Lemonade limonaad ginger beer alkoholivaba õlu coke koka salt - sool diet-toitumine, toit chew-närima beetroot-punapeet vegetable swallow-neelama spaghetti macaroni dish-toit, roog; corn flakes porridge-puder flour-jahu trout-forell salmon-lõhe herring-heeringas pork-sealiha minced meat-hakkliha beef-veiseliha bacon-peekon veal-vasikaliha jelly-tarretis indigestion-seedehäire oven-ahi chest-kummut drinkable-joodav edible-söödav tasty-maitsev appetizing-isuäratav lard-pekk buttermilk-hapupiim, kefir portion-osa helping-portsion spread-võileivakate mashed-püreestatud a loaf of bread-leivapäts mustard-sinep jug-kann gas cooker-gaasipliit recipe-retsept yeast-pärm cinnamon-kaneel greasy-rasvane sourkraut-hapukapapsas braise-hautama lumf of sugar-suhkrutükk spice-vürts vinegar-äädikas fry-praadima bake-küpsetama boil-keetma cook-küpsetama soluble-lahustuv ladle-kulp fork-kahvel sieve-sõel French bean-aeduba dough-tainas clove-nel...
voolu ja pinge otsemõõtmise tulemustest. 2. Kaudse mõõtmise viga sõltub vea leidmise valemi kõigi liikmete (argumentide) vigadest 3. Mis on ,,halvima võimaluse meetud" . kasutatakse juhul, kui valemis on tegu liitmise või lahutamisega. Tulemuse vea leidmiseks tuleb liita kõigi valemisse kuuluvate suuruste absoluutsed vead: 4. Mis vahe on absoluutsel ja suhtelisel veal? Arvu, mis näitab mõõtetulemuse erinevust mõõdetava suuruse tegelikust väärtusest, nimetatakse absoluutseks veaks. Suhteliseks veaks nimetatakse absoluutse vea ja tegeliku väärtuse suhet (tavaliselt protsentides). 5. Suhtelist viga kasutame siis, kui valemis tuleb vigaseid suurusi korrutada, jagada või asendada. 6. Kuidas on saadud täisdiferentsiaali valem? ; 7. Mille poolest on ruutjuurevalemid paremad ,,halva võimaluse valemitest"?
peppercorns, bay leaves and onions and is braised in the marinade for a long period, resulting in very tender melt-in-the-mouth meat. The Black Forest: cake is one of the most popular German national foods. Cake consists of several layers of chocolate cake, with whipped cream and cherries between each layer. Then the cake is decorated with additional whipped cream and chocolate shavings. A Schnitzel in German is a slice of pork or veal haunch. Dish made with boneless meat thinned with a mallet (escalope-style preparation), coated in bread crumbs and fried. Only if it is made of veal and coated in bread crumbs is it called Wiener Schnitzel; a pork version is called Schnitzel Wiener Art (Viennese type schnitzel). These are served with a slice of lemon and without a sauce. Both often are referred to as simply Schnitzel. Poland Bigos: It is a soupy stew made from meat and cabbage, red wine, along with other vegetables
Words Unit 8 beef veiseliha snails teod veal vasikaliha raw toores lamb lambaliha boiled keedetud chicken kana steamed aurutatud pork sealiha fried praetud game metsloomaliha grilled grillitud turkey kalkun baked küpsetatud tuna tuunikala pickled marineeritud salmon lõhe beat eggs cream lahti klopitud munad, kreem cod tursk peel potatoes kartuleid koorima trout forell stir soup suppi segama pike haug sieve flour jahu sõeluma eel angerjas grate chees...
25. incentive reward for increased productivity 26. responsibility - duty 27. expertise expert skill or knowledge 28. dairy foods piimatooted 29. grains seeds of plants such as wheat, corn, rye, oats, etc. 30. herbs ürdid/ravimtaimed 31. nuts pähklid 32. poultry linnuliha 33. seafood mereannid 34. shellfish koorikloom 35. parsley petersell 36. mutton lambaliha 37. veal vasikaliha 38. wheat nisu 39. barley oder 40. rye rukis 41. oats kaer 42. strength tugevus 43. circulation (vere)ringe 44. digestion - seedimine 45. muscles - lihased 46. nerves - närvid 47. reproduction paljunemine 48. respiration - hingamine 49. sense taju/meel 50. skeleton skelett 51. brain - aju 52. heart süda 53. kidneys neerud 54. large intestine jämesool 55. liver maks 56. lungs kopsud 57
∆%=[(saadud m –tegelik m)/tegelik m]*100%= (-0,283g/5,5g)*100=-5,15% Järeldus: Tulemuseks sain, et segus oli 5,217g soola ehk 52,17%. Tegelikuks massiks oli aga 5,5 grammi. Arvutusest saadud soola massi ja tegeliku soola massi vahe on negatiivne ,mis arvuliselt on 0,283g ehk ligikaudu 5,15% kogu soola massist. Saadud viga võib-olla tingitud sellest, et osa lahuse osakestest jäi kolvi seintele. Samuti on oma roll arvutustes leiduval veal, mis tuleneb mõõduvõtmisel areomeetrilt, mis on ligikaudu 0,005 (g/cm3) (areomeetri täpsusviga).
ial Non-dairy vergetarian Vegetarian meal VGML meal meal containing no egg or dairy products . Type of meal Description Meal code Hindu meal Contains no pork, beef or HNML veal or products. Similar to Asian vegetarian meal, but with sweet, piquant spices - may also contain chicken and lamb. Kosher meal Prepared strictly KSML according to the rules of the Talmud by an authorised kosher caterer and brought on board
1933. aastal,4. märtsil, kui Franklin ametlikult USA presidendiks sai, oli riik suurtes majandulikes raskustes, kuid Rooseveltil oli kindel plaan sellele vastu astumiseks. Tema poliitiliseks kontspektsiooniks kujunes reformikava ''Uus kurss'' (New Deal). See kujutas endast riigi väljaviimist majanduslikust kaosest. ''Uus kurss'' sisaldas hulgaliselt reforme. Enamik Ameerika panku oli suletud (neid oli tollal umbes 19000).Vaid üksikud Ameerika pangad suutsid veal funktsioneerida, kuid olid pankroti äärel. Riigis oli üle 30 miljoni töötu ja oli toimunud suur börsikrahh. Juba 5.märtsil sulges Roosevelt kõik USA pangad, ilma ühegi erandita. Mõne päeva pärast võttis erakorraliseks istungjärguks kokkukutsutud USA Kongress vastu seaduse, mille kohaselt taasavati 12 föderaalset panka, hiljem tekkisid ka erapangad, kellel oli võimalus riigi toetust saada. Kui Roosevelt oli juba mõnda aega president olnud, esitas ta hämmastava nõudmise
g. pasta and legumes). Aperitivo : apéritif usually enjoyed as an appetizer before a large meal, may be Campari, Cinzano, Prosecco, Aperol, Spritz or Vermouth. Antipasto : literally "before (the) meal", hot or cold appetizers Primo : "first course", usually consists of a hot dish like pasta, risotto, gnocchi, polenta or soup. Secondo : "second course", the main dish, usually fish or meat. Traditionally veal, pork and chicken are most commonly used, at least in the North, though beef has become more popular since World War II and wild game is found, particularly in Tuscany. Fish are generally caught locally. Contorno : "side dish", may be a salad or cooked vegetables. A traditional menu features salad along with the main course. Formaggio e frutta : "cheese and fruits", the first dessert. Local cheeses may be part of the Antipasto or Contorno as well. Dolce : "sweet", such as cakes and cookies
arthur, donald and mac. SCANDIAVIAN- take, taken, grasp, seire, catch, call, cast, hit, trive, want, raise, indow, husband, fellow, gate, sky, ski, skirt, skin, plought, ill, ugly, law, thrall, beck, tharp, breed, orientering and sorgasbord FRENCH- law, culture, fashion, religion, odour, slent, king, queen, lord, lady, duke, dutchess, baron, count, countess, page, marquise, prima, leisure, cards, chess, conversation, sport, veal, beef, mutton, venison, brown, parta, ham, gammon, question, mount, vapour, valentine, lediac, lone SPAIN- armada, comrade, renegade, flotilla, don, negro, cockroach, embargo, mosquito, vanilla, cargo, sombrero, siesta, anchovie, bonito, castanet, bonanza, salsa, cafeteria, canyon, cigar, cocoa, chocolate, tomato, cannibal, canoe, maize, potato, avocado, female, tobacco, hurricane, barbeque, tortilla, tango, chicle, gringo, tequila, afficienado, patio, cigarillo.
lock, slogan, arthur, donald and mac. Scandinavian borrowings take, taken, grasp, catch, call, cast, hit, thrive, want, raise, endow, husband, fellow, gate, sky, ski, skirt, skin, plough, ill, ugly, law, thrall, beck, tharp, breed, and sorgasbord French borrowings law, culture, fashion, religion, odour, slent, king, queen, lord, lady, duke, duchess, baron, count, countess, page, marquis, prima, leisure, cards, chess, conversation, sport, veal, beef, mutton, venison, brown, parta, ham, gammon, question, mount, vapor, valentine, lone Spanish borrowings armada, comrade, renegade, flotilla, don, negro, cockroach, embargo, mosquito, vanilla, cargo, sombrero, siesta, anchovy, bonito, castanet, bonanza, salsa, cafeteria, canyon, cigar, cocoa, chocolate, tomato, cannibal, canoe, maize, potato, avocado, female, tobacco, hurricane, barbeque, tortilla, tango, chicle, gringo, tequila, aficionado, patio, cigarillo.
INTERNATIONAL MASSAGE ACADEMY PH TASAKAAL KEHAS Lõputöö Juhendaja : Mai Liis Toivar Tallinn 2009 2010 SISUKORD SISSEJUHATUS.........................................................................................3 1. PH OLEMUS..........................................................................................4 2.PH TASE VERES JA PRGANISMIS...............................................................5 3.PH PUHASTUMINE..................................................................................6 4.PH TOITUMINE.......................................................................................8 5.TOIDULISANDITE VÄÄRTUS JA TÄHTSUS PH DIEEDI JUURES......................9 6.PH TASAKAAL JA FÜÜS...
For a change you can have sausages, tomatoes, mushrooms, cold ham or perhaps fish. But nowadays in spite of the fact that the English strictly keep to their meals many people just have cereal with milk and sugar or toast with jam or honey. The two substantial meals of the day are lunch and dinner. Lunch is usually taken at one o'clock. For many people lunch is a quick meal. Office workers usually go to a cafe at this time. They take fish, poultry or cold meat (beef, mutton, veal and ham), boiled or fried potatoes and all sorts of salad. They may have a mutton chop or steak and chips, followed by biscuits and a cup of coffee. Some people like a glass of light beer with lunch. Pubs also serve good, cheap food. School children can have a hot meal at school. Some of them just bring a snack from home. Tea is very popular among the English; it may almost be called their national drink. Tea is welcome in the morning, in the afternoon and in the evening
then extolled as a break from the past and the constraints of its collective structures. As lifestyle was imbued in this period with a ‘controlled hedonism’ (ibid) focused on styling life 3 around playful leisure consumption rather than work, it comes as no surprise that the cognate field of leisure has sustained interest in the concept of lifestyle (see Stebbins, 1997; Veal, 2001; Wheaton, 2004). Past attempts at tightly defining lifestyle, however, often divorce the concept from its politicised history and instead concentrate solely on patterns of tangible behaviour (Stebbins, 1997). For instance, Sobel (1981, p. 3) defines lifestyle as ‘any distinctive, and therefore recognisable, mode of living’. In contrast, Stebbins (1997, p. 350) observes that in addition to an emphasis on shared patterns of behaviour, lifestyles encompass
It gets its name because even a whisper can be heard all around it. The Tower of London · First builders: Bishop of Rochester, William Conqueror, William III · 1st usage fortress and a palace · 1st prison was Wakefield Tower · Executions: high-profile criminals; beheaded at Tower Hill · Ravens guarding, if left, kingdom would perish · Beefeaters · Safeguard jewels, guard prisoners, tour guides · Origin unknown, payment beef, veal, mutton etc. · Guarding Tower of London since 1485 · Live in fortress, must have a home outside too · Ravenmasters take care of Ravens The City of Westminster The history of the City of Westminster dates back to the late Saxon time. Edward the Confessor built Westminster Palace and Westminster Abbey, starting the history of Westminster. The political power is focused in the City of Westminster, as the City is a financial centre. The Houses of Parliament
fashion, design, beauty, music, romance, costume, garment, apparel, dress, train, arch, tower, vault, religion column, transept. grades of baron, count, countess, duke, duchess, page, marquise, prinke aristocracy Normans ‘adopted’ king, queen, lord, lady leisure and cards, chess, the chase, conversation, dice, dance, leisure, recreation, tournament, sport pastimes culinary words veal, beef, mutton, venison,pork, ham, methods of roast, boil, fry preparing food Norman French (ei – veil, leisure) vs Central French (oi) 9. Spanish borrowings Armada, comrade, renegade, flotilla, cockroach, embargo, mosquito, vanilla, cargo, sombrero, siesta, tango, canyon, cigar, tabacco, cafeteria, cocoa, chocolate, chilli, tomato, potato, avocado, tortilla, anchovy, canoe, maze, gringo,
colour, image, design, beauty, music, romance, costume, garment, apparel, dress, train, petticoat, arch, tower, vault, column, transept, cloister, Grades of Hierarchy o baron, count, countess, duke, duchess, page, marquise, prince Leisure and pastimes o cards, chess, the chase, conversation, dice, dance, leisure, recreation, tournament, sport Culinary o veal, beef, mutton, venison, brawn, pork, ham, gammon, roast, boil, broil, fry From modern French: o aperitif/apéritif, apresski/après-ski, avant-garde, bidet, bourgeois(ie), brasserie, brassiere/brassière, cafe/café, camouflage, canard, chateau/château, chef, chevalier, coup de grace/grâce, coup'etat/état, croissant, cuisine, debacle/débacle/débâcle, debut/début, dessert,
butcher's greengrocer's shoe shop café hairdresser's supermarket card shop ironmonger's tobacconist's chemist's jeweller's toy shop department store laundrette dry cleaner's newsagent's 3. Food MEAT pork mutton veal beef turkey deer chicken FISH shrimp trout salmon herring whitefish perch pike pike perch Baltic herring crab prawn squid FRUIT lemon orange grapefruit apple plum peach cherry banana grape melon watermelon pear kiwi 29 BERRIES strawberry raspberry blueberry gooseberry cranberry currant VEGETABLES
kolmandale isikule - Audiitor võib otsustada, et vajalikuks osutub enese taandus, kui ettevõtte ei ole seoses pettusega, kui ettevõtte ei ole vastu võtnud vastuabinõusid, isegi juhul kui pettus pole raamatupidamis aruannete seisukohalt oluline. Audiitori tegevus peaks määrama ettevõtte kõrgemate juhtorganite seotuse ettevõtte pettuse või veaga. Kui audiitor leiab, et veal või pettusel on raamatupidamis aruannetele oluline mõju või ei ole kõike raamatupidamis aruannetes korrektselt kajastatud või on palju ja olulisi parandusi aruandluses tuleks tal esitada märkustega või eitav järeldusotsus. Kui ettevõte takistab audiitorit omandamast piisavat tõendusmaterjali, mis võimaldab hinnata pettuste või vigade tõenäosust, mis on olulised raamatupidamis aruannete seisukohast. Siis võib audiitor piiratud info ulatse tõttu esitada märkustega
· Pettuse korral tuleks hinnata juhtkonna võimalikku osalust selles. · Enamuse pettus juhtumite korral tuleks aruanda isikule, kes on ettevõtte struktuuris kõrgemal positsioonil kui isikud, kes eeldatavalt on asjasse segatud. · Kui kahtluse all on isikud, kellele on kõrgem vastutus ettevõtte üldise juhtimise ees siis peaks audiitor kaaluma kas kasutatad välist õigusabi edasiste protseduurida määramiseks. Kui audiitor leiab, et veal või pettusel on raamatupidamis aruannetele oluline mõju või ei ole kõike raamatupidamis aruannetes korrektselt kajastatud või on palju ja olulisi parandusi aruandluses tuleks tal esitada märkustega või eitav järeldusotsus. Kui ettevõte takistab audiitorit omandamast piisavat tõendusmaterjali, mis võimaldab hinnata pettuste või vigade tõenäosust, mis on olulised raamatupidamis aruannete seisukohast. Siis võib audiitor piiratud info ulatse tõttu esitada märkustega
· Pettuse korral tuleks hinnata juhtkonna võimalikku osalust selles. · Enamuse pettus juhtumite korral tuleks aruanda isikule, kes on ettevõtte struktuuris kõrgemal positsioonil kui isikud, kes eeldatavalt on asjasse segatud. · Kui kahtluse all on isikud, kellele on kõrgem vastutus ettevõtte üldise juhtimise ees siis peaks audiitor kaaluma kas kasutatad välist õigusabi edasiste protseduurida määramiseks. Kui audiitor leiab, et veal või pettusel on raamatupidamis aruannetele oluline mõju või ei ole kõike raamatupidamis aruannetes korrektselt kajastatud või on palju ja olulisi parandusi aruandluses tuleks tal esitada märkustega või eitav järeldusotsus. Kui ettevõte takistab audiitorit omandamast piisavat tõendusmaterjali, mis võimaldab hinnata pettuste või vigade tõenäosust, mis on olulised raamatupidamis aruannete seisukohast. Siis võib audiitor piiratud info ulatse tõttu esitada märkustega
chocolate el chupete supper la cena chop la chuleta tea (iced) el té (helado) coffee el café toast las tostadas cookie la galleta turkey el pavo cottage cheese el requesón veal la ternera 23 cotton candy el algodón de azúcar vegetable la legumbre cream la crema vinegar el vinagre custard las natillas water el agua dessert el postre whipped cream la nata montada dinner la comida wine el vino
Esiteks — jutte mõeldakse ka välja, osa jutte on fiktsioonid. Ajaloolased uurivad seda, mis tegelikult toimus. Romaanikirjanik võib fantaseerida, aja- loolane peab lähtuma sellest, mis tegelikult toimus. Kirjanduses nagu kuns- tiski on raske ütelda, mida ei ole. Ajaloolane üritab luua midagi enamat kui fiktsiooni. See on Mandelbaumi järgi erinevus. Loomulikult ajaloolased ju- tustavad ja nii võibki tekkida eksitav arusaam, et jutustus on ajalugu tekitav komponent. Sellel veal on mitmeid põhjusi — ajaloolane kirjutab lugejate jaoks, kirjastaja kirjastab lugejate jaoks. . . Teiseks teab ajaloolane tulemust, mistõttu tal on faktivaliku kriteerium selle kohta, mis läheb sisse jutustusse. Ta võib mitte asjasse puutuva välja jätta, aga see on loomulik tagant järele tarkus. Seetõttu tekitab ajaloojutus- tus illusiooni nagu tõesti oleks üks sündmus tinginud teise. Kolmanda asjana toob Mandelbaum. . . moes oli seisukoht, et toimuv on
(Anderson et al. 1981; Sheridan 2004). initial contamination the more bacteria exist Studies evaluating the effectiveness of spray- to be removed. washing on whole carcasses or excised The efficacy of cold water (2 to 40°C) in carcass tissues have used either commercial reducing microbial contamination of car- or model spray-washing cabinets. Specifically, casses may be enhanced as spraying pressure pre-evisceration washing of beef, veal, sheep, increases from 27 to 41 bar (1 bar = 100 kPa), or lamp carcasses with cold (2 to 35°C) or and/or as contact time increases from 5 to 90 slightly warm water (e.g., 40 or 56°C) for seconds (Kelly et al. 1981; Gorman et al. 5–90 seconds, reduced counts of total 1995a, b; Gill et al. 1996; Bell 1997; Castillo bacteria and indicator organisms, such as E. et al. 1998c; Kain et al. 2001; Yang et al. coli and coliforms by <1 to 2
Sel viisil seisis ta ees ainult üks-ainus suur vaenlane. Ta mõistis laialt ettevõetud propaganda suurt tähtsust ja näitas oma virtuoossust oma poolehoidjate laiade masside psüühika ja instinktide mõjutamisel. Et aga ka tema ei suutnud realiseerida oma unistust ega päästnud Austriat, siis põhines see kahel puudusel tema töös, kuid samuti ka eesmärgi ebapiisavas selguses. Selle uue partei antisemitism keskendus mitte rassi-, vaid religiooniprobleemidele. Sel veal oli sama tekkepõhjus, mis ka tema teisel veal. Kristlik-sotsiaalse partei asutajad arvasid, et kui partei tahab Austriat päästa, siis ei pea ta asuma rassiprintsiibi seisu-kohale, vastasel korral saabub lühima aja jooksul riigi üldine langus. Juhtide seisukohalt nõudis olukord Viinis eriti seda, et partei jätaks kõrvale kõik lahutavad momendid ja kriipsutaks kõigest jõust alla seda, mis kõiki ühendab.
a SICVC grate potatoes- Peeler MeaVPoultry Vegetables rol l eggs,cream- w hi sk beef cauliflower chop soup - w oodenspoon veal aubergine ch@ do we useto do eachof the above? whichkitchenutensils ot lamb cabbage thenmakeup sentences,
a SICVC grate potatoes- Peeler MeaVPoultry Vegetables rol l eggs,cream- w hi sk beef cauliflower chop soup - w oodenspoon veal aubergine ch@ do we useto do eachof the above? whichkitchenutensils ot lamb cabbage thenmakeup sentences,
a SICVC grate potatoes- Peeler MeaVPoultry Vegetables rol l eggs,cream- w hi sk beef cauliflower chop soup - w oodenspoon veal aubergine ch@ do we useto do eachof the above? whichkitchenutensils ot lamb cabbage thenmakeup sentences,
a SICVC grate potatoes- Peeler MeaVPoultry Vegetables rol l eggs,cream- w hi sk beef cauliflower chop soup - w oodenspoon veal aubergine ch@ do we useto do eachof the above? whichkitchenutensils ot lamb cabbage thenmakeup sentences,