Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Ehituse organiseerimise KK (1)

3 HALB
Punktid

Esitatud küsimused

  • Millised on peamised küsimused millega tegeleb ehituse organiseerimine ?
  • Kuidas ehitatakse üles kalendergraafik ?
  • Mis on vooltootmine ehituses ?
  • Milleks kasutatakse millised on probleemid voolu tagamisel ?
  • Mis on töö teostamise projekt TTP millest koosneb milleks seda vaja on ?
  • Millest koosneb ehitusobjekti elektrienergia vajadus ?
  • Mis on ehituse generaalplaan mida näidatakse generaalplaanil?
  • Milleks kasutatakse kuidas seda kavandada?
  • Millised on ehituse lõpetamisel esitatavad dokumendid Milleks on dokumente vaja?

Lõik failist

  • Millised on peamised küsimused, millega tegeleb ehituse organiseerimine ?
    Raiskamise viimine miinimumi, ohutuse tagamine ehitusel, tagada ladus tööde korraldus, tagada tööde kvaliteet.
  • Raiskamine ehituses:
    1) Ületootmine – nt plaatimissegu kokku segamine rohkem kui vaja, jätkuraudade painutamine rohkem kui vaja läheb
    2) Ootamine – frondi materjali puudumine, töö voolu ajaks pole piisavalt materjali ette tellitud,
    3) Transport – mitte otstarbeka transpordi valimine
    4) Üleliigne töötlemine – üleviimistlemine, ntks ülepahteldamine, kruntimine
    5) Üleliigsed varud – keraamiliste plaatide tellimine rohkem kui vaja (varu u 10%, või uksi ja aknaid mitte välja arvestada)
    6) Üleliigsed liigutused – töövõtete/ tehnoloogia mitte tundmine
    7) Defektid – erinevate partiide plaatide paigaldamine seina (väiksed värvi erinevused)
    8) Töötajate realiseerimata potensiaal – kogenud puuseppade kaasamine armeerimistöödesse, töömehe rakendamine teda töösse mille töövõtete/tehnoloogiaga ta kursis ei ole
  • Kirjeldage kronoloogiliselt tegevused enne ehituse alustamist?
    1) Projekteerimistingimuste taotluse esitamine KOV – detailplaneeringu algatamise taotlus
    2) Projekteerimistingimuste väljaandmine - Projekteerimistingimustega määratakse muuhulgas ehitise olulised arhitektuursed nõuded, tehnovõrkude vajadus ja kooskõlastuste vajadus, 3) Ehitusprojekti koostamine, 4) Ehitusloa taoluse esitamine, 5) Ehitusloa väljastamine, 6) Ehitamise alustamise teatise esitamine KOV-ile, 7) Ehitamine
  • Kuidas ehitatakse üles kalendergraafik ?
    1) Ehituseettevalmistamise periood – ehitusperiood – ehituse lõpetamine - garantiiperiood
    2) määrata peamised eesmärgid, määrata alaeesmärgid, koostada pea- ja alaeesmärkide suhteid väljendav graafik .
    3) Jaotada osa tegevusteks võimalusel nii, et järgid täpselt tehnoloogiakaardi kohustuslikke toiminguid . Iga põhitegevusega käsitleda sellega ka abi- ja toetavaid tegevusi.
    Määrata mahud, kestvus, haardealad ja priroriteetsed tööd. Ettevalmistustööde määramine, ehitamise aeg, reserv aeg, garantiiaeg.
  • 5 Sõltuvuse tüüpi kaledergraafiku juures ?
    1) loogilised sõltuvused, 2) limiteeritud sõltuvused (ntks tööga saab alustada siis kui on eelnevast tööst tehtud piisav kogus või alles siis kui on rajatud konstruktsioonid on saavutanud oma piisava tugevuse), 3) ressursisõltuvus (materjalid, mehhanismid), 4) kalendrisõltuvus (kui päev on graafikus kirjas),
    4) sõltumatu töö
  • Mis on vooltootmine ehituses ? Milleks kasutatakse, millised on probleemid voolu tagamisel ?
    Vooltootmine ehituses on töö liigendamine osatöödeks vastavalt täitja erialale, tööfrondi liigendamine haardealadeks, osatööde maksimaalne ajaline ühildamine, mis tagab protsessi pidevuse ja koormuse ühtluse. Probleemiks on töötajate kaasamine, lisaks ka töömahtude erinevused, kus brigaaditöö võib vahepeal katkeda.
  • Kirjelda 5 s-i meetodi lean tootmise juures. Selgitage tuues näited.
    1) Eemalda kõik mittevajalikud tööriistad ja materjalid töökohast
    2) Kindlustada, et tööks vajalikud asjad on kohtadel, et neid on lihtne leida, kasutada ja tagasi panna
    3) Hoida kõik puhas ja kasutusvalmis
    4) Luua ülesannete teostamiseks ühtne viis
    5) Eelmiste prinsiipide pidev rakendamine, puhtuse ja korra abil olukorra visuaalne kontroll ning seeläbi eristada normaalne olukord ebanormaalsest. 
  • Mis on töö teostamise projekt (TTP), millest koosneb, milleks seda vaja on ?
    TTP on ehituskorralduse projekt. Koosneb 1) ettevalmistustööd, 2) ehitus-monaažitööde järjekord, 3) tööde teostamise meetod, 4) Konstruktsioonide- ja materjalide hankegraafik, 5) materiaalsete ja energeetiliste ressursside tarve, 6) ehitus- ja transpordivahendite vajadus, 7) ehitustööliste vajadusgraafik, 8) kvaliteedijuhtimise süsteem, 9) töötervishoiu- ja tuleohutuse plaan, 10) tehnoloogilised kaardid, 11) ehituse tehnoökonoomilised näitajad, 12) ehituse generaalplaan.
  • Kuidas koostatakse TTPd (teie kursuseprojekt), selgita töö loogilist järjekorda.
  • 1) alustada ehitustöödega sügavaimast paigast, 2) süvista esmajärjekorras kõik sügavad võrgud, 3) ehita võimalikult kiiresti valmis alaliste teede ja platside alused, 4) raja esmajärjekorras suureavaliste konstruktsioonide toed ja monteeri kandekonstruktsioonid, 5) Ehita kiiresti valmis keeruliste tehniliste sõlmede mahud ja anna üle montaažitöödeks, 6) saavuta kiiresti seejärel tuule- ja veekindlus, 7) ehita alt üles – viimstle ülalt alla
  • Millest koosneb ehitusobjekti elektrienergia vajadus ?
    Ehitusobjekti elektrienergia vajadus koosneb kraana (al 63 amprit) vajadusest, valgustusest (1000W / 1000m2 kohta, 500W brigaadi kohta), käsitööriistad (brigaadi khta 6-7 kW tarbimisvõimsust), liftid, tõstukid, soojakud ( laod , konteinerid, olme(tarbimisvõimsus kokku u 10kW – 1le faasile ), tehnoloogiline vajadus (betooni kütmine, hoone kütmine, kuivatamine)
  • Mis on ehituse generaalplaan, mida näidatakse generaalplaanil?
    Üldine ehitusplatsi graafiline kavand, tööolukorra kirjeldus ning selleks vajalikud tugiteenuste paiknemised ehitusplatsil. Generaalplaanil kuvatakse: pinnareljeef ja hoone ning rajatiste kõrgusmärgid, atmosfäärivete juhtimine, ajutiste teede skeem, liiklusskeem koos liiklusmärkidega, alalised ja ajutised hooned ning rajatised sisselõikamis- või ühendukohad alaliste võrkudega, ehitusmasinate liikumisskeemid, tornkraana tee sidumine hoone telgedega, laod ja laoplatsid, ohtutsoonid ja nende märgistus, tulekustutusvahendite ja hüdrantide paigutus, betooni ja mördi vastuvõtu kohad, piirded , valgustuskohad.
  • Montaaž ratastelt . Milleks kasutatakse, kuidas seda kavandada? Selgita kavandamist täpselt.
    Meetodi montaaž ratastelt olemus on selles, et monteeritavad elemendid tuuakse ehitusplatsile tunnigraafiku alusel tehnoloogilises järjekorras ja tõstetakse kraanaga transpordivahendilt montaaži kohaile ilma vahepealse ladustamiseta. Ladustatakse ainult väikedetaile, mis tuuakse platsile eraldi kompletidena ja pagaldatakse monaazikraana töötsooni. Montaaž ratastelt eeldab spetsiaalse ehituskavandi koostamist, mis peab haarama: montaažiplaane korruste kaupa, kus detailid on nummerdatud monaaži järjekorras, montaaži tunnigraafikud igale töövaetusele, ehitusplatsi töökorraldusplaani.
  • Ehitusjärelevalve. Vaba tekstiga kirjeldada, mis funktsioon see on, tema kohustused, õigused.
    Ehitusjärelvale teostab järelvalvet ehituse üle, jälgib, et tööd teostatakse vastavalt ehitusprojektile, objektil on tagatud ohutus ning korrashoidu. Teavitav ehitamisel avastatud projektivigadest ja teavitab selle edasi ehitise omanikule. Kontrollib projektile vastavaid ehitusmaterjale ja tooteid ning paigaltaud seadmete vastavust projektile. Kohustusteks on vastu võtta ehitajalt ehitusprojektile ja kvaliteedinõuetele vastavaid ehitustöid, ehitise osasid või ehitus järkusid, vormistades koos ehitajaga vajalikud ehitusdokumendid. Kohutatud osalema ehitamise õigeaegses dokumenteerimises. Õigus seisata ehitustööd, kui on leitud vigu, ei ole täidetud ohutusnõudeid jne.
  • Ehituse alustav nõupidamine, kuidas ja milles kokku lepitakse, kuidas asju fikseeritakse.
  • Lepitakse kokku, milliseid materjale kasutatakse, PJ ja OJ esitavad nägemuse projekti läbi viimisest – töökorraldus, suhtlus. Tuuakse välja ehituse etapid ning tähtsamad sündmused. Tuuakse välja kriitilisel teel olevatele tegevustele. Nõupidamiste kohta koostatakse protokollid. Korralduse mõistmise kontroll – joonisepanga kontroll, materjali sertide kontroll, tehnoloogiakaardite kontroll, tööliste kvalifikatsiooni kontroll.
    Kontrollitakse esmakontrollina, jooksvalt, akteerimis eelne kontroll, dokumenteerimine (KTA ja Ehitustööde päevik), kontrollmõõtmised.
  • Millised on ehituse lõpetamisel esitatavad dokumendid . Milleks on dokumente vaja? Kuidas paketti nimetatakse?
  • Täitedokumentasioon: Ehitustööde päevikud, kaetud tööde aktid (sh fotod varjatud tööde kohta), tööde üleandmise aktid, geodeetiliste kontrolli joonised, projekti tööjoonistest erinevalt ehitatud hooneosade, tehnosüsteemide ja detailide tööjoonised, tarnitud toodete/materjalide sertifikaadid , materjalide proovimise aktid, seadmete proovimis ja vastuvõtmise aktid, ehituskäigus teostatud täiendavate uurimistööde andmed, ehituse töökoosolekute protokollid.

  • Ehituse organiseerimise KK #1 Ehituse organiseerimise KK #2
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2014-09-13 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 76 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor Cuuum Õppematerjali autor

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    22
    pdf

    Ehitushanke juhtimise eksamiküsimused ja vastused

    Projekteerimine on: 1) ehitise või selle osa arhitektuurne ja ehituslik kavandamine; 2) ehitise tehnosüsteemide kavandamine; 3) ehitises kasutatava tehnoloogia kavandamine; 4) ehitise elueast lähtuv ehitise nõuetele vastava kasutamise ja hooldamise tehnomajanduslik hindamine. Projekteerimise tulemuseks on ehitusprojekt. Ehitamine on: 1) ehitise püstitamine; 2) ehitise laiendamine; 3) ehitise rekonstrueerimine; 4) ehitise tehnosüsteemide muutmine; 5) ehitise lammutamine. 6. Ehituse ja ehitamise mõisted *Ehitus on ehitiste püstitamine, rekonstrueerimine, laiendamine ja remontimine. Ehituse aluseks reeglina projekt (ehitusprojekt), mis määrab ehitise mahu- ja konstruktsioonilahendused. Projekteerimise käigus võidakse viia läbi ehituse tehnilis-majanduslik analüüs ja koostada eelarve. 1 *Ehitamine on hoone, rajatise vms ehitise püstitamine

    Ehitusjuhtimine
    thumbnail
    48
    pdf

    Ehituse organiseerimine ja tehnoloogia

    Jaanis Koppel Ehituse organiseerimine ja tehnoloogia Kursuseprojekt Õppeaines: Ehituse organiseerimine Ehitusteaduskond Õpperühm: EI-61 Juhendaja: Aivars Alt Tallinn 2010 1 Sisukord 1. Sissejuhatus .......................................................................................................................................... 4 2. Ettevalmistustööd ............................................................................................................................... 10

    Ehitus
    thumbnail
    79
    doc

    Ehituskorraldus

    JÄRGNEV KUJUTAB ENDAST LOENGUT TOETAVAT ÕPPEMATERJALI, MIDA KASUTATAKSE LOENGU ETTEKANDMISEL SLAIDIDE KUJUL. SLAIDIDEL ON ESITATUD MÄRKSÕNAD JA OLULISEMATE MÄRKSÕNADE SELETUSED. KÄESOLEV MATERJAL EELDAB SELLE KASUTAMIST KOOS ÕPIKUGA JÜRI SUTT. EHITUSKORRALDUS. TTÜ.120 lk. VIIDATUD JOONISTE NUMBRID VASTAVAD ÕPIKUS TOODUD JOONISTELE. SAMAS ON KÄESOLEVAS TEKSTIS NELJANDA, VIIENDA JA KUUENDA PEATÜKI MATERJALID LAIENDATUD VÕRRELDES ÕPIKUGA JA KAHEKSANDAS PEATÜKIS KÄSITLETAVAD EHITUSE JÄRELEVALVE KÜSIMUSED PUUDUVAD ÕPIKUS HOOPISKI. VIIDATUD TÄIENDAVAD MATERJALID KUULUVAD AGA ÜLÕPILASE POOLT KOHUSTUSLIKULT ÕPITAVA ÕPPEMATERJALI HULKA SISALDUDES KA KONTROLLTÖÖDE JA EKSAMI MATERJALIDES. SIINJUURES OLEVAD JOONISED PUUDUVAD ÕPIKUS. 2 1.SISSEJUHATUS EHITUS - tegevus - majandussektor ­ projekteerimine ja ehitamine,

    Ehituskorraldus
    thumbnail
    18
    docx

    Ehituskorraldus Roode Liias

    1. Ehitustoodang (ehitis), selle eripärad ning nende mõju ehituskorraldusele Ehitis on füüsiline substants-asi, koosneb materjalidest ja konstruktsioonidest. Kvaliteetne ehitis on mõistliku ehituskorralduse tulemus. 2. Ehituskorraldus, selle õppedistsipliini sisu ning seos teiste ehitusvaldkonna õppeainetega Eesmärgideks: anda ülevaade ehitusturust, ehitise elutsüklist, ehituse subjektidest, objektidest ja projektidest ning nendevahelistest seostest. ehituskorraldus on omanikukeskne ­ ehitusjuhtimine on ühiskonnakeskne ­ ehitaja peab alati arvestama sellega, mida tema tegevus toob kaasa ühiskonnale ­ ehitaja peab alati arvestama võimalusega `toimetada' sel turu Ehitamine on majandustegevus ( ökonoomika, turundus), ehitaja on ettevõtja( juhtimine, äritegevuse alused), tuleb arvestada seaduste ja lepingutega(õiguse alused) 3

    Ehituskorraldus
    thumbnail
    3
    doc

    Eksam spikker

    hinnad. 1)Nad annavad tellijale suure kindluse eeldusel, et enne investeerimisotsuse tegemist: a)Tasuvusuuring ­ turu- ja tulemuse hindamise kriteerium. Projekti realiseerimiseks Projekteerimis-ehitustööettevõtu puhul on tellija kavand on piisavalt detailselt välja töötatud, vältimaks uuring. Mõjutab ehituse tööettevõtu korraldust. Määratakse tuleb sooritada hulk omavahel keerulistes seostes tegevusi. lepinguvahekorras ühe tööettevõtjaga, kes kindlustab nii hilisemad vaidlusi hinnas töömahtude ja muudatuste osas. See projekti tasuvus. Hõlmab ka asukoha uuringud, piirkonna Projekti edukas elluviimine eeldab plaanimist. projekteerimise kui ka ehituse

    Ehituskorraldus
    thumbnail
    12
    doc

    Ehituskorraldus

    kulude taseme minimeerimisest kui ka kokkulepitud hinna kindlusest); 2)kvaliteet (tähendab toote vastavust nõuetele); 3)kestus (siin on kaks erinevat eesmärki: 1.valmimine mingiks kindlaks tähtajaks, 2. projektikestuse lühendamine. Kuid arvestada tuleb veel muudatuste tõenäosust projektis, projekti keerukust, võistluse vajalikkust ja vastutust ning riski jaotust. 3.Loetle ehituse tööettevõtu korralduse viisid. 1)Ehituse peatööettevõtja - fikseeritud hinnaga tööettevõtt, b-kulude katmise hinnaga tööettevõtt. 2)Projekteerimis- ehitustööettevõtja - projekteerimis-ehitustööettevõtu skeem, b-ehitus-arendustööettevõtuskeem. 3)Professionaalne juhtimistööettevõtt: a-tellija-agent, b-ehitus-juhtimisettevõtja. 4)Omal jõul ehitamine. 4.Kellele jaoks on töövõtja valikul kohustuslik rakendada võistupakkumise protseduuri.

    Ehituskorraldus
    thumbnail
    33
    doc

    Ehituse organiseerimise kursuseprojekt

    .....31 6 KOKKUVÕTE......................................................................................................... 32 7 Lisa 1. Koondkalenderplaan.....................................................................................33 2 KURSUSEPROJEKTI ÜLESANNE Kursuseprojekti ülesandeks on lahendada ühiskondliku või tööstushoone ehituse organiseerimine ja tehnoloogia. Tuleb läbi mõelda ehitus- ja montaazitööd, tööde teostamise meetodid, ressursside vajadus, töömasinate ja ehitustööliste vajadus, töö- ja tuleohutusnõuded. 3 SISSEJUHATUS. Kursusetöö teemaks on Huljal (Lääne-Virumaa) ehitatava remonditsehhi ehitustööde organiseerimisprojekt.

    Ehituse organiseerimine
    thumbnail
    44
    doc

    Konspekt!

    kasumiks. Maksumus- kuluarvutustulemusi üldistav termin , mis esitab rahaliselt ehitise püstitamiseks vajalike ressursside hankimiseks tehtavaid kulutusi, kus juures ühe osapoole kulud on teisele hinnaks. Keskmine hind=kulud+kasum Ehituskulud ­ selle all mõistetakse ehitisse investeerimisega seotud kulutusi, alates ehitise projekteerimisest, kuni selle täieliku valmimiseni. Ehituskulude standart EVS 665:1996 ehituskulud koosnevad kulutustest ehituse kavandamiseks ja elluviimiseks vajalikele kaupadele, teenustele, töödele ja maksudele. Nende kulude jaoks dokumendid- hinnangud. -eelarvutused (projekti eelarve) -eelarved -täitmisarved Hinnangud koost. Ehitusmahu üldiste parameetrite järgi nt. Ehituse maht, pindala näitajad. Lk 1 teine pool

    Ehituse maksumusehindamine




    Kommentaarid (1)

    jlennuk profiilipilt
    Jaan Lendsaar: pole päris see
    15:35 21-03-2018



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun