1.Kirjelda külmtöötlemismeetodid 2.Kirjelda kuumtöötlemismeetodid3.Nimeta erinevaid toidutalumatuse liike ja kirjelda toitumist nende korral4.Kirjelda liha hautamist, nimeta hautatud lihatoite. 5.Kirjelda erinevaid kartuli lisandeid, vähemalt 56.Nimeta vähemalt 5 kalarooga Eestimaistest kaladest. Kirjelda vähemalt 2. roa valmistamist7.Kirjelda munatoitude valmistamise tehnoloogiat, kasutamine 8.Sidekoerikaste jaotustükkide kasutamine toiduvalmistamisel9.Kirjelda püreesuppide valmistamist (toorained, tehnoloogia, kasutamine)10.Portsjontükilise liha praadimise reeglid 11.Nimeta 5 portsjonilist toodet veiselihast ja iseloomusta neid12.Nimeta vähemalt 5 pooltoodet väikelooma lihast ja iseloomusta neid 13.Kirjelda kohupiimatoitude valmistamist, kasutamine14.Kirjelda heleda põhikastme valmistamise tehnoloogiat, kasutamine 15.C-vitamiini kadude vältimine toiduvalmistamisel 16.Kirjelda võileibade valmistamise tehnoloogiat, kasutamine 17.Kirjelda kissellide valmistamise tehnoloogiat (tooraine, valmistamise tehnoloogia ja serveerimine)18.Kirjelda muretaigna valmistamist ja sellest toodete valmistamist, kasutamine19.Iseloomusta rasvasid. Millised rasvained sobivad praadimiseks? Miks?20.Mille poolest erinevad toidukauba tähistamisel “parim enne” ja \\\"kõlblik kuni\\\"?21.Iseloomusta Eestis kasvatatavaid erinevaid kapsaliike. Kasutamine22.Nimeta viis maitsetaime ehk ürti, nende kasutamine23.Iseloomusta luuviljalisi ja tsitruselisi puuvilju, nende kasutamine.24.Nimeta vähemalt viis põhimaitseainet ehk vürtsi. Nende kasutamine25.Kirjelda külmade ja külmutatud magustoitude valmistamist, serveerimine26.Kirjelda piimatooteid, nende kasulikkus, kasutamine 27. Kirjelda tervisliku toitumise põhimõtted. Kui palju vajab kerget tööd tegev inimene(70kg) keskmiselt toitaineid päevas?28.Loetle põhilisemad toiduained eesti rahvusköögis ja nimeta tuntumad eesti rahvusroad29.Mis on kama? Kasutamine 30.Kirjelda eestipärase hapukapsa(herne)supi valmistamist. 31.Loetle põhilised toiduained, mida kasutatakse Vahemere regioonis, Põhjamaades, Indo-hiinas32.Süldi valmistamine, kasutamine33.Milline on esmaabi lõikehaava korral?34.Kuidas tegutsed kui süttib õli fritüüris. Nimeta hädaabi telefoninumber?35.Pruuni põhikastme valmistamine, kasutamine36.Milliseid tehnoloogilisi võtteid tuleb toiduainete jahutamisel järgida?37.Kirjelda toidu hinna kujundamist. Milliseid kadusid roaportsjoni kalkuleerimisel arvestatakse?38.Kauba vastuvõtt, ladustamine ja säilitamine 39.Kirjelda menüüde koostamise põhimõtteid.40.Mis on inventuur? Kirjelda toimimist41.Kirjelda kliendikeskse teeninduse põhimõtteid. Kes on püsiklient?42.Iseloomusta a la carte teenindust43.Iseloomusta erinevaid toitlustusettevõtete tüüpe44.Millised on ettevalmistustööd söögisaalis enne ettevõtte avamist? Laua eelkatmise etapid õiges järjekorras45.Iseloomusta furšettlauda? Teenindamine.46.Kirjelda keedutaigna tehnoloogiat. Kuidas kasutad? 47.Kirjelda kuumade jookide valmistamist. Iseloomusta erinevaid kohvijooke.48.Kirjelda erinevate köögiviljalisandite valmistamist. Nimeta vähemalt 5 lisandit49.Iseloomusta põhitoitaineid (leidumine, vajalikkus )50.Kirjelda vormiroogade valmistamist. Nimeta vähemalt 5 rooga.51. Millised on kõrge riskiteguriga toiduained? Nõuded nende lühiajaliseks säilitamiseks 52. Kirjelda hommikusöögi menüüsid, Planeeri menüü taimetoitlasele. 53. Kirjelda valge põhikastme valmistamist. Kasutamine54.Kirjelda toorsalatite valmistamist. Kasutamine. 55.Iseloomusta puljongeid (liigitus, toorained, kasutamine). 56.Kirjelda ettevõtte äriidee põhimõtteid, too näiteid57.Kirjelda putrude valmistamise tehnoloogiat, kasutamine.58. Kirjelda maitsestamise põhimõtteid ja nimeta erinevaid maitseained 59.Kirjelda tükeldatud toiduainetest suppide valmistamist, kasutamine60.Kirjelda pärmitaigna tehnoloogiat. Tooted, kuidas kasutad?
Kõik mis vajaon ka siin olemas!
Materjal on sisukas ning tehnoloogiad on kirjas kokkuvõtvalt. Hea materjal õppimiseks kui tulemas on riiklik kokakutseeksam või koolieksam.
info toidukaubadest ja märkidest, lisaks pikem jutt erinevadest brändidest.
Kõik kommentaarid