Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Enesekehtestamise võtted (4)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

Lähte Ühisgümnaasium

ENESEKEHTESTAMISE VÕTTED
Referaat



SISUKORD
1. Õigus mitte esitada põhjendusi ja õigustusi, miks üht- või teistmoodi käituti. 4
2. Õigus otsustada, kas võtta endale kohustus leida teiste inimeste probleemidele lahendusi. 5
3. Õigus meelt muuta 6
4. Õigus teha vigu ja nende eest ise vastutada 7
5. Õigus öelda: “Ma ei tea.” 8
6. Ei pea valmistama teistele inimestele heameelt , et nendega lävida 9
7. Õigus olla oma otsuste tegemisel ebaloogiline 10
8. Õigus öelda: “Ma ei saa aru.” 11
9. Õigus öelda: “Mul on ükskõik.” 12
KASUTATUD KIRJANDUS 14



SISSEJUHATUS
Otsustamine iseenda üle mõjutab mitmeti meie käitumist ning seda, kuidas endast ja teistest mõeldakse. Kuidas aga panna see üldine avaldus kõikidele arusaadavasse keelde, nii et seostuks igapäevaeluga? Kuidas saada aru sellest, et inimest manipuleeritakse, et rikutakse tema enesekehtestamiseõigust? Üks viis, kuidas seda mõista, on tagantjärele kahetsemine - kui öeldakse endale: “ Ma ei tea, kuidas see juhtus, aga mul on ebamugav ja halb, kuna mind tõmmati ahneks.” See tagantjärele kahetsemine ei aita paraku kaasa sellele, et edaspidi paremini toime tuldaks, kui mitte arvestada seda, et tõenäoliselt väldidakse edaspidi inimesi, kellega altminek seostub. Selleks, aru saada manipuleerimisest, hetkel, mil see toimub, on käesolevas referaadis välja toodud levinuimad manipuleerimisvõtted ning näidatud, kuidas ennast sellistes olukordades maksma panna.






  • Õigus mitte esitada põhjendusi ja õigustusi, miks üht- või teistmoodi käituti.


    Õigus mitte põhjendada oma tegusid tuleneb peamisest enesekehtestamiseõigusest – otsustada ise lõplikult selle üle, milline olla ja mida teha. Kui otsustada ise oma käitumise üle, puudub vajadus seda teistele selgitada või lasta neil otsustada, kas see on õige, vale, korrektne , ebakorrektne või kuulub mõne muu nimetaja alla. Loomulikult on teistel inimestel võimalus ennastkehtestavalt öelda, et selline tegevus neile ei sobi. Seejärel tekib võimalus omakorda nende arvamust eirata või püüda jõuda kompromissile või arvestada teiste arvamust ning muuta oma käitumist vastavalt sellele. Otsustades ise oma käitumise üle, pole aga kellelgi õigust teie ja tundeid manipuleerimise abil mõjutada, nõudes teilt põhjendusi, et neid siis ümber lükata ja veenda teid eksimises. Sedalaadi manipuleerimise aluseks olev lapsik uskumus kõlab nii: “Sa pead oma käitumist teistele põhjendama, sest sa oled nende eest vastutav. Sa pead oma tegusid nende ees õigustama.” Tuleb meeles pidada, et inimene ei ole kohustatud mitte millekski, mida ta ise ei taha.


  • Õigus otsustada, kas võtta endale kohustus leida teiste inimeste probleemidele lahendusi.


    Lõppkokkuvõttes vastutab igaüks ise oma heaolu, õnne ja edu eest siin ilmas. Võib olla kui tahes heatahtlik, kuid keegi ei saa tagada teisele inimesele vaimset stabiilsust, rahulolu või õnne. Kellelegi võib küll ajutiselt heameelt valmistada, tegutsedes tema tahtmise järgi, kuid sel inimesel endal tuleb teha tööd, valada higi, kannatada valu ja tunda hirmu nurjumise ees, et jõuda elukorralduseni, mis lubab tal olla õnnelik. Kuigi võib tunda teistele nende muredes kaasa, seisneb inimeseks olemise reaalsus selles, et igaüks peab oma probleemidest ise jagu saama, õppides iseseisvalt toime tulema . Tunnistamata, et vastutada tuleb ainult iseenda eest, võivad teised inimesed manipuleerimise abil mõjutada inimese käitumist, esitades oma probleeme mõjutatava omana. Sedalaadi manipuleerimise aluseks olev lapsik uskumus kõlab nii: “ Sul on kohustused endast suuremate ja tähtsamate institutsioonide ees, mille teised inimesed on elu korrastamiseks loonud. Sa pead ohvriks tooma oma väärtushinnangud, et need süsteemid edaspidi püsiks. Isegi kui need süsteemid alati ei toimi, pead ennast painutama ja muutma ennast, mitte süsteemi. Kui asjaajamises süsteemiga tekib probleem, on need sinu probleemid, mille eest süsteem ei vastuta.”
    Selline uskumus on väär ning iga ennastkehtestav inimene peaks uskuma enda otsustusvõimesse ja otsustusvõimalustesse.


  • Õigus meelt muuta


    Keegi inimestest pole muutumatu ja jäik. Meelt muudetakse, leitakse paremaid tegutsemismooduseid, muudetakse isegi oma eelistusi, aja ja olude muutudes teisenevad ka huvid. Igaüks peab tunnistama, et tehtud valikud võivad mõnes olukorras kasuks tulla ja mõnes mitte. Et säilitada side reaalsusega, hoolitseda enda õnne ja heaolu eest, tuleb leppida sellega, et meelt muuta on eluterve ja normaalne. Meelt muutes, võivad teised valiku vastu võidelda manipuleerimise abil, mis põhineb jällegi lapsikul uskumusel. “ Kui sa oled endale üks kord kohustuse võtnud, ei tohi sa meelt muuta. Kui sa meelt muudad, peab miski olema viltu. Sa pead oma uut valikut põhjendama või tunnistama oma eksimust. Kui sa eksisid, näitasid sa ühtlasi, et oled vastutusvõimetu, sa võid taas eksida ja probleeme tekitada. Seetõttu ei saa sul lasta iseseisvalt otsuseid vastu võtta.”
    Ennastkehtestav inimene aga järgib reeglit, mis ütleb, et meelt muuta on lubatud.




  • Õigus teha vigu ja nende eest ise vastutada


    Keegi pole täiuslik. Eksimine kuulub inimeseks olemise juurde. Õigus teha vigu ja nende eest vastutada iseloomustab osa inimeseks olemise reaalsusest. Sellegipoolest ollakse vastuvõtlikud manipuleerimisele, mida teised kasutavad oma eesmärkide saavutamiseks, kui me ei tunnista, et eksimused on lihtsalt eksimused. Paljud usuvad, et eksimus on midagi “halba” ja see tuleb lunastada “õige” käitumisega. Sellest uskumusest lähtutaksegi manipuleerimisel. Antud reegli kohta kehtib taas lapsik uskumus. “ Eksida ei tohi. Eksimused on valed ja tekitavad teistele inimestele probleeme. Kui sa eksi, pead end süüdi tundma. On tõenäoline, et sa eksid veelgi ning tekitad veelgi probleeme, mistõttu sa ei suuda korralikult toime tulla ega õigeid otsuseid teha. Et sa probleemi ei tekitaks, peavad teised inimesed sinu käitumist ning otsuseid kontrollima; nii saad sa heastada neile tehtud halva.” Sellise uskumusega kohtub tavaline inimene igapäevaselt, kuid tuleb õppida meeles pidama enda õigusi.







  • Õigus öelda: “Ma ei tea.”


    Enesekehtestamisõiguste hulka kuulub ka õigus ise otsustada, mida tahta, ilma, et enne asja kallale asumist oleks vaja kõike teada. Õigus on öelda “ Ma ei tea” andmata silmapilkselt vastust küsimustele, mida võidakse esitada. Lapsik uskumus: “ Sul peavad olema valmis vastused kõikidele küsimustele, mis puudutavad sinu tegude võimalikke tagajärgi. Kui sa vastuseid ei tea, ei anna sa endale aru probleemidest, mida sa teistele inimestele võid tekitada. Järelikult oled sa vastutustundetu ning sind tuleb kontrollida.” Keegi ei saa ega tohi sundida inimest alluma teise isiku kontrolli alla. Iga ennastkehtestav inimene suudab teha ka teistele selgeks, oma õiguse mitte teada kõiki vastuseid.




  • Ei pea valmistama teistele inimestele heameelt, et nendega lävida


    “Ükski inimene pole üksik saar”, ütles John Donne ja see kõlab vägagi mõistlikult. Siit sammuke edasi minna ning öelda, et kõik inimesed on vennad või sõbrad, ületab aga igasuguse terve mõistuse piiri. Kõigi sõber pole kellegi tõeline sõber. Igasugune tegevus leiab negatiivse vastukaja. Maailm on täis erinevaid inimesi ja erinevaid arvamusi . Lapsik arvamus, mida tuleks vältida uskumast : “ Sa pead saavutama nende inimeste poolehoiu, kellega sa suhtled, muidu võivad nad hakata su teele takistusi seadma. Ellujäämiseks on vajalik teiste heakskiit . Inimestele meeldida on ääretult oluline.” Kõigile meeldida on lausa praktiliselt võimatu. Seepärast ei tohiks karta mitte-meeldimise tulemusi. Teele paisatud takistused ebameeldivate inimeste poolt on enda kehtestamisel alati ületatavad.




  • Õigus olla oma otsuste tegemisel ebaloogiline


    Loogika on mõtlemisprotsessi tulemus, mida aeg ajalt kasutatakse otsuste tegemiseks. Sellegipoolest pole kõik loogilised väited reaalsed ning loogiliselt mõeldes pole alati võimalik ennustada, mis antud olukorras juhtub. Iseäranis kahtlane on loogika kasulikkus siis, kui tegemist on inimeste vajaduste, eesmärkide ja tunnetega. Sageli on tunded mõne asja või inimese suhtes segased ning alati pole võimalik langetada loogilist otsust. Lapsik uskumus: “ Sa pead järgima loogikat, sest nii tulevad paremad otsused, kui keegi meist muidu teha suudab.” Loogiline mõtlemine aga ei pruugi aidata mõista vajadusi ega tahtmisi. See ei aita ka lahendada probleeme, mis on tekkinud vastukäivatest motiividest. Seega on ebaloogilisus otsuste tegemisel vägagi soovitatud, kuna sageli on ebaloogilisus just see inimese oma mõte või idee, mis võib vahest loogika alla mattuda.









  • Õigus öelda: “Ma ei saa aru.”


    Sokrates on öelnud, et tõelise tarkuseni jõuab inimene alles siis, kui ta mõistab, kui vähe ta teab elust, iseendast ja ümbritsevast maailmast. Mitte keegi meist pole nii taiplik ja nii hea analüüsivõimega, et aru saada kõigest, mis ümberringi toimub. Õpitakse oma kogemustest ja tihti õpetavad kogemused, et eelarvamused ei pruugi õiged olla ning võivad viia eksiteele. Lapsik uskumus: “ Sa pead teiste inimeste vajadusi ette aimama ning vastavalt neile tegutsema, muidu ei tule lahkhelideta kooselust midagi välja. Sa peaksid taipama, milles need vajadused seisnevad, ilma, et tekitaksid probleeme juurde sellega, et sunnid teist oma vajadusi selgitama. Kui sa ei saa ilma pideva korrutamiseta, mida teised inimesed tahavad, siis ei suuda sa teistega üksmeelselt koos elada ning oled vastutustundetu või rumal.” Õigus öelda, et ei saa aru, on tegelikult väga lihtne ettekääne muuta oma elu lihtsamaks. Ja selleks on kõigil täielik õigus. Tihti toob selle õiguse kasutamine rohkem kasu kui eelarvamused, mis võivad vahel teisi inimesi solvata.



  • Õigus öelda: “Mul on ükskõik.”


    Nagu näha, on kõigis referaadis kirjeldatud enesekehtestamisõigustes palju kattuvat, sest need on kõigest detailsemad variandid peamisest õigusest – õigusest teha ise enda üle lõplikke otsuseid. Uskudes väidet: “Kuna sa oled inimene, oled s ebatäiuslik ja sul on palju vigu. Sa pead katsuma neid puudusi korvata, püüdes end parandada, kuni saavutad täiuslikkuse kõiges. Inimesena ei lähe sulle viimase saavutamine arvatavasti korda, aga sellegipoolest pead sa tahtma end parandada. Kui keegi annab sulle nõu, kuidas sa saaksid enda parandada, oled sa kohustatud neid juhtnööre järgima. Kui sa seda ei tee, oled rikutud, laisk ja kõlvatu ning seetõttu ei vääri sa mitte kellegi, isegi mitte iseenda austust .” Lastakse ennast tuhandel eri viisil manipuleerida, piiriks ainult manipuleerija leidlikkus. Selline uskumus on täielik altminek. Inimene peab uskuma iseendasse ja vajadusel ütlema: “ Mul on ükskõik.”




    KOKKUVÕTE
    Kõik referaadis mainitud enesekehtestamisevõtted on ääretult lihtsalt enesekindlale inimesele. Enesekriitilisele inimesele on nende reeglite järgmine keeruline, kuid proovimisel avastab ta tõenäoliselt, et õigused ja enese kehtestamine tõstavad tegelikult enesehinnangut. Enesekindel inimene tekitab omakorda teiste austust ning vähendab manipuleerimise katseid. Ainuke raskupunkt enesekehtestamisel on reeglite selgekstegemine ja nende järjekindel järgmine vastavalt enda soovile ja tahtmisele.





    KASUTATUD KIRJANDUS


    Manuel F. Smith, Kui ütlen ei, tunnen end süüdi, 2004, OÕ Väike Vanker



  • Vasakule Paremale
    Enesekehtestamise võtted #1 Enesekehtestamise võtted #2 Enesekehtestamise võtted #3 Enesekehtestamise võtted #4 Enesekehtestamise võtted #5 Enesekehtestamise võtted #6 Enesekehtestamise võtted #7 Enesekehtestamise võtted #8 Enesekehtestamise võtted #9 Enesekehtestamise võtted #10 Enesekehtestamise võtted #11 Enesekehtestamise võtted #12 Enesekehtestamise võtted #13 Enesekehtestamise võtted #14
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 14 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2008-12-03 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 141 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 4 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor ofelia Õppematerjali autor
    referaat

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    12
    doc

    Kuidas jagu saada oma ärevusest

    Albert Ellis Kuidas saada jagu oma ärevusest Varrak 2000 lk271 Ärevus: · Hoiatab meid ohtude eest · Aitab meil ellu jääda · Aitab end mugavalt tunda ja oma liiki säilitada · Annab meile teada halbadest tingimustest, mida tuleks muuta · On oma põhiolemuselt ebamugavate tunnete ja tegutsemisviiside võrgustik, mis annab sulle teada, et midagi võib juhtuda ja sul tuleks midagi nende vastu ette võtta. · On ülemäärane, liialdatud muretsemine. · On tunne, mis annab sulle teada ebakindlusest, kahtlustest ja otsustusvõimetusest. Terve ärevus Ebaterve ärevus · Hoolikus, ettevaatlikus, · Mõjub meile laastavalt valvsus · Aitab ellu jääda ja viib · Ei lase rõõmu tunda oma enamasti tegevuse igapäevategevuses ning suhtlemises paranemiseni · Sunnib sind oma tunde

    Psühholoogia
    thumbnail
    19
    sxw

    Lähisuhte vägivald

    Järvamaa kutsehariduskeskus Puit-ja kiviehitiste restauraator Ando Tabur Lähisuhte vägivald Referaat Paide 2010 Sisukord · Sissejuhatus · Mis on lähisuhtest · Emotsionaalne vägivald · Kes võib sattuda perevägivalla ohvriks · Kes on perevägivalla ohver · Keegi ei ole ära teeninud vägivaldset kohtlemist · Mida saab teha perevägivalla ohver · Mida saavad teha naabrid ja lähedased · Milline on perevägivalla mõju lastele · Kas naine soovib ,et tema suhtes rakendatakse vägivalda · Miks naine ei lahku vägivallatseva partneri juurest · Miks on vaja aidata vägivallatsejat · Perevägivald ja alkohool · Milline on seksuaalelu vägivaldses suhtes · Mida saab teha vägistamisohver Sisukord Enamasti algavad kõik paarisuhted armastusega, ka need, kus mees hakkab hiljem naise vastu kasutama vägivalda.

    Ühiskonnaõpetus
    thumbnail
    7
    docx

    KONFLIKTIDEGA TOIMETULEK KOOLIS

    KONFLIKTIDEGA TOIMETULEK KOOLIS Aine konspekt Konflikt on lahkheli, kokkupõrge, vastuolu. Indiviidide, gruppide vastandlike, kokkusobimatute tegevuste ,,põrkumine" erinevate huvide tõttu. On olemas sisemised ja välised konfliktid. See, kui tähtis on eesmärk ning kui tähtsad on suhted teistega, määrab ära käitumise konfliktis. Sisemised konfliktid ­ vastuolu on inimese väärtuste, vajaduste, arvamuste ning tema reaalse või kujutletava käitumise vahel. Sisemine konflikt tekib siis, kui inimene peab tegema ebasoodsaid valikuid, kui ta tunneb, et ei saa oma vajadusi rahuldada või eesmärke saavutada. Sisemiste konfliktidega kaasnevad negatiivsed emotsioonid ning emotsionaalsed seisundid nagu hirm, ärevus, kurbus, kõhklemine või viha. Sisekonfliktist vabanetakse sageli kas läbi projektsiooni või ratsionaliseerimise. Süütundega toimetuleku viisid: - Ratsionaliseerimine on näiteks see, kui inimene seletab enesele tagantjärele ära, miks ta nii käitus st.

    Pedagoogika
    thumbnail
    54
    doc

    Tsitaadid

    Parem on olla halb kui halvaks peetud. W. Shakespeare Kui su ainuke tööriist on haamer, hakkab iga probleem sarnanema naelaga. A. H. Maslow Kõik,mida raha eest saab, on odavalt saadud. E.M.Remargue Tee rahast endale jumal ja ta hakkab sind kiusama nagu kurat. H.Fielding Siin ma seisan ja teisiti ei saa. Martin Luther Pea meeles, et sa oled inimene. Cicero Ainult lollikesed on positiivse ellusuhtumisega Moe Howard Ma ei ole taimetoitlane kuna armastan loomi,olen taimetoitlane kuna vihkan taimi. A.Whitney Brown Nostalgia ei ole enam see mis ta kunagi oli. Pet

    Kirjandus
    thumbnail
    21
    docx

    SUHTLEMISPSÜHHOLOOGIA

    1. SUHTLEMISPSÜHHOLOOGIA Edukas suhtlemine on keeruline oskus, millega vaid vähesed ilma pideva enesetäienduseta toime tulevad! (Fletcher, C.M) 1.1 Kontakti loomine ja esmamulje Kontakti loomine ja edasine suhtlus sõltub sellest, millise esmamulje sa oma vestluspartnerile jätad. Esmamulje on sinu esimene ja sageli ainus võimalus anda aimu sellest, kes ma olen - tekitada tunne, mis tõenäoliselt jääbki püsima. Esmaste lühidate vestluste jooksul kujundavad teised sinust oma arusaama ja otsutavad, kas sa meeldid neile või ei. Sellest, kas sind nähakse siira, huvitava ja vaimukana, sõltub see, kas sinuga tahetakse ka edaspidigi juttu puhuda. Esmakohtumisel igaühele võrdselt meele järele olla pole võimalik, mistõttu ei ole olemas ühtki ,,õiget" esmamuljet, mis igas olukorras toimiks. Seda põhjusel, et inimestel on teiste suhtes väga erisuguseid eelistusi ja sümpaatiaid. Samas on olemas teatud universaalsed tõekspidamised - ebaisikulise stiili elemendid, mis on meele

    Suhtlemis psühholoogia
    thumbnail
    4
    doc

    Käitumis mallid

    Käitumisstiilid Domineeriv ja aktiivneD D Kuidas Sa kaldud käituma? Oled üldiselt tugeva tahtejõuga isik, kes pürgib pidevalt uute eesmärkide poole. Olles enesekindel ja sõltumatu nii mõtetes kui tegudes, meeldib Sulle otsida omapoolseid lahendusi mistahes probleemidele. Sa kaldud käituma sirgjooneliselt ja otsekoheselt. Oled tavaliselt iseseisev ja julge. Kõige paremini tunned Sa end keskkonnas, mis pakub Sulle pidevalt uusi tegevusi, võimalusi ja vaheldust. Sulle meeldivad uued väljakutsed ja Sa ei karda riskida. Sa naudid, kui saad olukorda kontrolli all hoida ja Sulle võib tunduda, et kui Sa ei ole olukorra peremees, ei lähe asjad hästi. Oled iseteadlik ja tulemustele orienteeritud. Sulle ei meeldi takistustele ja teiste vastuväidetele alla anda. Tavaliselt on Sul energiat ja julgust rohkem kui teistel, mistõttu võib teiste aeglane otsustamine ja tegutsemine Sind kärsituks muuta. Sulle meeldib saavutada eesmärke kiiresti tegutsedes ja võibolla ka riskides, s

    Suhtlemispsühholoogia
    thumbnail
    21
    doc

    Kokkuvõte R.S Sharma raamatust

    Kõik ebaõnnestumised nii äris kui isiklikus elus võib taandada juhtimisele. (48) Ka mõttes on võimalik end mingil alal tugevaks ja vilunuks teha (minu sõnastus). Hoia kujutlusvõime virgena! Vahetult enne suurt võitu kogetakse sageli mõnd raskust. Lahendus on siis säilitada keskendatus ja usk enesesse. (51). Vaimusilmas on kõike enne võimalik selgeks õppida ja ette mängida. Nt golfis saada läbi vaimutöö tulemusena profiks ilma et seda oled tegelikult praktikas harjutanud. Golf on vaimne mäng (52, minu sõnastus). Suured juhid näevad vaimusilmas selgelt ette oma liikumissuunda tulevikus. (Visioon!) Nad teavad üksikasjalikult, mis liiki edu poole nemad ja nende töötajad püüdlevad. Iga samm, mille nad teevad, peab neid viima lähemale nende elavalt kujutletud tulevikule. Visioon on see, mis innustab püüdlema tähtede poole.(52). Igal suurel juhil on julgeid unistusi. Kui oma visiooni järgid, leiab edu sind ise üles. Kokkuvõttes ei saa sa tegelikult edu poole p

    Ühiskond
    thumbnail
    11
    docx

    Enesekehtestamine

    SISSEJUHATUS Kas sa leiad end tihti vastamas teistele "jah" ka siis, kui tegelikult tahaksid öelda "ei"? Kas tunned, et ei suuda sõbrale või kaaslasele oma rahulolematust väljendada isegi siis, kui leiad, et see on õigustatud? Kas tunned, et sinu mõtteid ja soove ei kuulata? Arvad, et sa ei suuda ennast maksma panna? Väga paljudel inimestel puudub oskus ennast kehtima panna. Tänapäeva inimesed annavad liiga kergesti alla. Antud referaadis käsitlen enesekehtestamist. Kirjutan lahti enesekehtestamise liigid ja enesekehtestamise mina-sõnumi. Defineerin enesekehtestamis mõistet ja käsitlen enesekehtestamise eesmärke. Lõpus võtan teema kokku ja annan hinnangu käsitletule. 1 KUIDAS DEFINEERIDA ENESEKEHTESTAMIST? Kehtestamine koosneb kahest olulisest komponendist: kehtestamise mitteverbaalsed komponendid (silmside, näoväljendused, füüsiline distants, kehaasend, hääletoon, kuulamine) ja kehtestava käitumise verbaalsed komponendid ehk edastatav sõnumi

    Psühholoogia




    Kommentaarid (4)

    Hey profiilipilt
    Hey: Pole kahjuks see, mida soovisin ja vormistus ei vasta samuti korrektsele referaadile, aga kes soovib võtteid teada saada, sellele on kasulik.
    16:17 13-11-2011
    jabatabatuu profiilipilt
    jabatabatuu: väga põjalik ja oli väga abiks!
    13:27 22-03-2012
    Bball profiilipilt
    Bball: Põhjalik ja sisukas töö!
    18:27 02-03-2009



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun