Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Vitamiinide ajalugu ja klassifikatsioon (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Vasakule Paremale
Vitamiinide ajalugu ja klassifikatsioon #1 Vitamiinide ajalugu ja klassifikatsioon #2 Vitamiinide ajalugu ja klassifikatsioon #3 Vitamiinide ajalugu ja klassifikatsioon #4 Vitamiinide ajalugu ja klassifikatsioon #5 Vitamiinide ajalugu ja klassifikatsioon #6 Vitamiinide ajalugu ja klassifikatsioon #7 Vitamiinide ajalugu ja klassifikatsioon #8 Vitamiinide ajalugu ja klassifikatsioon #9 Vitamiinide ajalugu ja klassifikatsioon #10 Vitamiinide ajalugu ja klassifikatsioon #11 Vitamiinide ajalugu ja klassifikatsioon #12 Vitamiinide ajalugu ja klassifikatsioon #13 Vitamiinide ajalugu ja klassifikatsioon #14 Vitamiinide ajalugu ja klassifikatsioon #15
Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
Leheküljed ~ 15 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2014-02-26 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 6 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor katja1992 Õppematerjali autor
Hea ja näitav presentatsioon vitamiinide ajaloost

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
45
docx

Tooleht 11 01 21

Ülenurme Gümnaasium Laura Tiina Tõnson 12.b Vitamiinide tarvitamise harjumused ja teadlikkus Ülenurme Gümnaasiumi 9. klasside ja gümnaasiumiõpilaste hulgas Uurimistöö Marina Kamenskaja Ülenurme 2020 Sissejuhatus Ilmselt on kõik inimesed kokku puutunud vitamiinidega, nende kasulikkuse ja vajalikkusega. Vitamiinid on toidu asendamatud koostisosad. Nad ei anna energiat, aga on ääretult vajalikud keha normaalseks talitluseks ja tervise korras hoidmiseks. Vitamiinid aitavad kaasa keha loomulike reaktsioonide toimumisele organismis. Nad mõjutavad ainevahetust ja aktiveerivad ensüüme. Erinevaid vitamiine saab põhiliselt toiduga. (Järvalt, 2003, lk 25) Uurimistöö eesmärgiks oli teada saada, millised on Ülenurme Gümnaasiumi 9. klasside ja neljanda kooliastme õpilaste vitamiinide tarvitamise harjumused ning milliseid vitamiine nad võtavad ja mis põhjustel. Töö lisaeesmärgiks oli ka teada saada, kas Ülenurme

Kategoriseerimata
thumbnail
22
pptx

D-vitamiini tähtsus organismis ja tunnused puuduse korral

 sest need vastutavad oksüdatsiooniprotsesside eest organismis, olles kasvamise, ainevahetuse, rakkude taastootmise ja seedimise olulisteks teguriteks  sest reguleerivad närvide, lihaste ja luude tööd, omavad rolli luu- ning lihaskoe moodustumisel  sest need kaitsevad nakkus- ja viirushaiguste eest  sest nad kaitsevad organismi vabade radikaalide kahjuliku toime eest, seetõttu nimetatakse A-, D- ja E-vitamiine antioksüdantideks  Vitamiinid ei anna energiat, kuid on eluliselt tähtsad organismi normaalseks tööks ja tervise alalhoidmiseks.  Vitamiinid jaotatakse kaheks: rasvlahustuvad ja vesilahustuvad  D-vitamiin kuulub rasvlahustuvate vitamiinide alla  Kust saab D- vitamiini ? PÄIKE! kalarasv munakollane või pärm rikastatud piimatooted määrdemargariin taimed mõned seened Vitamiinide vajadus sõltub:  Soost  Vanusest  Tervislikust seisundist

Bioloogia
thumbnail
8
docx

Vitamiinide koostis ja milleks vitamiine vaja on

Rakvere Ametikool Vitamiinid Referaat Kevin Kullerkupp MT10 Juhendaja: Tõnu Kurikjan Rakvere 2011 Sisukord 1 . Sisukord .............................................................................1 2. Sissejuhatus ...................................

Toitumisõpetus
thumbnail
10
docx

Vitamiinid ja nende tähtsus organismi talitlemisel

Esitamiskuupäev:................ Üliõpilase allkiri:................. Õppejõu allkiri: .................. Tallinn 2018 SISUKORD 2 Sissejuhatus Toit, mida me sööme, sisaldab erinevaid aineid, mis on vajalikud kõikide organite normaalseks toimimiseks. Need aitavad tugevdada keha, tervendada või kahjustada tervist. Vitamiinid on üks tähtsamaid, elutähtsaid toitaineid koos valkude, rasvade ja süsivesikutega. Sõna "vitamiin" pärineb ladinakeelsest sõnast "vita", mis tähendab "elu". Enamik neist siseneb kehasse toiduga ja ainult mõned neist sünteesitakse soolestikus elavate mikroorganismide kaudu, mis selles elavad, kuid sel juhul ei ole need alati piisavad. Paljud vitamiinid hävitatakse kiiresti ja nad ei kogune organismis õigetes kogustes, nii et inimene vajab neid toiduga pidevat tarbimist.

Orgaaniline keemia
thumbnail
10
docx

Vitamiinid

Vitamiinid Vitamiinid on hädavajalikud kõikide organismide normaalseks elutegevuseks. Kõige täiuslikumalt on vitamiinide süntees elutegevuse käigus välja kujunenud taimedel. Inimene suudab sünteesida ainult üksikuid vitamiine ja neidki vaid sobivate lähteühendite ja välistingimuste koosmõjul. Vitamiinide ülesanded inimorganismis Vitamiinid on heterogeensed, bioaktiivsed, madalmolekulaarsed, eksogeensed orgaanilised ained. Nad on liitensüümide ehituslik-funktsionaalsete osadena hädavajalikud ensüümkatalüüsis ja seetõttu eriti vajalikud organismi normaalses elutegevuses. Inimesele on vitamiinid

Toidukeemia
thumbnail
17
doc

Vitamiinid - referaat

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM VITAMIINID Juhendaja: Pärnu 2008 Sisukord Teema lk number 1. Sisukord 2 2. Sissejuhatus 3 3. Vitamiinide avastamisest 4 4. Mis on vitamiin 5 5. Vitamiinide klassifikatsioon 6 6. Vitamiinide defitsiit 7 7. Vitamiinide praktilisusest 8 8. Vitamiini ABC 10 9. Lisad Lisa 1: Vitamiine ja nende allikaid 14 Lisa 2: 12 põhitõde vitamiinidest 15 Lisa 3: Mõisted 16 2 10. Kasutatud kirjandus 17 11. Soovituslik kirjandus 17

Bioloogia
thumbnail
23
odt

Vitamiinid

...................................................................20 ­ 21 lk Kokkuvõte ........................................................................................22 lk Kasutatud kirjandus .............................................................................23 lk 2 Sissejuhatus Toidu bioloogilist täisväärtuslikkust ei määratleta mitte ainult vajalike valkude, rasvade ja süsivesikute sisalduse põhjal, vaid ka vitamiinide sisalduse järgi. Peaaegu kõik toiduained sisaldavad mingeid vitamiine, mida kõiki vajab organism elutegevuseks ning tervise alalhoidmiseks. Vitamiinid funktsioneerivad põhiliselt ensüümide koostises, mis omakorda omavad paljusid tähtsaid funktsioone inimese organismis. Ensüümid koosnevad valgulisest osast ja koensüümist. Koensüümisks ongi tihtipeale vitamiin või ta sisaldab vitamiini või on selleks molekul mis on toodetud vitamiinist.

Bioloogia




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun