Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge
Jogurtijuuretises on kaht liiki baktereid: bulgaaria kepikesed Lactobacillus bulgaricus ja piimhappestreptokokid Streptococcus thermophilus. Bakteritel on jogurtijuuretises hulk ülesandeid: nad lõhustavad piimasuhkrut, kalgendavad piimavalke, eritavad tootesse jogurtile omaseid lõhna- ja maitseaineid, tagavad tootele vajaliku tiheduse ja sünteesivad vitamiine.
Jogurtil on mitmeid kasulikke toimeid: organism omastab jogurtit paremini kui piima hapendatud piimatoodete tarbimisel vähenevad laktoositalumatuse nähud piimhape avaldab sekretoorset mõju seedetraktile, kutsudes esile intensiivset mahlade ja ensüümide eritumist jogurt sisaldab rohkem C- ja B2 vitamiini.
Jogurti kuumtöötlemine on oluline, kuna: - Suureneb viskoossus ja paraneb tekstuur (denatureerunud vadakuvalgud vähendavad sünereesi, valkude hüdrofiilsus suureneb). - Hävitatakse patogeenne mikrofloora ning väheneb bakterite hulk, mis võiksid mõjutada juuretiskultuuride kasvu.
Jogurti tarbijad on eelkõige kindlasti lapsed, aga üldiselt on jogurt toode, mis olenemata soost, vanusest, haridusest või ühiskondlikust positsioonist, maitseb väga paljudele inimestele ja siinkohal kindlat sihtgruppi välja tuua ei ole ilmselt võimalik.
Jogurt on piimatoode, mille valmistamiseks kasutatakse väga kvaliteetset piima ja vaid jogurtile omaseid mikroobe, mis annavad jogurtile tüüpilise maitse ja konsistentsi. Jogurtit valmistatakse täispiimast piimhappebakterite puhaskultuuriga.
Jogurt – kasulikkus. - omastatakse paremini piimast - vähenevad laktoosi talumatuse nähud - soodustab seedimist, eriti bio- ja gefilus- jogurtid, mis sialdavad probiootilisi baktereid.
Jogurt on tervistav ning mitmekülgne hapupiimatoode. Jogurt täidab kõhtu, kustutab janu, hoolitseb seedimise eest ning aitab ka nahahoolduses nii sees- kui välispidiselt.
Jogurt on piimatoode,mille valmistamiseks ksutatakse väga kvaliteetset piima ja vaid jogurtile omaseid mikroobe,mis annavad jogurtile tüüpilise maitse ja konsistentsi.
Jogurt – jogurtijuuretises kasutatakse Streptococcus thermophilust ja L.bulgaricust. biojogurtitesse lisatakse ka probiootilisi baktereid, nt bifidobaktereid.
Jogurtiga on ravitud kõhuhädasid ja unetust ning jogurti sünnimaal Bulgaarias arvatakse, et regulaarne jogurti tarbimine on seotud pikaealisusega.
Jogurtil on tähtis osa rahvusköögis, kuna seda lisatakse kõikidele lihatüüpidele, köögiviljaroogadele ning muudele toitudele.
Jogurt on harilikult maitsestatud paks hapupiimaliik, mis sisaldab muudest hapupiimadest rohkem kuivaineid.
Jogurti ph on enamasti 4. Jogurti valmistamine Jogurteid on erinevaid: 1. tardjogurt; 2. joogijogurt.
Jogurtis on võimalik nautida juurvilja maitsed,näiteks ulatuvad kurgi, tilli ja porgandi maitsed.
Jogurtimargariin on mahedamaitseline ja mõõdukalt energiarikas, kuid suhteliselt valguvaene toode.
Jogurti koostises on valku, rasva, piimasuhkrut ehk laktoosi, mineraalaineid ja vitamiine.
Jogurti lähteaineks on täispiim, mida hapendatakse piimhapebakterite puhaskultuuriga.
Jogurt on hapupiimatoode, mida vahemeremaades tunti juba antiikajal.
Jogurt on pika ajalooga ja tervislike produktide seltskonda kuuluv.
Jogurt on asendamatu seltsiline köögivilja- ja lihatoitudele.
Jogurt on tervistav ja mitmekülgne hapendatud piimatoode.
Jogurt - harilikult maitsestatud, paks hapupiimaliik.
Jogurt on tervistav ning mitmekülgne hapupiimatoode.
Jogurt on hea omastatavuse ja mõnusa konsitentsiga.
Jogurtis on 3,8% keedis 20 % ( peedivärv metsamarju.
Jogurt – jogurtti Külalistetuba – vierashuone
Jogurti toidurasvad on olulised eelkõige energia seisukohalt.
Jogurt – piimasaadus, palju erinevad maitseid
Jogurt on populaarseim hapendatud piimatoode.
Jogurtis on 3,5% riivleiba ja 0,9% pähkleid.
Jogurtist supi - prae- magustoiduni välja.
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun