Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Kakao (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mis on kakaopuu?
Vasakule Paremale
Kakao #1 Kakao #2 Kakao #3 Kakao #4 Kakao #5 Kakao #6 Kakao #7 Kakao #8 Kakao #9 Kakao #10 Kakao #11 Kakao #12
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 12 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2014-01-28 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 6 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor sallu Õppematerjali autor
See on esitlus kakao tegemise kohta.

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
14
pptx

Kakao ja kakaotooted

inimestele Meie magusatootja Kalev saab oma tooraine Ghanast Kakaoubadest tehakse kakaod Sokolaad, kakaopulber, kakaojoogid, kakaovõi Kakaopulber Kakao jõuab tarbijateni tahkest kakaomassist jahvatatud pulbrina, mis peab sisaldama mitte vähem kui 20% kakaovõid. Pagari ­ ja kondiitritööstused, maiustustevabrikud ja teised toiduainete tootjad oma toodete maitsestamiseks ja värvimiseks kasutavad kakaopulbrit, kus on tavaliselt 12 ­ 14% kakaovõid. Kakaod on kahte tüüpi: · Euroopa kakao - on töödeldud nõrga leelisega. Töötlemise tagajärjel omandab kakaopulber endisest tugevama, kuid samas mahedama maitse ning sügavama punakaspruuni värvuse. ·Ameerika ehk tavaline kakao on töötlemata ning seetõttu happelisem ja veidi testsuguse maitsega. ·Valmistatakse ka lahustuvaid kakaopulbreid (nii pulbrina kui graanulitena). Kakaojoogid ·Kakaojoogi valmistamiseks on see vaja segada kas kuuma või külma piima ja suhkruga ning hästi segada.

Geograafia
thumbnail
17
doc

Tähtede kooslus

Shokolaad Erik Rattasepp 8b TÕHG 2008 SISUKORD 1. Sisukord lk 2 2. Sissejuhatus lk 3 3. Shokolaadi ajalugu lk 4 4. Shokolaadi valmistamine lk 4-5 5. Shokolaadi põhitooraine ­ kakao lk 5-7 6. Shokolaadi tervislikkusest lk 7-9 7. Shokolaadi sulatamine lk 10 8. Shokolaadist hõrgutiste retsepte lk 11-12 9. Nalju shokolaadi teemal lk 13 10. Kokkuvõte lk 15 2 11. Kasutatud kirjandus lk 16 SISSEJUHATUS Shokolaad on kakaost valmistatav toiduaine

Astronoomia
thumbnail
19
pptx

KAKAO

KAKAO Maria DYna 11.A Iseloomustus Kakaod saadakse kakaovilja seemnetest ehk kakaoubadest, mis kasvavad kakaopuude otsas kakaokaunade sees. Kakaopuu õied Kakaopuu koos viljaga Päritolu Kakaopuud on Kesk-Ameerikas kasvatatud vähemalt 2000 aastat ja kasutatud 1000 aastast eKr. Kasutamine Tuntus Eestis Eesti ostab kõige rohkem kakaoube maailmas. https://www.youtube.com/watch? v=XV3-ZYhkczk 1:53-2:21 2:53-3:10 TÄNAN TÄHELEPANU EEST! https://et.makechocolatefair.org/teema d/cocoa-production-nutshell https://et.wikipedia.org/wiki/Harilik_k akaopuu http://kaunistused.weebly.com/mis-on- scaronokolaad.html https://prezi.com/y-cutrwvyhbl/hei/ https://et.wikipedia.org/wiki/Kakaopu u_seemned

Geograafia
thumbnail
18
docx

ÕPIMAPP Kaubamärk

..................................................5 2BALTI VESKI AS ,,VESKI MATI".............................................................................6 2.1 Veski Mati ajalugu................................................................................................6 2.3 ,,Veski Mati" kaubamärgi alla kuuluvad tooted....................................................8 2.4 Veski Mati toodete valik ja väljapanek kaupluste põhjal......................................8 3 KAKAO.....................................................................................................................11 2.1Kakaopulbri valmistamine...................................................................................14 2.2Huvitavaid fakte kakaost.....................................................................................15 4 ARUTELU.................................................................................................................16 KOKKUVÕTE........

Ainetöö
thumbnail
18
pptx

Tumeda šokolaadi tootmine kakaooast

See omakorda võib tekitada tõrkeid seadmete töös või põhjustada kakaopulbri klombistumist ja hallinemist. Probleemi lahendamiseks kasutatakse enamasti õhkjahutust. Samas tuleb jälgida jahutusõhu niiskussisaldust. Niiskussisaldus üle 50...60% loob soodsa pinnase mikroorganismide kasvuks. Just see tehniliselt keerukas protsess koos eelneva energiamahuka kakaokoogi pressimisega võimaldab saada vähendatud rasvasisaldusega kakaopulbrit, mis on kakao kui joogi populaarseks teinud Evelin Edro Kakaooast tumeda sokolaadini 11 3.7. Sokolaadimassi segamine · Eesmärk: Komponentide segamine vastavalt retseptuurile selliselt, et saadav mass oleks järgmistes tootmisetappides töödeldav. Viimase juures on oluliseks letsitiini lisamine: Sokolaadimass on kõrge viskoossusega mitte-Newtoni vedelik. Letsitiini kui

Toidu töötlemise alused



Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun