Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Mälumäng teemal "Toit ja söögirõõm" (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • MILLIST OSA TEEPÕÕSAST KASUTATAKSE TEE TEGEMISEKS?
  • MILLEST OLI TEHTUD HANSU JA GRETE LOOS NÕIA MAJA?
  • MIS KALA VALITI EESTI RAHVUSKALAKS?
  • KES TOITUVAD SÖÖDAST?
  • MILLINE NEIST EI OLE TERAVILI KAER OAD VÕI NISU?
  • MILLISE LOOMA PIIMAST TEHAKSE FETAJUUSTU?
  • MILLISE LOOMA PIIMAST TEHAKSE FETA JUUSTU?
  • MIS KALA VALITI EESTI RAHVUSKALAKS?
  • MIKS HINDUD EI SÖÖ KUNAGI VEISELIHA?
  • MILLISES RIIGIS TEHAKSE HÕRGUTAVAID ROTIROOGASID?
  • MIS RAHVUS LEIUTAS 2000 AASTAT EKR JÄÄTISE?
  • MILLIST GAASI LISATAKSE JOOKIDELE ET NEED KIHISEVAKS MUUTA?
  • MIS ON KABATSOKI TEINE NIMI?
  • MILLISEID MARJU KASUTATAKSE DZINNI MAITSESTAMISEKS?
  • MILLIST OSA TEEPÕÕSAST KASUTATAKSE TEE TEGEMISEKS?
  • MILLEST OLI TEHTUD HANSU JA GRETE LOOS NÕIA MAJA?
  • MIS KALA VALITI EESTI RAHVUSKALAKS?
  • KES TOITUVAD SÖÖDAST?
  • MILLINE NEIST EI OLE TERAVILI KAER OAD VÕI NISU?
  • MILLISE LOOMA PIIMAST TEHAKSE FETAJUUSTU?
  • MILLISE LOOMA PIIMAST TEHAKSE FETA JUUSTU?
  • MIS KALA VALITI EESTI RAHVUSKALAKS?
  • MIKS HINDUD EI SÖÖ KUNAGI VEISELIHA?
  • MILLISES RIIGIS TEHAKSE HÕRGUTAVAID ROTIROOGASID?
  • MIS RAHVUS LEIUTAS 2000 AASTAT EKR JÄÄTISE?
  • MILLIST GAASI LISATAKSE JOOKIDELE ET NEED KIHISEVAKS MUUTA?
  • MIS ON KABATSOKI TEINE NIMI?
  • MILLISEID MARJU KASUTATAKSE DZINNI MAITSESTAMISEKS?

Lõik failist

TOIT JA SÖÖGIRÕÕM KLASS ……………………………………………
1-6.KLASS
  • MILLIST OSA TEEPÕÕSAST KASUTATAKSE TEE TEGEMISEKS?
  • SOOLA SAAB PUU SEEST. ÕIGE VÕI VALE?
  • MILLEST OLI TEHTUD HANSU JA GRETE LOOS NÕIA MAJA?
  • MIS KALA VALITI EESTI RAHVUSKALAKS?
  • KAS TOMATILEHED ON MÜRGISED?
  • KES TOITUVAD SÖÖDAST? INIMESED VÕI LOOMAD?
  • MESILASED TOODAVAD TAIMEDE ÕITEST SAADAVAST NEKTARIST MAGUSAT TOIDUAINET. MIS SEE ON?
  • MIS ON LOODUD SELLEKS, ET PALJU NÄRIDA, AGA MITTE KUNAGI ALLA NEELATA?
  • MILLINE NEIST EI OLE TERAVILI: KAER, OAD VÕI NISU?
  • MILLISE LOOMA PIIMAST TEHAKSE FETAJUUSTU?
    TOIT JA SÖÖGIRÕÕM KLASS ……………………………………………
    7-12.KLASS
  • MILLISE LOOMA PIIMAST TEHAKSE FETA JUUSTU?
  • KUI PALJU KAALUS MAAILMA SUURIM ŠOKOLAADITAHVEL, MIS VALMISTATI 2000. AASTAL? KAS 224 KG, 2280 KG VÕI 5500 KG?
  • MIS KALA VALITI EESTI RAHVUSKALAKS?
  • MIKS HINDUD EI SÖÖ KUNAGI VEISELIHA?
  • MILLISES RIIGIS TEHAKSE HÕRGUTAVAID ROTIROOGASID?
  • KAS TOMATILEHED ON MÜRGISED?
  • MIS RAHVUS LEIUTAS 2000 AASTAT EKR JÄÄTISE?
  • MILLIST GAASI LISATAKSE JOOKIDELE , ET NEED KIHISEVAKS MUUTA?
  • MIS ON KABATŠOKI TEINE NIMI?
  • MILLISEID MARJU KASUTATAKSE DŽINNI MAITSESTAMISEKS?
    VASTUSED
    1-6.KLASS
  • MILLIST OSA TEEPÕÕSAST KASUTATAKSE TEE TEGEMISEKS? LEHTI
  • SOOLA SAAB PUU SEEST. ÕIGE VÕI VALE? VALE
  • MILLEST OLI TEHTUD HANSU JA GRETE LOOS NÕIA MAJA? PIPARKOOGIST
  • MIS KALA VALITI EESTI RAHVUSKALAKS? RÄIM
  • KAS TOMATILEHED ON MÜRGISED? JAH
  • KES TOITUVAD SÖÖDAST? INIMESED VÕI LOOMAD? LOOMAD
  • MESILASED TOODAVAD TAIMEDE ÕITEST SAADAVAST NEKTARIST MAGUSAT TOIDUAINET. MIS SEE ON? MESI
  • MIS ON LOODUD SELLEKS, ET PALJU NÄRIDA, AGA MITTE KUNAGI ALLA NEELATA? NÄTS
  • MILLINE NEIST EI OLE TERAVILI: KAER, OAD VÕI NISU? OAD
  • MILLISE LOOMA PIIMAST TEHAKSE FETAJUUSTU? KITSE - VÕI LAMBAPIIMAST
    7-12.KLASS
  • MILLISE LOOMA PIIMAST TEHAKSE FETA JUUSTU? KITSE-VÕI LAMBAPIIMAST
  • KUI PALJU KAALUS MAAILMA SUURIM ŠOKOLAADITAHVEL, MIS VALMISTATI 2000. AASTAL? KAS 224 KG, 2280 KG VÕI 5500 KG? 2280 KG
  • MIS KALA VALITI EESTI RAHVUSKALAKS? RÄIM
  • MIKS HINDUD EI SÖÖ KUNAGI VEISELIHA? SEST LEHM ON PÜHA LOOM
  • MILLISES RIIGIS TEHAKSE HÕRGUTAVAID ROTIROOGASID? HIINAS
  • KAS TOMATILEHED ON MÜRGISED? JAH
  • MIS RAHVUS LEIUTAS 2000 AASTAT EKR JÄÄTISE? HIINLASED
  • MILLIST GAASI LISATAKSE JOOKIDELE, ET NEED KIHISEVAKS MUUTA? SÜSIHAPPEGAASI
  • MIS ON KABATŠOKI TEINE NIMI? SUVIKÕRVITS
  • MILLISEID MARJU KASUTATAKSE DŽINNI MAITSESTAMISEKS? KADAKAMARJU
  • Mälumäng teemal  Toit ja söögirõõm #1 Mälumäng teemal  Toit ja söögirõõm #2 Mälumäng teemal  Toit ja söögirõõm #3
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 3 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2012-09-29 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 20 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor katrepohlak Õppematerjali autor
    Manuses on kaks viktoriini: 1-6.klassile ja 7-12.klassile.Lõpus on vastused mõlema vanuserühma küsimustele.

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    26
    docx

    Koka eksamiküsimused vastustega.

    1.Kirjelda külmtöötlemismeetodid 2.Kirjelda kuumtöötlemismeetodid3.Nimeta erinevaid toidutalumatuse liike ja kirjelda toitumist nende korral4.Kirjelda liha hautamist, nimeta hautatud lihatoite. 5.Kirjelda erinevaid kartuli lisandeid, vähemalt 56.Nimeta vähemalt 5 kalarooga Eestimaistest kaladest. Kirjelda vähemalt 2. roa valmistamist7.Kirjelda munatoitude valmistamise tehnoloogiat, kasutamine 8.Sidekoerikaste jaotustükkide kasutamine toiduvalmistamisel9.Kirjelda püreesuppide valmistamist (toorained, tehnoloogia, kasutamine)10.Portsjontükilise liha praadimise reeglid 11.Nimeta 5 portsjonilist toodet veiselihast ja iseloomusta neid12.Nimeta vähemalt 5 pooltoodet väikelooma lihast ja iseloomusta neid 13.Kirjelda kohupiimatoitude valmistamist, kasutamine14.Kirjelda heleda põhikastme valmistamise tehnoloogiat, kasutamine 15.C-vitamiini kadude vältimine toiduvalmistamisel 16.Kirjelda võileibade valmistamise tehnoloogiat, kasutamine 17.Kirjelda kissellide valmistamise tehnoloogiat (tooraine, valmistamise tehnoloogia ja serveerimine)18.Kirjelda muretaigna valmistamist ja sellest toodete valmistamist, kasutamine19.Iseloomusta rasvasid. Millised rasvained sobivad praadimiseks? Miks?20.Mille poolest erinevad toidukauba tähistamisel “parim enne” ja \\\"kõlblik kuni\\\"?21.Iseloomusta Eestis kasvatatavaid erinevaid kapsaliike. Kasutamine22.Nimeta viis maitsetaime ehk ürti, nende kasutamine23.Iseloomusta luuviljalisi ja tsitruselisi puuvilju, nende kasutamine.24.Nimeta vähemalt viis põhimaitseainet ehk vürtsi. Nende kasutamine25.Kirjelda külmade ja külmutatud magustoitude valmistamist, serveerimine26.Kirjelda piimatooteid, nende kasulikkus, kasutamine 27. Kirjelda tervisliku toitumise põhimõtted. Kui palju vajab kerget tööd tegev inimene(70kg) keskmiselt toitaineid päevas?28.Loetle põhilisemad toiduained eesti rahvusköögis ja nimeta tuntumad eesti rahvusroad29.Mis on kama? Kasutamine 30.Kirjelda eestipärase hapukapsa(herne)supi valmistamist. 31.Loetle põhilised toiduained, mida kasutatakse Vahemere regioonis, Põhjamaades, Indo-hiinas32.Süldi valmistamine, kasutamine33.Milline on esmaabi lõikehaava korral?34.Kuidas tegutsed kui süttib õli fritüüris. Nimeta hädaabi telefoninumber?35.Pruuni põhikastme valmistamine, kasutamine36.Milliseid tehnoloogilisi võtteid tuleb toiduainete jahutamisel järgida?37.Kirjelda toidu hinna kujundamist. Milliseid kadusid roaportsjoni kalkuleerimisel arvestatakse?38.Kauba vastuvõtt, ladustamine ja säilitamine 39.Kirjelda menüüde koostamise põhimõtteid.40.Mis on inventuur? Kirjelda toimimist41.Kirjelda kliendikeskse teeninduse põhimõtteid. Kes on püsiklient?42.Iseloomusta a la carte teenindust43.Iseloomusta erinevaid toitlustusettevõtete tüüpe44.Millised on ettevalmistustööd söögisaalis enne ettevõtte avamist? Laua eelkatmise etapid õiges järjekorras45.Iseloomusta furšettlauda? Teenindamine.46.Kirjelda keedutaigna tehnoloogiat. Kuidas kasutad? 47.Kirjelda kuumade jookide valmistamist. Iseloomusta erinevaid kohvijooke.48.Kirjelda erinevate köögiviljalisandite valmistamist. Nimeta vähemalt 5 lisandit49.Iseloomusta põhitoitaineid (leidumine, vajalikkus )50.Kirjelda vormiroogade valmistamist. Nimeta vähemalt 5 rooga.51. Millised on kõrge riskiteguriga toiduained? Nõuded nende lühiajaliseks säilitamiseks 52. Kirjelda hommikusöögi menüüsid, Planeeri menüü taimetoitlasele. 53. Kirjelda valge põhikastme valmistamist. Kasutamine54.Kirjelda toorsalatite valmistamist. Kasutamine. 55.Iseloomusta puljongeid (liigitus, toorained, kasutamine). 56.Kirjelda ettevõtte äriidee põhimõtteid, too näiteid57.Kirjelda putrude valmistamise tehnoloogiat, kasutamine.58. Kirjelda maitsestamise põhimõtteid ja nimeta erinevaid maitseained 59.Kirjelda tükeldatud toiduainetest suppide valmistamist, kasutamine60.Kirjelda pärmitaigna tehnoloogiat. Tooted, kuidas kasutad?

    Kokandus
    thumbnail
    652
    pdf

    Asjaajamise alused

    Analüüsimeetodid äriuuringutes
    thumbnail
    23
    doc

    Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused(2)

    Kõik mis vajaon ka siin olemas!

    Kokandus
    thumbnail
    33
    docx

    Koka kutseeksami küsimused ja vastused

    Materjal on sisukas ning tehnoloogiad on kirjas kokkuvõtvalt. Hea materjal õppimiseks kui tulemas on riiklik kokakutseeksam või koolieksam.

    Kokandus
    thumbnail
    80
    docx

    Toidukauba õpimapp

    toiduainete sensoorse hindamise alused
    thumbnail
    8
    odt

    Kultuurilugu

    Kultuur
    thumbnail
    45
    doc

    Õpimapp - eritoit

    info toidukaubadest ja märkidest, lisaks pikem jutt erinevadest brändidest.

    Toidukaubandus
    thumbnail
    13
    doc

    Eksamiküsimused

    Kokandus




    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun