Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Prae kalkulatsioon (1)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

TOIDU NIMETUS
Juustuga üleküpsetatud kanafilee riisi, bešamellkastme ja keedetud köögiviljadega





1. ports. väljatulek (ml/g)
100/100/75/50






valmist.portsj. arv x (tk)
2

kasumi %
73







Retsepti kaal
Valmistamise kaal
Hind 20%- ta
TOIDUAINE ühik 1 bruto kao % 1 neto x bruto x neto ühiku hind koguse hind
Kanafilee kg 0.089 10 0.080 0.178 0.160 46.58 4.14
Juust(riivitud) kg 0.020 0 0.020 0.040 0.040 83.33 1.67
Riis







Riis kg 0.035 0 0.035 0.070 0.070 14.08 0.49
Vesi l 0.070 0 0.070 0.140 0.140 0.00 0.00
Köögiviljad







Porgand kg 0.038 20 0.030 0.075 0.060 5.00 0.19
Aeduba kg 0.033 10 0.030 0.067 0.060 33.11 1.10
Bešamellkaste







Piim l 0.100 0 0.100 0.200 0.200 6.00 0.60
Nisujahu kg 0.005 0 0.005 0.010 0.010 5.38 0.03
Või kg 0.005 0 0.005 0.010 0.010 79.17 0.40
Sool kg 0.000 0 0.000 0.000 0.000 4.00 0.00
Valge pipar kg 0.001 0 0.001 0.002 0.002 356.25 0.36







tooraine (neto) kokku (kg/l)
0.376
1 portsj.omahind
8.97
kuumtöötluskadu %
14
juurdehindlus
24.36
väljatulek (kg/l)
0.325
käibemaks 20%
6.67
1 portsjoni väljatulek (kg/l)
0.325
1 portsj. müügihind
40.00
portsjonite arv
1

TEHNOLOOGIA :


Prae kalkulatsioon #1 Prae kalkulatsioon #2 Prae kalkulatsioon #3 Prae kalkulatsioon #4
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 4 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2010-04-12 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 157 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor madlaa Õppematerjali autor
Juustuga üleküpsetatud kanafilee riisi, bešamellkastme ja keedetud köögiviljadega.
Exceli tabel.

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
26
doc

Suurköögi eksam

toiduõli kg 0,005 0,005 0,300 0,300 2,542 0,013 sool pipar Kokku: 0,119 0,100 7,129 6,000 Omahind 0,175 Hind km- ga: 0,209 Valmistamine: 1. Pese ja haki kurk ja hiina-kapsas ribadeks. 2. Sega kokku ja maitsesta. Serveerimine: Prae ja vormi kõrvale külmalt. Idee: Lihtne, maitsev ja sobilik meie toidu kõrvale. Annab toidule värvi juurde. 14 Toiduainete tellimusleht Hiina kapsa ja

Köögi õpetus
thumbnail
17
doc

Ürituseplaneerimine

kuumtöötlemise kadu 0% valmistoit 0,250 l/kg hind 53,43 portsjoni kaal 0,025 portsjonite arv 1 portsjoni hind 1,33 Tehnoloogiline kirjeldus 1. Tükelda seened, sibul ja peekon. 2. Pane pannile tükeldatud seened, sibul ja peekon ja prae veidi. 3. Vala juurde koor ja keeda mõni minut. 11 Kalkulatsioonikaart ,,Kohupiimavaht kaerahelvestega" KALKULATSIOONIKAART roa nimetus Kohupiimavaht kaerahelvestega ettevõte VKHK kuupäev 11.11.2008 omahind 28,42 väljatulek 1,000 l/kg/tk

Kokandus
thumbnail
21
doc

Koka kutseeksam

4. Lisa juurde vahukoor ja keeda pool kogusest kokku, maitsesta soola ja pipraga. 5. Koori küüslauk ning haki peeneks. 6. Pese salat ja kuivata paberätikuga. 7. Pane kannmiksrisse küüslauk, salat, 50 g õli ning püreesta korralikult. 8. Valada segu potist kannmiksrisse ja püreestada veel mõni minut. 9. Saiast lõika 1x1 cm suurused kuubikud. 10. Peekonilt eemaldada kamar ning lõika kuubikuteks. 11. Kuumuta pannil 10 g õli ja prae peekonikuubikud ja sai krõbetaks. 12. Serveeri supp peekonist ja saiast valmistatud krutoonidega. 6 2.2 Mozzarellaga täidetud ja paneeritud sea välisfilee kõrvitsakoogi ja köögiviljakastmega portsjoni kaal 300 g valmistatavaid portsjoneid kokku 2

Toitlustus
thumbnail
12
doc

Rahvusköök - EESTI KÖÖK

0 maapähkel kg 0,005 0,005 0,010 0,010 0,00 kr 0 lehmapiim kg 0,033 0,033 0,066 0,066 0,00 kr Kokku: 0,161 0,153 0,322 0,306 0,00 kr Hind km-ga: 0,00 kr Valmistamine: 1. Lõika leivast kuubikud. 2. Kuumuta pannil või ja prae selles leivakuubikud. Lisa suhkur ja kaneel ning lase leivakuubikutel karamelliseeruda. 3. Koori ja tükelda õunad ning sega õunamoosi hulka. 4. Määri ahjuvorm võiga kokku ja aseta pool praetud leivakogusest vormi põhja. Selle peale vala õunatükkidega segatud õunamoos ja kõige peale taas leivakuubikud. 5. Klopi munad piimaga segamini ja vala segu vormi leivakuubikutele. 6. Purusta pähklid ja raputa vormi peale. 7. Aseta vorm ahju küpsema. Küpseta 180 kraadi juures kuni 50 minutit. 8

Toitlustus
thumbnail
22
docx

KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOONI EKSAM

ning maitsestasin soola, pipra ja suhkruga. Kaunistuseks lisasin soolalõhe roosidele frisee salatit. Prae põhi tooraineks valisn sealiha. Põhjuseks, miks ma valisn sealiha on see, et see jääb õigesti küpsetades alati väga maitsev ja mahlane. Kuna kasutan sea välisfileed, siis paneerin liha jahus, munas ja juustus, nii saavutab see ilusa välimuse ning jääb mahlane. Lisandiks pakun kartulirosetti paprika ja murulauguga. See jääb prae kõrvale väga ilusa ja isuäratavana. Köögivilja lisandiks pakun roheliste ja valgete ubade hautist tomati kastmes. Minu arust on oad väga maitsvad ja sobivad hästi tomatikastmega, samas on nad ka tervislikud kuna on kiudainete rikkad. Desserdiks pakun vaniljekastet vaarikatega. Ma valisn vanilje kastme, kuna see on väga maitsev ning selles olev vahukoor sisaldab rohkesti kaltsiumit, mis on hea luudele. Vanilje

Toitlustus
thumbnail
20
doc

Toitlustuseksam

2. Maitsesta kastet tilli ja koriandriga. 3. Pane kaste külmakappi. 4. Puhasta ja tükelda aedviljad: porru, porgand, varsseller, lillkapsas. 5. Pane riisi jaoks vesi keema. 6. Kaalu ära 50g riisi. 7. Pane riis keevasse vette ja lisa soola. 8. Pane aedviljade jaoks 2dl vett ja 25g võid keema, lisa soola. 9. Pane aedviljad potti hauduma. 10. Tükelda kanafilee sobivateks tükkideks. 11. Pane pann pliidile ja lisa 20g võid. 12. Kui või on kuum, pane kanatükid pannile. 13. Prae ühtlaselt pruuniks mõlemalt poolt, maitsesta soolaga. 14. Kurna riis ning aseta taldrikule. 15. Tõsta hautatud aedviljad samuti taldrikule. 16. Viimasena pane kanatükid taldrikule. 17. Aedviljadele puista peale tilli. 18. Riis kata osaliselt hapukoore-sinepi kastmega. 7 3. Kamavaht maasikatega KALKULATSIOONIKAART Roa nimetus Kamavaht maasikatega Ettevõtte

Toitlustus
thumbnail
56
doc

Esimese kursuse koka eksami aruanne

Toitude tooraine jõuab meieni läbi varasemalt esitatud tellimuslehe alusel, millega tegelevad täpsemalt edasi selleks ette nähtud kooli personali töötajad. Meie eksamitoitude teenindajateks on meie tiimi kaks inimest: Angeelika ja Merily. Kalkulatsioonikaardid Järgnevas peatükis tutvute, kes millist toitu valmistab ning milline tuli antud toidu omahind. Praad Praeks valisime endale täidetud kanarullid. Seda rooga valmistab Merily Runtal. Prae 1 koguse omahind peaks olema 80 euro senti. 80 sendi sisse kuuluvad praad, lisand,kaste ja toorsalat. Meie prae maksumus on 80 + 14+ 14 + 7 = 115 euro senti Lisand Lisandiks pakume riisi köögiviljadega. Valmistajaks on Karl Täht. TOIDU NIMETUS Riis köögiviljadega portsjoni kaal g 150 valmistatavaid portsjoneid kokku 60

Köögi õpetus
thumbnail
9
docx

Kalkulatsiooni näidis töö.

............................................8 Kasutatud materjalid...................................................................................................................9 KANASALT SINIHALLITUSJUUSTUGA Valmistusained 150 g sinihallitusjuustu 100 g täisteraleiba 100 g kõva juustu 2 õuna 100 g grillitud kanafileed 1 dl vahukoort 1 spl praetud purustatud metsapähkleid valget pipart rohelisi salatilehti maasikaid Valmistusviis Lõika täisteraleib kuubikuteks ja prae kergelt läbi. Lõika juust, õun ja kanafilee ribadeks. Lisa sinihallitusjuustutükid ja praetud leivakuubikud. Aseta taldrikule salatilehed ja säti salatiained peale, kaunista maasikatega. Klopi vahukoor pisut paksemaks, lisa sellele pähklid, maitsesta pipraga ning vala salatile. Portsjone 3-4 Toidu nimetus : Kanasal t sinuhalli tusjuust uga Portsjon ite kaal: 178g Portsjon i müügihi nd: 82 kr Portsjon ite arv kokku: 4

Kalkulatsioon




Meedia

Kommentaarid (1)

riztel profiilipilt
riztel: Kindlasti aitas
02:11 24-10-2011



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun