1 sl õli, 1 sibul, 3 dl odratangu, 6 dl puljongit, 1 dl apelsini mahla. Filee väikesteks tükkideks lõigata, sibul praadida. Lisada fileetükid, siis odratang, peale puljong ja mahl, segada. Hautada tulel kuni oder pehme. Meil gaasipliidil võtab see aega kuskil 20-30 minutit. Võib veel lisada purustatud sarapuupähkleid (50gr). On valgu- ja b-vitamiini rikas toit. Pähklid sisaldavad a, d, e ning b1 ja b6 vitamiine. ELYS ANETTE RETSEPTID EMMA SUITSUKANA SUVIKÕRVITSA PASTA 4 inimesel on vaja: 300g makarone (farfallet, penne või mis iganes aga mitte spagette) oliiviõli 1 suur sibul 2 küüslauguküünt 4dl kohvikoort soola musta pipart 1 suvikõrvits 200 g tomateid 2 suitsukanakintsu või fileed värsket basiilikut Kõigepealt tuleb sibul ja küüslauk ära hakkida ning kuumutada õlis kergelt klaasjaks. Seejärel lisada tükeldatuna suvikõrvits, tomatid, suitsukana ja hakitud basiiliku lehed.
külgedelt võikreemiga. Küljed purutakse biskviidipuruga, ning kaunistatakse pealt põhivõikreemi ja kakao - võikreemiga ning puuviljadega. Alumist biskviitpõhja niisutatakse alati vähem, kui pealmisi põhju, et vältida tordi deformeerumist edasisel töötlemisel. · Kohvitort Biskviitpõhjad niisutatakse kohvisiirupiga, liidetakse, määritakse pealt ja külgedelt kohvikreemiga. Küljed purutakse. Tort kaunistatakse pealt võikreemi ja kohvikreemiga ning hakitud, röstitud pähklitega. Kohvitordile on iseloomulik tordi pinnale väikese sakilise tülliga valgest kreemist pritsitud võrgustik. · Tort ,,Muinasjutt" ehk ,,Halg" Neid tort võib valmistada kas üleplaadi- või halukujulises vormis küpsetatud biskviitpõhjadest. 1. Halukujuline põhi lõigatakse kolmeks kihiks, niisutatakse, ühendatakse, määritakse pealt ja külgedelt võikreemiga
Kaneelipulber 2tl Ingveripulber 0,5tl Kakaopulber 2tl Muna 2tk Sool l tl Jahu l,21iitrit Glasuur: Munavalge 1 tk Puudersuhkur 4 dl Sidrunimahla mõned tilgad Vürtsimassid Gewürztrieb 2000 küpsetussegu vürtsikate ja mahlaste kookide valmistamiseks 0.900 - piima 0.200 mune 0.160 Gewürztrieb 2000 3 0.900 nisujahu 0.250 toiduõli 0.600 - suhkur Kõik koostisosad korralikult läbi segada. Küpsetada 150° juures 40 m LIIVATAIGEN, POOLTOOTED JA KÜPSISED Jahu 0,650 + 0,050 rullimiseks margariin 0,310 suhkur 0,207 muna 0,073 küpsetuspulber 0,005
Liharoad restoraniköögis Iseseisev töö 031K Kristel ja Geidy VEISEROAD Rostbiif Kondita veiseliha, sinep, must pipar, sool Valmistamine: 1. Hõõruda liha sinepi ja pipraga sisse, pruunistada pannil kõrgel kuumusel. 2. Tõsta ahjuplaadile ning raputada üle soolaga. Küpsetada 180°C juures 30 minutit või kuni liha sisetemperatuur on 60°C. Serveeri sinepikastmega. Rulaad Veise sisefilee, petersell, mündilehed, salvei, sool, pipart, küüslauguküünt, rasvaine, lihapuljongit. Valmistamine: 1. Lõigata filee ühest küljest lahti, nii et see avaneb üheks suureks "leheks". Maitsestada, keerata pikuti rulliks, siduda niidiga kinni. 2. Tõsta fileerull ahjuvormi, lisada rasvaine. Küpsetada 175 C juures u 40 minutit. 15 minutit pärast küpsetamise algust lisa lihale puljong. 3. Lõigata valmis küpsetatud fileerull viiludeks. Pikitud veiseliha Veiseliha, suitsupekk, porgand, mugulsibul, küüsl
Õunakoogid (jm magustoidud) Mõnus kreemine õunakook Vaja läheb: PÕHI 3dl jahu 3spl suhkrut 0.5tl küpsetuspulbrit ~75g võid (toasoe) 1 muna ÕUNAD 3-4 suuremat õuna 50g võid 3sl fariinisuhkrut 2sl konjakit kaneeli KREEM 4dl piima 4 muna 6sl suhkrut 4sl jahu 2tl vanillisuhkrut Põhja jaoks sega omavahel kuivained, lisa või ja töötle purutaoliseks massiks. Lisa ka muna ning sõtku (puulusikaga) tainaks. Suru tainas 24cm küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi, toksi kahvliga taina sisse väikesed augud ja pane külmkappi. Samal ajal koori õunad, eemalda südamikud ja lõika paksemateks sektoriteks. Kuumuta pannil või ning sulata selles fariinisuhkur. Lisa veidi kaneeli ja konjak. Laota õunad pannile ja küpseta poolpehmeks. Valmista keedukreem. Selleks pane üle poole piimast madalal kuumusel soojenema, aga päris keema ära lase. Teises kausis, kus on ülejäänud piim, klopi lahti munad ja lisa suhkur ning vanillisuhkur. Viimasena sõelu juurde jahu ning kanna
PÕHI 175 G V ÕI 2 DL S UHKUR 5 TK M UNA 200 G H AKITUD METSPÄHKLID 1.25 DL N ISUJAHU 2 TL K ÜPSETUSPULBER KREEM 100 G H AKITUD METSPÄHKLID 1 DL H APUKOOR 300 G K OHUPIIMAPASTA 1 DL S UHKUR 2 DL R ÕÕSK KOOR 35% 8 LEHTE Z ELATIIN KAUNISTAMISEKS 2 DL R ÕÕSK KOOR 35% 1 SL S UHKUR H AKITUD METSPÄHKLID F ÜÜSAL ROHKE KOHUPIIMAKREEMIGA PÄHKLINE TORT TULEB ÜSNA SUUR JA NÄEB UHKE VÄLJA . VALMISTUSAEG : ÜLE 60 MIN 45 MIN + 1 TUND KÜLMKAPIS + 45 MIN AHJUS 1. VAHUSTA VÕI SUHKRUGA, KLOPI ÜKSHAAVAL HULKA MUNAD. SEGA HAKITUD PÄHKLID JAHU JA KÜPSETUSPULBRIGA . L ISA VÕI-MUNAVAHULE . VALA TAINAS 24 CM LAHTIKÄIVASSE TORDIVORMI . K ÜPSETA 180 KRAADI JUURES 45 MINUTIT . 2. VÕTA AHJUST, LASE JAHTUDA JA LÕIKA PÕIGITI POOLEKS . PANE ALUMISE POOLE ÜMBER TORDIVORMI ÄÄR . 3
Need alandavad kolesterooli taset veres ja tõstavad glükoosi taluvust. Kaerajahu sisaldab küll võrreldes teiste jahudega veidi rohkem valku, kuid mitte kleepvalku. Seetõttu ei sobi pärmiga leivatoodete valmistamiseks kasutada ainult kaerajahu, küll aga nisujahuga koos. Kaerajahu veesidumisvõime on madal, kuid see suureneb küpsetamisel. Seetõttu on kaerajahu lisamisel taigen vedelam. Kaerajahu sobib aga suurepäraselt küpsiste ja kookide valmistamiseks. 3 Odrajahu Odrajahu sisaldab küll kleepvalku, kuid seda on vähe ja valgu leivaküpsetamisnäitajad on halvad. Võrreldes nisujahuga on odravalgu aminohappeline koostis parem. Lääneriikides kasutatakse odrajahu leivaküpsetamisel tagasihoidlikumalt. Odratärklis kliisterdub kõrgemal temperatuuril, mistõttu leiva küpsetamise aeg peaks olema pikem. Viimasel ajal on odrajahu kasutamine koos nisu- ja rukkijahuga
Need alandavad kolesterooli taset veres ja tõstavad glükoosi taluvust. Kaerajahu sisaldab küll võrreldes teiste jahudega veidi rohkem valku, kuid mitte kleepvalku. Seetõttu ei sobi pärmiga leivatoodete valmistamiseks kasutada ainult kaerajahu, küll aga nisujahuga koos. Kaerajahu veesidumisvõime on madal, kuid see suureneb küpsetamisel. Seetõttu on kaerajahu lisamisel taigen vedelam. Kaerajahu sobib aga suurepäraselt küpsiste ja kookide valmistamiseks. 3 Odrajahu Odrajahu sisaldab küll kleepvalku, kuid seda on vähe ja valgu leivaküpsetamisnäitajad on halvad. Võrreldes nisujahuga on odravalgu aminohappeline koostis parem. Lääneriikides kasutatakse odrajahu leivaküpsetamisel tagasihoidlikumalt. Odratärklis kliisterdub kõrgemal temperatuuril, mistõttu leiva küpsetamise aeg peaks olema pikem. Viimasel ajal on odrajahu kasutamine koos nisu- ja rukkijahuga
Kõik kommentaarid