Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

Toitlustuse konspekt - sarnased materjalid

taldrik, salat, roog, suupisted, salvrätid, roogade, veinid, puuviljad, täidisega, taldrikust, õuna, laudlina, salati, jooke, road, laudade, värvitoon, karastusjoogi, kahvel, nuga, koogi, praad, linade, valikul, selvelaual, tiku, menüü, karastusjoogid, kangast, selvelaud, serviisi, taldrikud, söögiriistad, serveerimine, toitude, viin, pidulike
thumbnail
5
doc

Restoraniteeinduse kokkuvõte

Individuaalne teenindusviis-kelner tegeleb oma laudades istuvate klientidega algusest lõpuni;võtab tellimuse ja täitab selle ja arveldab. Paarisviisiline teenindusviis-ühes töötsoonis 2 kelnerit;kelnerid kokkuleppel jagavad töökohustusi. Meeskondlik teenindusviis-vanemkelner juhib 3-4liikmeliste kelnerite meeskonda;vanemkelner organiseerib aktiivset tööd söögisaalis. 3. Restoraniteenindajate tüüpkohustused Kelner- · roogade ja jookide serveerimine ( kandikult: vasakus käes nii, et sõrmed välja sirutatud, õla kõrgusel , vaagnalt: tõstab toite taldrikule, enne serveerimist näitab seda ) · Klientidega suhtlemine · Puhaste nõude poleerimine · Kasutatud nõude koristamine · Tuhatoosi vahetamine · Laudade pühkimine · Laudlinade vahetamine Administraator- · Vastuvõtt · Lauda juhatamine 4. Serveerimisviisid

Restoraniteenindus
141 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Rootsi laud

· külalised saavad ise reguleerida söömise tempot · külalised saavad ise reguleerida portsjonite suurust · külalised saavad soovi korral roakäike vahele jätta · aja kokkuhoid teenindamisel · teenindajate arvu kokkuhoid ROOTSI LAUA KASUTAMISE PUUDUSED : · suure külaliste arvu korral on raske ette näha roa- ja joogieelistusi · ettetellimata einete puhul on raske ette näha klientide hulka · pikemaajaliste einete puhul on raske säilitada roogade välimust ja vajalikku temperatuuri · sageli nõuab erilist mööblit Nimetus ,,rootsi laud" kasutatakse siiski ainult Eestis. Rootsis nimetatakse seda smörgasbord, eks võileivalaud ning see nimetus on kasutusele võetud paljudes maades, kaasa arvatud Ameerikas. Soomekeelses erialases kirjanduses nimetatakse seda seisova pöytä või noutopöytä (püstijala laud, iseteeninduslaud). MÕNED SOOVITUSED ROOTSI LAUAS EINESTAJALE Iga roakäigu jaoks võetakse uued nõud.

Toitumisõpetus
79 allalaadimist
thumbnail
36
docx

Laua katmine ja toidu serveerimine

................ 12 10. kalakahvel................................................................................................... 12 11. salatikahvel................................................................................................. 12 12. praekahvel.................................................................................................. 12 3. Serveerimine.................................................................................................... 14 3.1 Roogade pakkumisjärjestus.........................................................................16 4. Erinevate toitude serveerimine........................................................................16 4.1 Liha............................................................................................................. 16 4.2 Pagaritooted................................................................................................ 16 4.3 Külmad road.......................................

Toit ja toitumine
22 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

3. Toiduained 41  Toiduainete kvaliteet 42  Toiduainete pakendid ja märgistus 43  Põhiliste toidukaupade hoiunõuded ja realiseerimisajad 44  Erinevate toiduainegruppide omadused ja kasutamine toidu valmistamisel 48  Teravili ja teraviljatooted 48  Köögi- ja puuviljad 50  Piim ja piimatooted 53  Liha ja lihatooted 55  Kala ja kalatooted 57  Rasvad 58  Magusained 61 4. Joogid 63

Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Ala carte

Toit pannakse taldrikule köögis ja ettekandja asetab selle külalise ette paremalt poolt. Serveerimine Inglise moodi Inglisepärase teeninduse all mõistame teenindamist serveerimislaualt (guéridon). Toidud asetatakse köögis serveerimisnõudesse. Peatoitu näidatakse külastajale ja asetatakse kuumalusele. Road pannakse serveerimislaual taldrikutele. Töötatakse mõlema käega. Märkus: ainult pool portsjonit serveerida, et mitte taldrikut üle kuhjata. Taldrik asetada paremalt poolt. Teenindamise juurde kuuluvad ka kõik tööd külastaja laua juures: transeerimine/liha tükeldamine, fileerimine, flambeerimine. Serveerimine Prantsuse moodi Prantsuspärase teeninduse all mõistame lauanõude ja toidu asetamist taldrikuga külastaja ette lauale. Toidud asetatakse köögis serveerimisnõudesse. Taldrikud asetatakse külastaja ette paremalt ja sellele asetatakse road serveerimisnõust.

Teenindus ja müük
33 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Lauanõud

serveerimiseks, soojade ja kylmade suupistete pakkumiseks. Praetaldrik tänapäeval kuni 28 cm , kui tuuakse supitaldrik siis alati praetaldriku peal. Kõige suurem on grillitalrdik, grillliha pakkumiseks tänapäeval isegi 32 cm. Supitaldrik peaks äärega olema, kuskil 18 ­ 20 cm on suurus. Tuuakse koos leivataldrikuga. , kilpkonnasuppi serveeritakse yliminis tassis. Madal desserttaldrik 20-24 cm, Sygav desserttaldrik16-20 cm Kaaviari taldrik 15 cm, kalamarja pakutakse. Moositaldrik, 10 cm , oakutakse moosi vm sealt. Supitirin 1,4 ­ 2,6 Liitrine, sangadega, kui seda tuuakse lauale ja sealt pakutakse suppi, siis pakub perenaine, lihaga tegeleb mees. VAAGNAD: Kas yhele inimesle või 12le, kui on ymmargune, siis selle pealt pakutakse liha nt seapraad, verivorstid,kartul, kapsad, PIKLIKUL kala. On olemas ka 4-kandiline vaagen, tikuvõipside serveerimiseks. Erikujulised on nt austrite jaoks

Etikett
33 allalaadimist
thumbnail
8
docx

TEENINDUSE LIIGID JA JOOKIDE SERVEERIMINE

asetatakse alustaldrikule, suhkur pannakse lauale suhkrutoosis (toos asetatakse lauale kaaneta), tõstmisvahendiks tükisuhkru pakkumise puhul suhkrutangid, kristallsuhkru puhul suhkrulusikas. Muud lisandid kohvi või tee juurde serveeritakse kaussides või vaagnatel, vajadusel koos tõstmisvahenditega. Karastusjoogid ja vesi asetatakse lauale pudelite või kannudega. Kannude alla asetatakse alustaldrikud. Igale külalisele peavad olema vastavad joogiklaasid. Mahlad, veinid, õlled, segujoogid ja teised alkohoolsed või mittealkohoolsed joogid, mida tellitakse klaasiga, serveeritakse kandikul. Klaasid asetatakse kliendi ette paremalt poolt. Majaveini, mida tellitakse klaasiga, võib teenindaja välja valada otse pudelist kliendi ees laual olevasse klaasi. Valged veinid serveeritakse spetsiaalses veiniküüleris. Pudelit esitletakse peremehele või võõrustajale vasakult poolt kinnisena, sildiga kliendi poole. Kui võõrustaja on veendunud

Teenindus
63 allalaadimist
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

turismiettevõtluse spetsialiseerumise lõpueksami märksõnad Teeninduspsühholoogia 1. Teenindusühiskonna ja majanduse areng Teenindusühiskonna tekke ja kasvu peamised põhjused tulenevad ühiskonna ja töömaailma muutustest: Kasvav jõukus ­ suurem nõudlus teenuste järele nagu kodu koristamine, akende pesemine jm mida varem tehti ise. Vaba aja väärtustamine ­ suurem nõudlus reisi, SPA, toitlustusteenuste järele. Suuremad eluootused ­ suurem nõudlus hooldekodude ja tervishoiuteenuste järele Vajaduse kasv teeninduslike oskuste järele. Toodete suurem kompleksus ­ suurem nõudlus remondi ja parandusteenuste järele. Kasvav komplitseeritus igapäevaelus ­ suurem nõudlus abielunõustajate, advokaatide, maksunõustajate, töönõustajate järele. Kasvav tähelepanu ökoloogiliste ja säästva arengu küsimustele ­ suurem nõudlus. bussiteenuste ja autorendi järele isikliku auto kasutamise a

Turismiettevõtlus
114 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Juustulaud

Juustulaua võib katta mistahes piduliku sündmuse puhul.See on saanud viimaste aastate suurmoeks. Juustulaud võib olla kaetud nagu rootsi laud või nagu fursettlaud.Esimesel juhul kaetakse eraldi söögilaud,teisel juhul moodustatakse istumisnurgad või paigutatakse ruumi üksikuid toole eakate ja puudega külaliste tarvis.Suupisteid ja jooke (või mõlemaid) võib pakkuda ka teenindajate kandikult. Olenevalt sellest,kuidas laud lahendatakse,valitakse lauale suupisted. Juustulaua võib katta toitlustusfirmas,hotellis,rongis,ametiasutuses,õppeasutuses,firmas,kodus,talveaias,terassil, paviljonis,aias ja pargis. Vatuvõtu juustulauaga võib korraldada järgmistel puhkudel: -firma asutamise puhul korraldatav vastuvõtt -firma aastapäevapidu -firma toote või teenuse tähtpäev -firma,selle toote või teenuse presentatsioon -toodete või ürituste reklaamkampaania -riiklike tähtpäevade puhul korraldatav vastuvõtt valitsusasutuses,omavalitsuse,firmas

Kokandus
37 allalaadimist
thumbnail
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

liigesevalu. Haige kõhnub, tema kasv peetub. Peensoole limaskest taastub ja vaevused kaovad, kui haige järgib gluteenivaba dieeti. Gluteenivaba dieedi korral on: · Keelatud nisu-, rukki-, odra-, ja kaeratooted: sai, leib, tangud, kruubid, koogid, küpsetised, vahvlid, kaerahelbed, manna, pasta, pelmeenid, keeduvorst jpm · Lubatud riis, tatar, mais, hirss, kõik köögi- ja puuviljad, marjad, mahlad 4. Kirjelda liha hautamist, nimeta hautatud lihatoite. Liha hautatakse nii suurte kui ka väikeste tükkidena, samuti portsjontükkidena. Lihatükid pruunistatakse väheses rasvas, lisatakse rasvaines kuumutatud maitseköögiviljad, maitseained ja kuum vedelik ning hautatakse kaanega suletud nõus 140 C kraadi juures pehmeks. Maitsestamiseks kasutatakse soola, erinevaid pipraid, paprikat, karri, kaneeli, nelki, loorberilehti, köömneid, koriandrit

Kokandus
67 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

Haigel kujunevad vaevused ­ krooniline kõhulahtisus, kõhuvalu, liigesevalu. Haige kõhnub, tema kasv peetub. Peensoole limaskest taastub ja vaevused kaovad, kui haige järgib gluteenivaba dieeti. Gluteenivaba dieedi korral on: · Keelatud nisu-, rukki-, odra-, ja kaeratooted: sai, leib, tangud, kruubid, koogid, küpsetised, vahvlid, kaerahelbed, manna, pasta, pelmeenid, keeduvorst jpm · Lubatud riis, tatar, mais, hirss, kõik köögi- ja puuviljad, marjad, mahlad, jpm Taimetoitlus Range taimetoitlus Ei sööda üldse loomseid produkte, ka mitte muna, piima ega piimasaadusi. Toiduks on teraviljasaadused, puu- ja aedvili, kaunviljad, soja, pähklid ja seemned. Ovo-laktovegetariaadid Ei söö liha, kuid toidus on munad ja piim ning piimasaadused ja taimeõli. Lakto-vegetariaadid Ei söö liha ega muna. Söövad lisaks taimetoidule piimasaadusi. Semivegetaarne e. osaline taimetoitlus Ei sööda punast liha, süüakse kanaliha ja kala.

Kokandus
256 allalaadimist
thumbnail
80
pdf

Ametkondlik kaitumine ja etikett

Suvel võib valida klassikalise siidkleidi või kerge kostüümi. Klassikalise stiili juurde kuuluvad ka mõõduka kontsaga kingad, tagasihoidlikud ehted ja klassikaline ridikül. Kiiresti muutuv mood pakub palju võimalusi maitsekaks rõivastumiseks.
 15 Õhturiietus 
 Kutsekaardil on riietus enamasti märgitud ja sellest tuleb kinni pidada. Milleks üürida kallid ruumid, valmistada hõrgud suupisted, valida parimad veinid, maksta orkestrile, kui külalised saabuvad kohale rõivais nagu oleks mitmele eri üritusele minek.
 Daamid riietuvad alati kooskõlas härradega. Kutsele märgitakse härra riietus ka siis, kui kutsutav on üksik naine. 
 Vastuvõtule peab ilmuma täpselt selles riietuses, mis kutsel märgitud või alla selle, mitte kunagi ei või märgitut üle pakkuda. 
 Riietus ei ole ühegi peo eesmärk. Rõivad peavad ainult kaasa aitama peo õnnestumisele.


Sekretäritöö
44 allalaadimist
thumbnail
62
doc

Toiduained

vähemalt 30 g. Süsivesikud on organismi põhiliseks energiaallikaks. Need on suhkur (glükoos, fruktoos, sahharoos, maltoos), tärklis, glükogeen (loomne tärklis), inuliin ja kiudained. Viimased ei ole organismi poolt omastatavad, kuid soodustavad toidu seedimist. Süsivesikute hulka loetakse ka polüoolid ­ suhkrualkoholid või kunstlikud magusained (ksülitool, sorbitool, isomalt). Süsivesikute rikkad on teraviljasaadused, kartul, puuviljad, marjad ja kondiitritooted. Päevane vajadus on 400 g. Mineraalained kuuluvad organismi kudede koostisse ning võtavad osa ainevahetusprotsessist. Tähtsamad mineraalained on kaltsium (piim, kohupiim, juust, munakollane, rukkileib), fosfor (liha, kala), raud (tatratangud, puuviljad, marjad), magneesium (leib, tangud, köögiviljad. Inimene vajab päevas umbes 30 g mineraalaineid, sh. kaltsiumit 800 mg, fosforit 800 mg, rauda 14 mg, magneesiumi 300 mg.

Toitumisõpetus
139 allalaadimist
thumbnail
291
doc

Tõde ja Õigus II Terve tekst

I. Esimest korda elus Indrek tundis end tõesti üksikuna, mahajäetuna ja nagu maailmast eraldatuna, niipea kui vagunirattad hakkasid põrisema, tagudes mingisugust tundmatut takti. Kogu minevik tõmbus millegi pärast Vargamäele kägarasse kokku ja muutus nagu unenäoks, muinasjutuks, peaaegu olematuks. Mis olnud, tundus kõik tähtsusetuna; mis tulemas, nii tähtsana ja suurena, et tal puudus alles peaaegu igasugune sisu. Ta oli endalegi võõras selles võõras ümbruses. Võhivõõrad inimesed kiilusid ta vaguninurka. Ainuke lohutus, et võis aknast välja vahtida, kus vilksatasid mööda valgete kannudega traate kandvad postid lagedal või poolraagus põõsaste vahel, niidud aedadest piiratud heinakuhjadega, metsad, sood, rabad, viljarõukudega tipitud põllud. Siin-seal kirju kari, tule ääres seisev karjapoiss ja koer, kes sibas põriseva rongiga kaasa, kadudes mahalangevasse vedurisuitsu. Aga need tuttavadki asjad jätsid külmaks ja ei äratanud huvi. Valitses mingisugune h

Eesti keel
31 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun