Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Erinevad turunduskanalid majutusettevõttes (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist


Erinevad turunduskanalid majutusettevõttes
Valisin analüüsiks kaks turunduskanalit: messid ja sotsiaalmeedia , mille kohta toon välja nende plussid ja miinused ning oletuslikud arengusuunad.
Turundamine messidel
Plussid:
  • Valides õige messi valid ka endale sobiva potentsiaalse sihtrühma- on olemas äri- ja eraklientidele orienteeritud messid, erinevatele majutustüüpidele orienteeritud messid, konkreetsetele sihtturgudele orienteeritud messid jne.
  • Messikülastajad on üldjuhul kõrgelt motiveeritud potentsiaalsed kliendid, kes otsivad teadlikult uusi partnereid või teenuseid.
  • Messid võimaldavad kontsentreeritult kohtuda lühikese aja jooksul suure hulga potentsiaalsete klientidega.
  • Hea eeltöö korral (messikutsed,eelkokkulepped, reklaam ) on messid võimaluseks kohtuda paljude olemasolevate ja potentsiaalsete klientidega, mis võimaldab säästa reisimisele kuluvat aega ja raha.
  • Messid annavad hea ülevaate turismisektori turusituatsioonist: sobivad hästi konkurentsianalüüsi teostamiseks. Annavad ülevaate, kellega konkureeritakse, milliseid tooteid ja teenuseid pakutakse, mis hinnaga ja millistel tingimustel, millised on turul valitsevad trendid ja arengusuunad.
  • Messid võimaldavad kliente paremini tundma õppida, vahetut suhtlust ja seeläbi ka vahetut tagasisidet: kui suur on klientide huvi meie ettevõtte, pakutavate teenuste ja sektori vastu tervikuna ; mis efekti pakuvad klientidele meie muud turundusmaterjalid (brozüürid, videod, plakatid , pakkumised ); kuidas on rahul meie toodetega olemasolevad kliendid ja millised on nende ootused edaspidiseks.
  • Võimaldavad luua klientidega isiklikku kontakti ja kasvatada seeläbi meeldejäävust, usaldusväärsust ja atraktiivsust.
  • Messid aitavad näha turul peituvaid seninägematuid võimalusi, pakuvad uusi ideid ja arengut.
  • Mess on hea võimalus uutele ja vähetuntud ettevõtetele tähelepanu saamiseks.

Miinused:
  • Messil osalemise eelarve on võrreldes paljude teiste turunduskanalitega (nt internetiturundus ja sotsiaalmeediaturundus) võrdlemisi suur, samuti on messide eeltöö ja järeltegevused ajamahukad.
  • Raske on prognoosida messi personalivajadust- keegi peab ära tegema ka messil osalejate igapäevase töö, samas ei tohi külastajad jääda pikalt tähelepanuta.
  • Raske on segmenteerida klientide tähtsust ja koondada tähelepanu õigetele klientidele: puudub võimalus paralleelselt kliendi tausta kontrollida, mõni oluline klient võib jääda jutuka uudistaja tõttu tähelepanuta.
  • Oskamatul planeerimisel võib messil ilmneda ootamatuid kulusid (stendimaksumusele lisandub hulk tellitavaid lisateenuseid, flaiereid ja katalooge ei tohi olla liiga vähe, samas ei makse neid ka üle tellida ).
  • Võib ilmneda, et kontaktide hulk ja huvi käib firmale korraga üle jõu, mistõttu tuleb teha tarku otsuseid kontaktide prioriteetsuse määratlemisel, et tegeleda olulisematega enne.
  • Ebapädev või puudulik suhtlus messistendil kahandab ettevõtte usaldusväärsust.
  • Ebasoodne messistendi asukoht võib ennast külastajate hulgas kätte maksta.
  • Pakkumised ja hinnad on kergesti ligipääsetavad ka konkurentidele, ideede varguse oht.

Erinevad turunduskanalid majutusettevõttes #1 Erinevad turunduskanalid majutusettevõttes #2 Erinevad turunduskanalid majutusettevõttes #3 Erinevad turunduskanalid majutusettevõttes #4
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 4 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-03-21 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 11 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Abadya Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
40
doc

E-turunduse eksami kordamisküsimused

Seetõttu on mõistlik Internetiturundust käsitleda kui e-turunduse üht piiritletud valdkonda. E-turundus on turundus elektroonilise side võrkudes/turundus meetmete rakendamine infotehnoloogilisi vahendeid kasutades. 2. Milles seisneb e-turunduse projektide tüüpiline valdkondadevaheline kommunikatsiooniprobleem ja kuidas seda lahendada? 1) IT-spetsialistid ja turundusspetsialistid on isiksusetüübilt küllalt sarnased 2) Nad elavad erinevas maailmas, neil on erinevad väärtused, teadmised, erinevad töömeetodid. 3) Tulemusena: nad räägivad erinevas keeles, aga sõnad on nii sarnased, et nad ise ei kahtlustagi seda. E-turunduse projektides kohtuvad kolm osapoolt: 1) Turundusspetsialistid 2) IT spetsialistid 3) Äri esindajad Kõigil neil on projektist erinev arusaam. Probleemid tekivad, sest e-turunduse projektid hõlmavad nii äri, tehnoloogia kui ka turunduse valdkonda

Turundus
thumbnail
51
pdf

Turundusplaani koostamise juhend

turismiettevõtetelt. Turismipaketi ja turismitoote vahele võib tõmmata võrdusmärgi, kui ettevõte turustabki vaid ühte turismipaketti. Kuid sageli koosneb turismitoode mitmest (külastuselamuse mõttes sarnase ühise nimetajaga ja ühise turundussõnumiga) turismipaketist. - Turismiteenus (edaspidi ka teenus) on üksik teenus, mis teeb võimalikuks ja toetab külastuselamise kogemist. Teenused on näiteks transport, majutus ja toitlustus, massaaz, saunateenus jms. Erineva olemuse, turismitoodete ja klientidega organisatsioonidel võivad olla, ja edukaks konkureerimiseks peaksidki olema, teistest ettevõtetest eristuvad tegutsemisviisid. Seetõttu ei saa olla kahte identset turundusstrateegiat ja -programmi. Selles juhendmaterjalis kasutatakse planeerimisprotsessi ja võimalike valikute illustreerimiseks mitut turismitoodet pakkuva turismiettevõtte näidet.

Ainetöö
thumbnail
28
pdf

E-Turunduse eksami kordamisküsimused koos vastustega

................................. 5 Võrdle Veeb 1.0 ja Veeb 2.0-i. Mis on peamised erinevused? .................................................................. 5 Mis on Veeb 3.0? ............................................................................................................................................. 6 Mis omadused iseloomustavad head kodulehte? ....................................................................................... 6 Millised on kodulehe loomise erinevad etapid(tööd) kuni kodulehe avamiseni Internetis? ................... 6 Milline on hea kodulehele püstitatud turunduseesmärk? ........................................................................... 6 Miks on oluline enne uue kodulehe loomist kaardistada kodulehe sihtgrupid? ...................................... 7 Mis on kasutajasõbralikkus (usability) ja miks on oluline kodulehe loomisel selle põhimõtteid jälgida? ..........................................................

E-turundus
thumbnail
168
pdf

E-TURUNDUSE KURSUSE ÕPPEMATERJAL MAGISTRANTIDELE

teenuste kasutamine, riigiasutuste info otsimine ning tööalane suhtlus.  Internetikasutajate uurimine näitab, et kuigi viimase kuue aasta jooksul on interneti pakutavate võimaluse hulk märkimisväärselt laienenud, on kasutajate põhilised huvid – informatsioon ja meelelahutus – jäänud samaks. Oluline on aga, et suurema osa vastajate jaoks on tegemist kas ühe või teise kasutusviisi domineerimisega ning kujunemas on selgelt erinevad kasutuspraktikad. (Eesti Inimarengu Aruanne 2008) Internetikasutajate tüübid Küsitluse ―Mina. Maailm. Meedia‖ andmetest on otsitud internetikasutajate tüüpe juba 2002. aastast. Klasteranalüüsi abil on leitud kuus põhilist internetikasutaja tüüpi, mis on oma iseloomult võrdlemisi sarnasena püsinud läbi erinevate küsitluste. Tüüpe võib jagada üldisemalt kaheks – ühelt poolt kolm aktiivsemat internetikasutaja tüüpi (mitmekülgne kasutus, praktiline-

Turundus
thumbnail
110
docx

Turunduse alused konspekt

Avatud küsimused on kas: otsesed (Mida te arvate meie ettevõtte klienditeenindusest?) või kaudsed (Nimetage kolm kõige meeldivamat asja puhkusest meie turismitalus). Hea oleks küsimustikku lülitada avatud küsimusi, mis võimaldavad kliendil anda omapoolseid kommentaare ning firmal näha numbrite taha. Kuigi kvalitatiivsete andmete analüüs on ajamahukam, võib sealt saada olulist teavet teid huvitavatele küsimustele. Kuna on üsna tõenäoline, et erinevad sihtrühmad annavad küsimustele erinevaid vastuseid, oleks hea ankeeti lülitada ka sotsiaal-demograafilisi küsimusi, näiteks soo, vanuse, sissetuleku, laste arvu, hariduse jne kohta. Kui tegemist ei ole kogu klientuuri hõlmava valimiga, siis kindlustage erinevatele sihtrühmadele võrdne võimalus küsitluses osaleda. Näiteks, kui viite uuringu läbi kaupluses, tuleks intervjuusid läbi viia nii hommikul kui ka õhtul, tööpäevadel ja nädalavahetustel.

Turundus
thumbnail
69
doc

Turunduse eksam

on transportimine. Pind on väike, kuid autopark hästi arenenud. Peamine funktsioon on kauba lühiajaline hoidmine ja säilitamine. Oluline veose hind, maht, kiirus ja säilivus. · Turundusteenuseid osutavad agentuurid ­ turundust korraldatakse kas vastava osakonna tegevusena või turundusagentuuride teenuseid kasutades. Tavaliselt püütakse ühendada mõlemaid. Viimase variandi puhul peab valima ja kaaluma teenusepakkujat, sest need erinevad võimaluste, töö kvaliteedi, teenuse mahu ja hinna poolest. Agentuuride teenuseid oleks soovitav regulaarselt kontrollida. · Krediidi ­ ja finantsasutused ­ aitavad firmal tehinguid finantseerida ning kaupade ostu ja müüki kindlustada kahjude korral. Enamik firmasid ei tule toime enda tehingute katmisega ainult enda rahaga. 12. Mikrokeskkond: huvigrupid

Turundus
thumbnail
45
doc

Suhtekorralduse eksami materjal

nisatsioonist (organisatsiooni imago). Saadud ettekujutust võrreldakse omakorda organisatsiooni 2 minapildi ja seatud ideaalse maine eesmärkidega, analüüsitakse, kas need kaks langevad kokku, ning mida tuleks teha võimaliku lõhe vähendamiseks või kaotamiseks. Näide Kommunikatsiooniauditi erinevad eesmärgid · Vaadelda, millisena näevad organisatsioonile oluliste sihtgruppide esindajad turgu, kus organisat- sioon tegutseb: mida arvatakse turu hetkeolukorrast, mida oodatakse selles valdkonnas tegutsevatelt organisatsioonidelt, kuidas kommenteeritakse konkurentsi, milliseid võimalikke arenguid ja muutusi soovitakse turul edaspidi näha. · Organisatsiooni kuvandi kaardistamine oluliste sihtrühmade seas: millised on esmased seosed,

Suhtekorraldus
thumbnail
73
docx

Sissejuhatus strateegilisse juhtimisse

Uuritakse põhjalikult, kuidas efektiivselt juhtida strateegilisi protsesse. Strateegilise mõtte areng Eestis Konfiguratsiooni koolkonna positsioonid Enamiku ajast organisatsioon kindlate karakteristikutega ­ kindel struktuurne vorm, mis sobib keskkonnale, kindel käitumine ja selle kaudu kindel strateegia Katkestavad transformatsiooniprotsessid, mis muudavad ettevõtte konfiguratsiooni. Moodustuvad organisatsiooni kindlad elutsüklid Püüda säilitada organisatsiooni muutustes Erinevad konfiguratsioonid ­ erinevad strateegia koolkonnad (kõik on korda mööda kohal) Iga strateegia omal ajal ja omas ajas ja situatsioonis. 7 ETTEVÕTTE STRATEEGILINE ORIENTATSIOON STRATEEGIA VÄLJATÖÖTAMINE JA SEDA MÕJUTAVAD TEGURID Ettevõtte põhiväärtused Tegevuspõhimõtted Väärtused Eetikakoodeks

Juhtimine




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun