Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto

Kaktused toidulaual (0)

1 Hindamata
Punktid
Elu - Luuletused, mis räägivad elus olemisest, kuid ka elust pärast surma ja enne sündi.
Kaktused toidulaual #1 Kaktused toidulaual #2 Kaktused toidulaual #3 Kaktused toidulaual #4 Kaktused toidulaual #5 Kaktused toidulaual #6
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 6 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2018-11-08 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 3 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Babyshark Õppematerjali autor

Kasutatud allikad

Märksõnad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
26
docx

Puuviljad ja pähklid

LÄÄNE ­ VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtlus- ja majandusarvestuse õppetool IK KÕ Marja ­ Liisa Eimpalu PUUVILJAD JA PÄHKLID Referaat Juhendaja: Liina Maasik Mõdriku 2010 SISUKORD Sissejuhatus Puuviljad ja marjad on ammustest aegadest olnud inimese toiduks. Eriti soojemates maades on neid koriluse ja küttimise ajastul järjekindlalt korjatud looduslikest kasvupaikadest. (Kalju,K. 2007:9) Taimetoodete keemilise koostise ja füsioloogilise toime eripäraga ongi seleteatav nende äärmiselt laiaulatuslik kasutus nii rahva- kui teadusmeditsiinis. Viljade ja marjade roll organismi normaalse elutegevuse tagamisel seisneb selles, et nad varustavad organismi

Bioloogia
thumbnail
13
wps

Maailma viljad

plekkidega. Müüakse tükikaubana. Mango vilju süüakse eeskätt värskelt, kusjuures vili lõigatakse pikuti või risti pooleks, eemaldatakse noa abil viljaluu ja süüakse mahlakat sisu lusika abil. Serveeritakse koos suhkru, vanilje ja vahukoorega. Kasutatakse puuviljasalatites, kompottide, marmelaadide, kookide ja tortide valmistamisel. 2 tunni jooksul pärast mango või selle konservide söömist ei ole soovitatav tarbida alkoholi ja juua piima-võib tekkida kõhuvalu Banaan Banaan ehk Musa on vana kultuurtaim ja troopikamaade üks tähtsamaid toidutaimi. Banaan kuulub banaaniliste sugukonda, kuhu kuulub veel 219 liiki. Banaani perekonna moodustavad umbes 60 liiki, mis kasvavad Vana Mandri troopikas. Kultuurbanaanid on saadud kahe liigi ristamisel. Kokku on aretatud umbes 200 sorti. Pole teada, kui kaugele tagasi ulatub banaanide kultiveerimine, kuid on teada, et banaane kultiveeriti vähemalt 300 aastat enne meie aja arvamist.

Bioloogia
thumbnail
54
docx

Eksootilised puuviljad

SISUKORD 1. TIITELLEHT...............................................................................1 2. SISSEJUHATUS..........................................................................3 3. Hurmaa.........................................................................................4 4. Papaia...........................................................................................6 5. Litši..............................................................................................8 6. Tähtvili.......................................................................................10 7. Viigimarjad................................................................................12 8. KOKKUVÕTE..........................................................................14 9. Kasutatud allikad.......................................................................15

Bioloogia
thumbnail
23
docx

Köögiviljad ja seened

See hape seob endaga kaltsiumit, seega ei saa organism sissesöödud kaltsiumit omastada, vaid oblikhape viib nad endaga kaasa. Oht on muidugi ainult siis, kui spinatit tõeliselt palju süüakse. Probleemi pole, kui koos spinatiga süüa piimasaadusi. Sama kehtib rabarberi puhul. Sobib kasut nii toorelt, kui kuumtöödeldult, palju müüakse külmut kujul. Tihti tehakse pärast kuumtöötlemist püreeks ja lisatakse siis teistele köögiviljapüreedele , taignatesse, püreesuppidesse, omleti- ja pannkoogitaignatesse, jne. On ise olematu maitsega, seega saab teda kergesti oma lemmiktoitudesse lisada ja nii maitsvalt ning tervislikult süüa. Oblikas Köögis kasutatakse oblika kultuurvorme. Oblikas on levinud rohkem vene köögis, neil valmistatakse obliast sama suppi, mida eestlased teevad nõgestest. Lehed on helerohelised, hapuka maitsega, kuumtöötlemisel muutub värv tumedamaks. Sisaldab palju C vitamiini, karotiini, rauda, kaltsiumit.

Kokandus
thumbnail
17
docx

Eksootilised viljad

TALLINNA TEENINDUSKOOL Kristina Manilkina TÖ21Mk EKSOOTILISED VILJAD Juhendaja: Aive Antson TALLINN 2010 · Eksootilised viljad 1. Karamboola 2. Cherimoya või pannoona 3. Ananass 4. Mango 5. Kuningkookos 6. Punane banaan 7. Rambutan 8. Liti 9. Shiso lehed 10. Füüsal 11. Artiokk 12. Papaia 13. Durian 14. Jaka · Kuidas serveerida · Kuidas poes eksootilisi puuvilju valida · Kokkuvõtlik ülevaade eksootiliste puuviljade kasutamisest Eksootilised viljad 1. Karamboola ingl carambola, ladina Averrhoa carambola, soome karambola, tähtihedelmä Kirjeldus Karamboola-averroa kodumaa on India ja Malaisia, kuid tänapäeval viljeldakse seda ka Lõuna-Ameerikas ja Aafrikas. Tähtvilja (pikkus 6-12 cm) ristlõige on viieharulise tähe kujuline, maitselt meenutab magushaput meeldiva lõhnaga karusmarja või küdooniat (veidi

Toiduainete õpetus
thumbnail
19
doc

PUUVILJAD KULINAARIAS

TALLINNA TEENINDUSKOOL Hanna Riiberg T11HT PUUVILJAD KULINAARIAS Referaat Juhendaja: Riina Laht Hanna Riiberg Puuviljad kulinaarias Tallinn 2009 SISUKORD SISSEJUHATUS........................................................................................................................ 3 1. PUUVILJAD...........................................................................................................................4 2. EKSOOTILISED PUUVILJAD............................................................................................. 5 3. TSITRUSED.....................................................................

Eesti keel
thumbnail
19
doc

Referaat Puuviljad

TALLINNA TEENINDUSKOOL Hanna Riiberg T11HT PUUVILJAD KULINAARIAS Referaat Juhendaja: Riina Laht Hanna Riiberg Puuviljad kulinaarias Tallinn 2009 SISUKORD SISSEJUHATUS........................................................................................................................ 3 1. PUUVILJAD...........................................................................................................................4 2. EKSOOTILISED PUUVILJAD............................................................................................. 5 3. TSITRUSED.....................................................................

Toitumisõpetus
thumbnail
14
docx

EKSOOTILISED VILJAD

EKSOOTILISED VILJAD Kokkuvõte Tallinn 2010 SISUKORD Eksootilised viljad SISSEJUHATUS Sageli on poodides müügil ostjale tundmatuid puuvilju, millest pole teada, on nad magusad või soolased, hapud või pähklimaitsega, kuidas ja kui kaua neid säilitada, kas nad on küpsed või toored ja äkki neid süüaksegi just toorelt. Seega selles töös kirjeldame mõningate viljade iseloomustust ja omadusi, et tekiks väike arusaam, millised need eksootilised viljad siis on? 1. EKSOOTILISED VILJAD

Toiduainete õpetus



Lisainfo

Läbi aegade on kaktusetel nende kodumaal olnud ja on jätkuvalt suur tähtsus kohalike elankike eluolus- täpselt nii, nagu meil on Eestis on oma kodumaistel taimedel. Paljud kaktused, kes olid väga tähtsad tarbetaimedena, olid samal ajal ka religoosse tähendusega ning sageli kasutati neid veel ravimtaidena, nii et kindlat piiri nende kasutusalade vahele tõmmata ei saa.

Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun