Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Calvadosi töötlemine (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mis on Calvados?
  • Mis on Calvados?

Lõik failist


Õuntest         Calvados
Sissukord
Mis on Calvados?
Klassifikatsioon
Kus toodetakse?
Õunte tootmine
Toitainete sisaldus õuntes
Calvadosi valmistamine
Tarbimine
Mis on Calvados?
Kalvados on brändilaadne alkohoolne  jook , mile tooraineks  on õunad.
Jook on oma nime saanud Calvadose  piirkonna järgi Põhja-Prantsusmaal Inglise kanaali 
lõunarannikul.
Esimene teadaolev  Normandia destillatsioon viidi läbi Gouberville’i „ Krahvi “ poolt aastal 1554.
Kus toodetakse?
Calvadosi toodetakse Põhja-Prantsusmaal, Basse Normandie Piirkonnas. 70% kogu maailma 
toodangust toimud just seal ning ametlikku Calvadosi nimelist  jooki  saab toota ainult seal või selle 
piirkonna vahetus läheduses.
Calvadosi klassifikatsioon
Fine – küpsenud tammevaadis min 2 aastat
Vasakule Paremale
Calvadosi töötlemine #1 Calvadosi töötlemine #2 Calvadosi töötlemine #3 Calvadosi töötlemine #4 Calvadosi töötlemine #5 Calvadosi töötlemine #6 Calvadosi töötlemine #7 Calvadosi töötlemine #8 Calvadosi töötlemine #9 Calvadosi töötlemine #10 Calvadosi töötlemine #11 Calvadosi töötlemine #12 Calvadosi töötlemine #13 Calvadosi töötlemine #14 Calvadosi töötlemine #15
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 15 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2014-09-16 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 3 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Vi4uha Õppematerjali autor
Kuidas toodeldakse Calvadosi õuntest?

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
17
pptx

Calvadose tootmine

Õuntest saab Calvados Signe Kaasik KATB41 Sissejuhatus Mis on Calvados? Erinevate toodete liigitus Kus toodetakse? Tooraine tootmine maailmas, selle koostis Tehnoloogiline skeem Toote koostis Kuidas tarbida? Tootmine, tarbimine Mis on Calvados? Click to edit Master text styles Second level Prantsusmaa põhjaosas Third level toodetav õunabrändi. Fourth level Fifth level Mis on Calvados'il ja Calvados'il vahet? AOC Calvados AOC Calvados Pays d'Auge

Toidu töötlemise alused
thumbnail
31
odt

Joogiõpetus

VESI Pakutakse mineraal, allika ja lauavett. Puhas kraani vesigi võib osutuda õigel serveerimisel väga tulusaks müügi artikliks (sidrunivesi). Euroopa standardite kohaselt peab mineraalne naturaalne vesi olema püsiva mineraalide koostisega, pumbatud looduslikult kaitstud maa-alusest allikas, mille juures toimub ka villimine. Villitud vett, mis ei vasta nendele nõuetele, kuid peab samuti olema puhas ja bakterioloogiliselt ohutu, tuleb Euroopa standardite kohaselt nimetada allikaveeks (springwater) või laua veeks (table water). Naturaalse mineraalvee koostis sõltub pinnasest, läbi mille vesi filtreeritakse. Soola sisalduse järgi jaotatakse mineraalveed kolme rühma: 1. väga madala mineraalide sisaldusega (mineraal soolade sisaldus alla 50 mg 1 liitri kohta. 2. madala mineraalide sisaldusega (oligo mineral) (mineraal soolade sisaldus alla 500 mg 1 liitri kohta. 3. kõrg

Joogiõpetus
thumbnail
44
doc

Brandi ja konjak

,,shaked, not stirred" martiini koosneb 2/3 dzinnist, 1/3 kuivast vermutist ja jääst. Jooki serveeritakse martiiniklaasis, kaunistuseks kas roheline oliiv, sidrunikooreriba või mõlemad. Mis on kalvados? Kalvados on naturaalsest magustamata siidrist destilleeritud õunabrändi, mille kogu tootmistsükkel alates õunte-pirnide sordist ning kasvukohast kuni toote villimiseni on vastavalt AOC (Appelation d'Origine Contrôlé) määratlusele rangelt reglementeeritud. Tootenime calvados võib kasutada vaid Prantsusmaa põhjaossa jääva Normandia suurimas, Calvadosi departemangus valmistatud õunabrändi kohta. Mujal, muul viisil või teistsugusest toorainest destilleeritud analoogtoodete puhul kasutatakse nimetusi apple brandy ja applejack Kalvadose ajalugu Veini ja siidrit mõistsid kääritada juba vanad kreeklased ning heebrealased, usutavasti ulatuvad ka destilleerimiskunsti algteadmised tagasi VIII sajandisse. Tänu araablaste

Joogiõpetus
thumbnail
62
doc

Toiduained

KAUBAÕPE. TOIDUKAUBAD 1.ÜLDOSA 1.1. Toidukaupade omadused Toidukaubad on toit, mida ostetakse ja müüakse hulgi- või jaekaubanduses, toitlustusettevõtetes või eksporditakse või imporditakse. Toit ­ toiduained ja toiduainete segud ­ on mõeldud inimesele söögiks või joogiks töötlemata või töödeldud kujul. Toidukaupade kaubaõppe aineks on toidukaupade tarbimisomadused ning liigitamine ja sortiment. Toidukaupade tarbimisomadused jagunevad sensoorseteks, füüsilisteks, toitelisteks, funktsionaalseteks ja hügieenilisteks. Sensoorsed ehk organoleptilised omadused on määratletavad meeleorganite abil. Nendeks on maitse, lõhn, kuju, värvus, konsistents (kompimise teel määratletav omadus) jt.. Füüsilised omadused on elastsus, poorsus, lahustuvus, sulamis- ja tahkumistemperatuur jt.. Toitelised omadused tulenevad keemilisest koostisest, mis määravad ära toidu toiteväärtuse. Funktsionaalsed omadused on pakend, säilitamise- ja transpordi

Toitumisõpetus



Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun