Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Tee-ja kohvisordid (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist


Tee-
T
ja  kohvisordid
 
 
Tee
• Erinevad  teesordid  (roheline tee, must tee, 
oolong ) pärinevad ühe ja sama liigi 
taimest teepõõsast 
• Sortide  põhierinevused  tulenevad aga 
kasvukoha kliimast, pinnasest , tee 
töötlemise ja valmistamise meetoditest
Just teelehtede töötlemise põhjal 
liigitatakse teed sortidesse
 
 
Must tee
• Must tee on tugevalt kääritatud tee
• Kõige populaarem tee Inglismaal ja 
Araabiamaades
• Mustad teed sobivad hästi hommikuseks 
ja pärastlõunaseks toniseerivaks  joogiks  
tänu oma ergutavavale toimele, mis tuleb 
suurest kofeiinisisaldusest
• Erinevad musta tee  sordidAssam, 
Darjeeling, Earl Grey , English  Breakfast
 
 
ASSAM
DARJEELING
ENGLISH BREAKFAST
EARL GREY ( bergamotiõliga aromatiseeritud must tee)
Vasakule Paremale
Tee-ja kohvisordid #1 Tee-ja kohvisordid #2 Tee-ja kohvisordid #3 Tee-ja kohvisordid #4 Tee-ja kohvisordid #5 Tee-ja kohvisordid #6 Tee-ja kohvisordid #7 Tee-ja kohvisordid #8 Tee-ja kohvisordid #9 Tee-ja kohvisordid #10 Tee-ja kohvisordid #11 Tee-ja kohvisordid #12 Tee-ja kohvisordid #13 Tee-ja kohvisordid #14 Tee-ja kohvisordid #15 Tee-ja kohvisordid #16 Tee-ja kohvisordid #17
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 17 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2014-03-01 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 7 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor ellukiiisuh Õppematerjali autor
Lühidalt teest ja teesortidest koos piltidega. Samuti natukene kohvist ja selle kasvatamisest

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
21
pptx

Tee

Must tee Must tee on tugevalt fermenteeritud (kääritatud) tee. Fermenteerimine kujutab endast rullimise käigus väljunud rakumahla oksüdeerumis- ja käärimisprotsessi, mis kutsub esile värvi muutumise ja iseloomuliku aroomi tekke. Tänu fermenteerimisele vabanevad ka teised tee maitse jaoks tähtsad ained, mis osalt lahustuvad ainult väga kuumas vees. Fermenteerimisele järgneb kuivatamiseprotsess. Tee kuivab masinates temperatuuril 85-100 C umbes 20 min. Erinevad musta tee sordid. Nuwara Assam Kuldne Nõel Darjeeling Tee liigid Roheline tee Roheline tee on fermenteerimata tee. Temas on säilinud roheline värvus, sest kuuma auruga peatatakse teelehtede fermentatsioon, neid ainult närvutatakse ja kuivatatakse. Roheline tee sisaldab palju rohkem parkhappeid ja kofeiini kui must tee. Eelistatakse Jaapanis ja Hiinas ja Kesk-Aasias. Green Gunpowder tea Jasmiinitee Bancha Sencha Gyokuro Tee liigid Oolong

Toitumise alused
thumbnail
9
doc

Teed

Tõmmis tuleb kollaka varjundiga, väga läbipaistev ja aromaatne. Tee, mis saadud vastkoristatud saagist, omab harukordset aroomi, kui seda reeglitekohaselt valmistada. Valge ja rohelise tee vahele nii kvaliteedilt kui hinnalt jääb kollane tee. Pärast korjet kuivatatakse teelehed aeglaselt. Tee on kollaka-kuldse välimusega. Vahe rohelise või valge teega on aroomis, mis meenutab pigem musta teed teiste taimedega. Kollase tee korjekohtadeks on Hunani ja Anhui provintsid Hiinas. Mõned sordid tulevad ka Sichuani provintsist. Teelehtede korje toimub käsitsi ning samuti korjatakse pungasid või esimesi veidi rullunud lehti. Samades piirkondades toimub ka tee töötlemine. Mõlema, nii valge kui ka kollase tee puhul soovitaksin õhukest kerget teetassi. Kasutatud kirjandus http://et.wikipedia.org/wiki/Tee_(jook) http://www.joogikoolitused.ee/tee_abc.htm http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=133818 http://www.nadka.pri.ee/kasulik/tee%20kasulik%20lugeda.html http://www.joogikoolitused

Toiduainete õpetus
thumbnail
14
docx

"Tee" referaat

) Kui tekib isu millegi muu kui tavalise vee järele, tasub panna teekann tulele. Kalorivaba 4 Jana Krot Referaat ,,Tee" Lisanditeta tee on kalori- ja rasvavaba. Seega võib see dieedipidamise ajal maitsev ja värskendav kaaslane olla. Tee või kohv? Tee sisaldab palju vähem kofeiini kui kohv. See, kui palju kofeiini satub teekotikesest tassi, sõltub tee tõmbamise viisist, ajast, veetemperatuurist ja segu liigist. 1 teetass (umbes 200 ml tõmmist), mis on tõmmanud umbes 3-5min., sisaldab umbes 40 mg kofeiini, seega üle poole vähem, kui on seda kohvitassis (100 mg) Päevane lubatud kofeiini annus on umbes 300mg, seega võid päeva jooksul juua isegi 6 tassi lemmikteed - 3 tassi kohvi asemel.

Joogiõpetus
thumbnail
14
docx

Tee

TALLINNA TEENINDUSKOOL Fariza Imanova Rühm MK13-TE2 Tee Referaat Fariza Imanova Tee Juhendaja: Aive Antson Tallinn 2013 Fariza Imanova Tee Sisukord I. Sissejuhatus .................................................................................. 3 II. Must tee.......................................................................................... 4 III. Roheline tee.....................................................................................6 IV. Maitsestatud tee..............................................................................8 V. Jäätee............................................................................................10 VI. Eksootilised teed............................................................................11 VII. Eestis müüdavad kaubamärgid.....................................................12

Toiduainete õpetus
thumbnail
7
docx

Tee j atee liigid

Tee Sisukord Tee.......................................................................................................................... 2 Roheline tee........................................................................................................ 3 Valge tee............................................................................................................. 3 Must tee.............................................................................................................. 4 Puuviljatee........................................................................................................... 4 Taime tee............................................................................................................. 5 Oolong................................................................................................................. 5 Türgi teeklaas Tee Tee on looduslik, aromaatne, värskendav ja tulenevalt valmistusviisist kas rahustav või

Kauba?petus
thumbnail
16
docx

Tee

TALLINNA TEENINDUSKOOL Olga Baranovits Rühm TÖ11MK Tee Referaat Juhendaja: Aive Antson Tallinn 2010 Sisukord 1) Sissejuhatus................................................................................................................2 2) Must tee......................................................................................................................3 3) Roheline tee...............................................................................................................6 4) Eksootilised teed..................................................................

Toiduainete õpetus
thumbnail
30
docx

Tee

SISSEJUHATUS................................................................................................3 Referaat „Tee“ Hanna Seeder 1TEE VALMISTAMINE.......................................................................................4 2MUST TEE.................................................................................................... 5 2.1TUNTUMAD MUSTA TEE SORDID.......................................................................................... 5 3ROHELINE TEE.............................................................................................. 6 3.1TUNTUMAD ROHELISE TEE SORDID......................................................................................6 4MAITSESTATUD TEE......................................................................................7 4.1LILLEMAITSELISED TEED.....................................

Joogiõpetus
thumbnail
11
doc

Tee

Sellest, kuidas neid töödeldakse - närtsitatakse, aurutatakse, rullitakse, kääritatakse, kuivatatakse või kombineeritakse neid meetodeid omavahel - oleneb, millist teed toodetakse. On olemas kolm põhilist teegruppi, mis saadakse teepõõsa lehtede erineva töötlemise tulemusena: must tee roheline tee teised, nagu näiteks oolong Igal aastal toodetakse maailmas 2,75 miljonit tonni kuivatatud teed, umbes 72% sellest on must tee, 23% roheline ja ainult 4% teised sordid. Tänapäeval toodetakse teed umbes 30 riigis, kõige rohkem Indias, Keenias ja Sri Lankal. Tee põhjapoolseim kasvuala on Gruusia ja lõunapoolseim Argentiina. Rohelist teed valmistavad aga vähem kui 10 riiki, neist kõige rohkem Hiina. Jaapan jääb toodetud koguselt teiseks, kuid ekspordiks läheb sellest ainult umbes 2%. 4 2. TEE AJALOOST Roheline, hiljem ka must tee on olnud Aasias tuntud juba kauem kui 5000 aastat

Joogiõpetus




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun