Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"rullbiskviit" - 11 õppematerjali

thumbnail
24
ppt

Rullbiskviit

Swiss roll Ingredients  4 eggs  4 tablespoonful of sugar  1 tablespoonful of potato starch  4 tablespoonful flour  Salt  Double cream  Jam  Curd Swip eggs Add flour, salt and potatoe starch Put into oven on 200 degrees for 20 minutes Swip double cream with sugar Add curd into double cream Add jam Melt chocolate Put the mixture on the Swiss roll and curl it Decorate it with melt chocolate and sprinkles And it’s done

Toit → Kokandus
3 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Toidud

Eesti Toit Toit ja köök moodustavad ühe osa sellest, mis on meile omane ning millega nii meie ise kui ka väliskülalised iga päev kokku puutuvad. Toidukultuur on lahutamatu osa rahvuskultuurist, meie minevikust, olevikust ja tulevikust, see on osa meie identiteedist. Ei tohiks aga unustada, et nii nagu on ühiskond pidevas muutumises, on ka toidukultuur ajas muutuv ja arenev ning et eesti toit ei ole mitte ainult see, mida meie esivanemad on sajandeid söönud, vaid ka see, mida me ise täna süüa armastame. Eestlaste toitumisharjumused on taasiseseisvumisest alates mõnevõrra muutunud. Tarbijate hulgas on tasapisi tõusmas terviseteadlikkus, üha enam väärtustatakse looduskeskset ja säästvat eluviisi. Muutuvad eelistused ning tihenev konkurents toiduaineturul esitab omakorda üha kõrgemaid nõudeid toidutootjatele, seda eriti kvaliteedi ning tootearenduse vallas Maasikasarlott Kogus Koostis- ja mait...

Muu → Käsitöö
23 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Taignad

TAIGNAD JA TAIGNATOOTED TOORAINED Jahu ( nisu-, rukki-, odra-, kaera ) Rohkem kasutatakse kõrgema ja I sordi nisujahu Taigna vedelik (rõõsk piim, hapuppiim, vesi, rõõsk või hapukoor) Muna ­ tõstab taignate toiteväärtust, vahustatud munavalge muudab taigna õhuliseks Rasv ( või, margariin)- teeb tooted muredaks Kergitusained (pärm, söögisooda) Maitseained TAIGNATE LIIGITUS PÄRMITAIGEN eelkerkega eelkerketa pärmimuretaigen pärmivõitaigen VÕITAIGEN lehttaigen liivataigen muretaigen MUNATAIGEN biskviittaigen keedutaigen TULETATUD TAIGNAD keeksi küpsise besee taignad siirupiga TAIGNATOOTED PÄRMITAIGEN- kringlid, stritslid, pirukad, väikesed saiakesed LEHTTAIGEN- küpsised (keelekesed), pirukad, saiakesed, tordipõhjad LIIVATAIGEN- küpsised, koogi- ja tordipõhjad MURETAIGEN- pirukad, salatikorvikesed, küpsi...

Toit → Kokandus
34 allalaadimist
thumbnail
24
ppt

Ungari köök

paprika, porgand, pastinaak, paprika, tomat, kartul. • Ungari vorstisupp. Mugulsibul, paprika (jahvatatud), kartul, loomalihapuljong, tomatipasta, must pipar, pune, paprika, õllevorstid. Tüüpilised joogid • Külmad: erinevad mahlad ja veed • Soojad: kohvijoogid, erinevad teed • Alkohoolsed joogid: veinid Praktiline osa • Kolmekäiguline menüü: • Eelroog: soe paprika-tomati püreesupp • Pearoog: Veiselihahautis köögiviljadega (porgand, kaalikas) • Järelroog: rullbiskviit marjadega • Jäävesi Praktiline osa • Ungari restoranid Eestis. • Kapten Tenkeš (Tallinn) • Lahke Madjar (Pärnus) Tänan kuulamast!

Toit → Köögi õpetus
8 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Häälikuortograafia

HÄÄLIKUORTOGRAAFIA (V.-L. Kingisepa materjali põhjal) Harjutus 1. Kirjutage sõna alguses g, b, d või k, p, t. pruun barett, grillitud karbonaad, batuudihüpe, diktofon, rullbiskviit, moodne disain, kindel garantii, avar palkon, endine parun, lillebukett, pikk karantiin, ohtlikult balansseerima, topelttöö, riiklik dotatsioon, suur gabariit, aedviljapüree, magus bubert, dopingukontroll, lagunenud barakk, maksapasteet, hele parkettpõrand, duubelkassett, ostis glütseriini, ministeeriumi bülletäänis, büdzett on tasakaalus, eksport ja import, brutaalne käitumine, kohutav draakon, vaimukas paroodia, siniste kaantega brosüür, pilet on broneeritud, grimeerija,

Eesti keel → Eesti keel
81 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Kookide ja tortide retseptid

Koogid ja tordid 1. Charlote tort 1 kg.rullbiskviiti 2 pk.vahukoort 2 spl.zelatiini ½ kl.vedelikku(kompotivedelikku) Õuna,apelsini,ploomi jne...tükke Rullbiskviit lõigata ratasteks ja laduda kaussi ümberringi (mööda kausikülge) ja kausi põhja samuti, vahukoor valmis vahustada ja zelatiin lahustada vedelikus(lasta seista umbes pool tundi ja siis sulatada kuumutades seda kuumaveekausis, sealjuures segada) Lahustunud zelatiin segada vahukoorega, kogusaeg segades. Ka puuviljatükid segada sinna hulka. Saadud segu valada kaussi, kuhu olime ladunud ümberringi ja kausi põhja rullbiskviiditükid, ka keskele võib lisada

Toit → Kokandus
87 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Taignad

Munataignad jagunevad: biskviit- ja keedutaignateks. Tuletatud taignad on: besee-, küpsise- ja keeksitaignad, lisaks on veel taignad siirupiga. Taignast tehtud tooted Pärmitaigen- kringlid, stritslid, pirukad, väikesed pirukad Lehttaigen- küpsised(keelekesed), pirukad, saiakesed ja tordipõhjad Liivataigen- küpsised, tordi- ja koogipõhjad Muretaigen-pirukad, salatikorvikesed ja küpsised Biskviittaigen-tordipõhjad, küpsised, rullbiskviit Keedutaigen-tuuletakud Taignate koostis Muretaigna koostis:1muna, 200g jahu, 125g võid, 1tl küpsetuspulbrit, 2dl suhkrut Biskviittaigna koostis:150g jahu, 75g kartulitärklist,1kl suhkrut, 1muna, vanillisuhkurt Keedutaigna koostis: ½ kl piima või vett, 25 g rasva, 100 g jahu, 23 muna, soola Filotaigna koostis: 5 kl sõelutud nisujahu, 5 sl oliiviõli, u. 2,5 kl vett, 2 sl lahjendatud äädikat, (lahjenda 9% äädikas

Toit → Kokandus
40 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Mahu mõõdud, toidu valmistamine

MAHU MÕÕDUD RIIK KLAAS SUPILUSIKAS DESSERTLUSIKAS TEELUSIKAS KANADA 250ML 15ML 10ML 5ML USA 240ML 15ML 10ML 5ML AUSTRAALIA 250ML 20ML 10ML 5ML SUURBRITANNIA 250ML 15ML 10ML 5ML EESTI 200ML 15ML 10ML 5ML 1DL = 100ML = 0.1LIITRIT KUI MÕÕTEKLAASI EI OLE, SAAB DETSILIITREID ARVESTADA KA NIIVIISI: · KLAASIGA : TAVALINE TEEKLAAS ON 2 DL , SEEGA 1DL = ½ KLAASI , 0.5DL = ¼ KLAASI JA 2 DL = 1 KLAAS · SUPILUSIKAGA : 1 SUPILUSIKATÄIS ON 15ML , SEEGA 3.5 SL (KUHJAGA ) VÕI 4 SL (TRIIKIS) ON UMBES-TÄPSELT 0.5DL JA 7SL = 1DL · TEELUSIKAGA : 1 TEELUSIKATÄIS ON 5ML , SEEGA 10TL (TRIIKIS ) = 0.5DL JA 20TL = 1DL NB! KUI INGLISE KEELSES RETSEPTIS KASUTATAKSE MÕÕTÜHIKUT PINT, SIIS PIDAGE MEELES , ET USA S = 4.7DL ( EHK 5...

Toit → Toit ja toitumine
11 allalaadimist
thumbnail
24
rtf

Toidukaubaõpetus 2014

*Käsitöö + osaline automatiseerimine (Maiuspala, Viimne valss, Kannel, Unistus) Liinikompvekid *Valm. tootmisliinidel *Tuntud ''assortii'' nime all, alkoholitäidisega kommid 3.osa Jahust kondiitritooted *Liigid: küpsised, präänikud, vahvlid, koogid ja tordid, keeksid, rullbiskviit *Valmistatakse nisujahust (harvem kaerajahust), toiteväärtuse tõstmiseks lisatud rasva, suhkrut, mune, maitseaineid jt. lisandeid *Küpsised - jahust kondtoodete levinum liik. Taigna kobestamiseks kobestusaineid - kergitajaid, jahuparandajaid, söögisoodat *Lihtküpsised - rabedad, vees paisuvad aeglaselt, mustriks augud

Majandus → Kaubandus
9 allalaadimist
thumbnail
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

Rullvõileivad: valmistatakse värskest tiheda sisuga vormileivast, näkileivast või saiast. Samuti saab kasutada ka soolast biskviiti, munatainast valmistatud küpsetist, nisutortillasid. Katteks kasutatakse maitsestatud määrdeid, võideid ja pasteete. Rullvõileibade valmistamiseks eemaldatakse esmalt leivalt või saialt koorik, seejärel lõigatakse sellest suured viilud. Näkileivad niisutatakse puljongiga. Igale viilule määritakse paksult kattesegu ja rullitakse see siis kokku nagu rullbiskviit. Rullid keeratakse kõvasti tsellofaani või pärgamentpaberisse ja asetatakse külmikusse. 3-4 tunni pärast võetakse külmikust välja ning lõigatakse viiludeks, serveeritakse kohe. Väikesed võileivad: Väikesi võileibu serveeritakse kohvi- või teelauale või külmalaual. Väikeste võileibade alustuseks sobivad kõik saia- ja leivaliigid, samuti küpsised ning väikesed pannkoogid. Samuti sobivad aluseks ka mitmesugused vahvli- ja tortillatükid, soolane biskviit.

Toit → Kokandus
67 allalaadimist
thumbnail
308
xlsx

Kokk tase 4 kalkulatsioonid-1

002 0.002 0.004 suhkur kg 0.005 0.005 0.010 Kokku: 0.000 stamise kaal 2 neto 0.050 0.060 0.000 0.050 0.018 0.000 0.000 0.000 0.000 0.006 0.010 0.010 0.022 0.004 0.010 0.000 TOIDU NIMETUS Rullbiskviit õunakeedise ja vahukoorega portsjoni kaal g 120//100/20 valmistatavai 2 d portsjoneid Retsepti kaal Valmistamise kaal kokku Toiduained Ühik 1 brutoKao % 1 neto 2 bruto 2 neto 1 biskviittainas: 2 kanamuna tk 0.500 21 0.025 1.000 0.050 3 nisujuha kg 0.005 0.005 0.010 0.010 4 suhkur kg 0.014 0

Toit → Toit ja toitumine
28 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun