serveeritakse ka likööridega. Kakaokohupiim Koostis: täispiim, suhkur, kakao, laap. 100gr. sisaldab: 19 g süsivesikuid, 8 g valku, 11 g rasva, 177/741 kcal/kJ. Kakaovärvi pruun, kreemjas, poolpaks sokolaadi maitsega magus kohupiimamass. Iseseisev magustoit. Kiselliga sobib hästi. RETSEPTID Farmi Kohupiimajuustutäidisega hakkliharullid Koostisained: 1 kg hakkliha Täidis: 4 dl Farmi maitsestamata jogurtit 250 g Farmi kohupiima 2 dl riivsaia 100 g Farmi riivitud juustu 2 muna ½ tl aroomisoola 1 sibul ½ dl hakitud peterselli 12 küüslauguküünt ½ tl musta pipart Kate:

Toit → Köögi õpetus
13 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Daimi koogi retsept

tükkideks) Valmistamine Purusta küpsised ja sega need või ning suhkruga. Pane saadud segu lahtikäiva koogivormi põhjale ja äärtele. Seejärel küpseta 200 kraadi juures umbes 5 minutit. Sega kokku kõik ülejäänund komponendid väljaarvatud sokolaad. Võta koogipõhi ahjust välja ja pane sinna peale segu, küpseta 150 kraadi juures 15 minutit. Puista peale sokolaaditükid ja küpseta veel, kuni täidis on tahenenud. Enne serveerimist lase kindlasti jahtuda, sest muidu ta läheb koledalt katki ja on raske lõigata.

Toit → Kokandus
29 allalaadimist
thumbnail
2
xlsx

Kalkulatsioonitabel

Kalkulatsioonitabel Toote nimetus: Juustusai Kogus: 15 tk Ühe toote netokaal: Tooraine nimetus Taigen Vormimine Täidis Viimistlus Nisujahu 0,48 0,045 Presspärm 0,046 Suhkur 0,072 Margariin 0,06 0,105 Sool 0,014 Muna 1 Juust 0,225 Kokku Toorainete omahind 15 tk = kirjuta mitmele tootele-kilole on ar Toorainete omahind 1tk = jaga kokku- summa selle arvuga, m

Toit → Pagar-kondiiter
106 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Toorjuustukook apelsiniga

Toorjuustukook apelsiniga PõHI 6 tk Digestive küpsis 30 g Või TäIDIS 600 g Toorjuust 2 dl Rõõsk koor (35%-line) 2 tk Apelsin (värskelt pressitud mahl) 1 dl Suhkur 2 tk Muna 2 tk Munakollane KATE 50 g Tume sokolaad 0.5 dl Rõõsk koor (35%-line) 0.5 tk Apelsin (riivitud koor) Valmistusaeg: 1. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru lusikapõhja abiga koogivormi põhja, kuhu on eelnevalt asetatud ka küpsetuspaber. 2. Valmista kahe apelsini mahlast apelsinisiirup. Sega apelsinidest pigistatud mahl 1 dl suhkruga ja keeda madalal kuumusel umbes 20 minutit. 3. Sega toorjuust, koor, apelsinisiirup ja suhkur ühtlas...

Toit → Retseptid
25 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Pidusai apelsini-ricotta-mandli täidisega

Pidusai apelsiniricottamandli täidisega Kui juba pärmitaignapirukate mõte pähe tuleb, siis võiks tainast ikka nii palju teha, et jätkuks nii soolaste kui magusate hõrgutiste valmistamiseks. Mandliricottatäidisega saiakesed viivad keele alla ja ümmarguses koogivormis üksteise kõrvale asetatuna küpsevad need ahjus pilkupüüdvaks pidusaiaks. 0,5 portsjonit pärmitainast Täidis: 250 g ricottat või kohupiima 1 dl suhkrut 1 tl vanillsuhkrut 1 dl mandlijahu 1 väiksem muna 1 sl apelsinimahla riivitud apelsinikoort Määrimiseks: muna Pärmitaigna valmistamise nippe leiab selle retsepti juurest. Täidise valmistamiseks mikserda omavahel ricotta, suhkrud ja muna, lisa mandlijahu, apelsinimahl ja riivitud apelsinikoor. Rulli tainas suureks ristkülikuks ning kata täidisega. Keera pikemast servast alustades rulli ning lõika 2 cm pikkusteks viiludeks. Kata 26 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning lao taignaviilud üksteise kõrval...

Toit → Retseptid
15 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Piparmündine šokolaadikook

Piparmündine sokolaadikook Suur ja mahlane sokolaadikook, mille täidisena on kasutatud After Eight piparmünditäidisega sokolaadi. Koogitaigna koostisosade hulka kuulub ka majonees ja kasutada võib nii jogurtikui täiesti tavalist ilma lisanditeta majoneesi. Põhi: 1,5 dl kakaopulbrit 2,5 dl suhkrut 5 dl nisujahu 2 tl soodat 2,5 dl vett 2,5 dl majoneesi 1 tl vanillsuhkrut Täidis: 150 g After Eight sokolaadi Glasuur: 6 sl kakopulbrit 2 dl suhkrut 1 dl piima 80 g võid 1 tl vanillsuhkrut Serveerimiseks: vanilliplombiiri Sõelu jahu kaussi, lisa ülejäänud kuivained ja sega läbi. Lisa majonees, vanillsuhkur ja vesi ning sega taignaks. Jaga tainas 2ks ja küpseta 2426 cm koogivormis 2 eraldi koogipõhja. Küpseta 175 C 25 minutit. Lao ühele ahjusoojale koogipõhjale piparmündisokolaadid ja aseta peale teine koogipõhi. Glasuuriks sega potis kakao, suhkru, piim ja või ning kuumuta pidevalt segades keemiseni. Vähenda kuumust ja keeda 3 minu...

Toit → Retseptid
23 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Pehme Mööbel

Tallinna Tööstushariduskeskus Pehme Mööbel Referaat 403 SKA Juhendaja: Katri Randma 2014 Sissejuhatus Referaadis kirjutan pehmest mööblist ning selle stiilidest. Kirjeldan klassikalist ning kaasaegset stiili. Lisan juurde ka värvi mõjud inimestele. Erinevatel värvidel on erinevad mõjud, mis võivad aidata lõõgastuda või hoopis olla mõnele liiga ärritavad. Samuti on oluline mis on pehme mööbli sees. Kindlasti peab valima porolooni vastavalt mööbli eesmärgile. Lisaks toon polsterdamise näite, kuidas seda teha. Pehme mööbel kodus Elutuba ilma pehme mööblita on raske ette kujutada. Poodides on suur valik eri mudeleid ja värvitoone diivaneid, toole, tugitoole, diivanvoodeid. Kuidas selle mitmekesise pehme mööbli valiku hulgast leida just see, mis tõesti meeldib, mis teenib sind kaua j...

Muu → Ainetöö
7 allalaadimist
thumbnail
2
xls

Kalkulatsiooni kaart

2 Peen suhkur kg 0,128 0,128 0,640 0,640 13,20 kr 8,45 kr 3 Nisujahu kg 0,090 0,090 0,450 0,450 6,17 kr 2,78 kr 4 Jahvatatud mandel kg 0,018 0,018 0,090 0,090 72,00 kr 6,48 kr 5 Küpsetuspulber kg 0,008 0,008 0,040 0,040 842,00 kr 33,68 kr Täidis 6 Apelsiinikeedis kg 0,390 0,390 1,950 1,950 19,44 kr 37,91 kr 7 Kohupiim kg 0,100 0,100 0,500 0,500 25,00 kr 12,50 kr 8 Halvaa kg 0,200 0,200 1,000 1,000 40,00 kr 40,00 kr 9 Vahukoor l 0,200 0,200 1,000 1,000 32,44 kr 32,44 kr

Toit → Kokandus
156 allalaadimist
thumbnail
11
docx

Metallurgia. Kõrgahjutehnoloogia

räbusti ja maagi segu ning jälle kiht koksi jne. Allapoole laienev saht võimaldab täidisel sulatusprotsessis vabalt allapoole vajuda. Malmi tekkimine algab mõhu ja turja piirkonnas, kust hiljem koldesse voolab. Kolde ülaosas on avad - furmid - mille kaudu juhitakse kõrgahju õhku. Kõrgahi töötab vastuvoolu põhimõttel. keemilistel reaktsioonidel tekkivad gaasid liiguvad alt üles ja kõrgahju täidis ülevalt alla. Kõrgahju kõige ülemises osas on temperatuur kõige madalam ning seda nimetatakse soojendustsooniks. Mida allapoole liikuda, seda kõrgemaks temperatuur muutub. Ahju keskosas toimub raua järk-järguline redutseerumine nn käsnrauaks ning ahju allosas toimub raua rikastamine süsinikuga, mille tulemusel raua sulamistemperatuur alaneb ja toimubki raua sulatamine ning eraldub kolde allosast sulamalm. Selline malm

Varia → Kategoriseerimata
38 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Köögiviljatoidud

määrida pealt hapukoorega ja puistata üle riivsaiaga peale piserdada või küpsetada Serveerida hapukoore, sulavõi või kastmega, maitserohelisega Täidetud köögivili Toorelt ­ tomat, kabatsokk, maguspaprikakaun lisandiks teiste roogade juurde Eelnevalt kuumtöödeldud - peet, kaalikas, naeris, kartul, sibul Need küpsetatakse üle kastme all Iseseisva suupistena Täidis: seene, riisi, kala, hakkliha, suitsuliha, peekoni, juustu, jne täidis Ühepajatoidud POT ­AU ­ FEU Koos köögiviljadega kasutatakse liha, kala, vorstitooteid, seeni, tangaineid Tükelduskuju ­ MIREPOIX Sageli serveeritakse samas nõus, kus valmistati Keedetakse vähese vedelikuga, auruga, või hautatakse Tähtis on valmimise järjekord Vürtse ja maitsetaimi valitakse koostiskomponente arvestades Serveritakse kohe peale valmimist 65ºC Iseseisva toiduna - 200-400 g sööjale, lisandiks toorsalatid ja maitseroheline Lisandiks teiste roogade juurde.

Toit → Toitumisõpetus
40 allalaadimist
thumbnail
1
odt

Torude painutamine ja valtsimine

Torude painutamine ja valtsimine Painutatakse tõmmatud ja kuivatatud terastorusid ning värvilistest metallidest ja nende sulamitest torusid. Olenevalt materjalist, painutatakse painutusraadiusest ja toru läbimõõdust painutatakse torusid täidetult või ilma täitmata. Täidis kaitseb painutamisel toru seinu kardude ja kortsude moodustumise eest paindekohtades. Täidisena kasutatakse hästi kuivatatud peenikese jõeliiva või sulakampolit, mis valatakse torusse. Painutamise kvaliteet sõltub painutamisraadiuse õigest valikust, mis omakorda sõltub toru läbimõõdust, seinapaksusest ja materjalist. Terasest ja duralumiiniumist torudel kuni 22mm võetakse painutamisraadius võrduks toru kahe välimise läbimõõduga. Torudel läbimõõduga üle 20mm on R min = 3D Väikese läbimõõduga torusid , millel on suurem painderaadius, võib painutada külmalt. Toru üks ots suletakse tihedalt puidust korgiga, teise kaudu aga täidetakse t...

Varia → Kategoriseerimata
12 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Mehhiko köök

aastal Mehhiko ja Texase osariigi piirilinnas Piedras Negras´is. Victory Club restorani peremees serveeris hilistele restoranikülastajatele kolmnurgaks lõigatud ja friteeritud tortiljasid cheddar´i juustu ja viilutatud jalapeñodega. Uus roog tex-mex toidukultuuri oli sündinud. Enchilada (entsilàda) - täidisega kaetud, seejärel rulli keeratud ja lõpuks kastmega kaetult üleküpsetatud pehme tortilja. Mehhikos pannakse enchilada täidis lihtsalt kahe tortilja vahele. Tostada - lahtine tortiljavõileib, katteks ülepraetud oad, lihalõigud, juust, salatilehed. Nisutortiljad: Burrito - Täidetud ja taskukujuliselt kokkukeeratud tortilja. Pärineb 19. sajandi lõpust Põhja Mehhikost. Süüakse käte vahelt. Chimichanga (tsimitsanga) - burrito tüüpi, täidisega kokkupakitud ja friteeritud tortilja. Võivad olla nii maisi- kui nisutortiljad

Toit → Köögi õpetus
7 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Mehhiko köök

Tex-Mexi enchilada (entshilada) on üleni täidisega kaetud, seejärel rulli keeratud ja lõpuks kastmega kaetult üle küpsetatud pehme tortilja. Mehhikos pannakse enchilada- täidis lihtsalt kahe tortilja vahele. Flauta (flau'ta) ehk flööt on ümber vähese lihatäidise toruks keeratud ja pannil pruunistatud tortilja. Fajita (fahhita) puhul on tortilja kolm külge volditud taskuna ümber liha-salsatäidise, neljas külg on lahtine; meil nimetatakse seda pakkimisviisi räpiks. Kui täidis on tortiljaga ümbritsetud nagu suletud kirjaümbrik, on see burrito (burito). Õlis keedetud burrito saab nimeks chimichango (tshimitshango). Taco (tako) on sõrmesuupiste, mis koosneb tortiljast ja kastmega segatud lihast. Krõbe maisitortilja praetakse tako saamiseks õlis u-kujuliseks, pehme nisutortilja keeratakse ümber täidise rulli. Quesadilla (kesadija) on tortilja pooleksvoltimisel saadud sändvitsh (topeltvõileib),

Toit → Kokandus
149 allalaadimist
thumbnail
9
xlsx

Tosca kattega

Kamabiskviit:Vahusta:munad, suhkur;sega:kama-, nisujahu, tärklis, küpsetuspulber;sõe Vala küpsetuspaberiga koogivormi.Küpseta ca 5 min 200 juures;alanda 180C-ni kuni pe 2.Täidis:vahusta toasoe toorjuust, ricotta kohupiim ühtlaseks, lisa muna, suhkur, sidruni m Jäta 5 min. seisma;sega juurde toorjuust, ricotta kohupiim. 3.Koori, puhasta, tükelda õunad. 4.Vala jahtunud kamabiskviidile täidis,jaota peale tükeldatud õunad;küpseta 25 min 180C 5.Küpsemise juures valmista kate:sulata või, suhkur;lisa vahukoor, jahu, mandlilaastud, s Kuumuta pidevalt segades;jaota ühtlaslet õuntele,küpseta 10-15 min 180C juures. klis, küpsetuspulber;sõelu ettevaatlikult vahustatud munaga. ;alanda 180C-ni kuni pealispind katsudes vetrub.Jahuta,eemalda paberilt. muna, suhkur, sidruni mahl;sega piim vaniljekastmepulbriga ühtlaseks.

Muu → Arvestus ja aruandlus
17 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Pagari praktiline töö 20.Mai – 21. Juuni 2013

vahepeal ka küsida abi kui vaja on. Sain palju kogemusi praktikaajal . Kus ma töötan seal ma koristan ka ise enda eest . Toiduhügieeni kasutasin ka , nt enne kui tulen pesen käed ära , vahetan riided ära , koristan enda eest ära. Pagari töökojas praktilise arvestuslikku tööna valmistasin : Väikesai-Harjusai Väikesai (pärmi-lehttaigen) Viinisai Küpsis-Lehe-juustu Viinisai Pärmi-lehttaigen Tooraine koguse arvestus: 25tk Tooraine Taigen Täidis Vormimine Kihistus(zelee) Nisujahu 550 0,625 0,062+0,062 Presspärm 0,05 Suhkur 0,0325 0,025 Margariin 0,0275 Sool 0,00675 Muna 0,036 Balt-format 0,01125 Külm vesi 0,175 0,125 0,125 Plunderblock 0,05 Frio pulber 0,175 Pulber"Claro" 0,0125

Toit → Pagar-kondiiter
34 allalaadimist
thumbnail
14
ppt

Kokkade lõputöö arvutiõpetuses

eemalda nahk, tükelda tomatid Suitsusink kg 0,200 Kuumuta õli pannil, lisa porgand, sibul sink ­ Või kg 0,020 prae kergelt, lisa oliivid ja tomat ning Tomat kg 0,200 purustatud küüslauk Oliivid kg 0,020 Kuumuta veidi ja maitsesta Küüslauk kg 0,010 Aseta nuudlipesad taldrikule ja pane pesasse Maitseained kg valmistatud täidis Serveeri kuumalt maitserohelisega Järelroog: Banaanirattad sokolaadis Puhasta banaanid ja lõika 0,5-0,8 cm paksused rattad Sulata vesivannil sokolaad Banaan kg 0,230 Kasta tiku abil banaanirattad sokolaadisse ja aseta küpsetuspaberile torka banaanirattasse Tume sokolaad kg 0,200 tikk koos kokteilkirsiga Kokteilkirss kg 0,046 214g 400g 238g

Informaatika → Arvutiõpetus
63 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun