Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Rahvusköökide võrdlustabel (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

RAHVUSKÖÖKIDE ERINEVUSED
RIIK
TOIDUVALIK
SAANUD ALGUSE
TOIDU VALMISTAMINE
KUULSUS
JAAPAN
Juurviljad , nuudlid, riis , kala, oad, herned , meresaadused, liha kasutatakse vähe: looma-,sea-,lamba-ja linnuliharoad, puuviljad ja küpsised,
armastavad teed,
Rahvusköök sai kunagi alguse toiduainetest, mis lähemas ümbruses kasvasid.
SUSHI – külm Jaapani kalasuupiste.
Nigiri ja norimaki sushid!
Jaapani roog on väherasvane ja maheda maitsega.
Kalu keedetakse või praetakse taimeõlis.
Jaapani köögis kasutatakse tooraineid, mida üheski teises maailma köögis ei kasutata!
Toiduvalmistamise ja serveerimise ilu!
ITAALIA
Pizza , pasta , oliivid , Parma sink, kalad , karploomad, pähklid, Parmesani juust, aedviljatoidud, oliiviõli, minestrone supp , veiniäädikas, täisterajahust nisuleib, lasanje , puuviljad, pähklid, trüflid, artišokk, tiramisu, martsipan
Itaalia köök on kujunenud sajandite jooksul.
Pasta valmistatakse al dente.
Suur tähtsus kastmete valmistamisel
(tomati- või paprikapüreed)
Köögivilju hautatakse omas mahlas või õlis.
Itaalia supid on tavaliselt vedelad liha-, kala- ja nuudlisupid.
Itaallased oskavad ja armastavad süüa teha (toitu nautida)!
Väga tähtis on pere- ja õhtusöök!
Hinnatuim söögi- ja veinimaa.
Itaallane sööb keskmiselt 28 kg pastat aastas!
PRANTSUSE
Konnad , molluskid , teod,
köögiviljad(artišokk, porrulauk , spargel),
konjak , liköör, viinamarjavein, omletid lisanditega, piim, rõõsk koor, juust, sibulasupp , bešamellkaste, ratatoille, seened, šokolaadikook
Saanud alguse 16.saj Antiik-Roomas. Ühendatud Ateena kultuur ja elegants.
Kiirus ja tugev tuli!
Toidud ei tohi olla üle ega alakeedetud, peavad olema hästi maitsestatud ja serveeritud õige kastmega
Peenemaitselised. hoolikalt valmistatud ning kaunilt serveeritud toidud. Suhtutakse kulinaariasse kui kunsti!
Toiduained püütakse kasvatada tipptasemel, et saavutada kõrget kvaliteeti.
HIINA
Riis , Hiina nuudlid, Sojauba , madude liha-delikatess, pääsupesad, tee, kalaroad, tugevad vürtsid, magus-hapu sealiha , kaunviljad , kala-ja mereannid , riisiäädikas, bambusevõrsed, seesamiseemned, porrulauk, riisivein, tähtaniis,
Tänapäevane hiina köök on kahe-kolme sajandi vanune!
Säilib loomulik maitse: piirdutakse nii lühikese keetmis-ja küpsetamisajaga kui võimalik.
Toiduained tükeldatakse kõik ühesuguse suuruse ja kujuga, et enam-vähem üheaegselt valmiksid.
Punane küpsetamine-aeglane küpsetamine
Oluline on värvi, maitse ja lõhna kooskõla!
Süüa võib kõike!
Kõike natukene!
Kõik kasutatakse ära!
Roogade pakkumine on rangelt läbimõeldud!
UMAMI-viies maitseaisting
MULLITEE – uus ja värskendav!
MEHHIKO
Mais, nisu, laialdane liha valik, uba, riis, kaunviljad, puuviljad, tomatid ja spagetid , salsakaste, sibul , tortiljaribad, magusa täidisega tortiljad, puuviljad( apelsinid , mangod, , magusad tarretised, pudingid, mussid, apelsinid
Mehhiko toidud kannavad tugevalt hispaania pitserit, kuigi neid on mõjutanud ka algset siin elanud indiaanlased.
TORTILJAD
Toite vürtsitatakse kohalike vürtsidega väga teravalt (tšilli).
Ühepajatoite valmistatakse loendamatuis kombinatsioonides.
Riis keedetakse enamasti eraldi.
Toitu ja söömisesse suhtutakse tõsiduse ja austusega!
Ilma Mehhiko köögi mõjutusteta oleksime ilma jäänud tomatist, ananassist, banaanist ja vaniljest.
(rääkimata kakaost, kalkunist ja maisist)!
Rahvusköökide võrdlustabel #1 Rahvusköökide võrdlustabel #2
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2011-02-03 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 43 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor KasakT Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

9. Töökorralduse alused toitlustuses 263  Teenindusruumid ja teenindusprotsess 263  Töökorralduse põhimõtted teenindussaalis 265  Saalitöö korraldamine, tööde järjekord ja ajastamine teenindussaalis 269  Töökorralduse põhimõtted köögis, tööde järjekord ja ajastamine 271 10. Eesti toidukultuur ja rahvusköök 277  Eesti toidukultuuri areng ja toidupärand 277  Tähtpäevatoidud 282  Kaasaegne Eesti köök 286  Uued trendid Eesti rahvusköögi arendamisel 293 11. Erinevate rahvaste toidukultuur 297  Usundid ja toitumiskultuur 297  Tuntumad rahvusköögid 302

Analüüsimeetodid äriuuringutes
thumbnail
62
doc

Toiduained

KAUBAÕPE. TOIDUKAUBAD 1.ÜLDOSA 1.1. Toidukaupade omadused Toidukaubad on toit, mida ostetakse ja müüakse hulgi- või jaekaubanduses, toitlustusettevõtetes või eksporditakse või imporditakse. Toit ­ toiduained ja toiduainete segud ­ on mõeldud inimesele söögiks või joogiks töötlemata või töödeldud kujul. Toidukaupade kaubaõppe aineks on toidukaupade tarbimisomadused ning liigitamine ja sortiment. Toidukaupade tarbimisomadused jagunevad sensoorseteks, füüsilisteks, toitelisteks, funktsionaalseteks ja hügieenilisteks. Sensoorsed ehk organoleptilised omadused on määratletavad meeleorganite abil. Nendeks on maitse, lõhn, kuju, värvus, konsistents (kompimise teel määratletav omadus) jt.. Füüsilised omadused on elastsus, poorsus, lahustuvus, sulamis- ja tahkumistemperatuur jt.. Toitelised omadused tulenevad keemilisest koostisest, mis määravad ära toidu toiteväärtuse. Funktsionaalsed omadused on pakend, säilitamise- ja transpordi

Toitumisõpetus
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

turismiettevõtluse spetsialiseerumise lõpueksami märksõnad Teeninduspsühholoogia 1. Teenindusühiskonna ja majanduse areng Teenindusühiskonna tekke ja kasvu peamised põhjused tulenevad ühiskonna ja töömaailma muutustest: Kasvav jõukus ­ suurem nõudlus teenuste järele nagu kodu koristamine, akende pesemine jm mida varem tehti ise. Vaba aja väärtustamine ­ suurem nõudlus reisi, SPA, toitlustusteenuste järele. Suuremad eluootused ­ suurem nõudlus hooldekodude ja tervishoiuteenuste järele Vajaduse kasv teeninduslike oskuste järele. Toodete suurem kompleksus ­ suurem nõudlus remondi ja parandusteenuste järele. Kasvav komplitseeritus igapäevaelus ­ suurem nõudlus abielunõustajate, advokaatide, maksunõustajate, töönõustajate järele. Kasvav tähelepanu ökoloogiliste ja säästva arengu küsimustele ­ suurem nõudlus. bussiteenuste ja autorendi järele isikliku auto kasutamise a

Turismiettevõtlus



Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun