Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

EESTI LEIVATÖÖSTUS - sarnased materjalid

tort, leivatööstus, kook, kondiitri, valdkond, küpsis, sepik, töötaja, peenleib, torte, tehnoloogia, koogid, tegevusvaldkond, paigutus, sortiment, rukkileib, traditsioon, mustus, karbis, pakis, sokolaad, kliendirühmad, kogused, töökohad, praktikant, juttu, leivatehas, kookide, aroomi, koolides, tualett, labor, kaerakliid, tatrajahu, nisujahu
thumbnail
8
docx

Õppekäik ettevõttesse

– eriti aga Peterburis. Tähelepanuväärne oli ka mitmekülgse ärimehena tuntud August Kook´i 1936 aastal Emajõe tänavale vanast õlletööstusest ümber ehitatud leivatööstuse rajamine. Seda tootmisüksust peeti toona üheks kaasaegseimaks. Peale II Maailmasõda 1944 aastal moodustati peamiselt „Cerese“ aga ka mitmete teiste tolleks ajaks olemasolevate leivatööstuste, jahuveskite ja pärmivabriku ühendamisel Tartu Jahu- ja Leivakombinaadi Leivatööstus nr. 1, mille nimi küll 1963 aastal muudeti Tartu Leivakombinaadiks. Taasiseseisvunud Eesti algaastatel toimunud erastamise käigus asutati 1993 aastal eraaktsiaselts Pere Leib. Täna Ringtee tänaval asuv tootmiskompleks sai alates 2001 aastast, mil kogu tootmine lõplikult sinna üle viidi, kogu Tartu ja Lõuna-Eesti suurimaks ja kesksemaks leivatööstuseks. Uhkusega võib tõdeda, et läbi rohkem kui 100 aasta on leivatootmine Tartus endiselt omal heal tasemel alles.

Pagar-kondiiter
12 allalaadimist
thumbnail
24
docx

Praktika aruanne müüja kohal

Ajavahemikul 31.08.2009-02.10.2009. Hommik algas kohvi keetmisega kui ka tee vee keetmisega. Tõime ette piima ja keefiri kannud. Vaatasime ka mahlapakke, kui nt. kaks mahlapakki oli avatud, üks oli pool täis pakk ja teine aga veerand, siis kallasime mahla teise pakki ja viskasime tühja mahlapakki prügikasti ja panime uue asemele. Kui riiulis kohvitasse polnud, siis pidime need ise riiulile panema. Kui toodi kondiitri osakonnast saiaksed kui ka koogid, panime nad eraldi alusele kastist või panime kohe sama alusega müüki(oleneb mis alusega toodi). Otsisime leti alt kassast sildid ja sildistasime saiakesed ja koogid. Ja panime kohe müüki. Ning siis tulidki esimesed kliendid. Esimesed kliendid ostsid tavaliselt kohvi või teed ja saiakesi. Õpilased käisid ostmas hommikuti sealt peamiselt saiakesi ja karastusjooke.

Klienditeenindus
464 allalaadimist
thumbnail
50
pdf

Leivanädala abimaterjal

MIDA SINA SÖÖD PÄEVA JOOKSUL 17 KUHU MINNA LEIVANÄDALAL, LEIVAPÄEVAL? VALI KUHU TAHAD MINNA ÕPPEKÄIGULE! Põllumajandus- muuseum Meedias reklaamitud kogupereüritus Leivatööstus LEIVANÄDAL Leivakauplus LEIVAPÄEV Rukkipõld Koolisöökla Teraviljakasvatustalu Jahuveski MÕTLE KOLM KÜSIMUST, MILLELE SOOVID SAADA VASTUSEID! Näiteks: · leivatööstuses ­ Milliseid leivatooteid valmistatakse?

Pedagoogika
12 allalaadimist
thumbnail
23
docx

TARTU KUTSEHARIDUSKESKUSE KOPLI KOHVIK JA Maxima Eesti OÜ

Autoga saabunud külastajatel on lihtne liikuda poe juurde. Avatud E-P; 8.00-22.00 Parkimine on tasuta. Parklad on mugavad, saab ostukäruga tuua kaubad otse autosse, et ei peaks kandma raskeid pakke või kotte autoni. Kaupluses müüdavate kaupade sortiment Kopli Kohvik Kohvikus tegelesime peamiselt toitlustusega. Müüsime külma- ja sooja toitu. Lisaks sellele müüsime veel saiakesi, kooke, küpsiseid. Tellimuse peale müüsime kringelid ja torte. Jookidest, aga pakkusime karastusjooke, kohvi, teed, mahla, piima ja keefiri. Maxima Eesti Maximas müüdavate kaupade sortiment on suure ja väga laialdase valikuga. Suure sortimendiga on salatid, pagari-ja kondiitritooted, maiustused, maitseained, joogid k.a. alkohoolsed joogid, kui ka piimatooted. Kõige suurem sortiment on Maxima oma toodetel( Maxima Favorit, Optima Linija, Eclogica, Meistrite kavliteet ). Firmadest oli laiem

Ainetöö
44 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Eesti kaubabrändid

tootmisettevõte, mis on tõusnud piimatöötlejast hästi organiseeritud innovaatiliseks ettevõtteks. Tere AS peamisteks tegevusaladeks on toorpiima kokkuost, piimatoodete tootmine ja müük. Tooteportfelli täiendamiseks turustame ka mujal valmistatud kastmeid, sojajooke ning ka teisi mittepiimapõhiseid tooteid. Tere tootmisüksused asuvad Tallinnas, Kosel, Viljandis, Paides ja Põlvas. Tere tütarettevõtteks on Meieri Transport. Ettevõttes töötab üle 615 töötaja. Tere tootenimekirjas on kokku üle 250 kõrge kvaliteediga toote. Tuntumad kaubamärgid, mille all tooteid müüme on Tere, Hellus, Haps, Merevaik, Emma, Kohuke, Black Mama ja Muu-muu. Lisaks oma toodetele turustab Tere Eestis ka Joya sojajooke. Tere kaubamärk loodi enam kui kümme aastat tagasi - aastal 1996. Tere oli uue aja kõige esimene piima kaubamärk. Täna on see tuntuim ja eelistatuim piima kaubamärk Eestis. 19.

Tööstuskaup
59 allalaadimist
thumbnail
28
docx

Kaubamärkide referaat

pralineekompvek, Kalev pralineekompvek pistaatsiapähkliga, Kalev Praliné tiramisumaitseline pralineekompvek, Kalev Praliné juustukoogimaitseline pralineekompvek vahvlitükkidega, Kaevur pralineekompvek, Kalev pralineekompvek, Oravake pralineekompvek, Karakum pralineekompvek, Komeet pralineekompvek, Teekonna pralineekompvek, Kalev Fondant Irish Creami koorelikööri maitseline pumatikompvek, jne. Küpsised: Kalev krõbe vanillimaitseline küpsis, Kalev kaneeliküpsis, Kalev Nisukliiküpsis vaarika ja kõrvitsaseemnetega, Kalev Ekstra teeküpsis, Kalev vanillimaitseline küpsis, Kalev klassikaline küpsis, Kalev sidrunimaitseline küpsis, Kalev rosinaküpsis, Kalev sokolaadimaitseline küpsis. (Kalevi koduleht: http://www.kalev.eu/ ) 6 EESTI PAGAR Eesti Pagari kaubamärk on turul olnud alates 2004 aastast,

Toidukaubandus
111 allalaadimist
thumbnail
110
docx

Toidukaubaõpetuse õpimapp

2004. aastal sai Eesti parima pagaritoote tiitli Leiburi Rukkipala, mis sai ühtlasi ka esmakordselt välja antud kuldmärgi “Eesti parim toit tervisele”. Tervisetoodete konkursi kolmanda koha saavutas Leiburi Täisteraleib. 2003. aastal sai Eesti parima pagaritoote tiitli Leiburi Porgandi-Pille. 2001. aastal tunnistas Eesti Toiduainetööstuse Liit oma traditsioonilisel uute toodete konkursil Leiburi Koduse sarja Eesti parimaks pagaritooteks. Sarja kuulusid Kodu leib, Kodune sai ja Kodune sepik. 1999. aastal sai Eesti parima pagaritoote tiitli Leiburi 10-vilja-röst. 1995. aasta Eesti parima pagaritoote tiitli sai Leiburi kukkel Rudolph . 1994. aasta Eesti parima pagaritoote tiitli sai Leiburi Helme sai. 10 2.3 Tootevalik Leivad Peenleivad: Isa peenleib vormis (Traditsiooniliselt kääritatud juuretisega mahedamaitseline vormis küpsetatud köömneteta peenleib), Klassikaline Tallinna

Toidukaubaõpetus
81 allalaadimist
thumbnail
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

Täidist on hea köögikombainis kohevaks ajada, täidis peab olema äratuntav ning tugevamaitsega, et see annaks leiva- või saiaviiludele maitset. Täidiseks on hea kasutada erinevaid juustu, kohupiima, toorjuustusid, neid võib maitsestada hapukoorega või majoneesiga. Katte- ja kaunistusaineteks võib kasutada kõiki toiduained mis sobivad omavahel. Leivakihid kaetakse pärast immutamist küllalt paksu täidisekihiga, jättes servad sentimeetrise kihina vabaks. Kokkupandud tort pakitakse toidukilesse ning pannakse külmkappi vajutise alla seisma, vähemalt 4 tunniks. Kaunistatakse vahetult enne serveerimist. Võileivasegud kaunistatakse täidisega ning kaunistuseks kasutatakse neid toiduained mida kasutati täidise tegemiseks. On rikkaliku kaunistusega. Lõigatakse vahetult enne lahti serveerimist. Kuumad võileivad: serveeritakse iseseisvaroana, eel- või vaheroana mitmekäiguliste einete menüüs, puljongite, püree- või piimasuppide lisandina

Kokandus
67 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

Toidupüramiid selgitab õiges toiduvalikus erinevate toiduainerühmade osakaalu. Mida allpool püramiidis asub toiduainete rühm, seda rohkem peab neid sööma. Iga toiduainerühm varustab organismi erinevate toitainetega. Alljärgnevalt antakse ülevaade toidupüramiidist korruste kaupa. I põhikorrus (alumine): teraviljasaadused ja kartul. Toitainerühm Ühe portsjoni Päevane soovitatav kogus kogus Leib, sepik 30 g 4-7 portsjonit Kartul 90 g 1 portsjon Teised teraviljatooted: puder, 1 dl 2-3portsjonit pastatooted, helbed 24 II põhikorrus: puuviljad ja marjad, köögiviljad ja kaunviljad Toitainerühm Ühe portsjoni kogus Päevane soovitatav

Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist
thumbnail
80
docx

Toidukauba õpimapp

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool K11 KÕ Aire Liivapuu TOIDUKAUBATUNDMINE Õpimapp Juhendaja: Liina Maasik Mõdriku 2012 SISUKORD SISSEJUHATUS Oma õpimapis käsitlesin ma toidukaubatundmises õpitud teemasi. Tuues välja erinevate kaubagrupide tähtsamad omadused, liigid või sordid. Tööd teha oli huvitav aga üsna palju vaeva nõudev. Ma otsustasin seekord minna kergema vastupanuteed ning enamus, töös kasutatava materjali, otsisin interneti avarustest. 1. MESI, SUHKUR, SUHKRUASENDAJAD, SOOL. 1.1 Mesi Kõige varasematel aegadel oli mesi inimesel põhitoiduks. Enne suhkru kasutuseletulekut oli mesi ainus magus toiduaine ja maiustus. Ka hilisematel aegadel on mett hinnatud kui väärtuslikku toiduainet. Teda

TOIDUAINETE SENSOORSE...
74 allalaadimist
thumbnail
45
docx

KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST

KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST E-AINED TOIDUS Üha rohkem eestlasi on hakanud hoolima oma tervisest, hinnates sealjuures kvaliteetset ja puhast toitu. Tehes valiku mahekauba kasuks, saab kindel olla, et vilju on kasvatatud ilma taimekaitsevahenditeta ning valmistoodetesse pole lisatud kunstlikke E-aineid. Tihti tuleb aga valik teha suurpoodides müüdavate toodete seast, milles paratamatult leidub E-aineid. Alljärgnevalt leiad vastused küsimustele - millised on toidu lisaained, miks neid toitudesse lisatakse ning milliseid lisaaineid tervislik toituja kindlasti vältima peaks. Kui valmistoitude pakenditel peenes kirjas koostist lugeda, siis selgub, et lisaks tavapärastele toiduainetele sisaldub enamuses neist ka mingi võõrapärase nimega ühend või E-täht koos numbrikoodiga. E ja numbrikoodiga tähistatakse Euroopa Liidus toidu lisaaineid, kuid toidu lisaaine võib pakendil olla välja kirjutatud ka täispika nimetusega (nt E 621 või naatriumglutamaat). Toidu lisaainei

Toitumine
52 allalaadimist
thumbnail
48
docx

Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD

kahjureid ega võõrkehi; keelatud on käidelda riknenud, saastunud või mikrobioloogilistele nõuetele mittevastavat toidutooret ja toitu; toit peab vastama seda iseloomustavatele koostis- ja kvaliteedinõuetele; värskena müüdav või muul viisil üleantav liha peab olema veterinaarkontrolli tulemusel tunnistatud toidukõlblikuks. Kõlblikkust tõendatakse veterinaartõendiga. Toitu käitlev töötaja ning oma tööülesannete tõttu toiduga või selle käitlemisvahenditega kokkupuutuv töötaja, samuti toidu käitlemisruume puhastav töötaja peab nakkushaiguste tuvastamiseks ning nende leviku tõkestamiseks käima enne töösuhte algust ja olenevalt riski hindamise tulemustest ka töösuhte ajal korrapäraselt tervisekontrollis ning tal peab vastavalt nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seadusele olema kirjalik tervisetõend.

Toiduaineõpetus
85 allalaadimist
thumbnail
62
doc

Toiduained

KAUBAÕPE. TOIDUKAUBAD 1.ÜLDOSA 1.1. Toidukaupade omadused Toidukaubad on toit, mida ostetakse ja müüakse hulgi- või jaekaubanduses, toitlustusettevõtetes või eksporditakse või imporditakse. Toit ­ toiduained ja toiduainete segud ­ on mõeldud inimesele söögiks või joogiks töötlemata või töödeldud kujul. Toidukaupade kaubaõppe aineks on toidukaupade tarbimisomadused ning liigitamine ja sortiment. Toidukaupade tarbimisomadused jagunevad sensoorseteks, füüsilisteks, toitelisteks, funktsionaalseteks ja hügieenilisteks. Sensoorsed ehk organoleptilised omadused on määratletavad meeleorganite abil. Nendeks on maitse, lõhn, kuju, värvus, konsistents (kompimise teel määratletav omadus) jt.. Füüsilised omadused on elastsus, poorsus, lahustuvus, sulamis- ja tahkumistemperatuur jt.. Toitelised omadused tulenevad keemilisest koostisest, mis määravad ära toidu toiteväärtuse. Funktsionaalsed omadused on pakend, säilitamise- ja transpordi

Toitumisõpetus
139 allalaadimist
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

Hoidu küsimustest, mis pole vajalikud teenindamise seisukohalt (uudishimust) Ära väljenda haletsust Erivajadustega kliendid: Liikumistakistusega Kuulmispuudega Nägemispuudega Arengupuudega Kogeleja Diabeetik Lastega pered Eakad inimesed Võõra kultuuritaustaga kliendid 14. Sisekliendi mõiste Siseklient on organisatsiooni töötaja. Sisekliendi rahulolu tagamise peaks olema sama oluline kui väliskliendi oma. Siseklient on esmane reklaamkanal ettevõttest välja. 15. Erinevad teenindajatüübid Neli teenindajatüüpi: Agressiivne ­ külm, ükskõikne, Eirav ­ mehhaaniline, apaatne, külm Alistuv ­ vabandav, taktitundeline, sõbralik Kehtestav ­ huvitatud, peremehelik, sõbralik 16. Telefonivestlus 6 Telefonile vastates teenindaja naeratab, teretab ja tutvustab ennast

Turismiettevõtlus
114 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun