Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Statistika test 3 (1)

5 VÄGA HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Kumba summat tuleks kahjutasu arvutamisel aluseks võtta?

Lõik failist

Alustatud
kolmapäev, 12. märts 2014, 23:00
Olek
Valmis
Lõpetatud
kolmapäev, 12. märts 2014, 23:23
Aega kulus
22 minutit 33 sekundit
Hinne
Pole veel hinnatud
Top of Form
Küsimus 1
Valmis
Võimalik punktisumma 5'st
Märgista küsimus
Küsimuse tekst
Suure koduelektroonika poe kõrval tehtavatel puurimistöödel vigastati tööde käigus sidekaablit, mille tõttu oli poes keset päeva 6 tundi sidekatkestus. Kuna sel ajal tehnilistel põhjustel kaupa müüa ei saanud, siis nõuab pood puurimistööde teostajalt kahju hüvitamist.
Kahjusumma arvutamisel arvestati, et saamata jäi 3/5 keskmisest päevakäibest, kuna pood on lahti 10 tundi päevas. Kahjusumma arvutamisel lähtus kauplus viimase 30 päeva päevakäivete aritmeetilisest keskmisest ning selle alusel saadi kahjunõude suuruseks ligikaudu 150 tuh kr.
Puurimistöid teostanud ettevõtte esindaja aga leidis, et kahjusumma peaks olema ligikaudu 105 tuh kr, mis on leitud viimase 30 päeva päevakäivete mediaani alusel. Viimase kuu päevakäibed on toodud juuresoleval joonisel.
Kumba summat tuleks kahjutasu arvutamisel aluseks võtta? Põhjenda!
Kahjutasu arvutamisel tuleks aluseks võtta 105 tuhat krooni, kuna keskväärtus on mõjutatud ühest ebatüüpilisest, teistest väga erinevast väärtusest (20. päev), mediaani sellised ekstreemsed väärtused ei mõjuta. 
Küsimus 2
Valmis
Võimalik punktisumma 5'st
Märgista küsimus
Küsimuse tekst
Kolmes erinevas klassis täitsid õpilased testi. Saadud tulemused (keskmine ja standardhälve) on esitatud allolevas tabelis. Millises klassis olid tulemused kõige stabiilsemad (esitada otsus koos arvutustega )?
A=5,78/26=0,22 (22%)
B=4,23/23=0,18 (18%)
C=6,17/30=0,21
Statistika test 3 #1 Statistika test 3 #2
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2014-03-23 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 130 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor otsukas Õppematerjali autor
Ülesanded lahendustega

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
466
doc

Andmeanalüüsi konspekt

huvitavad, näiteks: värvus, vanus, hind, kaal, arvamus millegi suhtes, jne – selliseid omadusi nimetatakse muutujateks. Omadusi, mida saab mõõta nii (või mis on juba kokku võetud nii), et iga objekti jaoks saadakse ainult üks vastus ehk üks ühik infot nimetatakse tunnusteks. Objektid ja tunnused peavad olema valitud enne andmete kogumist ning andmete kogumise käigus püüame saada tulemuse või vastuse iga objekti kohta kõigi meid huvitavate tunnuste lõikes - statistika terminoloogiast lähtudes on need väärtused. Nii võivad tunnuse „haridus“ võimalikud väärtused olla näiteks „algharidus“, „põhiharidus“, „keskharidus“ ja „kõrgharidus“, aga tunnuse „vanus“ väärtused näiteks arvud „12“, „27“, „6“, jne. (Arvuti kasutamine uurimistöös (http://aku.opetaja.ee/)) Andmete analüüsi kontekstis on oluline teha vahet nelja erineva tunnuse tüübi vahel:

Andmeanalüüs i
thumbnail
85
pdf

Konspekt

Mainori Kõrgkool Matemaatika ja statistika Loengukonspekt Silver Toompalu, MSc 2008/2009 1 Matemaatika ja statistika 2008/2009 Sisukord 1 Mudelid majanduses ............................................................................................................. 4 1.1 Mudeli mõiste ......................................................................................................................... 4 1.2 Matemaatilise mudeli struktuur ja sisu ................................................................................... 4

Matemaatika ja statistika
thumbnail
97
pdf

ilovepdf merged

24.02.23, 00:59 Enesekontrolli test 01 - Sissejuhatus majandusteadusesse: katse ülevaade Alustatud neljapäev, 23. veebruar 2023, 23.04 PM Olek Lõpetatud Lõpetatud reede, 24. veebruar 2023, 00.57 AM Aega kulus 1 tund 52 min Hindepunktid 23.3/27.0 Hinne 6.9, maksimaalne 8.0 (86.4%)

Majandus
thumbnail
97
pdf

Majandus testid 1-6

24.02.23, 00:59 Enesekontrolli test 01 - Sissejuhatus majandusteadusesse: katse ülevaade Alustatud neljapäev, 23. veebruar 2023, 23.04 PM Olek Lõpetatud Lõpetatud reede, 24. veebruar 2023, 00.57 AM Aega kulus 1 tund 52 min Hindepunktid 23.3/27.0 Hinne 6.9, maksimaalne 8.0 (86.4%)

Kategoriseerimata
thumbnail
97
pdf

Majandus testid 1-6

24.02.23, 00:59 Enesekontrolli test 01 - Sissejuhatus majandusteadusesse: katse ülevaade Alustatud neljapäev, 23. veebruar 2023, 23.04 PM Olek Lõpetatud Lõpetatud reede, 24. veebruar 2023, 00.57 AM Aega kulus 1 tund 52 min Hindepunktid 23.3/27.0 Hinne 6.9, maksimaalne 8.0 (86.4%)

Kategoriseerimata
thumbnail
78
pdf

Majandusmatemaatika

võimaldavad hinnata konkreetse majandussubjekti funktsioneerimist ja formuleerida soovitusi praktiliseks tegevuseks. Staatilised mudelid kirjeldavad objekti konkreetsel ajamomendil või perioodil. Dünaamilised mudelid sisaldavad ka ajalist muutust, võimaldavad kirjeldada protsesside dünaamikat. Determineeritud mudelites on suuruste vahelised seosed ranged. Stohhastilised mudelid hõlmavad ka juhuslikke kõrvalekaldumisi ja neis kasutatakse tõenäosusteooria ning matemaatilise statistika meetodeid. Tasakaalumudelid kirjeldavad tasakaalus olevavaid süsteeme. Tasakaalumudelitel on suur tähtsus makroökonoomikas (näiteks nõudmise ja pakkumise tasakaal). Optimeerimismudelid võimaldavad selgitada parimat lahendit, mis on kooskõlas juhtimiseesmärgi ja kitsendavate tingimustega. Simuleerimismudelid võimaldavad saada infot selle kohta, mis ühe või teise otsuse või valiku tulemusena võib juhtuda. "Mis siis, kui...." (What if analysis).

Raamatupidamise alused
thumbnail
226
pdf

FINANTSMATEMAATIKA

2. FINANTSMATEMAATIKA ELEMENDID Sissejuhatus Tänapäeval pole vist vaja pikalt selgitada, kui suurt tähtsust omab raha ja kõik sellega seonduv. Paljud teie seast on juba käinud ka tööl ja saanud töö eest ka tasu. Seoses sellega on tekkinud kindlasti küsimus, kuidas teenitud raha kõige otstarbekamalt kasutada. Ülikooli õppima asumise korral tuleb paljudel teist võtta õppelaenu ning siis on oluline, kuidas erinevate pakkumiste seast valida välja enda jaoks parim variant. Kaugemas tulevikus tuleb aga nii mõnelgi teie seast kokku puutuda veel mitmesuguste laenude ning liisingutega. Kindlasti seisavad paljud tulevikus otsustuste ees, kuidas valida erinevate eluasemelaenu või autoliisingu pakkumiste seast parim. Kui saate tulevikus piisavalt hästi tasustatud töökoha, siis võivad tekkida raha ülejäägid, mida pole just otstarbekas igapäevaseks tarbimiseks ära kulutada. Tekib probleem, kuidas ülejäävat rah

Majandus
thumbnail
47
docx

Finantsjuhtimine ja raamatupidamisarvestus

1. Sissejuhatav loeng 1. Ettevõtte tegevuse rahanduslik eesmärk? Mis põhjustel peaks eelistama väärtuse maksimeerimist (ka aktsiahinna kasvu, omanike rikkuse suurendamist vms) kasumi või muu kasvatamisele? Ettevõtte tegevuse peamiseks eesmärgiks on ettevõtte väärtuse maksimeerimine. Raamatupidamislik käsitlus (finantsraamatupidamine) on ennekõike kasumikeskne. Ettevõtte väärtus kasvab ennekõike siis kui ta teenib või oodatakse teenivat tulevikus rohkem vaba raha (free cash flow). Paljudel juhtudel võib ettevõtte kasum olla küll positiivne, aga seejuures on omanike nõutav tulu negatiivne. Kasum ei võta arvesse paljusid asju sealhulgas ka omanike nõutavat tulu. Kasumis olev ettevõtte ei pruugi alati olla edukas, seetõttu peaks eelistama väärtuse maksimeerimist. 2. Peamised finantsjuhtimise ja raamatupidamisarvestuse erisused? Tooge vähemalt kolm erinevust. Muuhulgas, mida tähendab väid

Majandus




Kommentaarid (1)

eriksulg profiilipilt
eriksulg: Aitas väga! Tänud!
14:48 20-02-2016



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun