Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Keemilised ohutegurid toiduainetööstuses (1)

5 VÄGA HEA
Punktid
 
Säutsu twitteris
Sille Jürimaa Keemilised ohutegurid toiduainetööstuses
TALLINNA TEENINDUSKOOL



Sille Jürimaa
031PK

KEEMILISED OHUTEGURID TOIDUAINETÖÖSTUSES

Referaat

Juhendaja: Heikki Eskusson






Tallinn2009

SISUKORD


SISSEJUHATUS……………………………….….3
OSOON ……………………………………….…...4
ABSEST…………………………………….……..5
KEMIKAALI OHUTUSKAART ………………....6
SOOVITUSED RISKI VÄHENDAMISEKS.….…7- 8
KEEMILISED ÜHENDID………………………...9
MÕNINGAD OHUTUSMÄRGID………………..10
KOKKUVÕTE……………………………………11
KASUTATUD KIRJANDUS……………………..12
SISSEJUHATUS
Lisaks puu- ja juurvilja essentsainete ja toidulisandite kasutamisele peab toiduainetetööstuse töötaja kasutama ka põranda ja lauapindade puhastusvahendeid, sest oma töökoht tuleb korras hoida. Pidev kokkupuude niiskuse ja kummikinnastega suurendavad naha tundlikkust keemilistele ainetele . Riski suurendab suitsetamine . Kemikaal üksi toimet avaldavana ei ole nii ohtlik, kui mitmete kemikaali
koosmõju. Kemikaalid satuvad meie organismi naha, hingamiselundite või seedetrakti kaudu.
Toiduainetetööstuses üldkasutavad nõude, pindade ja töövahendite puhastusvahendid , mis sisaldavad erinevaid keemilisi ühendeid.
Kemikaalid on enamuse pahaloomuliste kasvajate, astma ja neuroloogilis- psühhiaatriliste haiguste põhjustajad.Esmapilgul tundub, et kemikaalid puudutavad suhteliselt vähest osa töötajaskonnast, kuid nii see siiski ei ole. 21% Euroopa Liidu töötajatest puutub töö juures kokku kantserogeenidega, mille vähkitekitav toime on tõestatud. 22% töötajatest puutub vähemalt veerandi oma tööajast kokku erinevate keemiliste orgaaniliste lahustite ja ainetega.
OSOON
Osoon on toiduainetetööstuses kasutusel kui hapendaja biotsiid, lõhna kontrollaine, vee, toidu ja karastusjookide steriliseerija. Osooni kasutusalad toiduainetetööstuses toitainete pesemisel ja eeltöötluses. Hoiab ära puuviljade riknemist ja bakteriaalset saastumist.,
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Vasakule Paremale
Keemilised ohutegurid toiduainetööstuses #1 Keemilised ohutegurid toiduainetööstuses #2 Keemilised ohutegurid toiduainetööstuses #3 Keemilised ohutegurid toiduainetööstuses #4 Keemilised ohutegurid toiduainetööstuses #5 Keemilised ohutegurid toiduainetööstuses #6 Keemilised ohutegurid toiduainetööstuses #7 Keemilised ohutegurid toiduainetööstuses #8 Keemilised ohutegurid toiduainetööstuses #9 Keemilised ohutegurid toiduainetööstuses #10 Keemilised ohutegurid toiduainetööstuses #11 Keemilised ohutegurid toiduainetööstuses #12 Keemilised ohutegurid toiduainetööstuses #13 Keemilised ohutegurid toiduainetööstuses #14 Keemilised ohutegurid toiduainetööstuses #15
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 15 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-01-10 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 61 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor zille Õppematerjali autor

Mõisted


Meedia

Kommentaarid (1)

typsik profiilipilt
typsik: öpetaja oli väga rahul nende teadmistega, mis ma antud öppematerjalist sain
19:25 25-03-2010


Sarnased materjalid

12
doc
Keemilised ohutegurid ja kuidas kaitsta
12
doc
Referaat-KEEMILISED OHUTEGURID TOIDUAINETÖÖSTUSES
13
ppt
Keemilised ohutegurid toiduainetööstuses-kemikalide mõju
20
docx
Protsessid toiduainete tööstuses
14
docx
Riskiohutuse eksam
17
docx
Risk ja ohutus kordamise vastused
17
rtf
Füsioloogilised ohutegurid
937
pdf
Erakorralise meditsiini tehniku käsiraamat





Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun