Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Väärtushinnangud tänapäeva maailmas (0)

1 HALB
Punktid

Lõik failist

Väärtushinnangud tänapäeva maailmas
Tänapäeva ühiskonnas on inimeste väärtushinnangud muutunud suuresti võrreldes varasemaga. Tähtsustama on hakatud seda, mis sajand tagasi oli üks väiksemaid probleeme, või on tekkinud vastupidine efekt – enam pole oluline see, mis kunagi määras kogu elu. Inimsed muutuvad, koos nendega ka väärtushinnangud, kuid tihtipeale võivad nende suurel erinemisel tekkida konfliktid.
Peaaegu et iga inimese jaoks on väärtuste edetabelis, kõrgemal kui viiendal kohal, raha. Paarkümmend aastat tagasi polnud need paberilipikud nii tähtsad. Inimesed kauplesid omavahel, maksid üksteisele asjades. Põhimõtteliselt on endiselt kõik sama, kuid nüüd on selle kõige olulisus tõusnud kõrgemale kui varem. Raha

Väärtushinnangud tänapäeva maailmas #1
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2014-03-13 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 45 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Milka Õppematerjali autor
kirjandus väärtushinnangutest

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
24
odt

Õpilaste väärtushinnangud

raha ning omama isamaa tunnetust. Sellest ajendatuna püüdsin uurida valitud inimgruppide hinnanguid. Uurimuse tulemused ei pruugi anda täielikku pilti antud valdkonnast, mis nõuaks pikemaajalist ning põhjalikumat uurimistööd. 3 SISSEJUHATUS Käesoleva uurimuse eesmärgiks oli analüüsida õpilaste väärtushinnanguid. Uurimistöö teema pakkus mulle huvi, nimelt huvitas mind, mida tänapäeva noored arvavad üldisemalt koolist, õppimisest, sõpradest, rahast, ajateenimisest ning elamisest väljaspool Eestit. Kooli ja õppimise kontekstis huvitusin hariduse olulisusest. Sõprade teemal soovisin välja selgitada nende tegelikku tähendust, on nad vahendid või eesmärk iseenesest. Assotsiatsioonid raha teemal näitavad materiaalse heaolu tähtsustamist. Uurimus on läbiviidud ankeedi vormis valikvastustega (Lisa 1. ja Lisa 2.). Etteantud

Uurimistöö
thumbnail
18
pdf

Sissejuhatus religioonisotsioloogiasse

kuidas uuritavad ise usuvad) ­ hoidus religiooni defineerimast. Suhe religiooni romantiline, nostalgiline, dekadentlik. Religioon on ühiskondlik nähtus, mis annab inimese elule mõtte, pakub motiive tegutsemseks, on vastavusest iniese positsiooniga ühiskonnas (erinevatel inimestel on erinev religioon, mis sõltub nende tegevusalast ­ käsitööliste, talupoegade jpt kristlus on erinev). Moodne lääne ühiskond on ülereguleeritud ­ raudpuuri metafoor. Maailm, kust on röövitud jumalad. Elu raudpuuris on vaesem kui varasematel aegadel. Ratsionaliseerumise käigus on eluvaldkonnad kaotanud oma sideme religiooniga ja maailm kaotanud oma võlu. Die Enzauberung, disenchantment of the world. Depressiivne maailm. Kuidas selline ratsionaalne ühiskond kujunes? Elu valdkonnad on religioonist eraldunud. Näiteks liigkasuvõtmine (aja pealt raha võtmine) oli keskajal tõsine patt (aeg on Jumala, mitte inimeste oma, mistõttu inimesed

Sotsioloogia
thumbnail
21
doc

Etnoloogia ja kultuuriantropoloogia alused

etnoloogia kohta. Etnoloogial ning etnograafial on aga peen mõistevahe. Etnograafia on mõeldud pidem kirjeldamisena: kirjeldatakse kultuurielemente, rahvaid. Etnoloogias on olulised aga võrdlemise aspektid, mõtestamine. Folkloristika: rahvaliku esteetika uurimine. Folkloristika on rohkem tekstikeskne, aga pole selget piiri folkoristika ja eelnimetatud teaduste vahel. Tänapäeval on uuritavad valdkonnad laienenud, huvigrupid on suurenenud. Selle mõtte, et teatud osas on kõik inimesed maailmas võrdsed, käis esimesena välja Adolf Bastian, kes ütles, et kõigil rahvastel on ajalugu. Tänapäeval nimetatakse seda inimkonna psühholoogiliseks ühtsuseks e biopsühholoogiliseks võrdsuseks. Kuigi indiviidid on erinevad, on inimpopulatsioonidel võrdne võime kultuuri luua. On teatud ühised asjad, mis ühiskondi seovad, biloogilised universaaliad: laste kasvatamise pikk periood, aastaringne seksuaalsus, sümbolite, tööriistade ja keele kasutamise võime.

Etnoloogia ja kultuuriantropoloogia
thumbnail
31
docx

Äriplaani koostamise juhend

analüüsida minevikku. Äriplaanis tuuaksegi välja lühiülevaade ettevõtte senisest arengust ning analüüsitakse firma nõrkusi ja tugevusi. On oluline, et see peatükk ei sisaldaks ainult kronoloogiat, vaid ka analüüsi. See tähendab, et nii edu kui ebaedu põhjused tuuakse välja. Võimalused (Opportunities) ja ohud (Threats) tuvastatakse analüüsides ärikeskkonda. Ettevõtte edukaks juhtimiseks ei piisa vaid oma ettevõtte sisemiste tugevuste ja nõrkuste teadmisest. Tänapäeva kiiresti muutuvas ärikeskkonnas on samavõrd oluline meist sõltumatute muutuste teadmine, nende tulevaste arengute prognoosimine ja kui võimalik, siis oma ettevõtte huvides ärakasutamine. Võimalused on need ärikeskkonnas toimuvad sündmused või arengud tulevikus, mis mõjutavad meie äritegevust soodsalt. Ohud on ärikeskkonna sellised sündmused või arengud tulevikus, mis mõjutavad meie äritegevust ebasoodsalt.

Majandus
thumbnail
17
doc

Etnoloogia ja kultuurantropoloogia

primitiivseid rahvaid arenema tõukav jõud on kõrgemate astmete rahvaste mõju (koloniaalpoliitika mõju). Samas esimene kontakt erinevatel tasemetel asuvate ühiskondade vahel pole tavaliselt positiivne ­ kõigepealt võetakse omaks tsivilisatsiooni halvemad omadused. Esimene kontakt on enamasti sõjakas ja jätab halva mulje. * Difusionistlik kultuurikäsitlus ­ rahvaste kontaktide mõju rõhutamine. Briti koolkond ­ iga kultuurielement saab maailmas tekkida ainult ühe korra ja siis levida maailma eri paikadesse (nt oli üks koht ­ Muistne-Egiptus ­ kus tekkisid kõik kultuuri peamised elemendid ja siis levisid üle maailma laiali). Saksa-Austria koolkond ­ kultuuriringide teooria teatud aladel on kultuurid samased ­ maailmas on kaheksa kultuuriringi, mis mõjutavad üksteist. Ühes kultuuriringis on sarnased kultuurikompleksid (8 kultuuriringi jagati maailma muuseumieksponaatide põhjal).

Etnoloogia ja kultuuriantropoloogia
thumbnail
24
docx

Religioonipsühholoogia kordamisküsimused 2018 sügis

Vastajal tuleb neid hinnata b. M ­ mõõdab 3 fakti osatähtsust. Väljasuunatud müstika, sisse suunatud müstika ja tõlgendus. Selle abil on võimalik määrata, mis tüüpi on inimese usulised kogemused ja kuidas on need seotud usulise kogemusega tõlgendamisega. 15. Eetika kui religiooni üks dimensioon. Eetika religioonis tähendab seda, et peaaegu iga religioon maailmas sõnastab üldjuhul õige ja vale, taotletava ja taunitava kategooriad. Inimeste moraalid ja käitumine ei ole sageli kooskõlas. Saadakse aru, et tapmine ja varastamine on halb; teiste aitamine ja inimeste austamine on hea. Religioon ei tee sinust head inimest ja kindlasti ei taga kõlbust ühiskonnas. Jah, religiooni kaudu on loodud koole, haiglaid ja abiprogramme, kuid samas on paljud sotsiaalsed konfliktid seotud religioosse vastandumisega.

Psühholoogia
thumbnail
16
docx

Reimani isiksusetüübid

tundub ainult nii, et teised inimesed mind vaatavad või nad vaatavadki. Ta päris kunagi ei tea täpselt, mida ta tunneb, tajub. Kas see on reaalne või eksisteerib ainult tema kujutelmades. Mida tugevam on selle hirmu põhivormi domineerimine, siis seda rohkem võib see ebakindlus ulatuda haiglasliku seostamiseni ja hullumeelsete pettekujutelamdeni välja. Lakkamatu umbusk ja seostamine kõike kõigega. Mida ta teeb, et maailmas paremini hakkama saada? Ta üritab arendada endas selliseid omadusi, mis seda kompenseeriks. Need on siis näiteks meeleline tunnetus, intellekt, teadvus, mõistus. Need tulevad kasuks maailmas orienteerumisel. Nad on ratsionaalsed ja kained oma mõtte- ja käitumisviisilt. Kõik see, mis on emotsioonidega seotud, tekitab talle ebakindlust. Nad on need inimesed, kes püüdlevad puhta mõtlemise poole. Eelistavad tegeleda asjadega, mis on konkreetsed ja täpsed. Neile ei meeldi suhelda

Psühholoogia
thumbnail
46
docx

Sissejuhatus sotsioloogiasse

Kirjeldamine ehk uuritava objekti oluliste omaduste kindlaks tegemine. Teiseks etapiks on seletamine ehk põhjuste väljaselgitamine. Järgmiseks ennusamine ­ objekti tuleviku kohta järelduste tegemine ­ kuidas uuritav eeldatavasti tulevikus käitub jne. Mõjutamine ­ maailma muutmine endale soovitavas suunas. Teaduslik mõjutamine on efektiivsem kui igapäevane mõjutamine. Teaduse komponendid: Empiiria ­ ütleb, mis tegelikult maailmas toimub. Uute andmete kogumine ja nende analüüs.ütleb teooriale millised ideed vastavad tõele. Teooria ­ mis teooria järgi maailmas peaks toimuma. Süstemaatilised ideed mingi valdkonna kohta. Ütleb empiiriale mille kohta andmeid koguda. Teadlaste hulgas on empiirikud ja teoreetikud. Teaduslike uurimuste tüübid: Empiiriline uurimus ­ kogutakse uusi andmeid uurimisobjektide kohta, neid analüüsitakse ja tõlgendatakse.

Sissejuhatus sotsioloogiasse




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun