Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

TOIDUHÜGIEENIKOOLITUS eksam (0)

4 HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Missugune järgmistest väidetest on õige?
  • Kui tihti peab vahetama fritüüris õli?
  • Kus peavad olema kätepesukohad toidukäitlejatele?
  • Millist haigust nimetatakse nn mustade käte haiguseks?
  • Millisel temperatuuril võib säilitada sügavkülmas külmutatud toite kuni 3 kuud?
  • Mitu põhimõtet on HACCP süsteemil?
  • Milliste vahenditega saab toitlustusettevõttes kõige paremini ära hoida hiiri ja rotte?
  • Kui tihti tuleb läbi viia puhastamist ja desinfitseerimist?
  • Milline väide on õige?
  • Miks lõikehaav tuleb katta veekindla plaastriga?

Lõik failist

Vasakule Paremale
TOIDUHÜGIEENIKOOLITUS eksam #1 TOIDUHÜGIEENIKOOLITUS eksam #2 TOIDUHÜGIEENIKOOLITUS eksam #3 TOIDUHÜGIEENIKOOLITUS eksam #4 TOIDUHÜGIEENIKOOLITUS eksam #5
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 5 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2016-06-27 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 674 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor KarinTe Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
6
docx

Toiduhügieenikoolituse eksam

1. Toore liha töötlemiseks mõeldud lõikelauda tohib kasutada ka... toore kala töötlemiseks (vale) leiva, saia lõikamiseks (vale) küpsetatud liha lõikamiseks (vale) ei tohi kasutada peale toore liha töötlemise millegi muu töötlemiseks (õige) 1Punkt(i) 2. Mis on peamine põhjus, miks toiduainete valmistamisel ei tohi kanda ehteid? need võivad kukkuda toidu sisse (õige) see põhjustab kaastöötajates kadedust (vale) need võidakse ära varastada (vale) see on kujunenud harjumuseks (vale) 1Punkt(i) 3. Sobiv koht toidujäätmete hoidmiseks on.. plastikkotid (vale) plastmassämber (vale) kaanega ja plastikkotiga prügikast (õige) kartongist kast (vale) 1Punkt(i) 4. Milliseid mikroorganisme kasutatakse toiduainetööstuses? salmonellad (vale) kolibakterid (vale) võrkseened (vale) hallit

Kategoriseerimata
thumbnail
4
docx

Toiduhügieenikoolituse eksam 2019 Juuni

1. Milline alljärgnev väide on õige? bakteritega nakatunud toit on alati paha maitsega (vale) bakteritega nakatunud toit käärib alati (vale) bakteritega nakatunud toit võib olla normaalse maitsega (õige) bakteritega nakatunud toit on tumedamat värvi (vale) 2. Mis on peamine põhjus, miks toiduainete valmistamisel ei tohi kanda ehteid? need võivad kukkuda toidu sisse (õige) see põhjustab kaastöötajates kadedust (vale) need võidakse ära varastada (vale) see on kujunenud harjumuseks (vale) 3. Milline alljärgnev väide steriliseerimise kohta on õige? enamik mikroorganisme ei hävi, kuid nende areng peatub (vale) väheneb mikroobidele kättesaadava vee hulk (vale) hävineb enamik mikroobe (vale) hävivad kõik mikroorganismid ja sealhulgas ka enamus spoore (õige) 4. Millistes toiduainetes on salmonnelloosi oht kõige suurem? kalatooted (vale) piimatooted (vale) kanatooted (õige) lihatooted (vale) 5. Kui tihti tuleb läbi viia puhastamist ja desinfitseerimist? 1x näda

Toiduhügieen
thumbnail
7
rtf

TOIDUHÜGIEENIKOOLITUS EKSAM

1. Kui tihti peab vahetama fritüüris õli? iga päev (vale) vastavalt vajadusele (õige) 1 kord nädalas (vale) töövahetuse lõpus (vale) 1 Punkt(i) 2. Valmistooteid tuleb säilitada eraldi toorainest, kuna... see soodustab tootmisprotsessi (vale) kiirendab toodangu valmistamist (vale) hoiab ära toodete saastumist (õige) võtab vähem ruumi (vale) 1 Punkt(i) 3. Mikroobid vajavad oma elutegevuseks kindlasti... suhkrut (vale) niiskust (õige) õhku (vale) valgust (vale) 1 Punkt(i) 4. Inimene võib nakatuda laiusstõppe, kui ta sööb... bakteritega nakatunud kala (vale) mitteküllaldaselt termiliselt töödeldud kala (õige) mitteküllaldaselt termiliselt töödeldud liha (vale) pesemata puu ja köögivilju (vale) 1 Punkt(i) 5. Peale seda, kui toitlustusettevõtte töötaja oksendab ja kõht on lahti võib ta tööle minna... niipea, kui tal on parem (vale) niipea, kui arst on teda tööle kirjutanud (õige) nädal peale paranemist (vale) kümme päe

Toiduhügieen
thumbnail
7
rtf

Document

1. Kui tihti peab vahetama fritüüris õli? iga päev (vale) vastavalt vajadusele (õige) 1 kord nädalas (vale) töövahetuse lõpus (vale) 1 Punkt(i) 2. Valmistooteid tuleb säilitada eraldi toorainest, kuna... see soodustab tootmisprotsessi (vale) kiirendab toodangu valmistamist (vale) hoiab ära toodete saastumist (õige) võtab vähem ruumi (vale) 1 Punkt(i) 3. Mikroobid vajavad oma elutegevuseks kindlasti... suhkrut (vale) niiskust (õige) õhku (vale) valgust (vale) 1 Punkt(i) 4. Inimene võib nakatuda laiusstõppe, kui ta sööb... bakteritega nakatunud kala (vale) mitteküllaldaselt termiliselt töödeldud kala (õige) mitteküllaldaselt termiliselt töödeldud liha (vale) pesemata puu ja köögivilju (vale) 1 Punkt(i) 5. Peale seda, kui toitlustusettevõtte töötaja oksendab ja kõht on lahti võib ta tööle minna... niipea, kui tal on parem (vale) niipea, kui arst on teda tööle kirjutanud (õige) nädal peale paranemist (vale) kümme päe

Kategoriseerimata
thumbnail
7
rtf

Document

1. Kui tihti peab vahetama fritüüris õli? iga päev (vale) vastavalt vajadusele (õige) 1 kord nädalas (vale) töövahetuse lõpus (vale) 1 Punkt(i) 2. Valmistooteid tuleb säilitada eraldi toorainest, kuna... see soodustab tootmisprotsessi (vale) kiirendab toodangu valmistamist (vale) hoiab ära toodete saastumist (õige) võtab vähem ruumi (vale) 1 Punkt(i) 3. Mikroobid vajavad oma elutegevuseks kindlasti... suhkrut (vale) niiskust (õige) õhku (vale) valgust (vale) 1 Punkt(i) 4. Inimene võib nakatuda laiusstõppe, kui ta sööb... bakteritega nakatunud kala (vale) mitteküllaldaselt termiliselt töödeldud kala (õige) mitteküllaldaselt termiliselt töödeldud liha (vale) pesemata puu ja köögivilju (vale) 1 Punkt(i) 5. Peale seda, kui toitlustusettevõtte töötaja oksendab ja kõht on lahti võib ta tööle minna... niipea, kui tal on parem (vale) niipea, kui arst on teda tööle kirjutanud (õige) nädal peale paranemist (vale) kümme päe

Kategoriseerimata
thumbnail
3
odt

Toiduhügieeni koolituse küsimused ja vastused

Toiduhügieeni koolituse küsimused ja vastused 1. Milline alljärgnev väide on õige? : bakteritega nakatunud toit on alati paha maitsega (vale) bakteritega nakatunud toit käärib alati (vale) bakteritega nakatunud toit võib olla normaalse maitsega (õige) bakteritega nakatunud toit on tumedamat värvi (vale) 2. Toiduhügieeni koolituse tunnistusi tuleb hoida igapäevaselt... : kodus (vale) saata Veterinaar- ja Toiduametisse (vale) tööl (õige) saata perearstile (vale) 3. Heaks toitekeskkonnaks mikroobidele on... : piimaga valmistatud toidud (vale) veerikkad toidud (vale) valgurikkad toidud (õige) kuivatatud toiduained (vale) 4. Kus peavad olema kätepesukohad toidukäitlejatele? : ainult WC-s (vale) toidukäitlemisruumides ja WC-s (õige) ainult toidukäitlemisruumides (vale) välisukse kõrval (vale) 5. Külmkapis tuleb hoida toitu temperatuuril kuni... : +2 kraadi (vale) +4 kraadi (vale) +6 kraadi (õige) +10 kraadi (vale) 6. Kui ti

Toiduhügieen
thumbnail
14
docx

TOIDUHÜGIEENIKOOLITUS INTERNETIS EKSAM

TOIDUHÜGIEENIKOOLITUS INTERNETIS EKSAM! 1. Kui tihti peab vahetama fritüüris õli? : iga päev (vale) vastavalt vajadusele (õige) 1 kord nädalas (vale) töövahetuse lõpus (vale) 2. Heaks toitekeskkonnaks mikroobidele on... : piimaga valmistatud toidud (vale) veerikkad toidud (vale) valgurikkad toidud (õige) kuivatatud toiduained (vale) 3. Enamik mikroobe areneb väga hästi... : neutraalses ja nõrgalt happelises keskkonnas (õige) neutraalses ja nõrgalt aluselises keskkonnas (vale) tugevalt happelises keskkonnas (vale) nõrgalt aluselises keskkonnas (vale) 4. Kas samaaegselt tohib ühel töötasapinnal töödelda toorest töötlemata liha ja valmistada värsket salatit? : tohib, kui lihast ei eritu töötlemise ajal suures koguses verd (vale) tohib, kui liha ja salati töötlemisel/ valmistamisel kasutatakse erinevaid töövahend

Töötervishoid ja tööohutus
thumbnail
31
doc

Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes

köögis tagada toiduohutus. Toidukäitleja tagab, et kõik tema juhtimise all olevad tootmise, töötlemise ja turustamise etapid vastavad asjakohastele hügieeninõuetele. Alates 1. juulist 2007 on toiduohutuse ja -järelevalve korraldajaks Põllumajandusministeerium ning järelevalveasutuseks Põllumajandusministeeriumi haldusalas olev Veterinaar- ja Toiduamet. Hügieen on teadus tervise kaitsmisest. Toidu hügieeniline käitlemine väldib haigestumise riski. Toiduhügieen hõlmab kõiki meetmeid toidu ohutuse ja tarvitamiskõlblikkuse tagamiseks toidu tootmise, töötlemise, valmistamise, pakendamise, ladustamise, veo, turustamise, käsitsemise ja tarbijale müümise või muul viisil üleandmise etapis. Toiduhügieen ei ole mitte ainult puhtus, vaid tööharjumused ja seepärast on esile kutsutud enesekontrolli plaanide täitmine. See tähendab seda, et toidukäitleja teab ja tunneb toiduhügieenile esitatavaid nõudmisi ja ka

Toiduhügieen




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun