Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Majanduse praktikapäevik (0)

4 HEA
Punktid

Lõik failist

Jrk.
nr.
Töö/tegevus
Ajavahemik
Omandatud uued oskused ja teadmised
Omapoolsed tähelepanekud,
märkused ja ettepanekud
1.
Tutvusin üldiselt ettevõtte tegevusvaldkonnaga ja kollektiiviga
06.07
AS Abakhan sai algust Inglismaal. Tänapäevaseks Abakhani kangakauplused on suurim kangaste jaemüüa Eestis ja Lätis. Tartus asub peakontor ja keskladu . Peakontoris on oma fotostuudio, arhiiv, postkastid ja kaupade ladu. Ettevõttes on kokku 9 ametikoha.
Kontoris on 2 postkasti üks on väljas ja teine sees. Peakontoris on väga palju tööd, sest seal korraldatakse kogu Baltikumi osakonna juhtimine ja raamatupidamine . Kuid töö on väga hästi organiseeritud ehk igaühel on oma konkreetne töökoht, kus meeskonnaliikmed täidavad oma ülesandeid korrektselt ja kohusetundlikult. Töötajad on sõbralikud.
2.
Tutvusin ettevõtte raamatupidamis sise-eeskirjaga ja tööjaotuse dokumendiga.
06.07
Oskan vajaduse korral vajaliku info kiiresti üles leida. Seltsi majandussaasta algab 01. augustil ja lõpeb 31. juulil. Tean, kes peab vastutama teatud ülesandede täitmisest ning kes asendama vastutaja ja mis päevaks. Nt. pangatehingute sisestamine toimub teisipäeval ja reedel jne.
Sise-eeskiri lähtub Eesti heast raamatupidamistavast. Sise-eeskirjas kirjeldatud arvestusmeetodid tulenevad “Raamatupidamise seadusest”, Raamatupidamise Toimkonna juhenditest ning seltsi juhtkonna otsustest. Tööjaotuse dokumendis kõik ülesanded on korralikult allüksustatud (sekretäritöö, presonaalitöö, raamatupidamine ).
3.
Täielik õppimine raamatupidamisprogrammiga kasutama (HansaWorld Enterprise)
07.07-10.07
Selts kasutab raamatupidamisprogrammi HansaWorld Enterprise. Seal kogu info talletatakse ühes andmebaasis ehk süsteemi kõik osad omavahel seotud. Sain teada, kus asuvad erinevad moodulid, nende kirjeldus (vajadus) ja kasutamine ning nende funktisoonid ja registrid jm. Tean kuidas koostada müügiarveid, moodustada laod ning kuidas teha kanded 1 laost 2 laole jm.
Varasemalt olen kokku puutunud Meriti-ga ja Taavi -ga programmiga (koolis ja muu tööl), mis tundus palju kergem, kui Hansa.
Swedbank ärikliendi pangaprogrammi ja palgaarvestuse programmi Taavi Palk mitte Hansa. Ettevõtte ja vajaduste kasvades saab HansaWorld 'ile lisada täiendavaid mooduleid.
4.
Telefoni kõnedele vastamine ja koordineerimine; posti järele käimine ning kulleri käest saadetise saamine; posti ja meilide sorteerimine ja edastamine
07.07-05.08
Sain teada kuidas klientidega rääkida ja vastavalt vajadusele kõnesid koordineerida. Sain teada, millised paberid ma pean saatma kulleri käest ning millised täitma.
Mõned töötajad tahavad kõigepealt teada saada, kes teda küsib. Posti järele oli vaja iga päev käia ja sorteerida. Nt. Ajalehed panna puhketsooni, nimelised kirjad tuua konkreetsele inimesele.
4.
Kaupluste igapäevased üksikasjaliku müügi sisestamine Hansasse
13.07-05.08
Oskan valida õige moodul. Sel juhul tuleb validamoodul müügiarved . Oskan luua uue arve ning korrektselt täita kõik vajalikud lahtrid (arve number, küüpäev, objekt). Sain teada, et müügid kajastavad käivet, allahindlusi, toodete gruppide müüki, ostude arvu jne.
Originaal kassadokumendid saadetakse 2 korda nädalas peakontorisse. Moodulist müügiarved andmed lähevad automaatselt moodulisse finants. Allahindluse summa oli vaja panna alati miinusega ning ülejääki plussiga ja puudujääki miinusega. Mõned kauplused töötavad nii laupäeviti kui ka pühapäeviti aga mõned mitte.
5.
Kaupluste igapäevased üksikasjaliku müügi sisestamine Exceli failisse ( Sales )
14.07-05.08
Iga kassaaruanne jaoks oli vaja avada ettevalmistatud Exceli fail ja sisestada kaupluse müügi andmed tootegrupi lõikes nt. „Sales 19“. Sain teada, mllised read kassaarunnest on vaja kopeerida ja kuhu täpselt kleepida. Sellest dokumendist võib välja lugeda nt. järgmised tulemused: kui palju käive oli lõnga grupis või kui palju (rahalises väljenduses) müüdi kostüümikangast.
Tootegrupid on ingliskeelsete nimetustega, kuna kogu aruandlus esitatakse inglastest omanikele. Selles dokumendis kajastasime ka allahindluse ja ostude soorituse arvu. Oli vaja pöörata eriti tähelepanu hulgimüüki lahtrile. Kui ta ei olnud tühi, oli vaja antud summa kopeerida eraldi lehele, kus erinevate poodide igapäevased kaupade hulgimüügid summeeritakse kokku. Läti ja Leedu kohta oli vaja fikseerida teatud summa Hansas.
6.
Kaupluste igapäevased üksikasjaliku müügi sisestamine Exceli failisse (Ostude arv)
15.07-05.08
Sain teada, et see dokumend on vaja, et kuu lõpuks kätte saada aruande iga poes ostude arvu sooritamisest. Tean, kus kassaaruannes asub poe ostude arvu lahter ning kuhu see arv on vaja kleebida.
Dokumendis on koostatud igale kauplusele tabel, kus veergudes on kuupäevad ja ridades on teatud päevade kogus, mis sõltub kaupluste tööpäevadest (näiteks mõned ei tööta nädalavahetusel). Dokumendis on sisestatud valemid, mis lõpuks arvutavad iga kuu kohta kokku ostude arv.
7.
Kaupluste igapäevased üksikasjaliku müügi sisestamine Exceli failisse (WEEK16)
16.07-05.08
Dokumendis on sisestatud valem, mis käivest arvutab maha allahindlused ning võrdleb räpselt sama perioodi eelmise aasta müügiga. Dokumend, annab pilti käibe käitumisest, allahindluste suurusjärgusest ja plaanitäitmisest. Tean millised andmed on vaja kopeerida Exceli failisse.
Dokumendis asuvad nii eelmise aasta andmed kui ka jooksva aasta. Selles dokumedis eraldi lehel moodustab valemite abil iga poe kohta nädala kassaaruanne.
8.
Nädala kassaaruande koostamise õpetus
17.08
Käivet ja müügitulemusi analüüsitakse kord nädalas. Sain teada kuidas nädala aruanne välja näeb, mis iga lahter tähendab ja millised arvud on vaja kontrollida, et aruannes ei olnud vead ning vigade parandamine.
Excelis täidetakse müügi tulemused poodide kaupa, kus nädala müük võrreldakse sama perioodi eelmise aasta ja eelarvega .
9.
Iseseisev nädala kassaaruande koostamine
20.07; 27.07; 03.08
Proovisin praktikal nädala jooksul sisestatud andmete põhjal kontrollida automaatlselt moodustatud müügitulemuste tabeli e. kassaaruanne, teatud lahtride võrdluse abil. Usaldusväärne nädala aruanne saadakse kõkidele Abakhani poodidele ja ka Inglismaale .
Müügitulemuste tabel koostatakse automaatselt tänu sisestatud andmetele; aruandele oli vaja teha õige kujundus, et mahuks kõik ühele lehele; kokku oli vaja välja printida 5 koopiat ja panna iga töölaua peale
10.
Hankijate esitatud arvete sisestamine (kesklattu)
20.07-05.08
Kaup hangitakse peamiselt Euroopa Liidust, emafirmalt ja Eesti hankijatelt. Sain teada, et kõik laooperatsioonid toimuvad moodulis „ladu“, laoliikumiste kaudu. Kogu tellitud kaup laekub keskladu, seega sisestatakse Moodulisse kogu sissetulnud kesklattu kaupade andmed.
Kauba andmed siestatakse gruppide kaupa (J01, G01).
11.
Laoliikumise fikseerimine kesklaost teisele ladudele ning saatelehtede saatmine
21.07-05.08
Eesti poodidele kaup saadetakse välja koos saatelehega, mis tehakse Hansa programmis „lao“ moodulis. Sain teada millised andmed on vaja sisestada (tehingu numbri, tellimuse-, saadetud- ja vastuvõetud kuupäeva) ning märkida kust ja kuhu kaup liigub. Seejärel tuli sisestada tellitud kaupade andmed (koodid, vastuvõetud hinnad, kaupade kirjeldusi jne). Kui tehing on koostatud, siis printidakse välja ja pearaamatupidaja saadab tellijale/poodile.
Saateleht koostatakse Leedu, Läti ja Eesti kauplustele müügihindade järgi. Läti ja Leedu poodidele kaup saadetakse välja Euro arvega. Hansas koostatud saateleht pdf failina ja koostatakse Euro arve (EUR invoice - ostuhind filiaalidele ).
12.
Inventuurilehtede erinevatest ladudest käsitsi Exceli faili sisestamine
31.07-05.08
Inventuurileht sisaldab järgmised rekvisiidid ja andmeid: kauba kood, kauba asukoht, vara kogus ja koguse ühik, soetusmaksumus jne. Kauba kood, kogus, müügihind ja Suurbritannia hind (tulemused saadakse ka Inglismaale) tuli sisestada Exceli failisse.
Enne peakontorisse saatmisest iga poodi pearaamatupidaja peab kontrollima inventuurilehtedes toodud arvutuste õigsust. Iga artikliklassi kohta on loonud eraldi leht ( lõng , käsitöö jne). Failis on sisestatud palju valemeid, mille abil saadakse koondtulemused.
13.
Tegelikke ja HansaWorld Enterprise’is registreeritud laoseise võrreldamine
05.08
Tulemuse tegelikke kaupade kohta sisestatakse Inventuuride registrisse (inventuuri registreerimiseks ja puudu- ning ülejääkide mugavaks välja
toomiseks). Iga lao kohta oma kaardi loomiseks kasutatakse hooldusfunktisooni, kuhu sisestatakse inevtuuri tegelikud andmed. Kui kõik laod on valmis, siis tellitakse inventuurivõrdluse aruanne, kus on sisestatud inventuuri kaartide ja andmebaasis registreeritud laoseisude võrdlus.
Hooldusfunktsiooniga koostatakse iga Lao kohta eraldi Inventuuri kaart, millel on näha Laoartiklite HansaWorld Enterprise’i andmebaasis registreeritud koguseid. Loodud kaardid on vaja kinnitada!

Vasakule Paremale
Majanduse praktikapäevik #1 Majanduse praktikapäevik #2 Majanduse praktikapäevik #3 Majanduse praktikapäevik #4 Majanduse praktikapäevik #5
Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
Leheküljed ~ 5 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-11-10 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 223 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Glamourbeib Õppematerjali autor
Tutvusin üldiselt ettevõtte tegevusvaldkonnaga ja kollektiiviga , Tutvusin ettevõtte raamatupidamis sise-eeskirjaga ja tööjaotuse dokumendiga.Täielik õppimine raamatupidamisprogrammiga kasutama (HansaWorld Enterprise)

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
26
docx

AS ABAKHAN FABRICS EESTI

EESTI MAAÜLIKOOL Majandus- ja sotsiaalinstituut AS ABAKHAN FABRICS EESTI Praktikaaruanne Ülikoolipoolse juhendaja: A. Visberg Praktikajuhendaja: Tartu 2015 SISUKOR SISUKORD.......................................................................................................................2 SISSEJUHATUS...............................................................................................................3 1. TEHTUD TÖÖDEST JA TEGEVUSEST.....................................................................6 1.1. Kaupluste igapäevased üksikasjaliku müügi sisestamine.....

Majandus
thumbnail
26
docx

Praktikaaruanne. Raamatupidamine

Tartu Kutsehariduskeskus IKT osakond RMo16 Gerli Lanno WEBSHOP INTERIOR OÜ Praktikaaruanne Juhendaja Tiina Lanno Tartu 2017 SISUKORD SISSEJUHATUS Praktika läbiviimiseks valisin ettevõtte Webshop Interior OÜ, praktika toimumise ajaks oli 01.02.2017-31.07.2017, praktika kestvus oli 390 akadeemilist tundi. Valisin selle ettevõtte, kuna ettevõtte raamatupidajal on kogemusi raamatupidamises üle 25 aasta ning on olnud Webshop Interioris raamatupidaja asutamisest alates. Praktika eesmärgiks oli praktiseerida koolist omandatud teadmisi ning saada kogemusi ja enesekindlust, et olla konkurentsivõimelisem tööturul. Soovisin praktikal saada ülevaadet raamatupidaja igapäevatööst ning saada võimalikult palju kogemusi raamatupidamis valdkonnas. Prkatika ülesannete hulka kuulusid ettevõttega tutvumine, raamatupidamise sise-eeskirjaga tutvumine, töötasu ja sellega seonduvate maksude

Raamatupidamine
thumbnail
25
docx

Praktika aruanne - Kulud-tulud ja omakapital Balsnack I H AS-2

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL MA16 KÕ2 Praktika koostaja nimi FINANTSRAAMATUPIDAMISE PRAKTIKA I (II) Praktikaaruanne Ettevõttepoolne juhendaja: Nimi Koolipoolne juhendaja: Nimi Mõdriku 2017 SISUKORD SISSEJUHATUS............................................................................................................4 1.ETTEVÕTTEST.........................................................................................................6 1.1Pearaamatupidaja ja raamatupidaja tööülesanded.................................................6 1.2Raamatupidamise tarkvara....................................................................................7 1.3Raamatupidamise sise-eeskiri...............................................................................8 1.4Algdokumendid ja majandustehingute dokumentee

Majandus
thumbnail
40
doc

Praktika aruanne - raamatupidamine

TALLINNA MAJANDUSKOOL Majandusarvestuse- ja maksunduse osakond xxxxxx ,,Tuha Talu OÜ" Praktikaaruanne Õpperühm:xxxxx Juhendaja: xxxxxx Tallinn 2008-2009 SISSEJUHATUS...................................................................................................... 4 1. TUHA TALU OÜ STRUKTUUR, AJALUGU JA TEGEVUSVALDKONNAD....................................................................................6 2. TUHA TALU OÜ TURUNDUSTEGEVUS, TARNIJAD JA KLIENDID NING KONKURENDID..........................................................................................7 3. TUHA TALU OÜ PERSONALITÖÖ...............................................................8 4. TUHA TALU OÜ RAAMATUPIDAMISE TÖÖKORRALDUS JA TÖÖJAOTUS................................................................................................

Raamatupidamine
thumbnail
31
doc

Praktika aruanne - raamatupidamine

TALLINNA MAJANDUSKOOL Majandusarvestuse ja maksunduse osakond xxxx xxxx Baltic Chess Group OÜ Raamatupidamise praktika I Juhendaja: xxxxx Tallinn 2009 1 SISUKORD SISSEJUHATUS........................................................................................................................ 3 1.ETTEVÕTTE AJALUGU, TEGEVUSALAD, STRUKTUUR..............................................4 2.RAAMATUPIDAMISE KORRALDAMINE, STRUKTUUR, KASUTATAV RAAMATUPIDAMISSÜSTEEM..............................................................................................5 3.RAHALISTE VAHENDITE ARVESTUS..............................................................................8 3.1. Pangakontod ja nende arvestus..........................................................................

Raamatupidamine
thumbnail
58
doc

Praktika aruanne - raamatupidamine

TALLINNA MAJANDUSKOOL Majandusarvestuse ja maksunduse osakond xxxxx xxxxx Raamatupidamise praktika II ,,Tulutee OÜ" Juhendaja: xxxxxx Tallinn 2009 Sisukord Sisukord..........................................................................................................................................................................2 Sissejuhatus....................................................................................................................................................................3 1.Ettevõtte struktuur, ajalugu ja tegevusvaldkonnad................................................................................................4 2.Tuha Talu OÜ personalitöö, raamatupidamise töökorraldus ja tööjaotus...........................................................6 3.Raamatupidamise d

Raamatupidamine
thumbnail
54
pdf

Kauba kaitlemine

11 KAUBA KÄITLEMINE 11.1. Laonduse ajaloost Laondus kui äraelamiseks vajaliku toiduvaru säilitamine on tõenäoliselt sama vana kui inimkond. Ajaloost on teada, et juba kümneid tuhandeid aastaid tagasi kogusid inimeste eelkäi- jad neandertallased koopaelanikena toiduvarusid. Koriluse ajal, kui elatuti peamiselt jahisaagist, metsamarjadest ja taimejuurtest, hoiti toidutagavarasid maasse kaevatud panipaikades. Tänapäeva mõistes laonduse ja varude säilitamise juured ongi saanud alguse vajadusest säilitada söödavat, et elada üle periood, mil peale jahiloomade polnud võimalik loodusest midagi juurde hankida. Tuhandeid aastaid tagasi võeti sõjakäikudele kaasa toiduvarusid, milleks oli peamiselt tera- vili. Kuna kümned tuhanded sõdalased vajasid äraelamiseks ja võitlusvõime säilitamiseks suurtes kogustes toitu, tuli hankida söödavat vallutusretkedel pidevalt juurde. Kandeloomade seljas ja vankritel veeti sadu tonne söögikraami

Logistika
thumbnail
156
pdf

Äriplaani e-kursuse materjal

Alje Nohrin Äriplaani koostamine E-kursus Tallinn 2013 SISUKORD Õpijuhis.................................................................................................................................................... 3 1. ÄRIPLAAN............................................................................................................................................. 4 1.1 Äriplaani koostamise vajadus .................................................................................................. 4 1.2 Äriidee leidmine ...................................................................................................................... 4 1.3 Äriplaani struktuur .................................................................................................................. 5 1.4 Kirjutamisstiil .................................................................................................................

Majandus




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun