Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Küsimused toiduseaduse kohta koos vastustega (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Missugune õigusakt räägib� tehislike lõhna- ja maitseainetest?
  • Mis on abiaine ja missuguseid nõudeid abiainele esitatakse?
  • Kaua tohib säilitada erinevaid torte ja biskviite ?
  • Mis on toidu tehniline kirjeldus?
  • Kui palju kurkumiini võivad sisaldada erinevad tooted?
  • Missugusest rikkumisest läheb siin juttu ?
  • Kui palju kakaokuivainet peab olema šokolaadiglasuuris?
  • Mis on toidu käitlemine TS tähenduses?
  • Missugustele toidugruppidele on kehtestatud koostis- ja kvaliteedinõuded ?
  • Kuidas tuleb märgistuses esitada vett kui koostisosa ?
  • Kui kaua võib kasutada kestvuskatsete tulemusi säilivusaja määramisel?
Küsimused toiduseaduse kohta koos vastustega #1 Küsimused toiduseaduse kohta koos vastustega #2 Küsimused toiduseaduse kohta koos vastustega #3
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 3 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2014-11-19 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 16 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor frankzilla Õppematerjali autor
Aine: Toiduseadusandluse alused
Iseseisva tööna vastatud küsimustele toiduseaduse põhjal - toidu mõiste, lisaained, kestvuskatsed, säilivusaeg.
Kool: Tartu Kutsehariduskeskus

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
10
doc

ABIAINETE SUHTES ESITATAVAD NÕUDED

TALLINNA TEENINDUSKOOL Mai-Liis Tint T-11KO Referaat Õpetaja: Heikki Eskusson Mai-Liis Tint Abiainete suhtes esitatavad nõuded Tallinn 2010 2 Mai-Liis Tint Abiainete suhtes esitatavad nõuded SISUKORD 1. Toiduseadus........................................................................................................................4 1.1 Toidu suhtes esitatavad nõuded........................................................................................4 2. Ekstraheerimine..................................................................................................................5 3. Toidu ekstraheerimislahustite suhtes esitatavad nõuded, ekstraheerimislahustite kasutamise

Toiduainete õpetus
thumbnail
14
docx

Tööleht toiduseadusest

(EÜ) nr 178/2002 artikli 3 lõikes 7 sätestatud tegevus. 2. peatükk ETTEVÕTTEST TEAVITAMINE JA ETTEVÕTTE TUNNUSTAMINE § 7. Teavitamine (1) Käitleja teavitab Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse (EÜ) nr 852/2004 artikli 6 lõikes 2 sätestatud ettevõttest toiduga kokkupuutumisel enne käitlemise alustamist nimetatud ettevõttes. 3) Ei pea teavitama euroopa parlamenti, kellel on majandustegevuse registris toidu jae- või hulgikaubanduse või toitlustamisega tegelemise kohta registreering kaubandustegevuse seaduse alusel; § 8. Tunnustamisele kuuluvad ettevõtted 3) Ettevõte, kus toimub toidu töötlemine, sealhulgas valmistamine, või pakendamine, välja arvatud mitteloomsete esmatoodete pakendamine, kuulub tunnustamisele. Toitu on lubatud käidelda ainult teatud ettevõttes. § 10. Ettevõtte tunnustamise otsustamine (1) Järelevalveasutus kontrollib ettevõtte vastavust käesoleva seaduse § 9 lõikes 1 viidatud nõuetele

Tööohutus
thumbnail
9
odp

ABIAINETE SUHTES ESITATAVAD NÕUDED

kasutamise tingimused ja viisid ning toidus lubatud jääksisalduse piirnormid" kehtestatakse toiduainetööstuses toidu töötlemiseks kasutada lubatud ekstraheerimislahustite loetelu, ektstraheerimislahusti kasutamise tingimused ning toidus lubatud Ekstraheerimislahusti märgistamisel tohib kasutada lahusti nimetust vastavalt määruse lisale. Peale nimetuse tuleb märgistusel esitada teave lahusti kvaliteedi sobivuse kohta toidu ekstraheerimiseks, lahusti partii tähistus, lahusti valmistaja, pakendaja või Euroopa Liidu liikmesriigis asutatud müüja nimi ja aadress, lahusti netokogus mahuühikutes ning vajaduse korral teave ekstraheerimislahusti säilitamise ja Määruse kohaselt: Ekstraheerimislahustit tuleb kasutada viisil, mis ei saasta toitu. Ekstraheerimislahusti ei tohi sisaldada toksilises koguses elemente ega ühendeid, sealhulgas arseeni mitte üle 1 mg/kg ja

Toiduseadus
thumbnail
18
odt

Tööruumi planeerimine

Tööandjal on õigus mitte lubada tööle töötajat, kellel puuduvad vajalikud erioskused ning töötervishoiu- ja tööohutusteadmised. Töötervishoiu ja tööohutuse lähtepunkt on eelkõige töötervishoiu ja tööohutuse seadus . ningtöötervishoiu- ja tööohutusalase väljaõppe ja täiendõppe kord .Uutele töötajatele tuleb tutvustada ettevõtte juhtkonna kinnitatud töökorraldust, tule- ja elektriohutusnõudeid, juhendeid vajalike isikukaitsevahendite kasutamise kohta jms.Juhul, kui sa tööandjana ei ole määranud töökeskkonnaspetsialisti, lasub see ülesanne sinul.Vastavalt töötajate tervisekontrolli korrale pead sa tööandjana hoolitsema ka kõikide töötajate tervisekontrolli korraldamise eest. See toimub tööandja kulul ja töö ajal.  Tööriietus, töövahendid (kehtib toiduseadus) Töövahend on masin, seade, paigaldis, transpordivahend, tööriist või muu tööks kasutatav vahend

Ehitusõigus
thumbnail
2
docx

Toidukäitlejale esitatavad nõuded, küsimused.

selle omadusi ega ohusta inimese tervist. Puhastamis-, desinfitseerimis- ja kahjuritõrjeaineid peab kasutama vastavalt nimetatud ainete tootja koostatud kasutusjuhendile. 11. Käitleja on kohustatud kontrollima toidu ja selle käitlemise nõuetekohasust (edaspidi enesekontroll) ning rakendama abinõud selle tagamiseks. Rakendatavad abinõusid kirjeldatakse enesekontrolliplaanis. Enesekontroll koos kirjalikult vormistatud enesekontrolliplaaniga moodustab enesekontrollisüsteemi. Ave Kiiber 12. Käitleja peab määrama kindlaks toidu ohutuse seisukohalt olulised käitlemisetapid, sealhulgas kriitilised kontrollpunktid kontrollima neid ning registreerima kontrolli tulemused Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse nõuete kohaselt.

Kokk
thumbnail
40
ppt

Majutust ja toitlustust reguleerivad õigusaktid

29.09. ­ 30.09.2011 MJ109, 209 Toiduseadus Alkoholiseadus Tubakaseadus Kaubandustegevuse seadus Turismiseadus Tarbijakaitseseadus Majandustegevuse registri seadus Toiduseaduse eesmärk on tagada tarbijale ohutu toit ning tema õiguste ja huvide igakülgne kaitse. Seaduses sätestatakse toidu käitlemise alused, käitleja enesekontroll ning riiklikjärelevalve toidu ohutuse ja muudele nõuetele vastavuse tagamiseks. toit käesoleva seaduse tähenduses on aine või toode. käitlemine sisaldab kõiki tegevusi toidutoorme tootmisest kuni toidu tarbijale kas tasu eest või tasuta üleandmiseni.

Õigus
thumbnail
28
doc

Internetikohviku äriplaan

2.8 Projekti maksumus ja finantseerimise allikad 12 2.9 Teenuse kvaliteet 13 2.10 Turustamine 13 2.11 Hinnakujundus 13 2.12 Tasuvusarvestus 14 3. Kokkuvõte 14 4. Kasutatud kirjandus 28 Lisad Lisa 1 Toiduseadus 14 Lisa 2 Alkohoiliseadus 17 Lisa 3 Tubakaseadus 25 Lisa 4 OÜ asutamise andmed 27 2 1. Noorte internetikohviku äriplaan. Projekti eesmärgiks on pakkuda nii kohalikele, kui ka turistidele vaba aja veetmise kohta. Põhiline sihtgrupp oleks 12-20 aastased noored.

Majandus
thumbnail
5
pptx

E-ainete märgistus

Mari-Liis Oberg, Kerly Naeris, Polina Piskoppel, Kaie-Mari Hanikat 10 A klass Kuidas tähistatakse Eaineid? Kas on erinevaid võimalusi? Euroopas on vastav koodsüsteem tähis E ja numbrikood viitavad konkreetsele keemilisele ühendile. Samuti võib tähise ja numbrikoodi asemel olla Eaine nimi nt. sidrunhape. Näiteks: E410 jaanileivapuujahu E330 sidrunhape E954 sahhariin Milline on Eainete kohta käiv seadusandlus? Toiduseadus 3. peatükk ,,Toidu suhtes esitatavad nõuded" §16. Lisaaine (1) Lisaaine on looduslik või sünteetiline aine, mida lisatakse toidule tehnoloogilisel eesmärgil ning mis ise või mille derivaadid ( teisest § 17. Tehislik lõhna ja maitseaine (1) Toidu ühendist saadav ühend) muutuvad otseselt või kaudselt toidu koostisosaks

Loodusteadused




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun