Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Kartulitärklise saamine, kartuli koostis (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Vasakule Paremale
Kartulitärklise saamine-kartuli koostis #1 Kartulitärklise saamine-kartuli koostis #2 Kartulitärklise saamine-kartuli koostis #3 Kartulitärklise saamine-kartuli koostis #4 Kartulitärklise saamine-kartuli koostis #5 Kartulitärklise saamine-kartuli koostis #6 Kartulitärklise saamine-kartuli koostis #7 Kartulitärklise saamine-kartuli koostis #8 Kartulitärklise saamine-kartuli koostis #9
Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
Leheküljed ~ 9 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2014-09-09 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 5 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor henry kaasik Õppematerjali autor
kartulitärklise saamine, teooriat ja praktilise osa kirjeldust.
"Antud töös on ülevaade antud kartuli koostisest.
Lähema vaatluse all on võetud tärklis ning praktilise
katse kaudu on ka tärklist kartulist välja kuivatatud, lisaks kartuli koostis, koostise väärtus erinevatest aspektidest lähtuvalt."

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
16
docx

E223 mõju kartuli säilumisele ja organoleptilistele omadustele

KOOL NIMI E223 mõju kartuli säilumisele ja organoleptilistele omadustele Uurimustöö JUHENDAJA Tallinn 2013 Resümee inglise keeles An important issue that has always pestered mankind: how to preserve food products for longer duration without degrading the quality. In the current paper, the use of synthetic preservative ­ E223, its advantages and side effects

rekursiooni- ja keerukusteooria
thumbnail
43
doc

Toiduainete taimne toore

- sidrun- ja õunhapet, - suhkruid (3-6%), - pektiinaineid, - mineraalaineid (mangaani, vaske, kroomi, alumiiniumi, räni, kaaliumi), - rohkesti lenduvaid eeterlikke õlisid (tugev mikroobe hävitav toime). Murakavili on parim värskelt. Sobib hästi külmutamiseks. Marjadest valmistatakse: - mahla, - keedist, - kompotti (omas mahlas), - veini. 26. Kartuli päritolu, levik maailmas, Euroopas, Eestis, suurimad kasvatajad maailmas. Kartulit peetakse üheks vanemaks kultuurtaimeks. Kodumaaks Lõuna-Ameerika mägialad Tiilis ja Peruus. Palju metsikuid kartulivorme, mida Tsiilis söödi juba 13 000 aastat tagasi, esineb ka Mehhikos ja Kesk-Ameerikas (ei saa lugeda kultuurkartuli esivanemateks). Kartuli kultuuristamine ulatub üle 7000 aasta tagusesse aega (Boliivias ja Peruus Titicaca järve piirkonnas). Euroopasse jõudis kartul seemnetena 16

Köögiviljandus
thumbnail
28
doc

Toiduainete taimne toore - kordamisküsimused II tööks

On asendamatu pagaritoodetes ning maiustustes. Väga väike, ei sisalda: - valku, - rasva, - kiudaineid, - vitamiine ega - mineraalaineid. Koosneb süsivesikutest, teelusikatäis suhkrut sisaldab 9 kcal. Suhkrut ja suhkrurikkaid toite kutsutakse ,,tühjade kaloritega" toitudeks. Suhkur seob vett, seetõttu tuntakse pärast magusa söömist janu. 28. Kartuli päritolu, levik maailmas, Euroopas, Eestis, suurimad kasvatajad maailmas. Kodumaaks Lõuna-Ameerika mägialad Tsiilis ja Peruus. Euroopasse jõudis kartul seemnetena 16. sajandi kesksel Hispaania kaudu. Seemnetest kasvatatud kartul oli pika kasvuajaga, varte kõrgus kuni 260 cm. Teda kasvatati botaanikaaedades dekoratiiv- ja ravimtaimena. Rahvale oli kartul tundmatu. Mugulatena toodi kartul Euroopasse 16. sajandi lõpul ja 17. sajandi algul Tsiilist ­ Chiloe saarelt

Toiduained
thumbnail
62
doc

Toiduained

Toidukauba märgistamine Toidukauba müügipakendil esitatav teave on järgmine. Toidukauba nimetus. Võidakse anda teavet selle valmistamisel kasutatud töötlemisviisi ­ kuivatamine, suitsutamine, külmutamine, kontsentreerimine, taastamine jt. kohta, kui sellise teabe puudumine võib tarbijat eksitada. Ioniseeriva kiirgusega töödeldud toidukaubal lisatakse nimetusele märge: "töödeldud ioniseeriva kiirgusega" või mingit koostisosa on töödeldud ioniseeriva kiirgusega. Koostisosad või koostis. Loetelus märgitakse ära kõik koostisosad, millest toode on valmistatud, nende sisalduse alanevas järjekorras. Vett ei märgita koostisosana kui selle kogus ei ületa 5% toote massist. Lisaained tähistatakse rühma nimetusega, millele järgneb lisaaine nimetus või rahvusvaheliselt kehtestatud numbriline tunnus. Koostisosade esitamist ei nõuta ühekomponendilisel toidukaubal (suhkur), värskel või töötlemata puu- ja köögiviljal, karboniseeritud veel, ühest toorainest saadud

Toitumisõpetus



Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun