Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Marie Antoinette elulugu (0)

1 Hindamata
Punktid
Elu - Luuletused, mis räägivad elus olemisest, kuid ka elust pärast surma ja enne sündi.

Esitatud küsimused

  • Mis rahvusest oli Marie Antoinette?
  • Millises kahes lossis toimus filmi põhitegevus?
  • Mis Sulle tema elu juures meeldis ja ei meeldinud?
  • Milline oli nende saatus?
  • Missuguseid barokile ja klassitsismile omaseid tunnuseid leiad filmist?
  • Kes oli filmi looja?
  • Millega nõustu ja millega mitte?

Lõik failist

  • Mis rahvusest oli Marie Antoinette ?
    Marie Antoinette oli sünnilt austerlane.
  • Millises kahes lossis toimus filmi põhitegevus?
    Filmi põhitegevus toimus Austrias Viini linnas asuvas Hofburgi lossis ja Prantsusmaal Pariisi linna ligidal asuvas Versailles ’i lossis.
  • Iseloomusta Marie Antoinette’i!
    Marie Antoinette oli kõigest 14-aastane, kui peeti tema ja Louis XVI pulmad . Prantsusmaale elama minnes ei tundnud ta hästi prantsuse keelt ega kombeid ning selleks palgati eraõpetajad, kes õpetasid Mariele prantslaste kombeid. Kui ta Prantsumaale jõudis, öeldi tema kohta: „Ta näeb välja nagu laps.“ Troonil olles elas naine luksuslikku elu: ta ostis palju riideid , teemante ning võttis osa paljudest õnnemängudest. Tema luksuslik eluviis viis rahapuudusele ja riigivõlgadele. Kuna ta oli nii noor, siis loomulikult meeldis talle lõbutseda. Talle meeldisid keelatud tegevused. Ta oli iseseisev. Teda ei huvitanud poliitika (võib-olla tal polnud piisavalt teadmisi) ja riigiasjad. Pärast laste sündi pühendus ta oma laste kasvatusele, samuti toetas ta heldelt igasugust heategevust.
  • Iseloomusta tema meest Louis XVI!
    Kuningana oli ta nõrk, kuid ei olnud rumal. Tal olid head mõtted ning ta oskas teha õigeid hinnanguid. Louis XVI-le meeldis lukksepa töö, mis võib küll tunduda naljakana, kuid tol ajal oli see täiesti normaalne, et härrasmees oskab mõnda käsitööala. Lisaks tahtis kuningas hoida oma asjad ohutuses. Oma rahandust planeeris ta hästi ning tegeles ise raamatupidamisega. Ta ei olnud suur raiskaja, kuid seda oli tema vend, kes koguaeg Louis’ilt raha küsis. Kuna kuningas armastas oma lähedasi, andis ta oma vennale raha, mida aga ei suutnud isiklikest varudest kuidagi katta .
  • Mis Sulle tema elu juures meeldis ja ei meeldinud?
    Mulle meeldis see, et ta pidas samuti naeruväärseks seda, kuidas talle kõik sõna otseses mõttes ette ja taha ära tehti, tal ei lastud näiteks ise riidesse panna või klaasi laua peale asetada pärast joomist. Ei meeldinud absoluutselt selline käitumine, et 14-aastaselt pannakse mehele nõnda, et meest varasemalt polnud kohanudki. Ka sunniti järglasi saama, iga päev oldi hommikul voodi juures, kas nüüd ärkavad Louis ja Marie koos. Teismeline ei saa ega tohikski riiki juhtima hakata, see on aeg lõbutsemiseks ja nooruse nautimise jaoks.
  • Milline ajalooline suursündmus lõpetab Marie Antoinette’i ja Louis XVI valitsemise?
    Suur Prantsuse revolutsioon , mis toimus 1789-1799 Prantsusmaal. Sellega kaasnev vägivald ja mitme teise riigi osavõtt olid põhjuseks enam kui kahele aastakümnele pidevat sõjategevust. Selle käigus kukutati Prantsusmaal kuningavõim ning feodaalkord . Tegemist on maailma tuntuima revolutsiooniga.
  • Milline oli nende saatus?
    11. detsembril 1792 algas Rahvuskonvendis protsess riigireetmises süüdistatava Louis XVI üle. Ta mõisteti surma 16/17. detsembri ööl häältega 361 : 360. Ka Philippe Egalité (Orléans’i hertsog ) hääletas kuninga surma poolt. Louis XVI suri väärikalt, olles andestanud oma vaenlastele. Oma viimase sõnana ütles Louis, et ta sureb süütuna, lootuses, et tema veri prantslastele õnne toob.
    16. oktoobril 1793 lõikas valvur maha Marie juuksed ning sidus ta käed selja taha. Ta toimetati spetsiaalses kärus läbi Pariisi giljotiini juurde. Legend räägib, et tema viimased sõnad olevat olnud: „Monsieur, ma palun vabandust . Ma ei teinud seda meelega.“ (Ta oli timukale jala peale astunud.) Kell 12.15 Antoinette hukati. Tema pead näidati hõiskavale rahvale.
    Antoinette ja Louis XVI maeti massihauda tänapäeva Madeleine ’i kiriku lähedale. Kui Bourbonide dünastia taastati , siis üritati leida ka ka nende surnukehad. 21. jaanuaril 1815, rohkem kui 20 aastat pärast Antoinette surma, kaevati üles viimase põrm ning see maeti basiilikas St. Denise kiriku krüpti, mis oli traditsiooniline Prantsuse monarhide viimne puhkepaik.
  • Missuguseid barokile ja klassitsismile omaseid tunnuseid leiad filmist?
    Versailles’i lossis Prantsuse stiilis pargikujunduses on levinud kujunditeks pügatud puud ja põõsad, mustrikujuliselt rajatud lillepeenrad ja kaunistuseks purskkaevud .
  • Kes oli filmi looja? Lisainfo loomisloo kohta.
    Filmi looja oli Sofia Coppola. Loomisloo kohta nii palju, et ta ei tahtnud enda sõnul teha tavalist eluloofilmi. Ta tahtis teha enda kunstinägemuse järgi midagi erinevat. Coppola kaamera oli argiselt seatud keset 18. sajandi Prantsuse õukonda, püüdmata luua eepilisi kaadreid, näidata asju suuremana, ideaalselt funktsioneerivana. Ka Coppola flirdib kergelt sellise maalilisusega, kuid sobival hetkel komistab ta dekoratsioonide otsa. Sotsiaalne ülesehitus meenutab justkui keerulist mikroskeemi, mis saab ainult õigesti toimida. „Marie Antoinette“ muudab aga õukonnaelu keset sahisevaid kleite ja üleelusuuruseid interjööre ootamatult argiseks.
  • Loe läbi mõni filmi puudutav retsensioon . Millega nõustu ja millega mitte?
    Nõustun väitega, et naisvaatajad tunnevad vist kõiki neid kostüüme, kingi ja ehteid nähes nagu paradiisis. Noh, kas just paradiisis, aga tunnevad ikka ära selle elevuse seoses riiete ja kingadega. Mulle meeldis samuti rockilik soundtrack ehk filmimuusika nagu retsensiooni kirjutajalegi. See tegi filmi nagu üheks pikaks muusikavideoks, sest tegevust ja action it oli filmis üpris vähe. Filmi lõpp oleks olnud justkui puudulik, oleks võinud lõppeda ikka giljotiiniga nagu päriselt lõppes.
    Ei olnud midagi sellist, millega ma ei oleks nõustunud.
  • Marie Antoinette elulugu #1 Marie Antoinette elulugu #2
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2012-09-24 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 10 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor ertsok Õppematerjali autor
    1. Mis rahvusest oli Marie Antoinette? 2. Millises kahes lossis toimus filmi põhitegevus? 3. Iseloomusta Marie Antoinette\\\'i. 4. Iseloomusta tema meest Louis XVI. 5. Mis Sulle tema elu juures meeldis ja ei meeldinud? 6. Milline ajalooline suursündmus lõpetab Marie Antoinette’i ja Louis XVI valitsemise? 7. Milline oli nende saatus? 8. Missuguseid barokile ja klassitsismile omaseid tunnuseid leiad filmist? 9. Kes oli filmi looja? Lisainfo loomisloo kohta. 10. Loe läbi mõni filmi puudutav retsensioon. Millega nõustu ja millega mitte?

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    8
    doc

    Marie Antoinette referaat

    TALLINNA TEENINDUSKOOL Ele-Riin Kirik 011MT MARIE ANTOINETTE Referaat Juhendaja: Annely Kallo Tallinn 2009 2 Sisukord Sissejuhatus.....................................................................................lk 3 Elulugu............................................................................................lk 4 Kokkuvõte.......................................................................................lk 6 Kasutatud kirjandus.....................................................

    Ajalugu
    thumbnail
    8
    docx

    Referaat Marie Antoinette'st

    Sissejuhatus Marie Antoinette oli Prantsuse ja Navarra kuningriigi kuninganna. Ta oli Maria Theresia ja Francis I viieteistkümnes ja eelviimane laps. Kui Marie Antoinette oli neljateistkümne aastane, peeti ta pulmad Louis-Augustega, kes oli Prantsusmaa troonipärija. 1774. aasta mais suri Louis-Auguste isa ning Louis-Auguste päris Prantsusmaa trooni. Ta hakkas valitsema kuningas Louis XVI nime all ja Marie Antoinette sai endale Prantsusmaa ja Navarra kuninganna tiitli. Pärast seitsme aastast abielu Louis XVI-ga, tuli ilmale nende esimene neljast lapsest, Marie Therese Charlotte. Prantsuse revolutsiooni ajal, selle kõrgpunktis, tõugati Louis XVI, Marie Antoinette'I abikaasa, troonilt ja kuninglik perekond vangistati. Marie Antoinette mõisteti süüdi riigireetmise eest ja 1793 viidi kohtuotsus giljotiiniga täide. Nooruspõlv

    10.klassi ajalugu
    thumbnail
    10
    odt

    Marie-Antoinette

    dofiin,pidid teda katma ainult prantsuse päritolu riided.Ta viidi Strasbourgi, kus tema auks olid tänavad lilledega kaetud. Paar päeva hiljem alustas ta teekonda Versailles'i, kus ta kohtas oma mehe isa, Louis XV ja teiste kuningliku pere liikmetega. Ta abikaasa Louis-Auguste oli häbelik, kohmakas ja eemalolev.Iseloomult oli Louis XVI rahulik,aeglase mõtlemisviisiga, armastas lihtsat eluviisi, kuid otsustusvõimetu ega omanud ülikute silmis kuninglikku autoriteeti. Ta oli vaid üks aasta Marie Antoinette'ist vanem.Tal polnud, ettevalmistuseks kohtumisele oma kihlatuga mingeid kogemusi kogemusi. Nende abielu viidi läbi 19.aprillil per procurationem Viinis ja 16.mail 1770.aastal Kuninglikus Kabelis. Marie Antoinette ja Prantsuse troonipärija abiellusid õukonna ees.Peale pulmi toimus ka suur pidulik õhtusöök.Nende pulmaööl ei kinnitanud nad abielu,sest louis XV oli mehena võmetu ja seda koguni seitse aastat. Elu õukonnas

    Ajalugu
    thumbnail
    15
    docx

    Prantsusmaa ja Inglismaa kuningad läbi aegade

    Hugenottidele kehtestati kõrgemad maksud, neid vallandati riigiametitest. Lõpuks nõuti hugenottidelt sõdurite majutamist ja ülalpidamist. Louis XIV Versailles´e loss Louis XVI Louis XVI sünd. 23. augustil 1754. aastal, oli viimane kuningas Prantsusmaal enne revolutsiooni. Ta päris riigi Louis XV´ lt, oma vanaisalt, kuna tema isa oli juba surnud. Ta krooniti Reimsis 11. juunil 1775. 16. mail 1770 abiellus ta Austria hertshertsoginna Marie Antoinette' iga, kellega tal oli kaks tütart ja poega. Marie-Antoinette sündis 1755 Viinis Austria keisri Franz I ja Maria Theresia noorima tütrena. Üsna varakult plaanitseti tema mehelepanekut Prantsuse troonipärijale Louis- Auguste' ile, et tugevdada Austria ja Prantsusmaa vahelisi sidemeid. 1770 vaid 15-aastane Maria Antonia (Antoinette'iks hakati teda kutsuma alles Prantsusmaal) abielluski Louis'ga ja ta sõitis kuningalossi Versailles'sse. Kuid sealne

    Ajalugu
    thumbnail
    0
    docx

    V. Hugo Jumalaema kirik Pariisis terve raamat

    1 VICTOR HUGO_JUMALAEMA KIRIK PARIISIS ROMAAN Tõlkinud Johannes Semper KIRJASTUS ,,EESTI RAAMAT" TALLINN 1971 T (Prantsuse) H82 Originaali tiitel: Victor Hugo Notre-Dame de Paris Paris, Nelson, i. a. Kunstiliselt kujundanud Jüri Palm Mõni aasta tagasi leidis selle raamatu autor Jumalaema kirikus käies või õigemini seal uurivalt otsides ühe torni hämarast kurust seina sisse kraabitud sõna . ' ANAT KH Need vanadusest tuhmunud, üsna sügavale kivisse kraabitud suured kreeka tähed, mis oma vormi ja asendi poolest meenutasid kuidagi gooti kirja, viidates sellele, et neid võis sinna kirjutanud olla mõne keskaja inimese käsi, kõigepealt aga neisse kätketud sünge ja saatuslik mõte, jätsid autorisse sügava mulje. Ta küsis eneselt ja katsus mõista, milline vaevatud hing see pidi küll olema, kes siit maailmast ei tahtnud lahkuda ilma seda kuriteo või õnnetuse märki vana kiriku seinale jätmata. Hiljem on seda seina (ei mäleta küll täpselt, millist just) üle värvitud

    Kirjandus
    thumbnail
    54
    docx

    Kirjanduse eksamipiletid

    Diloogia (2.osa) ,,Anna Karenina" Üksikromaan ,,Kõrboja peremees" ­ A.H. Tammsaare 11) Jutustus Silvia Rannamaa ,,Kadri" 12) Novell Friedebert Tuglas ,,Popi ja Huhuu" 13) Miniatuur A.H.Tammsaare ,,Poiss ja liblik" 2. LÜÜRIKA EHK LUULE 1) Regivärss 2) Ood ehk ülistuslaul Kristjan Jaak Peterson ,,Kuu" 3) Tavaline luuletus Heiti Talvik ,,Palavik" 4) Sonett Marie Under ,,Sirelite aegu" 5) Pastoraal ehk karjaselaul K.J.Peterson ,,Ott ja Peedu" 6) Haiku 3. DRAMAATIKA EHK NÄITEKIRJANDUS 1) Komöödia Eduard Vilde ,,Pisuhänd" 2) Tragöödia William Shakespeare ,,Romeo ja Julia" 3) Draama Eduard Vilde ,,Tabamata ime" 4) Jant Oskar Luts ,,Kapsapea" 5) Stsenaarium Albert Kivikas ,,Nimed marmortahvlil" 6) Kuuldemäng

    Kirjandus
    thumbnail
    53
    doc

    Kirjanduse eksami piletid

    lahutati kirjanike organisatsioonist 1913. aastal. 3 "Siuru" ­ kirjanduslik rühmitus, mis loodi Friedebert Tuglase (1886­1971) algatusel ning tegutses aastatel 1917­1920. Algselt pidi "Siuru" koondama suuremat osa Eesti kirjanikkonnast. Tegelikkuses kujunes rühmitusest kitsam poheemlusele kalduv sõpruskond. Rühmitusse kuulusid Marie Under, Henrik Visnapuu, Johannes Semper, August Gailit, Artur Adson ja Friedebert Tuglas. Pärast Gailiti ja Visnapuu lahkumist 1919. aastal liitusid rühmitusega August Alle ja Johannes Barbarus. Siurulased jätkasid oma tegevuses "Noor-Eesti" uusromantilist suunda. Nad arendasid carpe diem! meeleolusid ning teenisid oma kõmuliste esinemisõhtute ja kirjanduslike turneedega kahte eesmärki: püüdsid pakkuda sõjast tülpinud inimestele

    Kirjandus
    thumbnail
    48
    doc

    Maailmakirjandus III

    Kasutatakse robustset rahvalikku väljendusviisi ja rahvalikku nalja- satiirlikku nalja (pigem terav nali). Tema elu oli keeruline ja vaevarikas. Tähelepanu pöörati poolpagenduses Iirimaal, seal koges meelehaigust. Polnud täiesti ratsionaalne. Seda S viimast eluperioodi on hiljem kirjanduslikult käsitletud . Inimese kannatused on tingitud ka inimese tundest, kuivõrd ta laseb end mõjutada nendest ja olmest ka. Elu oli tal piinarikas. Ta elulugu on oluline ja huvitav. Gulliveri reisid 1720 aastal ilmus Robinson Cruseo Defoel, aga 1726 Gulliveri reisid. 6 aastat kultuurilisel ajateljel on lühike aeg. Teoses kirjeldatakse palju kentsakaid- naljakaid olukordi, satiir jne. Teos tervikuna jätab sünge ja järjest pessimistlikuks mineva mulje. Teda töidab skepsis. Ei ole usku inimlike asjade paranemisse. Eriti skeptiline on Swift inimotsustuse suhtes. Need on väga sõltuvad. See on üks neid teosed, kus

    Kirjandus




    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun