Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Juhend vana palkhoone tarindite ülevaatuseks (0)

1 HALB
Punktid

Lõik failist

TALLINNA TEHINKAÜLIKOOLI TALLINNA KOLLEDŽ
Kinnisvara haldus
Juhend vana palkhoone tarindite ülevaatuseks
Kodune töö
Juhendaja : xxx
Tallinna 2015

Ehituspalk


Ehitus kasutatavad puuliigid :
Kuusk -Ehitaja seisukohast on kergem töödelda. Kuusepalk kipub kuivades rohkem lõhenema, kui mänd . Sobib paremini katuse ja väliseina voodriks, sest tõrjub vett paremini ning kuusepuit kahjustub aeglasemalt. Kuusk on kergem kui mänd.
Mänd- Tugev ja vastupidav ehituspuit . Männipalk kardab sinetust ning tuleb hoolikalt katta ja kuivatada, et hallitus ei tekkiks.
Ehituspalki tuleks langetada Talvel siis on palk seen - ja putukkahjustustele vähem vastuvõtlikum. Palkseina remondiks sobiva ehituspuidu kuivamisaeg on 12-24 kuud, sõltuvalt palgi läbimõõdust. Kuivast, umbes 20% niiskussisaldusega puidust palksein vajub kuuni 3 % ehk 30 mm ühe meetri koht. Toore puidu vajumisvaru on vanade palkseintega võrreldes liiga suur.

Palksein


Palkehitustavas eelistatakse pikki ja sirgeid okaspuupalke.
Elumaja ja lauda seinapalgi laiuseks arvestati 6 tolli (152 mm), sauna, sepikoja ja aida seinad võidi valmistada ka kitsamast, 5-tollisest (127 mm) palgist.
Hoone ülesraiumisel jälgitakse puidu loomuliku
Juhend vana palkhoone tarindite ülevaatuseks #1 Juhend vana palkhoone tarindite ülevaatuseks #2 Juhend vana palkhoone tarindite ülevaatuseks #3 Juhend vana palkhoone tarindite ülevaatuseks #4
Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
Leheküljed ~ 4 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-11-25 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 6 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Kimaasov Õppematerjali autor
juhend

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
638
pdf

Eesti eluasemefondi puitkorterelamute ehitustehniline seisukord ning prognoositav eluiga

 • Kultuuriväärtuste Ametid või vastava kohaliku omavalitsuse kultuuriväärtustega tegelevad ametnikud (Tallinn, Tartu, Viljandi, Pärnu);  Säästva Renoveerimise Infokeskus (Tallinn, Tartu, Paide, Viljandi);  Eesti Korteriühistute Liit (Tallinn, Tartu, Pärnu, Viljandi). Tallinna Kultuuriväärtuste ameti spetsialistid klassifitseerivad Tallinna puitkorterelamuid järgmise jaotuse alusel:  väga vana puitelamu, varane agulimaja (s.h. vanabalti majad, klassitsistlikud tüüpfassaadid);  „Lenderi maja“ tüüpi 20 sajandi alguse tööliselamu;  Terviklikult planeeritud töölisasumi barakkelamu;  • Suurte korteritega esinduspuumaja, varane periood (historitsism);  • Suurte korteritega esinduspuumaja, hilisem periood (juugend, ka 1920. aastad);  • 1920.-30. aastate väikeelamu;  • „Tallinna maja“ tüüpi 1920-30 a

Ehitusfüüsika



Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun