Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Estrid (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Estrid #1
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2012-05-23 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 25 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor PinkLullaby Õppematerjali autor
Estrite kokkuvõte

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
35
rtf

11.klassi Orgaanika konspekt

alkohole alkeenide hüdreerimisel, mitte vastupidi - Molekulidevaheline, kahest molekulist võetakse 1 vee molekul ja saadakse eeter 2C2H5OH à H2O + C2H5OC2H5 dietüüleeter (narkoosivahend) Eetrid ei tekita vesiniksidemeid ja ssetõttu lahustuvad nad halvemini ja keevad madalamatel temperatuuridel - antud juhul ~300 · Hapetega annavad alkoholid estreid, väliselt meenutab see protsess happe ja aluse vahelist reaktsiooni. Sarnasus on siiski puhtväline ja estrid pole soolad, ehk küll neid nimetatakse analoogiliselt CH 3OH + HNO3 = CH3NO3 + H2O (metüülnitraat) Tegelikult kulgeb protsess CH3OH + HONO2 = CH3 ONO2 + HOH Lämmastikhappe estritest on tuntuim propüültrinitraat (nn nitroglütseriin) kergestiplahvatav õline vedelik, mida kasutatakse südamerohuna (laiendab veresooni). Tahke kandjaga seotud propüültrinitraati kutsutakse dünamiidiks ja ta pole nii ohtlik. Dünamiidi leiutas Alfred Nobel.

Keemia
thumbnail
32
pdf

11.klassi keemia (orgaanika) konspekt - kõik kursused

alkohole alkeenide hüdreerimisel, mitte vastupidi - Molekulidevaheline, kahest molekulist võetakse 1 vee molekul ja saadakse eeter 2C2H5OH H2O + C2H5OC2H5 dietüüleeter (narkoosivahend) Eetrid ei tekita vesiniksidemeid ja ssetõttu lahustuvad nad halvemini ja keevad madalamatel temperatuuridel - antud juhul ~300 · Hapetega annavad alkoholid estreid, väliselt meenutab see protsess happe ja aluse vahelist reaktsiooni. Sarnasus on siiski puhtväline ja estrid pole soolad, ehk küll neid nimetatakse analoogiliselt CH3OH + HNO3 = CH3NO3 + H2O (metüülnitraat) Tegelikult kulgeb protsess CH3OH + HONO2 = CH3 ONO2 + HOH Lämmastikhappe estritest on tuntuim propüültrinitraat (nn nitroglütseriin) kergestiplahvatav õline vedelik, mida kasutatakse südamerohuna (laiendab veresooni). Tahke kandjaga seotud propüültrinitraati kutsutakse dünamiidiks ja ta pole nii ohtlik. Dünamiidi leiutas Alfred Nobel.

Orgaaniline keemia
thumbnail
39
docx

biokeemia EKSAM

kolmikside. (etüün). (-üün). Lineaarsed, alifaatsed. alkünüülrühm AREENID- aromaatsed süsivesinikud, sisaldavad aromaatset tsüklit (benseenitsükkel). Tüviühend: benseen; süsivesinikurühmad: arüülrühmad (naftaleen). o 1,2-dimetüülbenseen (o-ksüleen) o 1,3-dimetüülbenseen (m-ksüleen) o 1,4-dimetüülbenseen (p-ksüleen) BIOORGAANILISED AINED, REAKTSIOONID-alkoholid, tioolid, sulfiidid, aldehüüdid, ketoonid, estrid, eetrid, amiinid RÜHM AINETE KLASS RÜHM AINETE KLASS -X Halogeeniühend -COOH Karboksüülhape -OH Alkohol, fenool -COOR Ester -O- Eeter -N< Amiin -CHO Aldehüüd -CO-N< amiid -CO- ketoon 10 Veterinaarse biokeemia I eksamiteemad KORDAMINE

Biokeemia



Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun