Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

MUNAD JA MUNATOOTED (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Misasjad on "tööstusmunad"?

Lõik failist

MUNAD JA MUNATOOTED
MUNAD
Munapakendamise saladustesse pühendab meid Veterinaar- ja toiduameti selgitav dokument Munapakenduskeskuste nõuded alates 01.05.2004.a.
Munad jaotatakse kahte kategooriasse, A ehk “värsked munad” ja B ehk teise sordi munad. B ehk teise sordi või langetatud klassiga munad on lubatud kasutada ainult munatoodete tootmiseks või mitte inimtoiduks.
A klassi munad liigitatakse kaalu järgi. A- klassi mune ei tohi hoida madalamal temperatuuril kui 5°C. Kui A-klassi mune on hoitud temperatuuril alla 5°C, siis tuleb pakendile märgistada “jahutatud muna”.
A-klassi mune, mis
MUNAD JA MUNATOOTED #1 MUNAD JA MUNATOOTED #2 MUNAD JA MUNATOOTED #3
Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
Leheküljed ~ 3 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-03-16 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 22 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor useful Õppematerjali autor
Mõisted. Liigitus.

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
10
docx

Linnukasvatus

Sügoodi jagunemine algab 5h pärast emakas ja kestab 11h. * kanakarja vanus mõjutab embrüo arengut munemishetkel (vanemal karjal on rakke rohkem). * kanade kehamass, liinid, mida on valitud kehamassi suurenemise suunas munevad mune, kus on blastulafaasis rohkem rakke. * munemistsükli algul ja selle lõpus munetud munadel on blastotsüstis rohkem rakke võrreldes munemistsükli keskel munetud munadega. Pesa tüüp mõjutab samuti rakkude arvu ­ individuaalpesadesse munetud munad on suurema rakkude arvuga, sest nad jahtuvad maha aeglasemalt (tihti kana istub veel pesas ja soojendab). Haudemunade eelinkubeerimine Kui mune on vaja pikemaajaliselt säilitada (kuni 2 nädalat), siis soovitatakse eelinkubeerida 6h (37,7 kraadi). Munade säilitamise füsioloogiline null (F0). Füsioloogiline null on temperatuur, kus embrüo areng on seiskunud. 20-21; 25-27; 28-29 kraadi. Vee aurustumine munadest ­ haudemunade niiskuse aurumine peaks olema

Bioloogia
thumbnail
20
doc

Muna-referaat

Võrumaa Kutsehariduskeskus Turismiõppetool Sille Kingla TT -05 Munad Referaat Juhendaja: Ene Laane VKHK kutseõpetaja Väimela 2008 Sisukord Eessõna....................................................................................................................................4 Muna ehitus:........................................................................................................................5 Munakoor........................................................

Keemia
thumbnail
21
docx

ESMAVAJALIKUD TOIDUAINED – MUNA

keerleb usinasti edasi. Munade värskuse määramine Väga värske muna vajub vees kohe põhja või jääb põhja ligiduses külili ujuma. Taldrikule löödud ülivärske muna rebu on kumer ja kõrge ning munavalge seisab tiheda rõngana selle ümber. Veidi vanemad muna hõljuvad vees, 3 nädala vanune muna seisab vees püsti (just sellise muna maitse on parim), paari kuu vanune või soojas riknenud muna aga hulbib külili pinnal. Vanemad munad tuleks igaks juhuks alati kõigepealt eraldi tassi lüüa, et mitte kogu rooga ära rikkuda. Väike veretäpp munarebus või pruunid täpid munavalges on kergesti eemaldatavad iluvead, mis ei mõjuta muna kvaliteeti. Munakoore pruun ja munarebu tugevkollane värvus on samuti vaid silmailu, mis ei avalda mõju maitsele või toiteväärtusele. Iseasi on eridieediga saavutatud muutused koostises, nagu näiteks tervisemunade puhul. Muna ei sobi mikroahju

Toitumise alused
thumbnail
26
docx

Linnukasvatuse konspekt

Kanamuna tihedus (erikaal) on 1,07–1,09 g/cm3 Koaguleerumistemperatuur: terve muna 57 ºC munavalge 55–60 ºC rebu 56–70 ºC Külmumistemperatuur: munavalge –0,45 ºC rebu –0,65 ºC Kanamuna standard Tootmise ja tarbimise seisukohalt olulisimaks tuleb pidada muna kvaliteedi- ja suuruse nõudeid. Munad jagatakse kolme kvaliteediklassi: A, B ja C. A-klassi ehk värsked munad ei tohi olla enne ega pärast sorteerimist pestud ega eelnevalt mingil viisil puhastatud. 9 päeva vältel peale munemist või 7 päeva vältel peale pakendamist loetakse A-klassi mune ekstra värsketeks munadeks. B-klassi mune iseloomustatakse standardis kui jahutatud ja säilitatud mune. C-klassi kuuluvad A- ja B-klassi nõuetele mittevastavad munad ja need ei kuulu realiseerimisele kaubandusvõrgus. A-klassi munade kategooriad Massikategoori Muna mass, g 100 muna

Põllumajandus
thumbnail
20
docx

LINNUKASVATUSSAADUSTE TOOTMINE MAAILMAS

Kanamuna tihedus (erikaal) on 1,07–1,09 g/cm3 Koaguleerumistemperatuur: terve muna 57 ºC munavalge 55–60 ºC rebu 56–70 ºC Külmumistemperatuur: munavalge –0,45 ºC rebu –0,65 ºC Kanamuna standard Tootmise ja tarbimise seisukohalt olulisimaks tuleb pidada muna kvaliteedi- ja suuruse nõudeid. Munad jagatakse kolme kvaliteediklassi: A, B ja C. Viimasesse, C klassi kuuluvad A- ja B-klassi nõuetele mittevastavad munad ja need ei kuulu realiseerimisele kaubandusvõrgus. A-klassi ehk värsked munad ei tohi olla enne ega pärast sorteerimist pestud ega eelnevalt mingil viisil puhastatud. 9 päeva vältel peale munemist või 7 päeva vältel peale pakendamist loetakse A-klassi mune ekstra värsketeks munadeks. B-klassi mune iseloomustatakse standardis kui jahutatud ja säilitatud mune. A-klassi munade kategooriad Muna mass, 100 muna miinimummass, Massikategooria

Loomakasvatus
thumbnail
9
docx

Linnukasvatus

Koaguleerumistemperatuur: terve muna 57 ºC munavalge 55­60 ºC rebu 56­70 ºC Külmumistemperatuur: munavalge ­0,45 ºC rebu ­0,65 ºC Kanamuna standard Tootmise ja tarbimise seisukohalt olulisimaks tuleb pidada muna kvaliteedi- ja suuruse nõudeid. Munad jagatakse kolme kvaliteediklassi: A, B ja C. Viimasesse, C klassi kuuluvad A- ja B- klassi nõuetele mittevastavad munad ja need ei kuulu realiseerimisele kaubandusvõrgus. A-klassi ehk värsked munad ei tohi olla enne ega pärast sorteerimist pestud ega eelnevalt mingil viisil puhastatud. 9 päeva vältel peale munemist või 7 päeva vältel peale pakendamist loetakse A-klassi mune ekstra värsketeks munadeks. B-klassi mune iseloomustatakse standardis kui jahutatud ja säilitatud mune. A-klassi munade kategooriad Muna mass, 100 muna miinimummass,

Bioloogia
thumbnail
96
doc

Toidukaubaõpetus

.......................................35 5.2 SUITSULIHATOOTEID..........................................................................................37 5.3 PASTEEDID JA VÕIDED.......................................................................................38 5.4 HAKKLIHAST TOOTED.......................................................................................38 5.5 TARRENDTOOTED JA SÜLDID...........................................................................39 6 MUNAD.........................................................................................................................39 6.1 Munade koostis........................................................................................................39 6.2 Munade pakendamine..............................................................................................40 6.3 Munade kvaliteediklassid ja märgistamine..............................................................40 6

Kaubandus
thumbnail
45
doc

Õpimapp - eritoit

......................................................................................................................... 21 Munad ................................................................................................................................... 22

Toidukaubandus




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun