Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"malmpann" - 18 õppematerjali

malmpann on väga raske .Sobib just enamjaolt praadimiseks , mitte kastmete jne tegemiseks. Liha praadimiseks sobib hästi raske valatud malmpann, mis tagab tänu massiivsele põhjale ühtlase ja püsiva temperatuurijaotuse.
thumbnail
10
doc

Köögis kasutatavad praadimisvahendid(pannid)

Helen Kant Köögis kasutatavad praadimisvahendid Vasest pannid Vaskpann on halvem töövahend, kuna seismisel tekib pannile mürgine kiht ja enne tarvitamist tuleks seda alati puhastada, kuid see tegevus võib kergelt ununeda ning mürgised bakterid võivad seetõttu sattuda toidu sisse. Malmpannid Malmpann on väga raske .Sobib just enamjaolt praadimiseks , mitte kastmete jne tegemiseks. Liha praadimiseks sobib hästi raske valatud malmpann, mis tagab tänu massiivsele põhjale ühtlase ja püsiva temperatuurijaotuse. Kasutus ja hooldus Malmpanni ei tohi pesta nõudepesuvahendiga või muu sellisega , vaid sooja veega ainult, sest muidu pesed malmpannil oleva rasvakihi maha . Pesta ja kuivatada kohe peale kasutamist. Valmis toitu pannil hoida ei tohi, muidu läheb pann rooste ja rikub toidu ka ära. Pann tuleb määrida searasvaga kokku ja siis kärsatada pliidil või ahjus

Masinaehitus → Seadmete õpetus
17 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Teraviljatooted

Käsitöö 8. klass ( 70 tundi aastas) Tööliigid : 1) õmblemine ­ varrukatega ja kraega pluus. 2) silmuskudumine ­ kampsun, vest või boolero. 3) heegeldamine ­ 4) tikkimine ­ riseljöö tikand 5) toitlustamine ­ küpsetamine, praadimine. Pluusi õmblemine Kangasteks sobivad õpilastele linased, lavsaaniga (vähekortsuv) ja puuvillased kangad. Müügilolevate kangaste laiused on 80cm, 90cm, 110cm, 130cm(täissiid ja siidisegud)ja 140cm. 80cm, 90cm, 110cm, 120cm ja 130cm laiu kangaid nimetatakse KITSASTEKS kangasteks. 140cm ja laiemaid kangaid nimetatakse LAIADEKS(mõnikord ka topeltlaiadek)kangasteks. Pluusi õmblemiseks peame mõõtma pluusi pikkuse ja varruka pikkuse. Kitsa kanga puhul tuleb osta pluusiks 2 pluusipikkust ja 2 varrukapikkust. Laia kanga puhul 1 pluusipikkus + 1 varrukapikkus. Pluusipikkust mõõdetakse selja pealt kaelakondist kuni soovitava pluusi pikkuseni. V...

Toit → Kokandus
20 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Majapidamiskaupade õpimapp

Malmi põhitoorained on raud ja süsinik. Toodete valmistamisel kasutatakse põhiliselt halli malmi ehk valumalmi. Malmist valmistatakse suurepäraseid praadimis- ja hautamisnõusid. Malmnõusid tuleb pesta ilma pesemisvahendita jooksva vee all, enne esmakasutamist tuleb teha rasvapõletamine. Sortiment: · Malmpott tootja: Ronneby Bruk AB MAESTRO · malmist ahjunõu klaaskaanega tootja: Ronneby Bruk AB MAESTRO · Ovaalne ahjuvorm malmist Tootja: Gense · Malmpann 25 cm. puuvars madal, praepann diameetriga 25 cm, puidust käepide, madal (h-4,0 cm.). Tootja: Gense · Tootja: Gense Malmist hautamispann diam.25 cm. klaaskaanega,puidust käepide. · Tootja: Gense: Malmwokpanni komplekt diam.36,5 cm. metallkaanega. · Tootja: Gense: Malmist praepann diam.25 cm., metallist käepide, kõrge(h-50 mm., Artikleid malmnõude kohta. Millist ahjupotti valida? Malmnõuga veidi rohkem «mässamist»

Majandus → Tööstuskaup
54 allalaadimist
thumbnail
12
ppt

Profipannid

plastplekist ning roostevabast terasest. Et roog panni külge ei kleepuks ega kõrbema ei läheks, tuleb panni eelnevalt rasvatada ja toiduvalmistamise käigus lisada sobivas koguses rasvainet. Profipannid on valmistatud ka alumiiniumist ja kaetud kunstmaterjalist kleepumisvastase kihiga (nt teflon), mis võimaldab praadida kas vähese rasvaga või üldse ilma rasvata. Materjal Näiteks liha praadimiseks sobib hästi raske malmpann, mis tagab tänu massiivsele põhjale, ühtlase ja püsiva temperatuurijaotuse. Profipannide materjaliks sobib ka plekk (nt wok- pann), vask (nt flambeerimispann) ning teras. Profipannide hooldamine Kuiva panni ei tohi kuumaks ajada, kuna see rikub panni. Raudpanne ei tohi kunagi pesta veega, vaid kuivale lapile tuleb raputada veidi soola ja hõõruda sellega pann üle. Siis ei lähe raudpann roostesse. Alumiinium materjalide puhastamisel peab

Toit → Kokandus
20 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Nimetu

Valmistamine: Töövahendid ja nõud Köögi sisustus Kogus Elektripliit Auru- konvektsioonahi või küpsetusahi Plaatgrill või salamander Vahustaja Juurviljatükeldaja(köögiviljakombain) Hakklihamasin Käsimikser, sausegur Kaalud (elektron vm) Külmkapp Sügavkülmkapp Töölauad Mikrolaineahi Nõudepesukohad(masinad) Kraanikausid Väikevahendid Kastrulid 1l, 2l, 3l Auru-keedukastrul Pannid: (wok-pann, malmpann, teflonpann, portsjonpann Kausid 0,5l, 1l, 2l, 3l Vormid: keeksivormid, portsjonvormid Küüslaugupress, tsitruse mahlapress Nugade komplekt, erinevad juustunoad Lõikelauad Visplid, sõelad, kulbid, vahukulbid, tõstelabidad Lihavasar, riivid Taignarullid, kondiitrikotid koos tüllidega Mõõtenõud Serveerimisvahendid Lõunaserviis Puljongitassid Kohvi ja teetassid Magustoidupokaalid Joogiklaasid (veinide, vee) Söögiriistad Söögilauad Abilauad(pinnad) Lauapesu Kandikud

Varia → Kategoriseerimata
15 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Grillimine -bbq

süte/küttekeha kohal või kõrval. Röstitakse toimub ilma rasvaineteta (näiteks pähklite röstimine pannil), on olemas ka spetsiaalsed saiarösterid. On olemas ka spetsiaalsed grillpannid, millega saab liha praadida. Tulemuseks on ilus vöödiline pruunistatud liha, mis sarnaneb välimuselt grill-lihaga. Parima tulemuse annab malmist grillpann, kus liha küpseb ühtlaselt ja jääb mahlane. Enne liha pannile panemist tuleb malmpann korralikult kuumutada ja määrida kergelt toiduõliga. Seejärel keerake kuumus natukene madalamaks ja asetage liha pannile. Liha võiks katta umbes 2/3 pannist. Grillpann sobib väga hästi ka puu- ja köögiviljade pruunistamiseks. Grillimine omakorda jaguneb veel kaheks meetodiks ­ grillimine ja broiling. Neist esimese puhul tuleb kuumus alt, teise puhul aga ülevalt. Paljudes kauplustes on suured grillahjud, kus küpsetatakse

Toit → Kokandus
44 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Mehhiko köök

Nacho (natsho) on juustu- ja tshillitükikestega kaetud ning ahjus ülekuumutatud totopo. Tortiljad on räppide ja rullide ümbrisena meilgi väga popid, kahjuks on nende hind transpordikulude tõttu kõrge. Pannkoogid asendamiseks ei sobi, sest on moekate suupistete jaoks liiga rasvased, ka pole kookide tekstuur ja maitse "see õige". Küllaltki head ja huvitava maitsega tortiljad saad siin antud retsepti järgi. Küpsetamiseks oleks parim malmpann, mida saab ka ilma rasvata ajada nii tuliseks, et sellele tilgutatud vesi enam ei aurustu, vaid hakkab "tantsima". Paksupõhjalisele teflonpannile kalla mõne millimeetri paksune veekiht ja hoia panni keskmisest kõrgemal kuumusel, kuni kogu vesi on aurustunud. Võta esimene tortilja juba valmis ning toimeta välkkiirelt kuivale pannile, et kuumus ei jõuaks teflonit kahjustada. Suurepäraselt sobib ka Soome toode muurinpohjapannu - suur ja lame kahe

Toit → Kokandus
149 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Teise kursuse üleminekueksam

Tallinna Teeninduskool Kristel Tilk Töövahendid Köögi sisustus Kogus Elektripliit Auru- konvektsioonahi või küpsetusahi Plaatgrill või salamander Vahustaja Juurviljatükeldaja(köögiviljakombain) Käsimikser, sausegur Kaalud (elektron vm) Külmkapp Sügavkülmkapp Töölauad Nõudepesukohad(masinad) Kraanikausid Väikevahendid Kastrulid 1l, 2l, 3l Auru-keedukastrul Pannid: (wok-pann, malmpann, teflonpann, portsjonpann Kausid 0,5l, 1l, 2l, 3l Vormid: keeksivormid, portsjonvormid Küüslaugupress, tsitruse mahlapress Lõikelauad Visplid, sõelad, kulbid, vahukulbid, tõstelabidad Lihavasar, riivid Mõõtenõud Serveerimisvahendid Lõunaserviis Puljongitassid Kohvi ja teetassid Magustoidupokaalid Abilauad(pinnad) Lauapesu Kandikud Maitseainete komplektid 8 Tallinna Teeninduskool Kristel Tilk Tööplaan

Toit → Kokandus
72 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Kolmekäiguline õhtusöök kahele

Saumikser 1 Kaal (digitaal) 1 Külmkapp 1 Töölauad 1 Mikrolaineahi 1 Nõudepesukohad(masinad) 1 Kraanikausid 1 Väikevahendid Kastrulid 1l, 2l, 3L 1+1+1 Auru-keedukastrul Pannid: (wok-pann, malmpann, teflonpann, 1 portsjonpann Kausid 0,5l, 1l, 2l, 3l Küüslaugupress, tsitruse mahlapress 1 Nugade komplekt, erinevad juustunoad 1 Lõikelauad 1 Visplid, sõelad, kulbid, vahukulbid, tõstelabidad 1 Lihavasar, riivid 1 Mõõtenõud 2 Serveerimisvahendid Lõunaserviis 2

Toit → Kokandus
280 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Grillimisseadmete uurimustöö

1. GRILLIDE VALIK Grillide valik on väga suur. Müüakse elektrigrille, gaasigrille ja kõige rohkem kasutatavaid erinevaid puusöegrille: grillkarbid, kohvergrillid, kuppelgrillid ehk ufod, lahtised grillid ja paiksed grillahjud. Parima tulemuse saame puusöegrillil hõõguvate süte kohal grillides. Suletud kaanega grillides on toidu valmimisaeg lühem ja asendamatu söearoom ning suitsune maitsehõng tulevad tugevamalt esile. Reguleeritava kõrgusega grillrest võimaldab grillida õrnemat liha madalamal ja sitkemat kõrgemal kuumusel. Lisaks saab nii edukamalt liha n-ö ,,ehmatada" ja järelküpsetada. [1] 2. GAASIGRILLID Gaasigrillidest võiks eelistada laavakividega grilli, sest laavakivid hõõguvad ja ei teki intensiivset leeki. Kivi tõmbab kuumuse endasse ja jaotab selle ühtlaselt. Laavakive võiks kord aastas vahetada või siis aeg-ajalt läbi keeta (näiteks iga kümnenda grillimise järel), sest grillimise ajal tilgub rasv kividele ja kivid kipuv...

Toit → Toitlustus
20 allalaadimist
thumbnail
19
docx

KOLMEKÄIGULINE PIDULIK ÕHTUSÖÖK

Kuressaare Ametikool Toitlustuse ja majutuse õppesuund Kokk Kalle Kuusk KOLMEKÄIGULINE PIDULIK ÕHTUSÖÖK Kirjalik aruanne Kuressaare 2013 SISUKORD 2 MENÜÜ Eelroog Peedipüreesupp piimavahuga (punane sibul, kartul, köögiviljapuljong, rõõsk koor, tüümian, basiilik, äädikas) Pearoog Mee ja tähtanisiiga küpsetatud kanafilee, küüslaugu ürdikartuli, mee-porgandi ja besamellkastmega (sidrun, apelsinimahl, küüslauk, basiilik) Dessert Creme brülee maasika-mündisalsaga (muna, rõõskoor, vanilljekaun, maasikaliköör) Joogiso...

Muu → Kutsevalik
12 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Koka lõpueksam

TALLINNA TEENINDUSKOOL LIINA STJOPTSENKOVA 044K KOKK KUTSEEKSAM aruanne Juhendaja:Irina Horoshihh Tallinn 2010 MENÜÜ 1)Caesari salat (Lehtsalat,broilerifilee,kaste-hapukoor,sinep,munarebu,küüslauk,oliiviõli,parmesani juust,saiakuubikud) 2)Sealiharull,kaalika suflee ja herne püreega. (Sealiha,paprika,sampinjon,sulatatud juust ,,Merevaik",kartul,kaalikas,muna,külmutatud roheline hernes) 3)Brandi PannaCotta vaarika couliga. (Vahukoor,brandi,zelatiin,suhkur,vaarikad,marjaliköör,sokolaad) Vesi TOIDUIDEE Minu menüü on koostatud palju liikuvale in...

Toit → Kokandus
188 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Kokk I kvalifikatsioon

Kokku: 0,512 0,468 1,025 0,936 31,00 kr Hind km-ga: 37,19 kr Maitseained kantakse sisseostmisel ettevõtte kuludesse. 9 Toidu nimetus: Veiseliha tequila marinaadis TEHNOLOOGIA: 1. lõigata veise välisfileest u. 2cm pikkused ribad 2. panna malmpann ahju soojenema 3. praepann panna pliidile ja lisada õli, seejärel asetada pannile veise välisfilee tükid- praadida 4. koorida ja tükeldada sibul ning lisada lihale ja maitsestada maitseainetega. 5. valmistada kaste: tomatipüree segada kokku kooritud ja purustatud küüslaug, peeneks tükeldatud paprika ja maitseainetega. 6. lisada kaste lihale ja kuumutada läbi 7. liha serveerida kuumal malmpannil, mis on asetatud kandikule 8

Toit → Kokandus
156 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Sõbrapäeva lõuna

Kaalud (elektron vm) 1 Külmkapp 1 Töölauad 1 Nõudepesukohad(masinad) 1 Kraanikausid 1 Väikevahendid Kastrulid 1l, 2l, 3l 1 Auru-keedukastrul 1 Pannid: (wok-pann, malmpann, teflonpann, portsjonpann 1 Kausid 0,5l, 1l, 2l, 3l 1 Küüslaugupress, tsitruse mahlapress 1 Nugade komplekt, erinevad juustunoad 1 Lõikelauad 1 Visplid, sõelad, kulbid, vahukulbid, tõstelabidad 1 Lihavasar, riivid 1 Taignarullid, kondiitrikotid koos tüllidega 1

Toit → Toitumisõpetus
48 allalaadimist
thumbnail
20
doc

KOLMEKÄIGULINE LÕUNASÖÖK KAHELE

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS Kokk Saara Susi KOLMEKÄIGULINE LÕUNASÖÖK KAHELE Kirjalik aruanne Pärnu 2008 SISUKORD SISUKORD.................................................................................................................................................. 2 MENÜÜ........................................................................................................................................................3 MENÜÜ PÕHJENDUS................................................................................................................................4 TEHNOLOOGILINE KAART 1................................................................................................................. 5 TEHNOLOOGILINE KAART 2...........................................................................................

Toit → Kokandus
392 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Mehhiko köök

Nacho (natsho) on juustu- ja tshillitükikestega kaetud ning ahjus ülekuumutatud totopo. Tortiljad on räppide ja rullide ümbrisena meilgi väga popid, kahjuks on nende hind transpordikulude tõttu kõrge. Pannkoogid asendamiseks ei sobi, sest on moekate suupistete jaoks liiga rasvased, ka pole kookide tekstuur ja maitse "see õige". Küllaltki head ja huvitava maitsega tortiljad saad siin antud retsepti järgi. Küpsetamiseks oleks parim malmpann, mida saab ka ilma rasvata ajada nii tuliseks, et sellele tilgutatud vesi enam ei aurustu, vaid hakkab "tantsima". Paksupõhjalisele teflonpannile kalla mõne millimeetri paksune veekiht ja hoia panni keskmisest kõrgemal kuumusel, kuni kogu vesi on aurustunud. Võta esimene tortilja juba valmis ning toimeta välkkiirelt kuivale pannile, et kuumus ei jõuaks teflonit kahjustada. Suurepäraselt sobib ka Soome toode muurinpohjapannu - suur ja lame kahe käepidemega

Toit → Köögi õpetus
7 allalaadimist
thumbnail
31
docx

Nimetu

EESTI ETTEVÕTLUSKÕRGKOOL MAINOR Ettevõtlus õppetool Mirell Põllumäe HOSTEL MULK Äriplaan Juhendaja: Alje Nohrin Viljandi 2013 Sisukord Hostel Mulk 1. ÜLDOSA 1.1 Äriplaani kirjeldus Hostel on ühiselamulaadne madalama teenindustasemega majutusettevõtte. Hosteli eesmärk on pakkuda võimalikult odavat öömaja. Odavuse tõttu eelistavad hostelit eeskätt noored. Hostel paikneb on Abja-Paluojal, Sarja teel, Veskimäe külas. Majas on kolm kahe, kaks kolme ja kaks nelja voodikohaga tuba. Seega on majas kokku 20 voodikohta. Majas on kolm WC ja kaks pesemisruumi, mis on kasutamiseks kõigile külalistele. Terve hosteli peale on vabaks kasutuseks köök. Köögis on külalistele kasutamiseks elektrip...

Varia → Kategoriseerimata
122 allalaadimist
thumbnail
32
doc

Äriplaan - toitlustus ettevõte

- Köögiseadmed: elektripliit, auru- konvektsioonahi või küpsetusahi, plaatgrill või salamander, vahustaja, juurviljatükeldaja(köögiviljakombain), hakklihamasin, käsimikser, sausegur, kaalud (elektron vm), külmkapp, sügavkülmkapp, töölauad, mikrolaineahi, nõudepesukohad(masinad), kraanikausid. 22 Väikevahendid: kastrulid 1l, 2l, 3l, auru-keedukastrul, pannid: (wok-pann, malmpann, teflonpann, portsjonpann), kausid 0,5l, 1l, 2l, 3l, vormid: keeksivormid, portsjonvormid, küüslaugupress, tsitruse mahlapress, nugade komplekt, erinevad juustunoad, lõikelauad, visplid, sõelad, kulbid, vahukulbid, tõstelabidad, lihavasar, riivid, taignarullid, kondiitrikotid koos tüllidega, mõõtenõud. Serveerimisvahendid: lõunaserviis, puljongitassid, kohvi ja teetassid,

Majandus → Äritegevuse alused
793 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun