Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Töötaja motiveerimise võimalused ettevõttes (1)

5 VÄGA HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Millised on töötaja motiveerimise võimalused ettevõttes?
  • Kuidas motiveerida töötajaid?

Lõik failist

Sisukord
Töötaja motiveerimise võimalused ettevõttes 2
Kasutatud materjalid 6

Töötaja motiveerimise võimalused ettevõttes


Tänapäeaval on ideaalses ettevõttes esikohal inimesed, sest töötajad on ettevõtte edu võtmeks. Hea töötaja on motiveeritud andma endast maksimaalse oma kohuste täitmisel ja on kindel seljatagune edukale juhile. Millised on töötaja motiveerimise võimalused ettevõttes?
Microsofti äriportaalis on välja toodud mõned võimalused töötajate motiveerimiseks väikeettevõttes. On välja toodud fakt, et väikeettevõtte juhil või omanikul on eelis töötajate motiveerimisel, kuna tema tunneb oma ettevõttes töötavaid inimesi. Sellest tulenevalt on ettevõtte juhil võimalus muuta töötajate tundmine neljal viisil motivatsioonistrateegiaks. Need neli viisi on järgmised:
  • Looge tööl positiivne õhkkond. Kui ettevõtte töötajate vahel on tekkinud konfliktid, siis just juht on see, kes saab olukorra lahendada. Juba tõsiasi, et olete valmis töötajaid ära kuulama ja valmis midagi ette võtma, näitab, et soovite töökohta alluvatele meeldivaks muuta.
  • Innustage meeskonda. Tuleb panna kirja ettevõtte eesmärgid ja veenduda, et töötajad saavad aru, kuidas nende tegevus mõjutab ettevõtte üldist edukust.Tuleb rõhutada, et ettevõte on meeskond – kui võidab ettevõte, võidavad ka nemad. Tähtis on ka tegudes näidata, et see on just nii. Töötajad peavad tundma, et ettevõtte edust ulatub osa ka nendeni .
  • Suhtuge preemiatesse ja innustustesse loominguliselt. Raha pole ainus võimalus, kuidas motiveerida töötajaid. Töötaja võib eelisatada rahale näiteks hoopis vabu päevi või võimalust töödada ühel päeval nädalast kodus. Kui töötaja näeb, et ettevõte on valmis rahuldama töötajate vajadusi paindlikult, töötavad nad innukamalt.
  • Pakkuge õppimis- ja arenguvõimalusi. Kui ettevõte annab töötajatele võimaluse uusi oskusi omandada ja tegelda sellega, mis neid huvitab, võib see motiveerida neid rohkem kui miski muu.
    Kui ettevõte on jõudnud otsusele, milliseid strateegiaid töötajate motiveerimiseks kasutada, peab järgmiseks otsustama, milleks soovib ettevõte neid moteiveerida. Vahel piisab sellest, kui kutsute töötaja enda juurde vestluseleja toote esile, mida töötaja võiks saavutada ja mida ettevõtte juht saab teha, et töötajat ootuste täitmisel abistada.
    Arenguvestlus võib töötajaid hirmutada, sellepärast oleks parem
  • Töötaja motiveerimise võimalused ettevõttes #1 Töötaja motiveerimise võimalused ettevõttes #2 Töötaja motiveerimise võimalused ettevõttes #3 Töötaja motiveerimise võimalused ettevõttes #4 Töötaja motiveerimise võimalused ettevõttes #5 Töötaja motiveerimise võimalused ettevõttes #6
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 6 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2009-11-03 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 216 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor juri jupats Õppematerjali autor
    Referaat

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    23
    docx

    Motivatsioon ja sekretäritöö

    SR118 KURSUSETÖÖ Motivatsioon ja sekretäritöö Juhendaja: Anne Ilp Tallinn 2013 AUTORIDEKLARATSIOON Olen koostanud antud töö iseseisvalt. Kõik töö kasutaud materjali ja muud allikad on välja toodud. Käesolevat tööd ei ole varem esitatud kaitsmisele kusagil mujal. Kuupäev: Autor: Allkiri: SISUKORD SISSEJUHATUS Valisin teemaks motivatsioon sekretäritöös. Kuna töötas ise ettevõttes, kus on antud teemaga puudused, siis püüan koguda vajalikku informatsiooni antud teema kohta, et meie ettevõttes paraneks motivatsioonitase. Toon välja motivatsiooni tähenduse, kuidas parandada motivatsiooni ja miks tekkib näiteks sekretäritöös rutiin ja kuidas ennast motiveerida, ja kuidas peaks seda tegema ettevõtte juht. Leian, et see teema on igati aktuaalne nii sekretäride töös kui ka individuaalselt.

    Meeskonnatöö
    thumbnail
    24
    pdf

    Organisatsiooni ja juhtimise teooriad ja meetodid

    rahulolu. Ettevõtte tootlikuse taseme üks mõjutaja on töökorralduse planeerimine. Sellest tulenevalt peavad juhid oma strateegilistest plaanidest lähtuvalt paika panema sobivad töökohad ning leidma õiged töötajad, kes oleks suutelised toime tulema oma tööga, et suurendada ettevõtte tootlikust. Oluline on ka meeskonnatöö planeerimine. Hea meeskonnatöö ja meeskonna sisene infovahetus tagab ettevõttes suureneva tootlikuse ning annab juhile aega muude asjadega tegelemiseks. Lisaks eelnevale on käsitletava teema seisukohalt oluline punkt töökeskkond. Juht peab looma töötajale keskkonna, kus ta saab ennast vabalt ja turvaliselt tunda. Eelkõige on juhid hakanud mõistma, et töötajatega suhtlemine ning nende motiveerimine avaldab suurt mõju ettevõtte tootlikusele ja samas võimaldab muuta ettevõtte tööstruktuuri paindlikumaks

    Organisatsiooni ja juhtimise teooriad ja meetodid
    thumbnail
    46
    doc

    LIIDRISTIILI SOBIVUSE UURING SAAREMAA TARBIJATE ÜHISTUS

    Teemale annavad aktuaalsust ka eesti suurte firmade tippjuhid, eriti nende korda minekud ja eksimused. Nende teod on leidnud kajastamist nii perioodika väljaannetes kui ka raamatutes. Teema aktuaalsus ja aegumatus on üks peamisi põhjuseid, miks diplomand valis just liidristiili teema. Töö koosneb kahest osast: teoreetiline osa ja praktiline osa. Töö teoreetilises osas on põhjalikult uuritud eestvedamise olemust ning tähtsust ettevõttes. Liidri olemasolu ja vajalikkust organisatsioonis ning selle mõju töötajate motivatsioonile, töörahulolule ning organisatsioonile kui tervikule. Praktilise osana viis diplomand läbi liidristiili uuringu Saaremaa Tarbijate Ühistus. (vt. lisa 1) Küsitlus oli anonüümne ning ankeedi vormis. Eestvedamise olemus seisneb liidri ja järgijate vahelises mõjusuhtes, mille eesmärgiks on tõhus koostöö eesmärkide saavutamisel. Liidri ülesandeks on inimeste mõjutamine

    Juhtimine
    thumbnail
    9
    docx

    Inimressurssid - kordamine eksamiks

    Inimressursijuhtimine - (strateegilise) juhtimise valdkond, mille sisuks on inimeste kui (strateegilise) ressursi juhtimiseks efektiivsete süsteemide loomine eesmärgiga rakendada organisatsiooni kasutuses olev inimpotentsiaal ettevõtte eesmärkide teenistusse. Kõigi juhtide vastutus ja kohustus. Personalijuhtimine - organisatsiooni funktsionaalse juhtimise valdkond, mis tegeleb töötajate leidmise, koolitamise, arendamise ja motiveerimise süsteemide ja meetodite loomise ning rakendamisega. Moodustab osa üldjuhtimisest. Personalijuhtimise ja inimressursi juhtimise erinevus on pigem rõhuasetuses: · Inimressursi juhtimine lähtub eelkõige juhtimislikust ning äriliselt orienteeritud filosoofiast ja kirjeldab eelkõige tippjuhtkonna terviklikku lähenemist valdkonnale ning juhtide vastutusala. · Personalijuhtimist käsitletakse valdavalt kui ühte funktsionaalse juhtimise valdkonda, mis on

    Psühholoogia
    thumbnail
    12
    docx

    Motivatsioon

    ETTEVÕTLUSKÕRGKOOL MAINOR REFERAAT Motivatsiooni teooriad Julia Kähär EV-1-Q-TAL Tallinn 2011 SISSEJUHATUS Nüüdisaja ühiskond ei kahtle, et kõige olulisem ressurss iga firma jaoks on ettevõtte oma töötajad. Siiski paljud juhid ei tea, kui raske on juhtida seda ressurssi. Mida efektiivsem ja tõhusam on iga töötaja töö, seda edukam on ettevõte. Turundusjuhtide ülesanne seisneb selles, et maksimum efektiivsusega kasutada personali võimeid. Ükskõik kui targad otsused võetakse vastu juhatuse poolt, tulemust on võimalik saada ainult siis, kui need plaanid on edukalt rakendatud töötajate poolt. See võib toimuda ainult juhul, kui töötajad on huvitatud oma tehtud töö tulemustest. Selleks on vaja inimesi motiveerida ja julgustada tegutsema.

    Ärijuhtimine
    thumbnail
    40
    doc

    Mittemateriaalsete hüvede olulisus Eesi ettevõtetes

    Viies peatükk uurib, analüüsib ja defineerib ptk 1-4 saadud lähteandmete ja teooria põhjal................... Palun koosta uus sissejuhatus Vastuste otsimisel püüdsin leida abi võimalikult hilisest kirjandusest, et saada uudseimat ja huvitavamat materjali ja arvamusi, ja et avastada, mis ikka töötajaid kõige enam motiveerib ja kas nad tunnevad end oma töökohal motiveerituna. Lisaks kirjandusallikatele jagasin laiali ankeetküsitlused kolmes ettevõttes. Antud uurimistöö eesmärgiks on leida vastuseid küsimustele: ( see ei ole eesmärk), need on pigem ülesanded · Mis motivatsioon üldse on? 4 · Kuidas tuntud teadlased seda näevad (motivatsiooniteooriad)? · Kuidas juhiti ettevõtet vanasti ja kuidas juhitakse (peaks juhtima) praegu? · Millised on sisemised ja välimised motivaatorid? (nende eripära)

    Sotsioloogia
    thumbnail
    14
    docx

    Juhtimise alused

    [TYPE THE COMPANY NAME] Juhtimise alused Tallinn 2015 Planeerimine, strateegiline juhtmine Planeerimine on organisatsiooni eesmärkide püstitamine, strateegia väljatöötamine ja tegevuskavade väljatöötamine. Sellega tegeletaks igas ettevõttes. Tihti on see juhtide või omanike pärusmaaks. Planeerimisega tegeletakse nii ametlikult kui ka mitteametlikult. Mitteametliku planeerimise puhul otsustab juht ise planeerimisküsimused ja ta ei pruugi seda kirja panna. Ametliku planeerimise puhul sõnastatakse organisatsiooni eesmärgid mitmeks aastaks, pannakse need kirja ja tehakse organisatsiooni liikmetele teatavaks. Lõpuks koostatakse täpsed tegevuskavad. Milleks on planeerimine tähtis

    Juhtimise alused
    thumbnail
    13
    doc

    MOTIVEERIVA KESKKONNA LOOMINE ORGANISATSIOONIS

    .........................................................4 1.2. Juhi roll motiveerimisel .............................................................................................................................................5 1.3. Ametinimetuse osatähtsus............................................................................................5 1.4. Staatuse sümbolid........................................................................................................ 6 1.5. Motiveerimise alustalad .............................................................................................................................................6 2. EESTVEDAMINE KUI MOTIVEERIMISE ABILINE................................................... 8 2.1. Juhtimise võrkmudel....................................................................................................9 3. MÕNED MOTIVEERIMISE OSAD...............................................................................10 3.1

    Juhtimise alused




    Kommentaarid (1)

    sannapuuk profiilipilt
    sannapuuk: väga kasulik materjal
    16:29 22-11-2014



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun