Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"Eelkate" - 24 õppematerjali

thumbnail
6
doc

Laua eelkate

Tartu kutsehariduskeskus Toitlustus ja teenindus osakond Restoraniteenindus Juhendaja: Ragnar- Heini Landsov Liisi Vaasa K208 Tartu2009 Menüü Juustu - küüslaugusalat juust küüslauk hapukoor majoneesikaste leib, sai või pannkook Forell kodujuustuga forelli filee kodujuust värske till mugulsibul petersell juust atleet Banaanikreem muna piim banaan sidrunikoor rosinad kohv tee klientideks on mees ja naine! Lauakatmine 1. Paigutan laua õigele kohale kontrollin et laud ei jääks kõikuma 2. Pühin laua 3. Linutan laua 4. Asetan toolid omale kohale 5. Paigutan kohataldriku 6. Asetan pearoa noa ja kahvli 7. Asetan eelroa kahvli 8. Asetan desserdi lusika 9. Lisan ka klaasid, vee jaoks 10. Asetan punaseveini klaasi 11. Valgevei...

Turism → Restoraniteenindus
66 allalaadimist
thumbnail
1
docx

LAUA EELKATTE SKEEM

LAUA EELKATTE SKEEM 1 2 3 1- Pearoakahvel 2- Pearoanuga 3- Eelroalusikas 4- Veiniklaas 5- Veeklaas 6- Pearoataldrik 7- Leivataldrik 8- Dessertlusikas 9- Lauakaunistus

Toit → Kokandus
23 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Eelkatte joonis

1­ Leivataldrik 2 - Eelroa kahvel 3 ­ Pearoa kahvel 4­ Magustoidulusikas 5 ­ Salvrätik 6 ­ Lauakaunistused 7 ­ Maitseainetopsid 8 ­ Vee klaas 9 ­ Pearoa nuga 10 ­ Eelroa nuga

Majandus → Klienditeenindus
19 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Pidulik lõunasöök sõbrannale

Tartu Kutsehariduskeskus Majutus ­ja toitlustusosakond PIDULIK LÕUNASÖÖK SÕBRANNALE Kokk I kutseeksami kirjalik aruanne Tartu 2012 Sisukord Menüü.......................................................................................................................................... 3 Menüü põhjendus........................................................................................................................ 4 Bruschetta tomati, basiiliku ja mozzarellaga spinati-rukola salati padjal....................................... 5 Tehnoloogiline kaart................................................................................................................. 5 Valmistamine............................................................................................................................ 6 Serveerimine............

Toit → Kokk
81 allalaadimist
thumbnail
10
doc

3 käiku

Lisa aeglaselt rõõsk koor. Kui suhkur ei segune rõõsa koorega kohe, siis kuumuta seda segades edasi, kuni tekib ühtlane karamellimass. Jäta jahtuma. Valmista kreem. Purusta küpsised. Sega kannmikseris kohupiim rõõsa koore ja suhkruga. Sega kohupiimamassi hulka purustatud küpsised. Soovitus: tee magustoit kihiline – kõigepealt pane kohupiimakreemi, vala see üle karamelliga ja jätka samamoodi edasi. KOHV, VEIN, VESI Eelkatted Laudade eelkate oleneb ettevõtte tüübist, päevaajast, menüüst, ettetellitud laudadest. Lauanõude ja söömisriistadega tehtud laua eelkate võib olla igas ettevõttes omanäoline. Ka samas ettevõttes kasutatakse erinevaid eelkatteid. Eelkatete liigid on järgmised:  roogade vaba valiku puhul (à la carte) minimaalne eelkate;  ettetellitud menüüde puhul (table d`hôte) lõplik eelkate;  mitmekäiguliste bankettide puhul täielik eelkate.

Toit → Toitlustus
8 allalaadimist
thumbnail
0
jpg

Eelkatte joonis kahele

docstxt/135143041131.txt

Toit → Kokandus
12 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Teenindusmüük

Menüü Eelroog: Cesari salat Salatileht, cesari kaste, röstitud saia kuubikud, juutu viilud, krevetid, sidruni sektorid ja maitseroheline Pearoog: Kanamedaljonid värviliste köögiviljadega Grillitud kana, lillkapsas, kollane ja punane paprika, hiina kapsas, porru ja väiksed peekoni ribad Kastmeks Sibula, tomati ja koore kaste Järelroog: Tomati-maasika gazpacho basiilikujäätisega Joogiks: Gaseerimata joogivesi ,,Vichy" J.P. Chenet ...

Toit → Kokandus
35 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Eelkatted

Eelkatted Laudade eelkate oleneb ettevõtte tüübist, päevaajast, menüüst, ettetellitud laudadest. Lauanõude ja söömisriistadega tehtud laua eelkate võib olla igas ettevõttes omanäoline. Ka samas ettevõttes kasutatakse erinevaid eelkatteid. Eelkatete liigid on järgmised: · roogade vaba valiku puhul (à la carte) minimaalne eelkate; · ettetellitud menüüde puhul (table d`hôte) lõplik eelkate; · mitmekäiguliste bankettide puhul täielik eelkate. Minimaalne (à-la-carte) eelkate hommikusöögiks: · suupiste kahvel ja nuga (eelroa kahvel ja nuga e väike kahvel ja nuga) · leivataldrik · veeklaas · salvrätt · maitseained. Laual võib olla veel: · võinuga · lauakaunistus · hambaorgid · leivakorv. Minimaalne (à-la-carte) eelkate lõuna- ja õhtusöögiks: · suupiste kahvel ja nuga · praekahvel ja -nuga (suur kahvel ja nuga)

Toit → Kokandus
25 allalaadimist
thumbnail
9
pptx

Serveerimise põhitõed ja laua katmine

soove) Arveldamine (küsimine kas maksavad koos või eraldi, arve koostamine, sularaha või kaardi tehingud) Kliendi ärasaatmine (tagasiside küsimine, klientide tagasikutsumine ettevõttesse) Serveerimisvahendid Sööginõud klaasid söögiriistad serveerimisnõud tõstmisvahendid http://cmsimple.e-uni.ee/toitlustuse_alused/?9._Laua_katmine%2C_t oitude_ja_jookide_serveerimine:S%F6%F6gin%F5ud_ja_klaasid%2C_serv eerimisvahendid Eelkatted Minimaalne eelkate (roogade vaba valiku korral) Lõplik eelkate (ette tellitud roogade puhul) Täielik eelkate (mitmekäiguliste bankettide puhul) Minimaalne eelkate Lõplik eelkate Täielik eelkate Teenindamise järjekord Kui lauas on aukülaline, siis kõigepealt serveeritakse toit talle. Seejärel lastele Enne naistele, siis meestele Enne vanematele külalistele, siis noorematele Võõrustaja tõstab endale roa kõige viimasena Teenindamise reeglid Paremalt poolt:

Toit → Kodundus ja etikett
7 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Restoraniteeinduse kokkuvõte

· koorekann · Homaaritangid ja ­ · suhkru- ja kahvel soolatoosid · Teotangid- ja · termoskannud kahvel · kastmekann · munapeeker · jäänõu · pipratoos 10. Lauakatted Minimaalne e a´la carte eelkate Lõplik eelkate e table d´hote Kohvi- ja teelaua eelkate eelkate · Suupiste- ja praeriistad · Praenuga- ja kahvel · Praetaldrik · Suupistenuga ja ­ kahvel · Tee- või kohvitass · Leivataldrik · Supilusikas · Suupistetaldrik/leivataldrik

Turism → Restoraniteenindus
141 allalaadimist
thumbnail
6
pptx

Teeninduse liigid toitlustuses

Teeninduse liigid toitlustuses Tiina Kallaste Majutusteenindus 2.kursus Iseteenindus Suurel laual Kliendid ise võtavad Buffet laud ­ suuretükilised, minimaalne eelkate Fursettlaud ­ tikusuupisted, sõrmedega või kahvliga söödav toit, söövad püsti. Teenindus iseteenindusliinilt ­ toidud väljastusletis. Osaline teenindus Osaliselt teenindaja poolt, osaliselt klient. Rootsi laud ­ osaline lauas teenindus. Toidud on serveerimisnõudes. Külmad toidud lauas kliendi saabudes. Täisteenindus Teenindaja serveerib kõik joogid ja söögid. Taldrikuteenindus Vaagnateenindus Teenindamine abilaualt või gueridonilt. Tänan kuulamast

Majandus → Teenindus
7 allalaadimist
thumbnail
17
doc

2 käigulise toidukorra juhend

toorainet tellitakse ümardatult KOKKU-lahtris kahe kohani peale koma 0,025=0,03; või 0,355=0,36 14 TOORAINETE LADUSTAMINE JA SÄILITAMINE LAORUUM TOORAINE LAORUUMI SÄILIMISAEG TEMPERATUUR 15 LAUA EELKATE Pildista enda laua eelkate ja lae üles enda poolt valitud interneti keskkonda ning lisa siia link. Võib ka kujundite abiga teha laua eelkate joonis arvutis. Üleslaadimiseks võid kasutada järgmiseid võimalusi: www.facebook.com http://www.snap.ee/abi/piltide_laadimine http://www.imageshack.us http://photobucket.com/ https://www.okia.ee/blog/2012/09/juhend-dropbox-galerii/ https://www.flickr.com/ 16 KOKKUVÕTE

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Pidulik kolmekäiguline menüü

Sügavkülm Jäätis, brokoli, spinat -18 °C Sügavkülmutatud toiduainete ja doodete säilimiseks säilitatav toode pakkentatud 10 LAUA EELKATE Pildista enda laua eelkate ja lae üles enda poolt valitud interneti keskkonda ning lisa siia link. Üleslaadimiseks võid kasutada järgmiseid võimalusi: www.facebook.com http://www.snap.ee/abi/piltide_laadimine http://www.imageshack.us http://photobucket.com/ https://www.okia.ee/blog/2012/09/juhend-dropbox-galerii/ https://www.flickr.com/ 11 KOKKUVÕTE

Toit → Toitlustus
25 allalaadimist
thumbnail
16
pptx

Pulmabankett

Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level Laudade paigutus Saalis laudade paigutus: ruudukujulised 7x 8st lauda, 1x 6ne laud, 1x 10ne laud, laudadel nimekaardid Laua suurused 90x210, 150x250 Laudadel on täielik eelkate koos kohanäitamistaldrikutega, kannud jääveega, kuhu on lisatud värskeid maasikaid ja melissilehti Teenindamine: külm eelroog portsjonitena, pearoog kandikult, tort peale lahtilõikamist viiludena magustoidu taldrikul, kohv või tee kannudest Enne järgmist toidukorda koristatakse eelmise käigu nõud Näide: osalise eelkattega laud numbriga Click to edit Master text styles Second level Third level

Toit → Toitlustusettevõtete...
20 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Koka eksami aruanne

............................................................................................................... 14 Teeninduskäik...............................................................................................................17 Toidu kalorsus.............................................................................................................. 18 Toiduainete tellimus..................................................................................................... 19 Laua eelkate..................................................................................................................21 Kasutatud kirjandus......................................................................................................22 2 Menüü Kõrvitsa püreesupp röstsaiaga Grillitud sinepi-mee lõhefilee

Toit → Kokandus
191 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Kokk I kvalifikatsioon

................................................................................................................ 16 4.2Köögi- ja saali tööplaan................................................................................................... 18 5. TOORAINETE TELLIMISLEHT.......................................................................................19 6. KALORSUSE ARVUTAMINE.......................................................................................... 21 7. LAUA EELKATE................................................................................................................22 2 1. KOLMEKÄIGULINE ROMANTILINE ÕHTUSÖÖK Menüü teema on ,,Ükskord Mehhikos" Menüü aluseks valisin Mehhiko köögi, kuna olen viimase paari aasta jooksul tööalaselt

Toit → Kokandus
156 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Teeninduse kodutöö

Mina kasutan kamajahu vahu valmistamisel, mida serveerin astelpaju kastme ja tumedast sokolaadist valmistatud kaunistusega. Astelpaju tasakaalustab maitsed ja annab toidule värvi. Magustoidus on küll kasutatud toitvaid piimatooteid kui ka kamajahu, mis sisaldab endas kasulike kiudaineid. Kõikide toitude kõrvale pakun tavalist vett. Oma kliente teenindan ise. Laua katan valge linaga ning kaunistuseks lauale asetan küünla, mis lisab hubasust kogu õhtule. Laua eelkate on kahele. Kuna ma veini toidu kõrvale ei serveeri on kasutusel ainult vee klaasuid. Kasutan abilauda. Ideaalseks toidu nautisime ruumiks oleks kaminatuba, mis loob hubase õhkkonna. Klientide soovikorral on võimalik kuulata meelepärast muusikat toidu nautimise ajal. Menüü (ka arvutis kujundatud menüü klientide lauale): Eelroog: Graavilõhe värskel salatil krõbedate krutoonide ja küüslaugu kastmega Pearoog:

Majandus → Klienditeenindus
40 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Ala carte

Keskmise murdejoone, mis risti on, alla lükka mõlemalt poolt nimetissõrmed ja tõsta üles. Laudlina aseta lauale nii, et viimane ristvolt oleks üleval pool. Ja veelkord võta alt kinni ja tõsta üles. 4. Laua katmine Menüü järgi toitude serveerimisel ja à la carte teenindamisel pannakse lauale eelkate, mida siis vastavalt tellimusele kas laiendatakse või välja vahetatakse. Enne eelkatte lauale panemist kontrolli, kas laudlina on korrektselt paigaldatud ja kas toolid on korralikult. Nii tuleb katta: Salvrätikute voltimisel näidati varasemalt üles palju fantaasiat. Tänapäeval on hügieeninõuded tähtsamad ­ seepärast ka kõige lihtsamad voltimisvõtted. Sest mida vähem salvrätti katsutakse, seda parem. Mida puutumatuna ta laual on, seda parem.

Majandus → Teenindus ja müük
33 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Rahvusköök - EESTI KÖÖK

12. 0 0 13. 0 0 14. 0 0 15. 0 0 KOKKU: 266 xxx 19,198 xxx 29,8 xxx 7. LAUA EELKATE 1. Salvärtik 8. Maitseainete komplekt 2. Toidu taldrik 9. Desserdikahvel 3. Leivataldrik 10. Desserdi lusikas 4. Eelroa kahvel 11. Leivakorv 5. Põhiroa kahvel 12. Veeklaas 6. Põhiroa nuga 13. Lillevaas 7. Eelroa nuga

Toit → Toitlustus
35 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

lilled.  Küünlajalgadelt eemaldatakse kuuma veega sulanud vaha. Küünlajalad kuivatatakse. Nendesse pannakse uued küünlad. Korraks pannnakse ka küünlad põlema.  Külmkapid täidetakse jookidega. Kontrollitakse pudelite puhtust, vaadatakse, kas etiketid on terved, kontrollitakse jookide realiseerimisaegu.  Abilaudadele pannakse valmis roogade serveerimiseks vajalikud vahendid: taldrikud, serveerimisriistad ja muu. Laudade eelkate Laudade eelkate oleneb  ettevõtte tüübist, 212  kellaajast,  menüüst,  ettetellitud laudadest. Laua eelkate võib igas restoranis olla omanäoline. Eelkatte toimingud. Neid tehakse kindlas järjekorras:  Toolid tõmmatakse laudadest eemale.  Lauad kaetakse linadega: lina keskmine murdejoon jääb piki lauda, lina servad ripuvad 25-30 cm üle laua ääre.

Majandus → Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Lauanõud

Lusikas , suur, saab tõsta midaiganes, salat jne Lusikas ja kahvel, suured, või nö tangid, et saaks tõsta. Salati jaoks ka sihuke mis meenutab sabaga kammi. Pirukanuga või yleplaadikookide lõikamiseks suuur nuga. Tordilabidas, väljamaal on tordi juures see ja igayks lõikab tyki. Lusikas mis on peenike ja piklik, oliivi söömiseks, auguga. Vähi juurde tuuakse haamer, vähk kaetakse salfakaga ja siis kolgime haamriga. Enamasti tehakse seda juba kelneri poolt. LAUA EELKATE Praetaldrik alati tooliga keskel, 1,5 kuni 2 cm laua äärest kaugemale ja samapalju noad ja kahvlid, vasakul pool on leivataldrik. Väljastpoolt sissepoole võtame noad ja kahvlid, eelkattel on 2 nuga ja kahvlit, vastuvõtul on aga lihtne, et võtame väljast sissepoole. Kui on firmaserviis, nt logo peal, siis logo peab olema täpselt inimesel ees otse. Paremal võib maks olla 5 söögiriista ja vasakul maks 4, yles 3 (yleval käivad kas magusa asjad või siis kui neid pole, siis lusikas)

Filosoofia → Etikett
33 allalaadimist
thumbnail
38
docx

Mehhiko

Nad on avatud iga päev kella 12:00st 23:00ni, va pühapäeval kui on avatud 20:00ni. Sünnipäeval on ettenähtud 3-käiguline menüü ja pinata mäng, seda kõike saadab traditsiooniline mehhiko muusika meeleolu loomiseks. 2.2.1 Lauakate Kuna tegu on lihtsa restoraniga puuduvad laualt linad. Küll on aga laudadel olemas söögiriistad, salvrätikud ja lihtsamad maitseained. Broneeringuks on lauad kokku lükatud, et mahuks ära 10 inimest ning on tehtud eelkate 3-käiguliseks õhtusöögiks (joonis x). 8 Joonis 1 2.2.2 Personal 10 inimese teenindamiseks on arvestatud 1 teenindaja ning 1 abilisega. Kuna tegu on fikseeritud menüüga, ehk enne paika pandud menüüga, siis pole vaja teenindajatel eraldi küsida külaliste toidusoove, küll aga teravus astet ja vajadusel tegeleda kliendi erisoovidega. Köögis on sel päeval tööl 3 kokka ning peakokk

Geograafia → Geograafia
8 allalaadimist
thumbnail
25
doc

Hiina köök

..............................................................................9 2.4 Menüü Inglise Keeles.............................................................................................................10 2.5 Laua eelkatte tegemine...........................................................................................................11 2.5.1 Üritusel vajaolevad söögiriistad ja esemed......................................................................11 2.6 Laua eelkate............................................................................................................................12 2.7 Teeninduskäik..........................................................................................................................13 2.8 Eelroa kalkulatsiooni- ja tehnoloogiline kaart.........................................................................14 2.9 Pearoa kalkulatsiooni- ja tehnoloogiline kaart.................................................

Toit → Toitlustusettevõtte töö...
52 allalaadimist
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

Lauanõud poleeritakse, söögiriistad samuti Soola ja pipratoosid, sinepitoosid, kastmed puhastatakse niiske rätikuga Suhkrutoos üle vaadata Lillevaasid Küünlajalgadelt eelmaldatakse sulanud vaha kuuma veega Külmkapid täidetakse uute varudega Abilaudadele pannakse valmis roogade serveerimiseks vajalikud vahendid: taldrikud, serveerimisriistad ja muu 200. Erinevad laua eelkatted restoranis Laudade eelkate oleneb: 1. Ettevõtte tüübist 2. Ettevõtte järgust 3. Päevaajast 4. Menüüs Lauale pannaks optimaalne arv nõusid ja söögiriistu, et konkreetse tellimuse puhul ei tarvitseks neid liiga palju vahetada. Enne laudade katmist tõmmatakse toolid laudadest eemale. Eelkate tehakse kindlas järjekorras: 1. Lauad kaetakse linadega. 2. Toolid asetatakse õigele kohale, sest need määravad lauakatte asukohad.

Turism → Turismiettevõtlus
114 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun