Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Etikett kui vananenud nähtus tänapäeva ühiskonnas (0)

1 Hindamata
Punktid
Pulmad - almistuti saajadeks. Sügisel peeti suured saajad. Läheme saaja, saajale. Pruut on saajaks ehitud. Elame hästi nagu saajas. *Hõissa pulmad, hõissa saajad, küll saab Rähn nüüd omal' majad!

Esitatud küsimused

  • Mis juhtuks siis kui kaoks üldiselt kombestik ja etiketinõuded?
  • Mis on pärastlõuna ülikond ?
  • Kuid kas seda peaks tegema avalikult?

Lõik failist

TARTU ÜLIKOOL
Pärnu kolledž
Turismiosakond
AÜSR 2
Etikett kui vananenud ajalooline nähtus tänapäeva ühiskonnas
Essee
Juhendaja :
Pärnu 2015

SISSEJUHATUS

Tänapäevalt teatakse etiketist vähem kui kunagi varem. Kogu meid ümbritsev keskkond on muutunud vabamaks ja inimesed ei pööra tähelepanu etiketi järgimisele ega kommetest lugupidamisele.
Väga kurb on tõdeda, et mida uuem põlvkond, seda vähem teatakse midagi etiketist ja kommetest. Ometigi on kombed need, mis meie käitumist mingilgi moel reguleerivad. Mis juhtuks siis, kui kaoks üldiselt kombestik ja etiketinõuded? Tõenäoliselt tooks selline olukord kaasa kaose sarnase olukorra, kuid on siiski ka neid inimesi, kes suudavad käituda kombekalt igas olukorras.



Etikett on tõepoolest kadumas nähtus. Sageli tundub, et mõned inimesed ei tea midagi viisakast käitumisest, rõivastuse valmisest vastavalt üritusele ega ka sellest, kuidas oleks paslik mingites olukordades suhelda ja valida oma rääkimistoon.
Kõige märgatavam erinevus aastakümnetetaguste aegadega on kindlasti inimeste riietumisstiilis. On loomulik, et stiilid ja trendid vahetuvad väga tihti ja tahes tahtmata me käime nendega kaasas. Kuid etikett ju tegelikult ei muutu, vaid on muutunud mõttetuks reeglikogumikuks, mida väga paljud lihtsalt väldivad.
Etiketis
Vasakule Paremale
Etikett kui vananenud nähtus tänapäeva ühiskonnas #1 Etikett kui vananenud nähtus tänapäeva ühiskonnas #2 Etikett kui vananenud nähtus tänapäeva ühiskonnas #3 Etikett kui vananenud nähtus tänapäeva ühiskonnas #4 Etikett kui vananenud nähtus tänapäeva ühiskonnas #5 Etikett kui vananenud nähtus tänapäeva ühiskonnas #6 Etikett kui vananenud nähtus tänapäeva ühiskonnas #7 Etikett kui vananenud nähtus tänapäeva ühiskonnas #8
Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
Leheküljed ~ 8 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2016-07-29 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 12 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Hack Bla2 Õppematerjali autor
Etiketis on üsnagi täpselt määratletud, et milliseid rõivad peaksid inimesed valima ametlikeks kokkusaamisteks, teatrikülastusteks, pulmadeks ja ka matusteks. Igale poole ei saa ega ka tohiks minna ühtede ja samade riietega. Kahjuks on juhtunud nii, et viigipüksid on vahetatud teksapükstega ja triiksärgid T-särkidega. Võimutseb üldine casual look igas valdkonnas.

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
80
pdf

Ametkondlik kaitumine ja etikett

Tallinna Majanduskool Ametkondlik käitumiskultuur (sekretäritöö, üldteadmised etiketist) Loengumaterjal Tallinn 2013 1 Ametkondlik käitumine, kutse-eetika ja etikett ........................................................................................... 4 Kutse-eetika .............................................................................................................................................. 4 Sekretäritöö eetikakoodeks ........................................................................................................................... 5 Nõuded juhile:
 ....................................................................

Sekretäritöö
thumbnail
59
doc

Teenindussuhtlemine – kliendikesksus

Suhtluspartneri poolne suhtlemiseühik (näiteks lause) kutsub partneris esile teatud vastureaktsiooni. Ega ilmaasjata öelda, et "pada sõimab katelt, ühed mustad mõlemad" või et "tüli puhul on mõlemad pooled süüdi" või "mida küsid, seda saad". 21.sajandile vastav suhtlemine lähtub winwin ehk võidanvõidad paradigmast (põhimõttest). Võtjavõitja ideoloogia kasutamine ei ole ainult psühholoogide poolt välja mõeldud sõnadeühend, vaid tänapäeva reaalses elus edukust tagav suhtlemise kriteerium. Võitjavõitja (ehk võidanvõidad, winwin) on sellisel põhimõttel toimuv suhtlemine, mus edukaks peetakse suhtlemist vaid juhul kui mõlemad osapooled jäävad sellega rahule. Suhtlemine kui oskus Suhtlema õpime lapsena matkides meid ümbritsevate inimeste tegevust. Seega õpime suhtlema niisamuti nagu kõndima, rääkima jne

Teenindus
thumbnail
1072
pdf

Logistika õpik

Eesti Rahvusraamatukogu digitaalarhiiv DIGAR Eesti Rahvusraamatukogu digitaalarhiiv DIGAR Ain Tulvi LOGISTIKA Õpik kutsekoolidele Tallinn 2013 Eesti Rahvusraamatukogu digitaalarhiiv DIGAR Käesolev õppematerjal on valminud „Riikliku struktuurivahendite kasutamise strateegia 2007- 2013” ja sellest tuleneva rakenduskava „Inimressursi arendamine” alusel prioriteetse suuna „Elukestev õpe” meetme „Kutseõppe sisuline kaasajastamine ning kvaliteedi kindlustamine” programmi „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013” raames.

Logistika alused
thumbnail
268
pdf

Logistika õpik 2013-Ain Tulvi

Eesti Rahvusraamatukogu digitaalarhiiv DIGAR Eesti Rahvusraamatukogu digitaalarhiiv DIGAR Ain Tulvi LOGISTIKA Õpik kutsekoolidele Tallinn 2013 Eesti Rahvusraamatukogu digitaalarhiiv DIGAR Käesolev õppematerjal on valminud „Riikliku struktuurivahendite kasutamise strateegia 2007- 2013” ja sellest tuleneva rakenduskava „Inimressursi arendamine” alusel prioriteetse suuna „Elukestev õpe” meetme „Kutseõppe sisuline kaasajastamine ning kvaliteedi kindlustamine” programmi „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013” raames.

Baas Logistika
thumbnail
130
rtf

Amundsoni raamat

Samas saadab loovat energiat nõudvate kooskõlas ning osutavad, et karjäär on midagi, mida me kavandame ja suuname selgelt projektidega tegelemist teatud rahulikkus ja tasakaalukus. Fritz (1989) ütleb, et sõnastatud eesmärkide poole. Ehkki sellisel käsitusel on kindlasti oma plussid, vajame me ettekujutuse ja olemasoleva reaalsuse vahel eksisteerib loominguline pinge, mis aitab kiiretempolises ühiskonnas, kus muutus tundub olevat ainus püsiv nähtus, uusi tekitada loovat energiat. Selle rakendamine karjääri arendamisse aitab luua protsessi, mis paradigmasid, mis keskenduvad uuenduslikkusele ja paindlikkusele (Herr 1999). on isiklikult rahuldust pakkuv. Dünaamilise ja muutliku karjääriprotsessi kirjeldamiseks on sobivama mõistena välja

Psühholoogia
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

Media tagasiside Mud tagasiside võimalused Mystery shopping e. teeninduse testimine 12 TURISMIGEOGRAAFIA 28. Turismigeograafia mõiste Distsipliin mis uurib kuidas geograafilisest aspektist lähtuvalt on võimalik vaadelda turismi. Tutvutakse nii sise kui rahvusvahelise turismi nähtustega, uuritake, milliste nähtuste tulemusel on turism kui selline arenenud ning milliste mõjude tagajärjel areneb tulevikus. Turism kui geograafiline nähtus = majanduslikud, sotsiaalsed, kultuurilised ja poliitilise suhted inimeste ning ruumi, erinevate keskkonnaruumide vahel Turism ­ turistide liikumist kirjeldav, neile parimat ligitõmmet pakkuda sooviv majandusharu, huvireisimine või matkamine, mis ühtlasi pakub ka aktiivset puhkust. Geograafia ­ teadusharu, mis käsitleb maakera nii tervikuna kui ka piirkondade kaupa.

Turismiettevõtlus
thumbnail
192
pdf

NOORTELAAGRI KORRALDAJA KÄSIRAAMAT

EESTI NOORSOOTÖÖ KESKUS HARIDUS- JA TEADUSMINISTEERIUM NOORTELAAGRI KORRALDAJA KÄSIRAAMAT Tallinn 2005 Koostanud: Elo Talvoja Viire Põder Helen Veebel Argo Bachfeldt Anne Luik Kadri Kurve Kujundaja: Tiina Niin Keeletoimetaja: Anne Karu Tehniline toimetaja: Reet Kukk ISBN 9985-72-158-6 (trükis) ISBN 9985-72-159-4 (PDF) SISUKORD Noorsootöö seadus 5 Noortelaagri tegevusloa väljastamise kord 10 Noortelaagri ning projektlaagri juhataja ja kasvataja kvalifikatsiooninõuded 12 Noortelaagri registri asutamine ja noortelaagri registri pidamise põhimääruse kinnitamine 15 Noortelaagri registri pidamise põhimäärus

Amet
thumbnail
161
pdf

Juhtimise alused

4.1.1 Juhtimisfunktsioonid majandusteaduses 45 4.1.2 Ettevõtte strateegia, taktika ja poliitika 47 4.1.3 Miks on strateegia tähtis? 48 4.1.3.1 Kahanev sündimus 49 4.1.3.2 Sissetulekute jaotumine 50 4.1.3.3 Tänapäeva kasvavad tööstusharud 51 4.1.3.4. Tulemuste defineerimine 51 4.1.3.5. Globaalne konkurentsivõime 51 4.1.3.6 Suurenev vastuolu majandusliku ja poliitilise reaalsuse vahel 52 4.2 Plaanimine (planeerimine) 53 4.2

Juhtimine




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun