Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Tselluloosi lämmastik- ja äädikhappeestrite saamine. (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Tallinna tehnikaülikool
Polümeermaterjalide instituut
Polümeeride tehnoloogia õppetool


Üliõpilase nimi ja eesnimi: Elena Tolmacheva
Õppejõu nimi ja eesnimi: Tiia Süld
Õpperühm: 072662
Kontrollitud:
Töö №: 3
Arvestatud:
Töö pealkiri:
Tselluloosi lämmastik- ja äädikhappeestrite saamine.






Tselluloosi lämmastik- ja äädikhappeestrite saamine.
Töö teoreetilised alused:
Tselluloos [С6Н7О2(OH)3]n on Maal enim leiduv orgaaniline ühend. Ta moodustab taimerakkude kesta, olles seega taimede tugiaineks. Puuvill sisaldab ule 90% tselluloosi, okaspuidus on ligi 50% tselluloosi.
Tselluloos on β-D-glükoosi molekulidest 1,4-β-glükosiidsete sidemete abil moodustunud polüsahhariid:

Tselluloosi derivaadid :
Tselluloosi
Tselluloosi lämmastik- ja äädikhappeestrite saamine #1 Tselluloosi lämmastik- ja äädikhappeestrite saamine #2 Tselluloosi lämmastik- ja äädikhappeestrite saamine #3 Tselluloosi lämmastik- ja äädikhappeestrite saamine #4 Tselluloosi lämmastik- ja äädikhappeestrite saamine #5
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 5 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2010-09-06 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 23 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Tatiana Õppematerjali autor
Töö №: 3

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
4
doc

Sahhariidid, amiinid, tselluloos, kollageen.

Hüdrolüüs: Tsellulooslühenenud aheladglükoos Levinuim pdisahhariid maal. H H | | tärklis C C / O H | C tselluloos / O / C­H Soojenemisel lahjendatud hapete või ensüümide manulusel hüdrolüüsub tselluloos glükoosiks. C6H7O2(OH)2ONO2 + H2O Tekib nitrotselluloos(liimid, filmilindid) Trinitrotselluloos(-OH asemel ONO2) Väikeses koguses kasulik, muudab toidu kohevamaks. Rahusööjate maos lagundavad bakterid pikad tselluloosi kiud lühemateks

Keemia
thumbnail
2
doc

Sahhariidid

Monosahhariidid ehk MONOOSID Disahhariid Polüsahhariidid ehk POLÜOOSID Riboos Glükoos Fruktoos Sahharoos Tärklis Tselluloos Valem C5H10O5 C6H12O6 C6H12O6 C12H22O11 (C6H10O5)n (C6H10O5)n Leidumine Glükoosi leidub rohkesti viinamarjades Fruktoosi leidub rohkesti puu-ja Sahharoosi leidub rohkesti Leidub siis taimeriigis Vatt, puuvillane ja linane riie

Keemia
thumbnail
4
docx

Kõike sahhariididest

2.) Kuumutamisel happelises keskkonnas - saadakse nn siirup (kartulisiirup, corn syrop ...) Magus ja dekstriidide tõttu veniv mass. Läheb präänikute, nätsu,.. tootmiseks 4. Vahetult ei kääri Tselluloos Taimsete rakukestade materjal, looduses väga levinud. Puuvillas on teda kõige rohkem, palju ka linas. Toodetakse põhiliselt puidust. Klassikaline tehnoloogia nõuab palju vett., Tallinna tehas kulutas 1/4 linna veest. Eestis hetkel tselluloosi ei toodeta. Suur osa läheb paberi valmistamiseks 3 Molekul -Glükoosi jääkide polümeer (-C6H10O5-)x sisaldab iga lüli kohta 3 OH rühma [-C6H7O2 (OH)3-]x Vees ei lahustu, seetõttu ei anna, ka mitmealuseliste alkoholide tõestusreaktsiooni 4 Hüdrolüüsub

Keemia
thumbnail
14
rtf

Sahhariidid (süsivesikud)

2.) Kuumutamisel happelises keskkonnas - saadakse nn siirup (kartulisiirup, corn syrop …) Magus ja dekstriidide tõttu veniv mass. Läheb präänikute, nätsu,.. tootmiseks 4. Vahetult ei kääri Tselluloos Taimsete rakukestade materjal, loduses väga levinud.Puuvillas on teda kõige rohkem, palju ka linas. Toodetakse põhiliselt puidust. Klassikaline tehnoloogia nõuab palju vett., Tallinna tehas kulutas 1/4 linna veest. Eestis hetkel tselluloosi ei toodeta.Suur osa läheb paberi valmistamiseks Molekul Β-Glükoosi jääkide polümeer (-C6H10O5-)x sisaldab iga lüli kohta 3 OH rühma [-C6H7O2 (OH)3-]x Vees ei lahustu, seetõttu ei anna, ka mitmealuseliste alkoholide tõestusreaktsiooni 6 7 Hüdrolüüsub tselluloos hemitselluloosid tsellubioos (C12H22O11) glükoos (-C6H11O5-)x (-C6H11O5-)n C12H22O11) C6H12O6 n

Keemia
thumbnail
35
rtf

11.klassi Orgaanika konspekt

(C6H10O5)n ja glükoos C6H12O6 Glükoosi käärimist kirjeldab järgmine võrrand 0 +IV -II C6 H12 O6 à 2 C O2 + 2 CH3-CH2OH seega käärimisel süsinik osaliselt oksüdeerub (süsinikdioksiidiks) ja osaliselt redutseerub (piirituseks). Käärimissaadusi on tegelikult palju - üks olulisemaid on veel piimhape CH 3-CH(OH)-COOH Tehnilist piiritust toodetakse ka tselluloosi hüdrolüüsil saadud glükoosist (hüdrolüüspiiritus) ja Eteeni hüdraatimisel Allpoolnimetataud jooke ei rektifitseerita vaid laagerdatakse n aastat tammevaadis Brandy ( Champagne Departemangus Cognac) - viinamarjamahlast Grappa - Viinamarja pressimisjääkidest Rumm- Suhkruroost Tequilla - Siniagaavi mahlast Calvados - Õunamahlast Slivovits - Ploomidest etc. , etc., etc. Mongolid ajavad ka piimast puskarit Etaandiool Magus, kuid tappev viskoosne vedelik

Keemia
thumbnail
32
pdf

11.klassi keemia (orgaanika) konspekt - kõik kursused

(C6H10O5)n ja glükoos C6H12O6 Glükoosi käärimist kirjeldab järgmine võrrand 0 +IV -II C6 H12 O6 2 C O2 + 2 CH3-CH2OH seega käärimisel süsinik osaliselt oksüdeerub (süsinikdioksiidiks) ja osaliselt redutseerub (piirituseks). Käärimissaadusi on tegelikult palju - üks olulisemaid on veel piimhape CH3-CH(OH)-COOH Tehnilist piiritust toodetakse ka tselluloosi hüdrolüüsil saadud glükoosist (hüdrolüüspiiritus) ja Eteeni hüdraatimisel Allpoolnimetataud jooke ei rektifitseerita vaid laagerdatakse n aastat tammevaadis Brandy ( Champagne Departemangus Cognac) - viinamarjamahlast Grappa - Viinamarja pressimisjääkidest Rumm- Suhkruroost Tequilla - Siniagaavi mahlast Calvados - Õunamahlast Slivovits - Ploomidest etc. , etc., etc. Mongolid ajavad ka piimast puskarit Etaandiool Magus, kuid tappev viskoosne vedelik

Orgaaniline keemia
thumbnail
4
doc

Alkoholid

teravili) (linnased) Glükoos Käärimine C6H12O6 Glükoosi käärimist kirjeldab järgmine võrrand 0 +IV -II C6 H12 O6 2 C O2 + 2 CH3-CH2OH seega käärimisel süsinik osaliselt oksüdeerub (süsinikdioksiidiks) ja osaliselt redutseerub (piirituseks). Käärimissaadusi on tegelikult palju - üks olulisemaid on veel piimhape CH3-CH(OH)-COOH Tehnilist piiritust toodetakse ka tselluloosi hüdrolüüsil saadud glükoosist (hüdrolüüspiiritus) ja Eteeni hüdraatimisel Allpoolnimetataud jooke ei rektifitseerita vaid laagerdatakse n aastat tammevaadis Brandy ( Champagne Departemangus Cognac) - viinamarjamahlast Grappa - Viinamarja pressimisjääkidest 4 Rumm- Suhkruroost Tequilla - Siniagaavi mahlast Calvados - Õunamahlast Slivovits - Ploomidest etc. , etc., etc. Mongolid ajavad ka piimast puskarit Etaandiool

Keemia




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun