Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Pareto analüüs (20/80, ABC) (2)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mis toimub ettevõttes?
  • Kuidas rakendada oma ettevõttes 8020 reeglit?

Lõik failist

TARTU ÜLIKOOL
Pärnu kolledž
PARETO ANALÜÜS
Referaat
Pärnu 2015
Sissejuhatus
Pareto analüüs on nimetatud 20. sajandi Itaalia majandusteadlase Vilfredo Pareto (1848-1923) järgi. Teadlane pani tähele, et ühiskonnas jaotuvad ressursid ebaühtlaselt – suurem osa ressurssidest koondus väheste inimeste kätte. Seda avastust nimetatakse mitmeti – Pareto printsiibiks, Pareto seaduseks, 80:20-reegliks, vähima pingutuse põhimõtteks ja tasakaalutuse põhimõtteks.
Jätkates antud teema uurimist , leidis Pareto, et tegemist on väga universaalse printsiibiga, mis kehtib pea igas eluvaldkonnas, ja seda vaatamata ajale, ühiskonnakorrale või muudele välistele tingimustele. Pareto 20:80 reegel on ka ABC analüüsi ehk tegevuspõhiste kulude analüüsi (activity based costing) aluseks.
Pareto 20:80 printsiip ning ABC analüüs on suuresti kaasa aidanud tänapäeva (äri)maailma kujunemisele, mõjutades nii ettevõttete (eriti kvaliteedijuhtimise , tootevaliku ning kliendisuhete valdkonnas) kui ka üksikisikute valikulangetamist ning oma tegevuse juhtumist.
80:20 printsiip
80:20

Vasakule Paremale
Pareto analüüs-20 80-ABC #1 Pareto analüüs-20 80-ABC #2 Pareto analüüs-20 80-ABC #3 Pareto analüüs-20 80-ABC #4 Pareto analüüs-20 80-ABC #5 Pareto analüüs-20 80-ABC #6 Pareto analüüs-20 80-ABC #7 Pareto analüüs-20 80-ABC #8
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 8 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-12-02 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 64 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 2 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Teele Meriste Õppematerjali autor
Pareto analüüs on nimetatud 20. sajandi Itaalia majandusteadlase Vilfredo Pareto (1848-1923) järgi. Teadlane pani tähele, et ühiskonnas jaotuvad ressursid ebaühtlaselt – suurem osa ressurssidest koondus väheste inimeste kätte. Seda avastust nimetatakse mitmeti – Pareto printsiibiks, Pareto seaduseks, 80:20-reegliks, vähima pingutuse põhimõtteks ja tasakaalutuse põhimõtteks.

Pareto printsiip on ka ABC- analüüsi aluseks. Tegevuspõhised kulud (activity based costing) on põhitegevuste kulude seostamine vastava toote või toodetega. ABC- analüüs on inventuuri ja pideva investeerimise kõrval kolmas laialdaselt kasutatav varude kontrolli meetod.

Antud referaadis on lühidalt kirjeldatud Pareto analüüsi, mis sisaldab endas 20:80 printsiipi ning sellest tulenevat ABC analüüsi.

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
18
docx

Pareto analüüs

Pareto analüüs on nimetatud 20. sajandi Itaalia majandusteadlase Vilfredo Pareto (1848-1923) järgi. Teadlane pani tähele, et ühiskonnas jaotuvad ressursid ebaühtlaselt – suurem osa ressurssidest koondus väheste inimeste kätte. Seda avastust nimetatakse mitmeti – Pareto printsiibiks, Pareto seaduseks, 80:20-reegliks, vähima pingutuse põhimõtteks ja tasakaalutuse põhimõtteks. Pareto 20:80 printsiip ning ABC analüüs on suuresti kaasa aidanud tänapäeva (äri)maailma kujunemisele, mõjutades nii ettevõttete (eriti kvaliteedijuhtimise, tootevaliku ning kliendisuhete valdkonnas) kui ka üksikisikute valikulangetamist ning oma tegevuse juhtumist. Pareto 20:80 reegel on ka ABC analüüsi ehk tegevuspõhiste kulude analüüsi (activity based costing) aluseks.

Personalijuhtimine
thumbnail
41
docx

Kordamisteemad ärilogistika eksamiks

Ärilogistika kordamisküsimused. Logistika olemus Logistika eesmärgiks on..... töötab kui sild..... Logistika on osa tarneahela protsessist, mille eesmärgiks on juhtida kauba/teenuse voogusid tarnijalt lõppkliendini kõige efektiivsemal meetodil, rahuldades samaaegselt lõpptarbija vajadused parimal viisil. Logistika Missioon, 7R mudel, mõiste ajalugu, tähtsus ja tähtsustumine

Ärilogistika
thumbnail
55
docx

ÕPIME LOGISTIKA EKSAMIKS

Üritasin vastata suuremale osale märksönadest, mille õppejõud peatükkide alla kirjutas. Loodan, et kellelegi on abiks!

Baaslogistika
thumbnail
194
pdf

KULUDE JUHTIMINE JA CONTROLLING

Loengukonspekt ärijuhtimise magistriõppele finantsjuhtimise eriaines

Finantsjuhtimine
thumbnail
56
doc

Logistika konspekt

LOGISTIKA BAASKURSUS, MAINORI KÕRGKOOL, Sügis 2009. NR. 1

Logistika
thumbnail
68
docx

Turunduse juhtimine - eksamikonspekt

Eksami kordamiskonspekt, kus on lahti seletatud põhimõisted (ja eksamiks vajalikud lisamõisted) ning mudelid. Koostatud 2016. aasta eksami jaoks.

Turunduse juhtimine
thumbnail
43
docx

Uue toote tasuvuse analüüs - lõputöö

Lõputöö eesmärgiks oli välja selgitada uue toote omahind ja hinnata selle tasuvust. Eesmärgi saavutamiseks selgitati välja missugused kulud mõjutavad omahinda, arvutati tänavavalgustuspostide omahind kasutades täiskulu- ja osakuluarvestuse meetodeid, leiti uue toote tasuvuspunkt ning optimaalne tegevusmaht. Autor tutvus ettevõtte kuludokumentidega ja viis läbi poolstruktueeritud intervjuu, et selgitada välja kulud, mis on vajalikud uue toote omahinna arvutamiseks.

Omahinna arvestus
thumbnail
1072
pdf

Logistika õpik

Logistika õpik

Logistika alused




Meedia

Kommentaarid (2)

309224 profiilipilt
309224: jah
13:51 03-04-2017
sroosileht profiilipilt
sroosileht: Hea
13:30 09-12-2018



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun