Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge
Toiteväärtus –  e. kalorsus, toidu kindla koguse täielikul oksüdeerumisel eraldunud soojus  (toidu kasulikkus organismi jaoks). Rasvad annavad sama koguse juures kõige rohkem energiat (rasva OA). Rasvad – elutähtsad ühendid, mis koosnevad glütserooli ja suurema molekuliga  karboksüülhapete (rasvhapete) jääkidest. Funktisoonid: energiaallikas, soojusisolatsioon,  ehitusmaterjal.
Toiteväärtus - 1g toitaine oksüdatsioonil vabanev energia (kJ/g). TÕELINE LAHUS- vees lahustunud soolade, hapete, leeliste jt. lauhs; lahustunud aine osakeste suurus ona väiksem kui 10-7cm ja need esinevad ioonide või molekulidena.
Toiteväärtus - 100 g tootes keskmiselt: energia 1037 kJ (248 kcal); valgud 9,7 g; süsivesikud 42 g, millest suhkruid 1,4 g; rasvad 3,1 g, millest küllastunud rasvhappeid 0,2 g; kiudained 6,5 g; naatrium 0,4 g Kristel Reinsalu
Vote UP
-1
Vote DOWN
Toiteväärtus - 100 g tootes keskmiselt: energia 920 kJ (220 kcal); valgud 5,5 g; süsivesikud 47,3 g, millest suhkruid 3,3 g; rasvad 1,0 g, millest küllastunud rasvhappeid 0,2 g; kiudained 5,0 g; naatrium 0,4 g GDA-1 portsjonis (1 viil e. 40 g) sisaldub: energia 88 kcal (4% GDA); suhkur 1,3 g (1% GDA); rasv 0,4 g (1% GDA), küllastunud rasvhapped 0,1 g (0% GDA), naatrium 0,2 g (7% GDA); kiudained 2,0 g (8% GDA)
Toiteväärtus on kõrgem kui mistahes muul taimeõlil (soja anna küll suurema saagi). Vanadel eestlastel oli mitu traditsioonilist kanepitoitu, kõige kuulsam neist on kindlasti kanepipiim.
Toiteväärtus ehk toidu energeetiline väärtus 4 Valgud 5 Lipiidid 6 Süsivesikud 7 Vitamiinid 8 Mineraalained 9 Kokkuvõte 10 Kasutatud kirjandus 11 Sissejuhatus
Toiteväärtuse seisukohalt on olulised rasvade koostises sisalduvad triglütseriidid, fosfolipiidid, kolesterool ja rasvas lahustuvad vitamiinid.
Toiteväärtus on suur: nad sisaldavad keskmiselt 12,5 % valke, 12 % rasvu, 1 % mineraalaineid, 0,5 % süsivesikuid ja 74 % vett.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Toiteväärtus on kõrgem kui mistahes muul taimeõlil (soja annab küll suurema saagi). Vanadel eestlastel oli mitu traditsioonilist kanepitoitu, kõige kuulsam neist on kindlasti kanepipiim. Põhja-Aafrika rahvastel on kanepiseemnetes keedetud puder sama tavaline nagu meil kaerahelvestest valmistatu.
Toiteväärtus on kõrge ja nende söötmine vajalik eriti kõrgetoodangulistele lehmadele.
Toiteväärtus – nt kuldne riis, mis sisaldab beetakaroteene, millest moodustub vit A
Toiteväärtusega gm - taimede reaktoreid püütakse juba erinevusi ning kasutusvõimalusi.
Toiteväärtuselt on ta teiste juurköögiviljade hulgas esimeste seas.
Toiteväärtus on väga kõrge (keskmiselt 500-600 kcal.
Toiteväärtusega on väiksema südamikuga porgandid.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Toiteväärtus on isegi väiksem (ainult neid süües on vajalik tarbida üle 80 naela päevas). Panda sööb istudes.
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun