Restoranid on toitlustusettevõtted. Need pakuvad: kvaliteetset toitu ja teenindust, mugavat keskkonda, ajaviidet. Restoranid võivad olla iseseisvad ettevõtted. Neid jaotatakse: esindusrestoranid, lõunasöögirestoranid, konkreetsetele toodetele spetsialiseerunud restoranid: pitsarestoranid, kalarestoranid, küüslaugurestoranid, biifsteegirestoranid jne, konkreetsetele köökidele spetsialiseerunud restoranid: Vahemere, Itaalia, Kreeka, Prantsuse, Vene jne köögile spetsialiseerunud. Restoranid võivad asuda hotellides, laevadel, rongides, firmades jne. Hotellirestoran Pakub hommikusööki hotellis ööbijatele täieliku eneseteenindusega (buffet-lauast) või osalise teenindusega lauast. Pakub lõunasööki hotellis ööbijatele, külalistele ja konverentsikeskuse külastajatele päevamenüü või menüükaardi järgi (à la carte menüü)
Kõik kommentaarid