Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Kohv - uurimustöö (8)

4 HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mis juhtub edasi?
  • Kellele kofeiini ei soovitata?
  • Kui palju kohvi on rasedale turvaline httpwwwcoffeeteainfoeephp?
  • Mis juhtub edasi?
  • Kellele kofeiini ei soovitata?

Lõik failist

Kuressaare Gümnaasium
Kohv
Uurimustöö
Koostaja : Kerten Palumets
10c klass
Kuressaare 2009

Sisukord
Sissejuhatus………………………………………………………………………....3
1. Kohvi ajalugu……………………………………………………………………..4
2. Tähtsamaid aastaid kohvi ajaloost……………………………………………..6
3. Kuulus kohvijooja Honore de Balzac …………………………………………..9
4. Kohvi mõju inimesele…………………………………………………………..10
4.1 Kofeiin organismis, mis juhtub edasi?........................................................11
4.2 Kellele kofeiini ei soovitata ?…………………………………………………………..12
5. Huvitavaid fakte…………………………………………………………………13
6. Kohvijoomine minu klassis…………………………………………………….17
7. Meelespea kohvi valmistajale…………………………………………………19
8. Retseptid………………………………………………………………………...20
Kokkuvõte…………………………………………………………………………..22
Kasutatud kirjandus……………………………………………………………….23

Sissejuhatus
Tänapäeval tarbitakse maailmas tohutul hulgal kohvi. Kohvi tarbimine maailmas kasvab iga päevaga. Peaaegu iga inimene alustab oma päeva tassi kohviga, see annab meile erksuse, mida hommikul on hädasti tarvis. Käibe poolest jääb kohvi alla ainult naftatööstusele.
Idee teha uurimustöö just kohvist , tuli vestluses oma emaga, kui üritasin leida teemat, millest uurimustöö teha. Kuna ma ise joon kohvi päris palju (hommikul ja siis päeval mõni tass või siis rohkem), otsustasingi teha oma uurimustöö just kohvist.
Korraldasin oma koolis ka küsitluse, kus minu peamiseks eesmärgiks oli, selgitada välja, kui paljud küsitletutest üldse joovad kohvi ja kui palju nad kohvi nädalas tarbivad.
Minu tööle aitasid kaasa paljud inimesed, kellele tahaksin avaldada siiramad tänud: ema, vend, isa ja kõik need inimesed, kes osalesid minu küsitluses.


1. Kohvi ajalugu


Esmakordselt avastati kohvi Ida-Aafrikas piirkonnas, mida me tänapäeval tunneme Etioopiana. Tuntud legend jutustab kitsekarjusest nimega Kaldi, kes märkas, et ta kitsed on peale põõsast marjade söömist ebatavaliselt erksad. See tekitas Kaldis uudishimu ja ta otsustas ka ise neid marju proovida. Ta avastas, et need marjad andsid talle uut jõudu ja energiat.
Uudis jõuduandvast marjast levis kiiresti kogu piirkonnas. Mungad kuulsid sellest hämmastavast marjast ja hakkasid neid kuivatama nii, et neid oli võimalik kaugemaisse kloostritesse transportida. Nad panid marjad vette, sõid need ära ja jõid ka vedelikku, et palve ajal üleval püsida.  Kohvipuu pärineb Lõuna-Araabiast ja Ida-Aafrikast. Araabia kohvi kodumaaks loetakse Etioopia Kaffa maakonda, sellest tulenevad ka üle maailma levinud samakõlalised erikeelsed nimetused. Kohvipuud on igihaljad 3-6 m kõrguseks kasvavad taimed madaraliste sugukonnast . Tumerohelised lehed on 10-15 cm pikad ja 4-9 cm laiad . Õied on jasmiinilõhnalised,  valged ja aromaatsed.
Viljad on värvuselt säravpunased, lihakad kuni 1,5 cm pikkused, sisaldades kahte seemet (kohviuba). Ühelt puult võib saada 4-5 kg vilju.Esimese saagi annab kohvipuu 4-6 aastaselt. Saaki koristatakse mitu korda aastas ja seda seni, kuni puu saab 25 aastaseks.
http://www.gurmans.ee/index3.php?l=tg&id=14&lng=est&grupp=69&toode=73 (09.02.09)
Kindlalt
Vasakule Paremale
Kohv - uurimustöö #1 Kohv - uurimustöö #2 Kohv - uurimustöö #3 Kohv - uurimustöö #4 Kohv - uurimustöö #5 Kohv - uurimustöö #6 Kohv - uurimustöö #7 Kohv - uurimustöö #8 Kohv - uurimustöö #9 Kohv - uurimustöö #10 Kohv - uurimustöö #11 Kohv - uurimustöö #12 Kohv - uurimustöö #13 Kohv - uurimustöö #14 Kohv - uurimustöö #15 Kohv - uurimustöö #16 Kohv - uurimustöö #17 Kohv - uurimustöö #18 Kohv - uurimustöö #19 Kohv - uurimustöö #20 Kohv - uurimustöö #21 Kohv - uurimustöö #22
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 22 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-05-21 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 199 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 8 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor kerten1 Õppematerjali autor
Uurimustöö kohvi kohta

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
16
doc

Kohv inimeste elus

Tallinna Õismäe Gümnaasium Kohv inimeste elus Referaat Koostaja: Juhendaja: Tallinn 2011 Sisukord Sissejuhatus.................................................................................................3 1. Ajalugu....................................................................................................4 2. Kohv tänapäeval......................................................................................6 3. Kohvisordid.............................................................................................7 4. Lahustuv kohv.........................................................................................8 5. Kohvi töötlemine.....................................................................................9 6. Kohvi mõju tervisele....................................................

Bioloogia
thumbnail
9
doc

Kohv

Kristiina Mokanu K10C KOHVI uurimustöö Juhendaja: Mariina Madisson Pärnu 2010 Sisukord 1. Kohviajalugu 2. Kohvi valmistamine 3. Liigid 4. Kohvi mõju 5

Köögi õpetus
thumbnail
8
docx

Referaat - kohv

Saaremaa Ühisgümnaasium KOHV Referaat Autor: Kaur Lepik 9B Juhendaja: Indrek Peil Kuressaare 2012 SISSEJUHATUS Kohv - see tuntud jook on inimesete poolt armastatud juba aastasadu. Ma valisingi selle teema, kuna see on väga tavapärane ja puutume kokku sellega tihti. Kohvi hakati jooma maitse pärast, ning hiljem märgati, et sellel on ergutav toime. Algselt oli kohv luksuskaubana kättesaadav ainult rikkamatele inimestele, aga nüüdseks on see igapäevaseks muutunud. Tänapäeva maailmas on pea igalpool kohvikud, kohvipoed ja kohviautomaadid. Kohvi joomise kultuur on levinud üle maailma, kohvi joomine on paljudele igapäeva elu osa ja selles pole midagi ebatavalist. Kohvitootmine on arvestatav majandusharu ja mõne piirkonna põhiline sissetulekuallikas, näiteks Brasiilias, Kolumbias jne. Kohvi on meie tervisele ühelt poolt

toiduainete sensoorse hindamise alused
thumbnail
16
docx

Töökohapõhine ülesanne - kohvi

tugeva aroomi. Maitse on pisut magus ja kohvil on kauakestev järelmaitse. Paulig Espresso Originale on valmistatud UTZ CERTIFIED kohviubadest. Kõigi Pauligi espressode röstimisaste on 4. Paulig Espressod on saadaval: o 1 kg Espresso Supremo uba o 1 kg Espresso Originale uba o 250-grammine Espresso Fortissimo uba o 250-grammina Espresso Fortissimo jahvatatuna o 250-grammine Espresso Originale jahvatatuna o 250-grammine Espresso Originale uba  Ettevõtte Nestlé lahustuv kohv NESCAFÉ on maailma üks tuntumaid lahustuvaid kohvisid. 20. sajandi 30. aastatel võttis Brasiilia valitsus Nestléga ühendust, et ettevõtte nende kohviube ladustaks ja töötleks. Brasiilia oli juba mitu aastat kannatanud toorkohvi liigtootmise probleemide käes. Töötlemistehnoloogiate puuduste, töödeldud kohviubade vale hoiustamise ja algse käitlemise tõttu läksid igal aastal suured kogused kohvi kaduma. 1. aprillil 1938

Geograafia
thumbnail
33
odp

KOHV- joogiõpetus

piirkonnas. Mungad hakkasid marju kuivatama nii, et neid oli võimalik kaugemaisse kloostritesse transportida. Kloostrites söödi marju ja joodi peale vett, et palve ajal üleval püsida. Sealt liikus kohvi Türki, kus kohviube röstiti esmakordselt lahtisel tulel. Tänapäevase kohvi esimene variant saadi niimoodi, et röstitud oad purustati ja seejärel keedeti vees. Euroopasse viisid kohvi esmakordselt Veneetsia kaupmehed. Seal sattus kohv katoliku kiriku karmi kriitika alla. Paljud arvasid, et paavst peaks kohvi joomise keelustama ja nimetasid seda kuradijoogiks. Nende imestuseks õnnistas paavst, kes oli juba kohvijooja, kohvi ja kuulutas selle kristlikuks joogiks. Kohvimarjad levisid kiiresti kogu Euroopas, muutudes intellektuaalse suhtlemise keskusteks ning paljud Euroopa vaimuinimesed tarbisid kohvi. 18. sajand 18. sajandil viis kohvitaime Ameerikasse Prantsuse

Joogiõpetus
thumbnail
32
docx

Referaat - Kohv

Põltsamaa Ametikool Kohv Referaat Maiu Roio Põltsamaa 2010 Kohvi kodumaa on Aafrika. Kohvi avastamise kohta on mitmesuguseid lugusid. Ühe tuntuma legendi kohaselt olevat kohvitaime avastanud kitsekarjus, kes märkas, et tema loomad ei taha enam öösiti magada. Ta jälgis loomi ning pani tähele, et kitsed närivad mingi tundmatu taime lehti. Seejuures hakkasid loomad rõõmsalt kepslema

Joogiõpetus
thumbnail
7
doc

Referaat - Morfiin ja kofeiin

näiteks koos ergotaminiiga migreeni ravis või valuvaigistitega (näiteks aspiriin või paratsetamool). Kofeiini kasutatakse ka antihistamiinide tekitatud uimasuse tõrjumiseks. Kofeiin: hea või halb? Mõned meist lihtsalt ei saa päeva alustatud ilma kofeiinita! Kofeiinist on tehtud palju uuringuid, kuid tulemused ja järeldused varieeruvad, räägivad üksteisele vastu ja muutuvad vastavalt tehnoloogia arengule. Meil on raske otsustada, mida uskuda. Nii et Whole Latte Love otsustas teha uurimustöö kohvist ja kofeiinist. Kofeiin on meditsiinimaalimas tuntud kui trimetüülksantiin. Meditsiiniliselt saab seda kasutada kui südametegevuse stimulaatorit või diureetikumi. Mõned uurimused ütlevad, et kofeiin mõjub nagu narkootikum, amfetamiinid, kokaiin või nikotiin. Need uurimused oletavad et kofeiin vallandab aktiivsuse aju osas, mis on vastutav sõltuvuse tekke eest. See tundub olevat vana uudis. Hiljuti on prantsuse uurijad avastanud, et kofeiin ei mõjuta sõltuvusega seotud

Keemia
thumbnail
15
ppt

Kohv

Kohv Koostaja : Anzela Tjuljukova Narva Eesti Gümnaasium 11 klass Kohvi päritolu Kohv on kohvipuu röstitud seemnetest ehk kohviubadest jahvatatud pulber ja sellest valmistatud aromaatne jook. Esmakordselt avastati kohvi Ida-Aafrikas piirkonnas, mida me tänapäeval tunneme Etioopiana, seal kasvas ta metsikult. 15. sajandil oli kohv levinud Araabias, 16. sajandil ka Türgis. Euroopasse jõudis kohvijoomise komme 17. sajandil, Eestisse 17. sajandi lõpuks. Kasvutingimused. Kohvipuu on läikivate tumeroheliste lehtedega madal igihaljas troopiline taim. Kohvipuu ­ valgust ja soojust armastav taim, eelistab värsket, niisket õhku. Kohvipuu nõuab keskmist temperatuuri 19-25 kraadi sooja.Kohvipuu ei kannata külma, kuid ei sure juhusliku külma öö tõttu

Geograafia




Meedia

Kommentaarid (8)

Hilary1 profiilipilt
Hilary1: Sisupoolest võib olla hea, kuid uurimistöö nõuetest kinnipidamine annab soovida. Samuti pean mainima, et asi, mida on tehtud, on siiski uurimistöö, mitte uurimustöö.
20:55 03-01-2010
PeaceOut profiilipilt
PeaceOut: Väga hästi koostatud kohvi arutelu.
19:49 06-06-2009
pisipiia profiilipilt
pisipiia: Tõesti hea töö!
19:28 26-11-2009



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun