Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Mehikopärased toidud (1)

5 VÄGA HEA
Punktid
Mehikopärased toidud #1 Mehikopärased toidud #2
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-10-14 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 15 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor wsmile Õppematerjali autor
lühike kokkuvõte piltidega

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
7
docx

Mehhiko köök

poolest, kes oskavad toiduvalmistamise kunstis saavutada tõelisi maitseelamusi. Mehhiklased, kasutades toiduainete töötlemiseks kõikvõimalikke erinevaid meetodeid, on koostanud tähelepanuväärse "entsüklopeedia" kõige erinevamate maitsenüanssidega roogadest. Mehhiko kööki iseloomustavaks tunnuseks on toidule lisatavate maitseainete isuäratav aroom, mis räägib erinevate maitseomaduste rikkusest Siiski on vale arvata, et kõik mehhiko toidud on teravad ja ülepipardatud. Mõned neist on vägagi õrnad ja mahedad, et mitte kaotada kõrgekvaliteediliste koostisainete ainulaadset aroomi. Kui maitseaineid lisataksegi, siis väga mõõdukalt, et säiliks toidu pehmus ja harmoonia. Ka nendest toitudest, mis sisaldavad tshillipipart, valmistatakse mitme erineva vürtsikusastmega variante, kuidas kellelegi meeldib. Üks mehhiko toitude vaieldamatu eelis seisneb selles, et neid on ka kodustes tingimustes

Köögi õpetus
thumbnail
9
doc

Erialane sõnastik

marineerimisel jms. Ü Ürt - e. maitsetaime maapealne osa (nt kummeliürt, ürditee) Kasutamisel arvestada järgmisega: 1 tl kuivatatud ürte = 1-2 sl värskeid ürte 1 sl sügavkülmutatud ürt ... Ühepajatoit ­ erinevatest tükeldatud köögiviljadest hautatud pajaroog Ülepannikoogid- suured pannkoogid, taignasegu kallutatud kuni panniservadeni. Ürdisool - koostises on seller, sibul, porrulauk jt maitseained, saad paljud toidud vaheldusrikkamaks ja tervislikumaks muuta. Kasuta keedusoola asemel. X Xanthani kummi- saab maisisuhkru fermenteerimise teel. Kasutatakse paksendaja, emulgaatori ja stabilisaatorina piimatoodetes ja salatikastmetes. Y Yorkshire pudding - Briti köögist pärit roog, serveeritakse pühapäevalõuna (Sunday Lunch) juurde. Yukiwa-maki- rullikeeratud sushi, kus riis on väljaspool ja nori-leht seespool. Yuba - spetsiaalne sojatoode, mis valmistatakse kuuma sojapiima pinnale tekkinud 'nahast'.

toiduainete sensoorse hindamise alused
thumbnail
16
odt

Kokanduse põhimõisted

Aceto balsamico - Palsamiveiniäädikas, kõige kvaliteetsem ja algupärasem on pärit Modenast Itaaliast. Kasutatakse kastmete, köögiviljade, salatite, marinaadide jm maitsestamiseks. Afrodisiaakum - Kirge, sensuaalsust rõhutav, seksuaalset erutust tekitav toiduaine. Nimetus pärineb Kreeka armastusjumalanna Aphrodite nimest ning kõige sagedamini seostatakse seda austrite, sparglite, šokolaadi ja viigimarjadega. Aioli - Lõuna-Prantsusmaa Provence’i rahvustoit, mis kujutab endast küüslaugumajoneesi, mida serveeritakse enamasti kuivatatud kala ja köögiviljadega. Al dente - Mõõdukalt pehmeks keedetud, teisisõnu poolkõvaks jäetud köögiviljad ja pastatooted, nii et toorainel on säilinud algne kuju ja tekstuur. Al fresco - Värskes õhus serveeritud eine. Alphabetti - Tähestikukujuline pastatoode. Amatriciana - Itaalia linnakesest Amatricest pärit pastakaste, mis valmistatakse peekonist, tomatitest ja oliividest ning maitsestatakse värskete ürtidega. Agnolotti - Ravi

Kokandus
thumbnail
68
docx

Köögileksikon

suuremad, enamasti veelgi väiksemad. 27 6 Hakklihatoidud ja tarretised 6.1 Seguhakkliha (valikud poes) Seguhakkliha tähendab, et hakkliha ei koosne vaid ühe looma lihast, vaid sinna on hulka pandud ka mõne teise looma liha. Levinuim ongi kodune hakkliha, mis on sea ja veise seguhakkliha. Sea hakklihast ja kodusest hakklihast valmistatud toidud on mahlasemad, veise hakkliha on väherasvasem ja muutub küpsedes kergesti kuivaks. Samas annavad veiseliha vähenerasvasus ja tumepunane värvus hakklihale ilusama välimuse. 6.2 Hakkrulaad Lihthakkmassist täidiseta või täidisega suur päts läbimõõduga 10 cm. Pikk poiss on kõnekeeles tuntuim hakkrulaad. 6.3 Hakkbiifsteek Ümara kujuga hakklihast valmistatud roog. 6.4 Hakkliha säilitamine

Toiduvalmistamine
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

2  Toiduainete külm- ja kuumtöötlus 108  Toitude maitsestamise põhimõtted 113  Puljongid ja supid 117  Kastmed 126  Salatid ja võileivad 132  Tangainetest toidud, riisi- ja pastaroad 139  Munatoidud 143  Kalatoidud 147  Lihatoidud 162  Köögiviljatoidud ja -lisandid 174  Magustoidud 185  Kuumad ja külmad joogid 196 8. Toitlustusteeninduse alused 203

Analüüsimeetodid äriuuringutes
thumbnail
62
doc

Toiduained

KAUBAÕPE. TOIDUKAUBAD 1.ÜLDOSA 1.1. Toidukaupade omadused Toidukaubad on toit, mida ostetakse ja müüakse hulgi- või jaekaubanduses, toitlustusettevõtetes või eksporditakse või imporditakse. Toit ­ toiduained ja toiduainete segud ­ on mõeldud inimesele söögiks või joogiks töötlemata või töödeldud kujul. Toidukaupade kaubaõppe aineks on toidukaupade tarbimisomadused ning liigitamine ja sortiment. Toidukaupade tarbimisomadused jagunevad sensoorseteks, füüsilisteks, toitelisteks, funktsionaalseteks ja hügieenilisteks. Sensoorsed ehk organoleptilised omadused on määratletavad meeleorganite abil. Nendeks on maitse, lõhn, kuju, värvus, konsistents (kompimise teel määratletav omadus) jt.. Füüsilised omadused on elastsus, poorsus, lahustuvus, sulamis- ja tahkumistemperatuur jt.. Toitelised omadused tulenevad keemilisest koostisest, mis määravad ära toidu toiteväärtuse. Funktsionaalsed omadused on pakend, säilitamise- ja transpordi

Toitumisõpetus
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

turismiettevõtluse spetsialiseerumise lõpueksami märksõnad Teeninduspsühholoogia 1. Teenindusühiskonna ja majanduse areng Teenindusühiskonna tekke ja kasvu peamised põhjused tulenevad ühiskonna ja töömaailma muutustest: Kasvav jõukus ­ suurem nõudlus teenuste järele nagu kodu koristamine, akende pesemine jm mida varem tehti ise. Vaba aja väärtustamine ­ suurem nõudlus reisi, SPA, toitlustusteenuste järele. Suuremad eluootused ­ suurem nõudlus hooldekodude ja tervishoiuteenuste järele Vajaduse kasv teeninduslike oskuste järele. Toodete suurem kompleksus ­ suurem nõudlus remondi ja parandusteenuste järele. Kasvav komplitseeritus igapäevaelus ­ suurem nõudlus abielunõustajate, advokaatide, maksunõustajate, töönõustajate järele. Kasvav tähelepanu ökoloogiliste ja säästva arengu küsimustele ­ suurem nõudlus. bussiteenuste ja autorendi järele isikliku auto kasutamise a

Turismiettevõtlus




Meedia

Kommentaarid (1)

kirjuta profiilipilt
kirjuta: pisut aitas
22:15 01-10-2011



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun