Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD (0)

3 KEHV
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mis aga juhtub kui tarbida liiga palju suhkrut?
  • Mis aga juhtub kui tarbida liiga palju suhkrut?
  • Millal hakati teed jooma?
  • Kus Kuidas seda tehti?
  • Kuidas avastati tee?
  • Millised on puudulikust hügieenist tulenevad kahjud ?

Lõik failist

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL
Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool
K12KÕ
Karina Tjušina
TOIDUKAUBAD
Õpimapp
Õppejõud: Liina Maasik
Mõdriku
19.08.19

sisukord



sisukord 2
SISSEJUHATUs 4
1TOIDUKAUBAD 5
1.1Sool 5
1.2Suhkur 7
1.3Pähklid 9
1.4Sibulad 9
1.5Pasta 10
1.6Mahlad 11
1.7Juust 11
1.8Tee 12
Kuidas avastati tee? 13
1.9Kakao ja šokolaad 13
1.9.1Kakaotoodete koostis- ja kvaliteedinõuded 14
1.9.2Šokolaadi koostis- ja kvaliteedinõuded 14
1.9.3  Kakao - ja šokolaaditoodete märgistamise erinõuded 14
1.10Linnumunad ja munatooted 15
1.11Kalad 16
2TOOTJAD EESTIS JA MAAILMAS 17
2.1AS Kalev 17
2.1.1Artikkel 17
2.2Rakvere Lihakombinaat 18
2.3Alenka 18
2.4Abasko 20
3KOHV 21
3.1Kohviekstrakti koostis- ja kvaliteednõuded 22
3.2Cappucino 22
3.3Iiri kohv 22
3.4Kohvisordid 23
3.4.1Paulig 24
3.4.2Nescafe 25
4KAUBAMÄRGID 27
4.1Kaubamärgi iseloomustus 27
4.2Kaubamärgi õiguslik regulatsioon Eestis 28
5TOIDUHÜGIEEN 29
5.1Millised on puudulikust hügieenist tulenevad kahjud ? 30
5.2Põhjused,miks tänapäeval toiduga ülekanduvaid haigusi on rohkem? 30
5.3Artikkel: Kuidas säilitada toidu külmaahelat 32
6PIIMATOODET 32
6.1Joogipiim 33
6.2Piima töötlemine 35
6.3Piima liigid 36
6.4Kuivatatud piimatooted 37
6.5Kondenseeritud piim 37
6.6Hapendatud piimatoodet 38
6.7Hapupiimajoogid 38
6.8Piima ja piimatoodete valmistamine ja kasutamine 40
7TOOTEVALIK 1 KAUPLUSE PÕHJAL(PIIMATOODET) 41
8erinõuded müügil 46
9lisaained 46
10märgistus 49
11uued tehnoloogiad 49
12kaubarühma müügiks ettevalmistamine 49
13toidukaupade märgistus 50



SISSEJUHATUs

Tooted ja nende sisu. Kirjeldab ettevalmistamiseks ja hoidmiseks. Tootjad ja uusi funktsioone tootmises. Huvitav artikkel umbes tootmist ja tootjaid.
Vasakule Paremale
Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #1 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #2 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #3 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #4 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #5 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #6 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #7 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #8 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #9 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #10 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #11 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #12 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #13 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #14 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #15 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #16 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #17 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #18 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #19 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #20 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #21 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #22 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #23 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #24 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #25 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #26 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #27 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #28 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #29 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #30 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #31 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #32 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #33 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #34 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #35 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #36 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #37 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #38 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #39 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #40 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #41 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #42 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #43 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #44 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #45 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #46 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #47 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #48
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 48 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-06-04 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 85 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Karina961 Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
110
docx

Toidukaubaõpetuse õpimapp

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool ÕPIMAPP Iseseisev töö Õppejõud: Liina Maasik, MA Mõdriku SISUKORD SISUKORD..........................................................................................................................2 SISSEJUHATUS..................................................................................................................4 1KAUBAMÄRK.................................................................................................................5 1.1Ajalooline taust ja areng.............................................................................................5 1.2Kaubamärgi kaitse.......................................................................................................7 2KAUBAMÄRK LEIBUR..................................................................................................8

Toidukaubaõpetus
thumbnail
40
docx

Piim ja piimatooted

Eesti Hotelli-ja Turismikõrgkool Toitlustusteenindus T14 Oskar Hoyer Jana Karavajeva PIIM JA PIIMATOOTED Referaat Juhendaja: Aune Põldma Tallinn 2014 SISUKORD LISAD Lisa 1 Piimakari Lisa 2 Säilitamine 2 1 SISSEJUHATUS Piim on toitev vedelik, mida toodavad emaste imetajate piimanäärmete koed. See on vastsündinute põhiline toit, enne kui nad suudavad mitmekesisemat toitu seedida. Kõige sagedamini mõistetakse Eestis piima all lehmapiima ja nii on kirjutatud ka see töö põhiosas just lehma ehk suguküpse emase veise piimast (lisa 1). Piim on inimeste toidulaual olnud juba varasel kiviajal, umbes 10 000 aastat tagasi. Vanim piltlik jäädvustus on 4500 aastat vana ja pärineb Mesopotaamia Sumerite riigist ning sellel on näha lehmade lüpsmist, piima läbikurnamist ja või valmistamist. Juustu valmistamisest ei ole sellel friisil v

Toiduained
thumbnail
26
docx

Toiduainete õpetuse konspekt

TOIDUAINETE ÕPETUS Sisukord 2 Piim ja piimatooted 1.1 Üldiselt Piimas on keskmiselt · Vett 87% · Rasva 2-6% · Valku 3,5-4% · Laktoosi 4,7% · Mineraalained Ca · Vitamiin A Piim on valge, kergelt kollaka varjundiga, puhta maitse ja lõhnaga. Piima keemis temperatuur on 100,2°C. Sortiment: 1. Täispiim lisanditeta 2,5%, 3,5% 2. Rasvata piim 0,5-1% 3. Väherasvane piim 1% Töötlemisviis 1. Pastöriseeritud- kuumutatud 75°C juures 15 sekundit 2. Steriliseeritud- kuumutatud 100°C juures 3. Homogeniseeritud- kuumutatud 140°C juures 2-4 sekundit 4. Hyla piim- eelnevalt töödeldud laktaasiga. Selline piim sobib inimestele, kes ei talu laktoosi. Pastöriseeritud piima alaliigid 1. Normaliseeritud 2. Taastaud osaliselt või täielikult 3. Vitaminiseeritud 4. Maitsestatud piim s.o lisanditega piim Piima kvaliteet Organoleptiliste näitajate osas peab piim vastama järgmistele nõuetele: 1.

Toiduainete õpetus
thumbnail
24
doc

Toiduaine õpetuse

Rakvere Ametikool Sandra Leetberg K08c TOIDUAINETE ÕPETUS Hindaja: Eha Raal Rakvere 2009 Sisukord Sisukord...................................................................................................................................... 2 1. Piim ja piimatooted................................................................................................................. 3 1.1Üldiselt...............................................................................................................................3 1.2Rõõsk koor......................................................................................................................... 6 1.3Piima konservid..................................................................................................................6 1.4Juustud........................................................................................................................

Kokandus
thumbnail
80
docx

Toidukauba õpimapp

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool K11 KÕ Aire Liivapuu TOIDUKAUBATUNDMINE Õpimapp Juhendaja: Liina Maasik Mõdriku 2012 SISUKORD SISSEJUHATUS Oma õpimapis käsitlesin ma toidukaubatundmises õpitud teemasi. Tuues välja erinevate kaubagrupide tähtsamad omadused, liigid või sordid. Tööd teha oli huvitav aga üsna palju vaeva nõudev. Ma otsustasin seekord minna kergema vastupanuteed ning enamus, töös kasutatava materjali, otsisin interneti avarustest. 1. MESI, SUHKUR, SUHKRUASENDAJAD, SOOL. 1.1 Mesi Kõige varasematel aegadel oli mesi inimesel põhitoiduks. Enne suhkru kasutuseletulekut oli mesi ainus magus toiduaine ja maiustus. Ka hilisematel aegadel on mett hinnatud kui väärtuslikku toiduainet. Teda

toiduainete sensoorse hindamise alused
thumbnail
28
docx

Kaubamärkide referaat

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool IK KAUBAMÄRGID JA TOIDUAINETÖÖSTUSED EESTIS Referaat Õppejõud: Liina Maasik Mõdriku 2011 SISUKORD SISSEJUHATUS Teema "Kaubamärgid ja toiduainetööstused Eestis" on tänapäeval väga aktuaalne. Praegu on palju erinevaid organisatsioone, mis pakuvad teenuseid ning tooteid, peaaegu kõigil on olemas oma käubamärk. Kaubamärke kasutatakse äriisukute toodetud kaubade ja teenuste individualiseerimiseks, st kaubamärk eristab üht firmat, kaupa või teenust teistest, ja on olemas praegusel turul. Kaasaegse konkurentsi tingimustes kaitseb kaubamärgi registreerimine ebaseadusliku kasutamise ja kopeerimise vastu. Kaubamärk on omandiõigus ja ettevõtte mittemateriaalne vara. Kaubamärgi omanik võib lubada või takistada kaubamärgi kas

Toidukaubandus
thumbnail
60
docx

ÕPIMAPP

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse- ja majandusarvestuse õppetool K14KÕ Jana Annuk TOIDUKAUBAÕPETUS Õpimapp Juhendaja: Liina Maasik. MA Mõdriku 2014 SISUKORD SISSEJUHATUS............................................................................................................4 1. KAUBAMÄRGI MÕISTE, AJALUGU JA KAITSE................................................5 1.1Kaubamärgi mõiste................................................................................................5 1.2 Kaubamärgi ajalugu..............................................................................................5 1.3Kuidas kaubamärki kaitsta?...................................................................................6 2SALVEST...........................................................................................................

Toidukaubaõpetus
thumbnail
26
docx

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused 1.Toidukaupade keemiline koostis, vitamiinid ­ rasvas ja vees lahustuvad. Keemiline koostis 1. anorgaanilised ained: vesi, mineraalained; 2. orgaanilised ained: süsivesikud, rasvad, valgud, fermendid, vitamiinid, värvained, happed, parkained jne. Vesi · vaba (piimas, mahlas, õlles, lihas jne) · seotud (katsudes kuivad toiduained) Süsivesikud · suhkrud · kestained ehk tselluloos süsivesikud jagunevad kolme rühma: monosahhariidid ­ glükoos, fruktoos oligosahhariidid ­ sahharoos, laktoos, maltoos polüsahhariidid ­ taimedes leiduv tärklis, loomne tärklis glükogeen Rasvad ehk lipiidid · taimsed · loomsed Valgud ehk proteiinid · täisväärtuslikud · mittetäisväärtuslikud Vitamiinid · vees lahustuvad · rasvas lahustuvad Mineraalained · makroelemendid - naatrium, kaalium, magneesium, kaltsium, fosfor, kloor j

Toit ja toitumine




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun