Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"polenta" - 22 õppematerjali

polenta - maisi- või nisutangupuder.
thumbnail
6
pptx

Dante Alighieri

Gvelfid võitlesid gibelliinide vastu, kes toetasid Saksa-Rooma keisrit. Dante ema Bella pärines tõenäoliselt Abatide perest ja suri siis, kui Dante veel 10-aastanegi polnud. Kui Dante oli 12-aastane, kihlati ta Gemma di Manetto Donatiga Dante oli juba 9-aastaselt armunud Beatrice Portinarisse, keda ta nägi üksnes kahel korral elus. Dante kirjutas hulga Beatricele pühendatud sonette. Oma naist Gemmat ei maininud ta iialgi üheski oma teoses. 1318 kutsus vürst Guido Novello da Polenta Dante Ravennasse, kus Dante elaski surmani. Dante

Kultuur-Kunst → Kultuur
5 allalaadimist
thumbnail
1
odt

Mis maa toit?

Roa nimetus Rahvusköök Roa lahtiseletus Lorrane`i pirukas Prantuse köök Peekoni, juustu, munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Foie gras Prantsuse köök Nuumatud hane või pardi maksast. Pääsupesasupp Hiina köök Pääsupesade materjaliks kasutavad pääsukesed oma süljega kokku kleebitud meriadru. Kevadrullid Hiina köök Õhuke pannkook. Tortelliinid Itaalia köök Pastatooted, mida täidetakse liha, juustu, kohupiima ja spinatiga. Minestrone Itaalia köök Köögiviljasupp. Carpaccio Itaalia köök Veiseliha keeratakse rulli ja pannakse külma, hiljem lõigatakse õhukesed viilud ja kaetakse erinevate lisanditega. Tiramisu Itaalia köök Magus vormiroog (muna, j...

Toit → Rahvusköögid
36 allalaadimist
thumbnail
9
odt

ITALY NATIONAL KITCHEN

placed on the use of fresh produce. Veneto Venice and many surrounding parts of Veneto are known for risotto, a dish whose ingredients vary by location, with fish and seafood being added closer to the coast and pumpkin, asparagus, radicchio and frogs' legs appearing further away from the Adriatic. In other parts of Veneto, polenta is the primary starch. Beans, Peas and other legumes are seen in these areas with pasta e fagioli (beans and pasta) and risi e bisi (rice and A dish of risotto peas). Veneto features heavy dishes using exotic spices and sauces. Ingredients such as stockfish or simple marinated anchovies are found here as well. Less fish and more meat is eaten away from the coast. Sausages such as sopressata and garlic salami are common.

Keeled → Inglise keel
16 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Roogade tabel

Roa nimetus Millisesse kööki Roa lahtiseletus(Mis roog on ja millisest kuulub? toorainest valmistatakse) Lorane`I pirukas Prantsuse köök Peekoni,juustu,munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Foie gras Prantsuse köök Valmistatakse paksuks nuumatud hane või pardi maksast. Pääsupesasupp Hiina köök Pääsupesade materjaliks kasutavad pääsukesed oma süljega kokkukleebitud meriadru. Kevadrullid Hiina köök Õhukesed pannkoogid. Tortelliinid Itaalia köök Pastatooted,mida täidetakse liha,juustu, kohupiima ja spinatiga. Minestrone Itaalia köök Köögivilja supp. Carpacc...

Toit → Rahvusköögid
18 allalaadimist
thumbnail
22
pptx

Renessanss: Dante Alighieri

Sirli Volt Kokk 2 2014.a DANTE ALIGHIERI  Sündis 1265 Firenze- 14.september 1321 Ravenna.  Oli poliitikategelane ja Itaalia kirjanik.  Arendas itaalia keelt  Dante Alighieri on Giovanni Boccaccio ja Francesco Petrarca kõrval üks kuulsaimaid itaalia renessanssi poeete. ELUKÄIK  Dante pärines perest, mis oli lojaalne gvelfidele, kes pooldasid paavstivõimu.  1318 kutsus vürst Guido Novello da Polenta Dante Ravennasse, kus Dante elaski surmani. Dante suri tõenäoliselt malaariasse , millesse nakatus diplomaatilisel missioonil Veneziasse. LOOMING  Loominguks valis ta ainet peamiselt oma kodumaa antiik- ja keskajast.  Ta kasutas lisaks keskaja filosoofide ja müstikute.  vana rooma autorid Vergiliuse teoseid  Tal oli kaks tuntud teost : 1) Uus elu 2) Jumalik komöödia  22. oktoobril 1988 asutati Eesti Dante Selts . EDASI LOOMING

Kirjandus → Kirjandus
11 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Klienditeeninduse mõisted

Mõisted toitlustamisest Ansoovis ­ kilulaadne kala. Joogiks valge ja roosa vein. Fenkol- apteegitill, kuivad veinid ja nisuõlu. Basiilik- Maitsetaim. Vahemeremaade roogade lahutamatu koostisosa, esineb harva ilma tomatita. Bouillabaisse- kalasupp. Brownies- shokolaadikook ja -küpsised. Laialt levinud ameerikas. Bruschetta- Itaalia krõbe tomatileib. Caesari salat- toorsalat, sisaldab parmesani juustu. (Valmistatakse erineva kapsaga) Cantucci ja Cantuccini- väikesed krõbedad mandliküpsised. Cannelloni- erinevate täidistega küpsetatud pastatorud. Carpaccio- toore loomafilee õhukesed marineeritud lõigud. Chilli con carne- vürtsikas hautis liha ja ubadega. Mehhiko põhiroog. Coq au vin- kana punases veinis. Täidlasem vein kui toidu hautamisel. Creme brulee - Crostini- röstitud ciabatta viilud mitmesuguste katetega. Dolmad- täidisega viinamarjalehed. Empanada- liha-riisitäidisega lehttaignapirukad. Märksa vürtsikamad kui eestis. Fajita- praetu...

Filosoofia → Etikett
40 allalaadimist
thumbnail
1
pdf

Brasil

del gobierno del Distrito Federal, localizada en la región Centro-Oeste del país. Tiene una población de 2 977 216 habitantes. El idioma oficial El idioma oficial y el más hablado es el portugués, que lo hace el mayor país lusófono del mundo. La gastronomia La cocina brasileña varía mucho dependiendo cada región, de modo que refleja la mezcla de las poblaciones nativas y de los inmigrantes. Los platos nacionales están la feijoada, vatapá, moqueca, polenta y acarajé. Brasil cuenta con una gran variedad de dulces como el brigadeiro y el beijinho. Las bebidas nacionales son el café y la cachaza, una bebida destiladaoriginaria de Brasil. Esta bebida se destila a partir de la caña de azúcar y es el ingrediente principal del cóctel nacional, la caipiriña.

Keeled → Keeleteadus
1 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Rahvusköögid tabel toitudega

Rahvustoidud maailmast. Kasutage õppematerjali ja erialakirjandust ning valige igale roale köök kuhu see kuulub. Selgitage järgmisi enamlevinud roogi kliendile. Roa nimetus Millisesse kööki kuulub? Roa lahtiseletus (mis roog on ja millisest toorainest valmistatakse?) Lorrane`i pirukas Prantsuse Peekoni,juustu,munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Foie gras Prantsuse Valmistatakse paksuks nuumatud hane või pardi maksast. Pääsupesasupp Hiina Pääsupesade materjaliks kasutavad pääsukesed oma süljega kokkukleebitud meriadru. Tegemist on maitsetu ...

Toit → Rahvusköök
15 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Itaalia köök

Haldusjaotus - 20 maakonda, mis omakorda jagunevad 110 provintsiks ja 8101 vallaks Religioonid - 87,8% Itaalia elanikest peab end roomakatoliiklasteks. Põhja- Aafrikast lähtuv immigratsioon on kasvatanud Itaalia moslemite kogukonna 2,1%-ni elanikkonnast. Veel on protestandid, õigeusklikud või judaistid Tuntumad rahvustoidud Lõuna- Itaalia tähtsamad toiduained on tomat ja pitsa. Domineerivad vein ja oliivõli. Põhja- Itaalias on populaarsed liha, soustid, risoto, polenta ja lasanje. Joogid Toidu kõrvale juuakse valdavalt veini. Peale selle tarvitatakse likööre, viskit, õlu ja mineraal vett. Väga armastatakse juua kohvi, tuntumad kohvijoogid on espresso ja cappuccino. Toidukultuur Kahvlit kui isiklikku söögiriista hakkasid esimestena kasutama itaallased 14. saj. lõpul ja selle jõudmine mujale Euroopasse võttis veel 200 - 300 aastat. Enne seda oli kahvel küll tuntud aga pigem köögis tõstevahendina. Tavad:

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
14 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Kokanduseriala võõrsõnastik

Erialane võõrsõnastik Bakaalkaup- toidukaup. Barista- kohvibaarmen. Beauf- veiseliha tatra moodi, roog toorest hakklihast. Beurre blanc- prantsuse võikaste. Bitkii- ümmargune hakkkotlet. Bocconcini- värske Mozzarella pallid. Bor- peeti sisaldav hapu köögivilja- ja lihasupp, Ukraina rahvustoit. Borokk- peedivedelikuga punaseks värvitud liha-v köögiviljaleem. Botvinja- kaljast, kalast ja aedviljast külm supp, millele lisatakse vähikaelu või krabitükikesi. Bouillabaisse- kala- ja mereannisupp. Brasserii- õllerestoran, õllebaar. Brie- hallitusjuustusort. Brokoli- kapsa teisend. Brõnsa- lambapiimjuust. Brändi- veini destilleerimisel saadud kange, konjakiga samaväärne alkohoolne jook. Brülee- vedeldatud pruunsuhkur magustoitude maitsestamiseks ja katmiseks. Brüsseli kapsas- rooskapsas. Bubert- piimast,jahust või mannast, suhkrust valmistatud ja vahustatud munadest magustoit. Bulett- lihapall ka juurvilj...

Toit → Kokk
36 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Rahvusköökide road

Roa nimetus Millisesse kööki Roa lahtiseletus (Mis roog kuulub? on ja millisest toorainest valmistatakse) Lorrane`i pirukas Prantsuse köök Pirukapõhjaks on saiatainas. Peekoni, juustu, munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Täidisesse on lisandunud sibulad, vorstitükid, juust, erinevad köögiviljad ja ka pirukapõhjad on tänapäeval kas leht- või muretaignast. Foie gras Prantsuse köök Kõige tüüpilisem valmistamisviis on täisküpsetatud foie gras, mille saamiseks küpsetatakse toores maks, steri...

Toit → Rahvusköögid
32 allalaadimist
thumbnail
14
pptx

Dante Alighieri

Seejärel elas Dante Veronas ja konspireeris mustade gvelfide kukutamiseks, kuid kõik vandenõud kokkusid läbi reeturite tõttu, kes olid salaorganisatsiooni imbunud. 1310 tungis Itaaliasse Saksa-Rooma keiser Heinrich VII, kes Firenze 1312 vallutas. Dante nägi Heinrichis teist Karl Suurt, kes toob Põhja- Itaaliasse kindla võimu, aga Heinrich suri juba 1313 ja Dante ei jõudnudki Firenzesse tagasi. Elukäik 1318 kutsus vürst Guido Novello da Polenta Dante Ravennasse, kus Dante elaski surmani. Dante suri tõenäoliselt malaariasse, millesse nakatus diplomaatilisel missioonil Veneetsiasse. Ravennasse Dante ka maeti. Firenze küll soovis ta säilmeid endale saada, kuid see ei õnnestunud. 1829. aastal ehitati Santa Croce basiilikasse talle haud. Haud on siiani tühi. Looming Loominguks valis ta ainet peamiselt oma kodumaa antiik- ja keskajast. Ta kasutas keskaja filosoofide ja müstikute ning

Kirjandus → Kirjandus
15 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Praktikaaruanne - Restoran Mezzo

tomatitega; Penne rigate kanafilee, puravike, priskete punaste tomatite ja kreemjuustukastmega; värvikas kartuli porru püreesupp röstitud Riia lahe räimefileega; Mezzo vahemere bouillabaisse supp; Ingverihõnguline sametine kõrvitsapüree Eesti jõevähi sabadega; Toscana pikantne tomatipüreesupp krõbedate croutoonidega; gurmaani unistus - ahjus küpsetatud ahven rohelise herne cappuccino kastmega; grillitud lõhesteik parma singi embuses vallatu kurgi- meloni-mündisalsaga, krõbeda polenta ning siidise koorekastmega; puravike ja porrulauguga täidetud kohafileerull maheda ürdikastmega, värviküllase salsa ning metsiku riisiga; Õrn täidetud kanafilee toorsuitsupeekonis, röstitud köögiviljade ja kukeseenekastmega; meeldivalt põletav Rossini tournedos foie­gras nüansiga pikantse isevalmistatud ananassi chutneyga, hoolikalt valitud köögiviljade ning Cabernet Sauvignon' veini kastmega; röstitud tallefilee

Toit → Kokandus
304 allalaadimist
thumbnail
18
pptx

Etikett Itaalia

Salat Juust Dessert Puuvili Espresso ja söögijärgsed joogid Toit Võistleb maailmas prantuseköögiga Bologna köök mõne arvates maailma parim, rammus, prosciutto ja tortellini kodumaa Firenze ja Toskaana toidud baseeruvad lihal, ubadel ja oliivõlil, maitsetaimedel ja küüslaugul Genua ­ pesto, kala ja hautised Lombardia ­ osso bucco, lambaliharoad ja polenta Veneetsia ­ kohalik praetud kala Lõunast Sitsiiliani ­ pitsa,värsked köögiviljad, viigimarjad, maitsetaimed ja oliivõli Lauakombed Ära alusta enne kui peremees pole öelnud "Buón appetito!" Nuga paremas ja kahvel vasakus käes, lõpetades Click icon to paralleelselt üle taldriku paremasse serva, kahvliharud allapoole add picture

Turism → kultuurid ja kombed
3 allalaadimist
thumbnail
5
rtf

Dante Alighieri biograafia

kõik vandenõud kokkusid läbi reeturite tõttu, kes olid salaorganisatsiooni imbunud. Alles 1310 tungis Itaaliasse Saksa-Rooma keiser Heinrich VII, kes Firenze 1312 vallutas. Dante kirjutas talle, paludes tal mustad gvelfid hävitada. Dante nägi Heinrichis teist Karl Suurt, kes toob Põhja-Itaaliasse kindla võimu, aga Heinrich suri juba 1313 ja Dante ei jõudnudki Firenzesse tagasi. 1318 kutsus vürst Guido Novello da Polenta Dante Ravennasse, kus Dante elaski surmani. Loominguks valis ta ainet peamiselt oma kodumaa antiik- ja keskajast. Ta kasutas lisaks keskaja filosoofide ja müstikute ning selliste vanarooma autorite kui Vergiliuse, Horatiuse, Ovidiuse, Lucanuse ja Statiuse teostele ka vanakreeka autorite (Homerose ja Aristotelese) teoseid, kuigi kreekakeelsed teosed polnud talle alati algkujul kättesaadavad. Dante peateos on "Jumalik komöödia" ("Divina Commedia", 1307­21). Lisaks on

Kirjandus → Kirjandus
20 allalaadimist
thumbnail
20
docx

Itaalia toidukultuur

Itaalia toidukultuur Inimeseõpetuse referaat Tallinn 2015 Sisukord Sissejuhatus.................................................................................................................................2 1.Pitsa..........................................................................................................................................4 2.Pasta.........................................................................................................................................6 3.Juust.........................................................................................................................................8 Kasutatud allikad...............................................................................................................

Kultuur-Kunst → Kultuur
5 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Horvaatia

Kalmaar (lignje), kaheksajalasalat (salata od hobotnice), tuunikala, krevetid (skampi), karbid, tursk, grillitud sardiinid, säga, karpkala, ahven. Mõned Horvaatia pajaroad: Guljašš (gulaš), kalapada (riblja corba), rohelise herne pada (varivoo d mahuna), Dalmaatsia singi pada kuivatatud viigimarjade ja kuivatatud ploomidega (pašticada). Pasta: Gnocchi (tihti serveeritud nt guljaššiga), traditsiooniline pasta, mis on maitsestatud kaneelimaitselise lihakastmega, pasta hautatud kapsaga, polenta. Supid: Tillisupp, seenesupp, vasikasupp suitsulihaga, selged puljongid. Lisandid: Duvec (sarnane ratatouillega, suvised juurviljad), tomatisalsa, keedetud ja küpsetatud kartul 8 sibulaga, friikartulid, keedetud kartul spinatiga, riis, pasta. Magus: Krepid, struudlid, magus leib kreeka pähklitega, Horvaatia mesi, Horvaatia pannkoogid veini-

Geograafia → Geograafia
14 allalaadimist
thumbnail
48
pptx

Rahvuslik toidukultuur

aastatuhandel Kesk- ja Põhja-Euroopasse. Kõige kauem tuntakse kuuerealist otra. Seda kasvatasid egiptlased, indialased, juudid ja kreeklased. Vana-Kreekas viljeldi ka kahe- ja kolmerealist otra. Roomlased kasvatasid peamiselt kuuerealist otra, sest see valmis kõige varem. Vanaajal tarvitati otra peamiselt loomasöödaks, vähem tehti temast leiba. Nii Vana-Egiptuses kui Vana- Kreekas pruuliti odrast õlut. Roomlaste meelistoiduks oli odratangudest valmistatud polenta. Orda kasvatamine Oder on tähtis kultiveeritav teravili Põhja-Aafrika mitmes piirkonnas, Kesk- Aasia mägipiirkondades, Aafrika Sarvel, Andides ja Ida-Euroops. Otra kasvatatakse peamiselt piirkondades, kus kliima ei sobi teiste teraviljade kultiveerimiseks või kus kasvatustingimused pole soodsad sooldunud pinnase tõttu. Oder talub hästi vähest sademete hulka (alla 300 mm) ja mäestikukliimat

Toit → Rahvuslik toidukultuur
16 allalaadimist
thumbnail
24
docx

Koolitus ja puhkeväljasõidu hinnapakkumine

Salativalik Roheliste salatite segu, tomatilõigud, värske kurgi lõigud, paprikaribad, tuunikala, keedumuna sektorid. Kastmed Ürdi-vürtsi vinegrett, oliiviõli, valgeveini äädikas, balsamico kaste. Lisandid Täidetud oliivid, kokteilkurgid, saia ja leiva valik, või, creme bonjour Salatid Riisi ­ mereannisalat Kodune kartulisalat Pearoad Krõbedad lõhepalad ­ sidruni salsa ja hollandi kastmega Küpsetatud broilerifilee ahjuõuna kastmega Oliiviõlis praetud polenta ürtidega Ahjus küpsetatud aedviljad Aurutatud riis Dessert Valik "Café Mademoiselle" kooke Puuviljasalat Kohv / tee Buffet menüü 2 ­ 10.05.2013 ­ Aasia restoranis Wok & Grill Külmad eelroad Röstitud lõhelõigud pohlaglasuuriga Madalal temperatuuril küpsetatud kala galantine Ürdi räimefileed tsitruse­aedviljaleemes Tortiljarullid suitsukana­aedviljatäidisega Rostbiif pihlakamarmelaadiga Röstitud pardifilee seesamiseemnete ja magus-hapu kastmega Salativalik

Turism → Turism
39 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused

· Rukkikroovjahu - idusid ja kesti on 12­14%, · Rukkilihtjahu - alles on 22­25% kestadest ja idudest · Täisterarukkijahu - ukkiterad jahvatatakse koos kestade ja idudega. 2. Linnasejahu - saadakse kasvama läinud ja seejärel kuivatatud ning jahvatatud teraviljast, nimetatakse punaseks linnasejahuks. Riisist saadavad tooted (vt. punkt 11) Maisist saadavad tooted: 1. Maisijahu 2. Maisimanna ehk polenta - saadakse maisitangu peenestamisel. 3. Maisitärklis (maizena) ­ valge ja krudisev 4. Maisitangud - saadakse maisituumade purustamisel ja lihvimisel 5. Maisihelbed - söögivalmis hommikueine Tatrast saadavad tooted: 1. Tatrakruup - terved tatratuumad, mille kest on eemaldatud 2. Tatratangud - purustatud terad koos teatud koguse kestadega. 3. Tatrahelbed - õhulised 4. Tatrajahu Kaerast saadavad tooted: 1

Toit → Toit ja toitumine
103 allalaadimist
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

Kastmeteks tehakse tavaliselt tomati või paprikakastmeid. Köögivilju hautatakse omas mahlas või õlis. Magustoitudena süüakse rikkalikus valikus puuvilju, pähkleid, rosinaid ja nendest valmistatud maiustusi. Kõrgelt hinnatakse jäätist. Tuntumad rahvustoidud Lõuna Itaalia tähtsamad toiduained on tomat ja pitsa. Domineerivad vein ja oliivõli. Põhja Itaalias on populaarsed liha, soustid, risoto, polenta ja lasanje. Risoto riisiroog, mida keedetakse puljongis, lisatakse köögivilju, seeni, juustu, veini ja muud. Ravioolid pastatooted, mida täidetakse liha, kala või köögiviljadega Tortelliinid pastatooted, mida täidetakse liha, juustu, kohupiima ja spinatiga Minestrone köögiviljasupp Carpaccio soolatud ja pipardatud veiseliha keeratakse fooliumisse ja asetatakse paariks tunniks külmkappi. Seejärel lõigatakse õhukesteks viiludeks ja piserdatakse

Turism → Turismiettevõtlus
114 allalaadimist
thumbnail
574
pdf

The 4-Hour Body - An Uncommon Guide to Rapid Fat-Loss, Incredible Sex, and Becoming Superhuman - Timothy Ferriss

5 So Delicious Coconut Milk Yogurt Plain by Turtle Mountain 7 organic pink lady apples 8 organic valencia oranges (Came in a bag of 12) 6 organic grapefruit 7 organic pears 16 oz raw agave nectar 16 oz raw organic almond butter homemade with a Champion juicer (Just bought Whole Foods raw organic almond butter instead of making it with a juicer) 1 loaf Ezekiel 4:9 cinnamon raisin bread by Food 4 Life 16 oz raw organic walnuts (Got 12 oz) 2 lbs dried organic polenta bulk 4 oz raw organic yerba mate bulk (Bought prepackaged tea bags) 2 oz organic green tea bulk 7 Clif C Bars 1 lb organic quinoa bulk 1 lb organic brown rice bulk ½ lb organic dried pinto beans bulk (Bought 1 lb) ½ lb organic dried red lentils ¼ lb organic dried french lentils 3 pkgs tempeh 3 pkgs tempeh 30 oz raw nigari tofu by Wildwood (2 × 19-oz Denver Tofu) 1 lb organic Yukon or baby red potatoes 2 bunches organic lacinato kale 2 bunches organic arugula

Keeled → Inglise keel
15 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun