Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused (2)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused
1.Toidukaupade keemiline koostis, vitamiinid – rasvas ja vees lahustuvad.
Keemiline koostis
  • anorgaanilised ained: vesi, mineraalained ;
  • orgaanilised ained: süsivesikud, rasvad , valgud , fermendid, vitamiinid, värvained , happed , parkained jne.
    Vesi
    • vaba (piimas, mahlas, õlles, lihas jne)
    • seotud (katsudes kuivad toiduained)

    Süsivesikud

    süsivesikud jagunevad kolme rühma:

    Rasvad ehk lipiidid

    Valgud ehk proteiinid
    • täisväärtuslikud
    • mittetäisväärtuslikud

    Vitamiinid
    • vees lahustuvad
    • rasvas lahustuvad

    Mineraalained

    Muud koostisosad
    • orgaanilised happed – õunhape, salitsüülhape, bensoehape, oblikhape , sidrunhape, piimhape
    • park-, lõhna-, värv- ja pektiinained;
    • fermendid;
    • fütontsiidid, alkoloidid.

    Vitaminid
  • Vasakule Paremale
    Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #1 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #2 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #3 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #4 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #5 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #6 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #7 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #8 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #9 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #10 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #11 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #12 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #13 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #14 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #15 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #16 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #17 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #18 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #19 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #20 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #21 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #22 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #23 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #24 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #25 Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused #26
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 26 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2014-03-11 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 103 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 2 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor AnnaAbi Õppematerjali autor
    Millest ja kuidas toodetakse igapäevaselt tarbitavaid toidukaupu. Näiteks tee, kohv, suhkur, sool, õlu, piim, juustud, teraviljatooted, maiustused jne.

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    62
    doc

    Toiduained

    jäätise üksikportsjonil ja närimiskummil. Minimaalse säilimisaja ületanud kaubad võivad olla teatud aja veel tarvitamiskõlblikud. Kaupluses peavad olema need kaubad paigutatud eraldi ja varustatud infoga selle kohta, et tootja, töötleja või pakendaja poolt kehtestatud garantiiaeg on möödunud. Minimaalse säilimisaja tähtaeg arvestatakse minimaalse säilimisaja sisse. Realiseerimise ja tarvitamise lõpptähtaeg märgitakse kiireltrikneva toidukauba müügipakendil sõnadega "kõlblik kuni..." Nendel kaupadel on oma koostise tõttu soodsad tingimused mikroobide arenemiseks, mistõttu võivad saada ohtlikuks inimese tervisele. Nimetatud tähtaja ületanud kaupu realiseerida ei ole lubatud. Pakendil märgitud tähtaeg arvestatakse realiseerimisaja sisse. Mis puutub tarvitamisesse, siis ei tähenda nimetatud tähtaja möödumine alati seda, et neid tooteid süüa ei tohi, kui neid enne "kõlblik kuni..

    Toitumisõpetus
    thumbnail
    80
    docx

    Toidukauba õpimapp

    LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool K11 KÕ Aire Liivapuu TOIDUKAUBATUNDMINE Õpimapp Juhendaja: Liina Maasik Mõdriku 2012 SISUKORD SISSEJUHATUS Oma õpimapis käsitlesin ma toidukaubatundmises õpitud teemasi. Tuues välja erinevate kaubagrupide tähtsamad omadused, liigid või sordid. Tööd teha oli huvitav aga üsna palju vaeva nõudev. Ma otsustasin seekord minna kergema vastupanuteed ning enamus, töös kasutatava materjali, otsisin interneti avarustest. 1. MESI, SUHKUR, SUHKRUASENDAJAD, SOOL. 1.1 Mesi Kõige varasematel aegadel oli mesi inimesel põhitoiduks. Enne suhkru kasutuseletulekut oli mesi ainus magus toiduaine ja maiustus. Ka hilisematel aegadel on mett hinnatud kui väärtuslikku toiduainet. Teda

    toiduainete sensoorse hindamise alused
    thumbnail
    24
    rtf

    Toidukaubaõpetus 2014

    1.osa Teraviljad Ökoteraviljad Kõvateraline nisu *Proteiinisisaldus 10-14% *Sisaldab rohkesti gluteeni (teravilja valgusegu) *Kasvab soojas kliimas *Sobilik paremini pärmitaignast toodete küpsetamiseks Durumnisu - kõvanisu eriliik *Sisaldab rohkesti gluteeni, kuid küpsetamiseks ei sobi *Jahvatatakse jahu nimega semolina, mida kasutatakse pastatoodete valmistamiseks (tähendab itaalia keels sõredat, selgelt tuntava teralise tekstuuriga nisujahu) couscous *Saadakse kõvanisust *Jämedam mannast, kolla

    Kaubandus
    thumbnail
    26
    docx

    Koka eksamiküsimused vastustega.

    pinnale kerkinud rasv aeg-ajalt ära riisuda. Toiduainete praadimisel on rasv soojuskandjaks, aga ka toiduainete parandajaks. Praadimisel peaks rasva temperatuur olema alla 170C kraadi, sest kõrgemal temperatuuril laguneb rasv väga intensiivselt. Rasva lagunemise algusest annab märku suitsu tekkimine. Lagunemisprotsess muutub intensiivsemaks temperatuuril tõustes üle 180C kraadi ja rasva pikaajalisel kuumutamisel. Toiduõli sobib praadimiseks. Mille poolest erinevad toidukauba tähistamisel "parim enne" ja "kõlblik kuni"? «Kõlblik kuni» näitab aega toidu realiseerimise ja tarvitamise lõpptähtpäevani, kusjuures märgitud tähtpäev arvestatakse säilimisaja sisse. Tähtaega ületanud toitu müüa ega edasiseks käitlemiseks kasutada ei tohi. Selline märgistus on kiirestiriknevatel toitudel nagu näiteks suitsutatud kala, lihatooted, salatid ja jogurtid. Pärast «kõlblik kuni»

    Kokandus
    thumbnail
    11
    doc

    Toidukaupade pakendamine ja säilitamine

    Toiduainete ja toitumisõpetus TOIDUKAUBAD, NENDE PAKENDAMINE JA SÄILITAMINE TOIDUSEADUS Kasulikud lingid: https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13256331 https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13234674 Käsitleb alljärgnevaid punkte ( täida lüngad- otsida toiduseadusest vastused! ) ............................................................................................................... ............................................................................................................... ............................................................................................................... ............................................................................................................... ................................................

    Toiduainete ja toitumisõpetuse alused
    thumbnail
    33
    docx

    Koka kutseeksami küsimused ja vastused

    Toiduainete praadimisel on rasv soojuskandjaks, aga ka toiduainete parandajaks. Praadimisel peaks rasva temperatuur olema alla 170C kraadi, sest kõrgemal temperatuuril laguneb rasv väga intensiivselt. Rasva lagunemise algusest annab märku suitsu tekkimine. Lagunemisprotsess muutub intensiivsemaks temperatuuril tõustes üle 180C kraadi ja rasva pikaajalisel kuumutamisel. Toiduõli sobib praadimiseks. 20. Mille poolest erinevad toidukauba tähistamisel "parim enne" ja "kõlblik kuni"? · «Kõlblik kuni» näitab aega toidu realiseerimise ja tarvitamise lõpptähtpäevani, kusjuures märgitud tähtpäev arvestatakse säilimisaja sisse. Tähtaega ületanud toitu müüa ega edasiseks käitlemiseks kasutada ei tohi. Selline märgistus on kiirestiriknevatel toitudel nagu näiteks suitsutatud kala, lihatooted, salatid ja jogurtid

    Kokandus
    thumbnail
    45
    doc

    Õpimapp - eritoit

    ÕPIMAPP SISUKORD Eritoit.......................................................................................................................................... 5 Eritoidu all mõistetakse sellist toitu, mis on mõeldud tavapärasest erinevate toitumisvajadustega inimestele ning mis on seetõttu valmistatud eritehnoloogiat kasutades või millel on tavatoidust erinev koostis. Eritoidud on näiteks imiku- ja väikelapsetoit, gluteenivaba toit, laktoosivaba toit, sportlaste toidud, kehakaalu alandamiseks ettenähtud vähendatud energiasisaldusega toit, meditsiinilisel näidustusel kasutamiseks ettenähtud toit. . 5 Eritoit on spetsiaalselt valmistatud inimestele, kes on haiguse tõttu piiratud, halvenenud või häiritud tavatoidust saadavate toitainete või nendest moodustunud ainevahetusproduktide saadavus, seedimine, imendumine, metabolism või eritumine ja kui tavalist toiduvalikut muutes või teisi eritoite kasutad

    Toidukaubandus
    thumbnail
    110
    docx

    Toidukaubaõpetuse õpimapp

    nende tootevalikut kahes erinevas kaupluses. Kolmandas peatükis on toodud ülevaade kohvi ja kohvijookide ning piima ja piimatoodete kaubakategooria kohta. Kirjeldatud on: toorainete saamine ja töötlemine sordid, omadused; huvitavaid faktid maailmast. Neljandas peatükis on käsitletud toidukaupade pakenditel kasutatavad märgistused, koos isiklike selgitustega. Viiendas peatükis on arutelu loetud kirjanduse põhjal. Materjali õpimapi jaoks leidsin toidukauba õpikutest ja internetist. Töö lõpus on põhjalik kasutatud kirjanduse loetelu. 1 KAUBAMÄRK Kaubamärk on tähis, millega on võimalik eristada ühe isiku kaupa või teenust teise isiku samaliigilisest kaubast või teenusest. (Kaubamärgiseadus § 3) Kaubamärk tähendab tavaliselt muutumatut kvaliteeti ning on hinnast parem kvaliteedinäitaja. Märk vähendab tarbijal ostuotsuse riski. Kindel märk sümboliseerib konkreetset kvaliteeti, mis teeb valiku kergemaks

    Toidukaubaõpetus




    Kommentaarid (2)

    imbi.diana profiilipilt
    imbi.diana: Põhjalik ning sisukas. Täpselt see mida otsisin, aitäh :)
    14:57 31-12-2015
    Liisa_97 profiilipilt
    Liisa_97: hea, aitab õppida
    19:25 23-01-2017



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun