Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"jookidele" - 80 õppematerjali

jookidele on võimalus osta kaasa osta kuuma jooki, mis valatakse spetsiaalsesse termotopsi ja kaetakse plastik kaanega ja mahtuvus on 0,2 liitrit.
thumbnail
15
ppt

Klaasid

Liisi Vaasa suurus jalgadega klaasid või ilma jalgadeta värvus kuju Üldklaas ehk joogiklaas on piima, kalja, vee, mahla, gaseeritud jookide, aga ka õlle joomiseks. Õlleklaas on õlle joomiseks Punase veini klaas on punaste veinide joomiseks. Valge veini klaas on valgete veinide ja kangestatud veinide joomiseks Serriklaas on kangestatud veinide joomiseks. Sampanjaklaas on vahuveini ja sampanja joomiseks. Napsiklaas on kangestatud alkohoolsete jookide joomiseks Aroomiklaas on tugevalõhnaliste jookide, nagu konjak ja brändi, joomiseks On the rocks klaas on jääga pakutavate alkohoolsete jookide serveerimiseks, aga ka kohviga või alkohooliga koos pakutava vee joomiseks. Veeklaas on gaseeritud või gaseerimata vee, aga ka kohviga või alkohooliga koos pakutava vee joomiseks Mahlaklaas on kuuma mahlajoogi ja tee joomiseks. Üldine reegel klaaside täitmisel on, et 1/3 klaasist jääks tä...

Turism → Restoraniteenindus
36 allalaadimist
thumbnail
2
xls

Kulude tulude tabel

Alkohoolsed joogid 10 145,00 kr Mittealko. Joogid 15 632,00 kr Kokku 188 776,00 kr 227 572,00 kr Puhas kasum (?) 38 796,00 kr Menüü on erinev ja seega valmistoidud on erinevate hindadega. Sellepärast on ka tulu niivõrd suur. Seal on kokku liidetud erinevad toidud ja kui palju neid on ostetud. Alkohoolsetele jookisele olen teinud juurdehindluse ja samamoodi ka mittealko. jookidele. Sellepärast on ka nendest saadud tulu suur. ast on ka tulu niivõrd suur. Seal on ealko. jookidele.

Majandus → Majandus
121 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Ãœrdid ehk rohelised maitsetaimed

kalatoidud, hautised, supid, Meliss Rahustava toimega, kasutatakse verevaevuste korral, kalale, salatile, jookidele, magustoitudele, kaunistuseks. Keetmisel aroom kaob Basiilik sobib juustu, tomati ja küüslauguga. Maitsestatakse kartuleid,

Bioloogia → Bioloogia
21 allalaadimist
thumbnail
30
pptx

Kehakaalu langetamine

3.Toidusedel Et kaalulangetamine õnnestuks, on vaja endale aega võtta. Soovitame varakult koostada toidusedeli sellest, mida pere järgmistel päevadel sööb, et kauplusse minnes osta just seda, mida vaja. Kui vähegi võimalik, valmistage toit ise töötlemata toiduainetest. Menüü koostamine Menüü koostamisel peaks lähtuma oma toitumisharjumustest. Püüdke süüa võimalikult normaalselt, kuid jälgige portsjoni suurust. Lisaks söömisele pöörake tähelepanu ka jookidele, sh alkohoolsetele jookidele. 4.Toiduvalik Kasuta Eesti toitumis- ja toidusoovitustes toodud toidupüramiidi. Toidusoovitustes on toodud päevane minimaalne ja maksimaalne toiduportsjonite arv. Toiduenergia kogus Naiste soovitatav energiakogus 1200 kcal(minimaalne). Meestel alates 1500 kcal. Päevane energiasisaldus 1200 kcal on tegelikult väga väike ning seda võiks kasutada väga äärmuslikel juhtudel. Saavutatud eesmärk Kui soovkaal on saavutatud, siis seisab raskem veel ees.

Bioloogia → Bioloogia
4 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Mälumäng teemal "Toit ja söögirõõm"

........................ 7-12.KLASS 1. MILLISE LOOMA PIIMAST TEHAKSE FETA JUUSTU? 2. KUI PALJU KAALUS MAAILMA SUURIM SOKOLAADITAHVEL, MIS VALMISTATI 2000. AASTAL? KAS 224 KG, 2280 KG VÕI 5500 KG? 3. MIS KALA VALITI EESTI RAHVUSKALAKS? 4. MIKS HINDUD EI SÖÖ KUNAGI VEISELIHA? 5. MILLISES RIIGIS TEHAKSE HÕRGUTAVAID ROTIROOGASID? 6. KAS TOMATILEHED ON MÜRGISED? 7. MIS RAHVUS LEIUTAS 2000 AASTAT EKR JÄÄTISE? 8. MILLIST GAASI LISATAKSE JOOKIDELE, ET NEED KIHISEVAKS MUUTA? 9. MIS ON KABATSOKI TEINE NIMI? 10. MILLISEID MARJU KASUTATAKSE DZINNI MAITSESTAMISEKS? VASTUSED 1-6.KLASS 1. MILLIST OSA TEEPÕÕSAST KASUTATAKSE TEE TEGEMISEKS? LEHTI 2. SOOLA SAAB PUU SEEST. ÕIGE VÕI VALE? VALE 3. MILLEST OLI TEHTUD HANSU JA GRETE LOOS NÕIA MAJA? PIPARKOOGIST 4. MIS KALA VALITI EESTI RAHVUSKALAKS? RÄIM 5. KAS TOMATILEHED ON MÜRGISED? JAH 6. KES TOITUVAD SÖÖDAST? INIMESED VÕI LOOMAD? LOOMAD 7

Toit → Kokandus
20 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Joogiklaaside sortiment

klaasseintega ja väga paksu klaaspõhjaga. Paks põhi hoiab ära klaasi võimaliku purunemise selle löömisel vastu lauda ­ nii nagu juhtub ikka inimestega, kes on veidi rohkem võtnud, kui oleks pidanud... Klaasi valatav jook on üldjuhul ette nähtud ühekorraga ära joomiseks. Näited: tequila, erinevad "shootersid" ­ Anaconda, B ­ 52, After Five, Black rose, Blow Job jpt. - Väga väikesed. Mõeldud kas väga kuumadele äkilistele jookidele või väga külmadele jookidele. 14.Iiri kohvi klaas - Iiri kohvi klaas asendab tavalist tassi ning seetõttu näeb ka jook parem välja. See jalal olev klaas mahutab 240 ­ 360 ml ning on valmistatud kuumakindlast klaasist. Sobib kõikide kuumade jookide serveerimiseks. Näited: Hot Toddy, Hot Buttered Rum jt. 15.Napsuklaas - on kangete alkohoolsete jookide joomiseks. - Vene kommete kohaselt peab pitsi korraga tühjaks jooma, et see on vene rahvuse

Majandus → Tööstuskaup
41 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Tähtvili

Tähtvili e. Karamboola Mina ostsin poest tähtvilja, see näeb isuäratav välja, lõhna sellel ei ole , aga maitselt meenutab mingit lilleõit. See ei ole hea ja ka hapukas ka mitte. See dekoratiivne tähtpuuvili on arvatavasti pärit Malaisiast ja Tänaseks kasvatatakse teda troopilistes maades. Tähtpuuvili kasvab puu otsas, mis on 10-12 meetrit kõrged. Iga puu annab kindla detsimeetri suurusega vilja. Tähtpuuvilja tunneb kergesti ära tema ebatavalise viienurgalise kuju poolest. Ta näeb välja nagu kollane täht ja sellepärast kutsutakse teda tähtpuuviljaks. Liha on mahlakas ja meenutab kurki ning maitseb ka sama värskelt aga palju hapukamalt. Koor on sile ja seda saab süüa. Valmimata vili on heleroheline ja valmis vili kollane. Aga sa ei pea ootama et vili valmiks. Valmimata vili maitseb täpselt samamoodi kui valmisvili. Tähtpuuvilja C-vitamiin aitab külmetuse vastu. Kasutada...

Toit → Toiduainete õpetus
14 allalaadimist
thumbnail
1
odt

Minibaarid

· Hotellitoas olev minibaar kujutab endast väiksemat kappi, enamasti külmkappi, kuhu saab paigutada jooke jms. · Samuti kuluvad minibaari erinevad klaasid, pudeliavaja, veiniavaja. · Minibaarid võivad olla renditud või ostetud hotellile. · Hotellide kategooriast lähtuvalt on minibaar kohustuslik: - 4**** ja 5***** hotelli kõigis numbritubades. - Sageli on minibaar ka 3*** hotelli sviitides. · Lisaks jookidele on kapis ka mitmesuguseid suupisteid: soolapähklid, sokolaadid vms. · Minibaari iga hotelli administratsioon koostab selle vastavalt oma äranägemisele. · Minibaaris peab olema nimekiri toodetest, mis kapis on. · Et kliendile oleks kõik üheselt arusaadav, peaks toodete nimekiri kliendi jaoks sisaldama: toote nimetus toote maht toote hind Minibaariga seotud ülesanded: · Igapäevane kapi sisu kontrollimine nimekirja alusel.

Turism → Turism
3 allalaadimist
thumbnail
9
ppt

Nimetu

horisontaalse paigutuspõhimõtte alusel. VEAD · Coca-cola ja A Le Coq-i tooted kohati segamini SIIDRID JA MUUD LAHJAD ALKOHOLID · Suuremate tootjate tooted on paigutud püstakutele vertikaalselt, tootja ja kaubamärgi alusel. · Kohati paigutus segane, mis võib olla tingitud tootjate ja toodete arvukusest. SOODUSPAKKUMISED, KAMPAANIAD · Mahupõhist kampaania väljapanekut tehakse väga paljudele kaupadele, sealhulgas jookidele. Selle tarbeks on ehitatud alustele n.ö. saared, kuhu peale on paigutatud tooted suures mahus. · Rimis on märgitud kampaanikaubad ning allahinnatud kaubad tavaliste valgete siltide asemel kollastega, et äratada klientides huvi. · Riiulitel kasutatakse ka hulgaliselt riiulirääkijaid · Kampaaniakaup asub sageli keset vahekäiku KOODID · Lisaks EAN koodidele on Rimi kasutusele võtnud ka SAP koodid · SAP koodid on 6-kohalised

Majandus → Analüüsimeetodid...
2 allalaadimist
thumbnail
6
docx

TOIDU LISAAINED

järeldused asjakohase sagedusega aruande EK-le ja EFSA-le. ANTIOKSÜDANDID Antioksüdandid ei lase rasvasel toidul halvaks minna, need säilitavad toidu lõhna-, värvi- ja maitseomadusi. Aitavad oluliselt pikendada õlide-rasvade ja rasvarikaste toiduainete säilivusaega, sest ilma nendeta rasvad rääsuvad. E300 askorbiinhape: loodusidentne antioksüdant, Vitamiin C. Valge või kollakas kristalne pulber, ilma lõhnata, hapuka maitsega, vesilahustuv. Lisatakse jookidele, jahudele, leibadele, marja-, puuvilja-, ja taimepooltoodetele, lihatoodetele, lastetoitudele. Eriti suured üleannustused võivad tekitada kõhulahtisust ja maoärritust. Üle 10 grammi päevas arvatakse tekitavat neerukive. Vajalikus koguses Eestis lubatud lisaaine. E300 moodustab koos E210- 213-ga benseeni, mis on kantserogeenne- koos võib neid leida pagaritoodetes, aedviljahoidistes, konservides. E330 sidrunhape: loodusidentne antioksüdant

Meditsiin → Keemilised ohutegurid
6 allalaadimist
thumbnail
30
pptx

Esitlus - ALKOHOLISM

MAKS Milliseid organeid kahjustab?  Aju: 1. Pikapeale arenevad ajukahjustused:  halveneb mälu  väheneb õppimisvõime  tekivad tasakaaluhäired 2. Drastilisemateks tagajärgedeks on:  dementsus ehk nõdrameelsus  langetõbi  hallutsinatsioonid  kõnehäired AJU AJU MUUTUMINE MÕJU ORGANISMIL Mis võiks olla LAHENDUSEKS?  Alkohoolsetele jookidele kõrgemad hinnad  Vanusepiirang - alkot saab osta alates 21. eluaastast  Vähem reklaame televisioonis, kaubanduses, tänavatel jne Täname tähelepanu eest!

Bioloogia → Bioloogia
4 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Tarbimise Test II 2013

9. Kuidas toimitakse kaupluses kaubaga, mis on ületanud kõlblik kuni tähtaja? · Järgmisel päeval peale kõlblik kuni tähtaega ei tohi müüa · Võib müüa teistest kaupadest eraldatuna ja hinda alandatult · Võib müüa, kui tarbijat on sellest teavitatud 10. Kauba ladustamine peab olema eelkõige · mugav ostjale · mugav müüjale · õigetes hoiutingimustes 11. Kui suure mahuprotsendiga alkohoolsetele jookidele ei märgita minimaalset säilimisaega? · alates 6 % · alates 10% · alates 22% 12. Vürtse säilitatakse · ventilatsiooni juures · küttekeha juures · keldris 13. Polüfosfaatide ülesandeks pesemisvahendi koostises on: · Eemaldada materjalilt mustus · Muuta pesemisvahend lõhnavaks · Pesuvee pehmendamine 14. F tähega märgistatakse · viili jogurtid

Majandus → Majandus
8 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Ehituskeemia küsimused - LOÜ ja standardid

suutma esitatud teavet tõestada. 17. Mis on keskkonnateatis? Keskkonnateatis on tootja või teenuste osutaja vabatahtlikult koostatud deklaratsioon oma toote või teenuse omaduste kohta 18. Mis on EL ökomärgis? EL ökomärgis on Euroopa-keskne, seega saavad märgist taotleda peamiselt Euroopa Liidu liikmesriikide ettevõtted. 19. Millele ei anta ökomärgist? • toiduainetele, jookidele ja ravimitele. • kemikaalidele, mis on mürgised, keskkonnaohtlikud, kantserogeensed, reproduktiivdoksilised või mutageensed. • kaupadele, mille valmistamisel on kasutatud tarbijat ja/või keskkonda tõenäoliselt oluliselt kahjustavaid tootmisviise või mille tavakasutamine võib olla tarbijale ohtlik. 20. Mis on Põhjamaade Luigemärk? Põhjamaade Luigemärk (The Nordic Swan) on Põhjamaade autoriteetseim ja

Ehitus → Ehituskeemia
6 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Lišimari, Karabool, Papaia

viljad kasvavad madalatel puudel või põõsastel. Maitselt meenutab magushaput meeldiva lõhnaga karusmarja või küdooniat. Viljad on täisküpsed, kui merevaiguvärviline Sisaldab oblikhapet, C- vitamiini, rauda, mineraalaineid. Tähtvilja koorimata hapukad poolküpsed või küpsed tähekujulised seibid sobivad hästi erinevate magusate ja soolaste roogade kaunistamiseks, tortide, kookide, võileibade katteks, lisandiks külmale lihale. Õhukesi viile võib lisada boolile ja teistele jookidele. Säilita 4-8°C juures. Ladina keeles: Averrhoa carambola Inglise keeles: Star fruit, Karambola Soome k. 'tähtihedelmä' Litsimarjad Näeb küpsena välja nagu punane pehme okastega muna. Meeldivalt magushapu. Viljaliha on zeleetaoline, milles on kuni 24% kuivainet, peamiselt suhkrut. Seemet ja kesta ei sööda

Toit → Kokandus
8 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Alkoholid

17. sajandil viinaajamisõigus laienes apteekritele gildide vaestele ja nende leskedele ning Rootsi kuningas Karl XI andis selle ka Tallinna habemeajajatele. Kokku toodeti Rootsi ajal viina ca 600 pange (7200 l) aastas. Sellesse aega langeb ka salaviina ja puskariajamise traditsiooni teke. 1645. aastal keelati uuendatud maakorraldusega talupoegadel viina ajada, kuid talupojad ei tahtnud sellest keelust kinni pidada. Viski on nimetus mitmetele alkohoolsetele jookidele, mida destilleeritakse teraviljadest ning lastakse seista tammevaatides. Teraviljad, mida kasutatakse viski tegemiseks on muuhulgas oder, rukis, nisu ja mais. Vein (ladina vinum 'vein') on marja- või puuviljamahla kääritamisel saadud alkohoolne jook. Veini tehakse peamiselt viinamarjadest. Eestis on veini tegemiseks kasutatud kohalikke vilju. Veini tegemisel kasutatakse praktiliselt vaid Vitis vinifera liigi viinamarju. Sellest liigist on aretatud üle 4000 sordi

Keemia → Keemia
6 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Å okolaad

sellega saavutati joogi populaarsus. Inglismaale jõudis sokolaad 1650 aasta lõpul, kus see saavutas suure populaarsuse. Juba 7 aastat hiljem avati esimene sokolaadi tuba ja peale seda muutus see veelgi populaarsemaks, sokolaaditoad said härrasmeeste ja poliitikute ning kirjanike kohtumiskohtadeks. Sokolaadi valmistati tollal ja veel kaua aega hiljem tahketest sokolaadi kamakatest, sest kakaopulbrit polnud veel leiutatud. 18.sajandi lõpul hakati sokolaadi jookidele lisama ka piima. 1765. aastal avati Ameerika mandril Massachusettsis esimene sokolaadi tehas, mis sisuliselt tähendas kakaoubadest sokolaadijoogi massi tooraine valmistamise mehhaniseerimist. Kakaovõi ja kakaomassi eraldamist veel ei tuntud. 19.sajandil tõi tormilise arengu Euroopasse sokolaadi kvaliteedis ja toodangu mitmekesisuse. Rajati sokolaaditehaseid ja valmistati esimesi tahvli- ehk söögisokolaade. Õpiti eraldama kakaovõid ja kakaomassi ning valmistama piimasokolaadi ja

Kategooriata → Uurimustöö
10 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Jaemüük Test III 2013

- konkreetne müüja leti taga - isik, kes oma majandustegevuses pakub ja müüb kaupa 14. Mis on pant? - tagatisraha, mis on ühe müügiühiku hinnale lisatud pakendit väärtustav tasu ühe pakendi eest - tagatisraha, mille kauplus lisab müügihinnale nendele kaupadele, mida seadus ette näeb - tagatisraha, mis arvestatakse kaupluses juurde kõikidele klaas-, plast- ja metallpakendis jookidele 15. Mis on Säästukaart? - Tallinna Kaubamaja ja Selveri püsikliendikaart - ETK püsikliendikaart - Rimi püsikliendikaart, mis annab 5 % soodsamat hinda kõigis sellesse ketti kuuluvates kaupluses 16. Mis on oluline alla 3 ­ aastaste laste mänguasjade juures? - ilusad värvid - et nende allaneelamise ja hingamisteedesse tõmbamise oht oleks minimaalne - mänguasjade omavaheline harmoneeruvus 17

Majandus → Majandus
6 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Jookide serveerimine

jpm. Marjadest, puuviljadest, nende mahlast ja siirupitest suhkru ja gaseeritud veega valmistatud jooke nimetatakse limonaadideks. Jook valmistatakse kannus või klaasis. Juuakse karastava joogina, sellepärast peaks jook olema hapukas ja mitte väga magus. Jahutamiseks lisatakse jääkuubikuid. Alkohoolsete jookide serveerimine Igale joogiliigile, olgu see shampanja, konjak, vein või muu jook, on disainerid ja jookide asjatundjad leiutanud just neile jookidele kõige sobivama klaasid, pokaalid, pitsid, mis aitaksid jookide maitseomadustel kõige paremini esile tulla.Väga erilistel ja kallitel väärtjookidele on aga loodud selliselt joogiklaase, mis peaks sobima ainult sellele joogile ja need on lausa käsitöönduslikul teel valmistatud, et kooskõla klaasi ja joogi vahel oleks maksimaalselt täiuslik.Joogiklaaside, pokaalide, pitside juurde, on üldreegel, et õiged klaasid on õhukeste äärtega, läbipaistvad ja kokkulöömisel helisevad kaunisti

Kategooriata → Vabaaeg
33 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Nullbaasiga eelarve

Seinad, laed 200 EUR Elektrisüsteemid 150 EUR Mööbel 1000 EUR Sisustuselemendid 150 EUR Köögiseadmed: Kebabiahi 1000 EUR Pitsaahi 1000 EUR Fritüür 400 EUR Külmtöölaud 1000 EUR Külmkapp 1000 EUR Külmkapp jookidele 400 EUR Nõudepesumasin 1000 EUR Õhupuhasti 500 EUR Nõud 500 EUR KOKKU: 10090 EUR Katteallikateks on Töötukassa ettevõtlusega alustamise toetus mis on kuni 4474 eurot, ise finantseeriksin umbes 2500 euroga ning lisaks võtaksin stardi- või eraisiku väikelaenu summas 5000 eurot

Majandus → Eelarvestamine
12 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Toitumine

tunnet.Maailmas on üle 300 miljoni inimese keda võib nimetada haigaseltlihavateks liigsööjateks. KARASTUSJOOGID: Briti teadlaste uuring näitas ,et karastusjookides tavaline säilitusaine ,mida leidub nt.Fantas,Pepsis suudab DNAs välja lülitada eluks vajalike osi. Tulemuseks võib olla maksatsirroos või Parkinsoni tõbi mida mõlemat on seni seostatud peamiselt vananemise või alkoholi liigtarvitamisega. Samuti lisatakse karastusjookidesse ainet-E211 mis aitab vältida jookidele hallituse tekkimist. Samal põhjusel lisatakse seda ka marinaadidele ja kastmetele. Kui jookides satub kokku C-vitamiin ja E211 siis nende koosmõjul moodustub benseen-aine milles on vähkitekitavaid omadusi. Nii soovitame meiegi, et mõelge enne kui ostate Fanta või Pepsi...selle asemel ostke vesi ja te säästa oluliselt oma tervist. EESTLASTE TOITUMINE: Eestlastel on tavaks süüa liiga palju, enamusele meeldib rasvane toit. Paljud kasutavad liigsetes kogustes keedusoola

Meditsiin → Terviseõpetus
25 allalaadimist
thumbnail
24
ppt

Meelemürgid

39 kuu pärast kaovad köha, hingeldus, kopsutalitus suureneb 510%. Kopsuvähi risk väheneb ja muutub võrdseks mittesuitsetaja riskiga 1020 aasta jooksul. Südameinfarkti risk väheneb mittesuitsetaja tasemele umbes 15 aasta jooksul ALKOHOL Mis on alkohol? Mis võib juhtuda alkohoolikuga? Mis on alkoholism? Mis on alkohol? Alkohol on narkootikum. Kui õlu või long drink hakkab maitsma ja lahjadele jookidele lisanduvad märkamatult juba ka kangemad joogid, siis on asi kurjast. Mida nooremas eas hakatakse alkoholi pruukima, seda varem võib noorukist saada narkomaan alkohoolik. Niisugust inimest huvitab veel ainult viin. Tegu ei ole sugugi ainult vanemate inimeste haigusega Eestiski on alkoholismiravil viibinud 13aastane poiss. Mis võib juhtuda alkohoolikuga? Viina või mõne muu joovastava joogi hankimiseks on alkohoolik valmis valetama ja varastama

Meditsiin → Terviseõpetus
51 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Alkohol ja alkoholi alaliigid

ja jääkprodukt õlleraba, millest saab loomatoitu. Virret keedetakse koos humalatega, jahutatakse, setitatakse ja lisatakse kääritamiseks pärm. Pärast õllepruulimist villitakse valmis õlu pudelitesse, vaatidesse või muudesse anumatesse ja tarvitatakse jahutatult. On teada, et õlut valmistati juba Mesopotaamias ja Egiptuses umbes 6000 aastat tagasi. 1516. aastal kehtestati Saksamaal Baieris õlle puhtuse seadus (Reinheitsgebot). Viski - on nimetus mitmetele alkohoolsetele jookidele, mida destilleeritakse teraviljadest ning lastakse seista tammevaatides. Teraviljad, mida kasutatakse viski tegemiseks on muuhulgas oder, rukis, nisu ja mais. Viskid erinevad alkoholikoguse, tootmisaine ja kvaliteedi järgi. Soti viskisid destilleeritakse üldiselt kaks korda ning pannakse seisma kolmeks aastaks tammevaatidesse. Iiri viskisid destilleeritakse üldiselt kolm korda ja pannakse seisma kolmeks aastaks tammevaatidesse.

Keemia → Keemia
28 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Apelsinilik��rid

tunda pisut kibedat maitsevärvingut. Curacao`d sisaldavad umbes 30% alkoholi, mõnede aluseks on brändi. Mitmed desrilleerijad teevad Curacao`d, mis on värvainega siniseks värvitud. See toode ei erine teistest maitse ega kanguse poolest, samuti on omaduselt identsed merevaigukollased ja vähesed värvita Curacao`d, mida valmistatakse. Destileeritakse ürtidest ja magusatest Valencia apelsinidest, kuid selle tähtsaimaks tooraineks on mõrumaitseline Curacao apelsin, mis annab jookidele meeldivalt värske tsitrusearoomi. Blue Curacao iseloomulikumaks omaduseks on loomulikult likööri säravsinine värv. Alkoholisisaldus 30%.

Toit → Joogiõpetus
22 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Harilik nurmenukk

Toiduks kõlbavad ka nurmenuku noored lehed. Neid võib tarvitada värskelt salatina, nii nagu kõiki teisi köögivilju. Kuivatatult on nurmenuku lehed ja õied maitse- ning värviaineks mitmesugustele alkohoolsetele jookidele. Seejuures on huvitav teada, kui kasulikud nad on. Üheski meie looduslikus taimes ei leia me nii palju vitamiin C-d kui nurmenuku lehtedes. Ainult mõne kibuvitsaliigi viljad suudavad temaga võistelda. Inimese päevase vitamiin C

Bioloogia → Bioloogia
24 allalaadimist
thumbnail
20
ppt

Stimulandid

Sõltuvalt kangusest sisaldab tee keskmiselt poole vähem kofeiini ühe tassi kohta kui kohv Mustas ja oolong tees leidub rohkem kofeiini kui teistes Tees on väikene kogus teobromiini ja veidi rohkem teofülliini kui kohvis Kofeiin Kofeiin on levinud toimeaine ka karastusjookides, nagu Coca-Cola ja Pepsi-Cola Need joogid sisaldavad tavaliselt 10­50 mg kofeiini ühe klaasi kohta Energiajookides on kofeiini kuni 32 mg 100 ml kohta Seda tüüpi jookidele lisatakse tihti ka guaraanat, milles on rohkesti kofeiini ning natuke teobromiini ja teofülliini Kakaost valmistatud sokolaad sisaldab kofeiini väikeses koguses Sokolaadi nõrk psühhostimuleeriv toime võib tuleneda seotud teobromiini ja teofülliini kombinatsioonist kofeiiniga Kasutatud allikad www.kool.ee http://www.horisont.ee/node/118 Tänan tähelepanu eest!

Psühholoogia → Psühholoogia
39 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Referaat "Puuviljad"

Pärnumaa Kutsehariduskeskus Kokk Lenne Lõiv Puuviljad referaat Juhendaja: Elle Möller Pärnu 2009 Sisukord: 1)Papaia 2)Tähtvili 3)Lichi Sissejuhatus Teen referaadi erinevatest puuviljadest. Puuviljad, mida kirjeldan on: papaia, tähtvili ja lichi. Papaia Millist puuvilja kutsutakse inglite viljaks? Selleks on papaia, mis oma toimega võib kaitsta isegi vähkkasvaja eest. Papaia on melonitaoline puuvili, mille viljaliha on kollakas-oranž ning koore värvus võib olla nii roheline ja oranž kui ka roosa. Papaia täpne päritolumaa on teadmata, kuid usutakse, et tema levik sai alguse Mehhiko lõunapoolsetelt aladelt, üldisemalt Kesk-Ameerikast. Tänapäeval kasvatatakse papaiat teisteski troopilise kliimaga riikides nagu India, Lõuna-Aafrika Vabariik ja Sri Lanka. Praegu on kõige suuremaks papaiade importijaks Brasiilia. Papaiast tehakse komme, moosi, mahla...

Toit → Kokandus
19 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Alkoholide ajalugu ja valmistamine

destilleerimise teel kas suhkruroomelassist või suhkruroomahlast ja -siirupist. Rummi valmistamist suhkruroomelassist nimetatakse tööstuslikuks menetluseks ja rummi valmistamist suhkruroomahlast põllumajanduslikuks meetodiks. Rummi iseloom sõltubki suuresti vaadi omadustest ning küpsemisaja kestusest. Peale destilleerimist peab rumm tammevaadis küpsema ühest kuni kahekümne aastani. Näited: Caribba Negro, Stroh, Bacari Superior Viski Viski on nimetus mitmetele alkohoolsetele jookidele, mida destilleeritakse teraviljadest ning lastakse seista tammevaatides. Teraviljad, mida kasutatakse viski tegemiseks on muuhulgas oder, rukis, nisu ja mais. Soti viskisid destilleeritakse üldiselt kaks korda ning pannakse seisma kolmeks aastaks tammevaatidesse. Iiri viskisid destilleeritakse üldiselt kolm korda ja pannakse seisma kolmeks aastaks tammevaatidesse. Näited: Johnnie Walker Red Label, Jack Daniels Tenesse Whiskey, Jameson Irish Whiskey Tekiila

Keemia → Keemia
72 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Rasvumine

1 Ülekaalulisus ja rasvumus on möödunud kahe aastakümne jooksul dramaatiliselt kasvanud. Enam kui pooled ameeriklased on praeguseks ülekaalus või rasvunud. RASVUMIST võib defineerida kui liigse rasva kogunemist organismi sellises ulatuses, et sellega kaasnevad tervisele negatiivsed tagajärjed. Inimene arvestatakse rasvunuks, kui tema keha rasvasisaldus on võrdne või ületab 30-35% naistel ning 20-25% meestel. Ideaalkaal. Kindlustusfirmad on statistiliste andmete põhjal koostanud tabelid ideaalkaalust ja suremuse määrast. Rasvumise määratlemisel kasutatakse kaalu ja pikkuse suhet. Kehamassiindeks (KMI) on saavutanud üldist heakskiitu ja on eelistatuim meetod ülekaalu mõõtmiseks. Kehamassiindeksit arvutatakse valemiga kg/m2 ehk kaal jagatakse pikkuse ruuduga, kusjuures pikkus on arvestatud meetrites. Kuid KMI ei tee vahet keha ra...

Psühholoogia → Tervisepsühholoogia
154 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Referaat: Kaasaegsed toitumissoovitused

Keedusoola kasutamist piirata 5 g-le päevas. Jälgida kindlasti toidupakenditel olevat informatsiooni, eriti toidu rasvasisalduse, soola hulga kohta. Toituda regulaarselt (mitte alla 3 korra päevas). Toiduvalmistamisviisidest eelistada hautamist ja keetmist. Vett tarbida iga päev vastavalt individuaalsele vajadusele ja tervislikule seisundile. Alkoholi tarvitamisel on märksõnaks mõõdukus ­ väikese alkoholikoguse tarbimine ja kangetele alkohoolsetele jookidele madala alkoholisisaldusega õlle või veini eelistamine. Kasutatud kirjandus: http://toiduturg.ee/images/toitumissoovituste-s.pdf - Tervise Arengu Instituut, Eesti toitumusteaduste Selts ja Südamestrateegia toitumine http://toiduturg.ee/eesti_toit.php?piim=1 ­ Erkmar Grupp OÜ http://naine.postimees.ee/?id=306982&redir= - Toimetaja Marina Lohk (01.09.2010) Toidupüramiidi koostajad: Annely Soots, Sirli Kivisaar, Tiiu Vihalemm, Sille Poola, Helle Müller, Anne Räim, Urmas Soots

Bioloogia → Bioloogia
16 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Etikett kui vananenud nähtus tänapäeva ühiskonnas

mida tähendab sõna aperatiiv ja miks seda pakutakse. Seega kogu klienditeeninduse protsess on üles ehitatud tegevustejadale, kus teenindatakse klient – serveeritakse tellitud toidud-joogid – esitatakse arve. Arve esitamise ajal ei pöörata tähelepanu, kellele arve esitatakse. Sageli eeldatakse, et arved tasutakse eraldi. Kuigi võiks endiselt arvestada variandiga, et traditsiooniliselt arveldavad siiski mehed. Õnneks on ka kohti, kus on eraldi menüüd toitudele ja jookidele ning teenindaja käib ja reaalselt TEENINDAB kliente kogu külastuse vältel, kuid ise pole ma kahjuks üheski sellises kohas käinud. Klienditeenindajaid peaks koolitama etiketi ja viisaka käitumise reeglite suhtes. Praegusel ajal on tavaline klienditeenindaja üsna madal ametikoht ja mõneti ka arusaadavalt. Sellisele ametikohale kandideerimiseks pole seatud erilisi kvalifikatsioone ega sageli nõuta mingeid kogemusi. Just sellisel juhul peaks tööandja olema valmis

Majandus → Klienditeenindus
12 allalaadimist
thumbnail
6
odt

Erinevad joogid ja nende tegemine

suhktuveest, likööri, serveeritakse jääga. Kokteil 6 cl vedelikust alkohooli sisaldus on kokteilidel suur ja serveeritakse alati külmana ning ilma jääta. Serveerida võib kokteili klassist aleksandrit, koosneb konjakist kakaoliköörist ning rõõsast koorest. Kokteilidel peab olema alkohooli põhi, mis näitab joogi tüüpi. Pehmendav jook peal all kange jook. Kokteile serveeritakse jalaga klaasist, klaasi peaks mahtuma 6-9 cl. Sour On aluseks paljudele jookidele. On segu magusast/hapust ja kangest joogist. Kraade annab kange alkohool. Maht on 13 ­ 20 cl ja kõige tuntum on viski sour, mis siis segatakse üks osa suhkruvett, kaks osa sidrunimahla ning kuus osa viskit. Collins Erineb sellepoolest, et teda lahjendatakse soodaveega ja ta on kõige mahukam long drink, mille kogumaht võib olla 35 cl. Kõige pealt tehti dzinniga nüüd tehakse millegi muuga. Kõige tuntum on

Toit → Joogiõpetus
11 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Alkohol ja joobeastmed

ALKOHOL Alkoholi sisaldus veres. Kõige rohkem mõjub alkohol peaajule ja tema toime on narkootiline. Alkoholi akuutsest toimest sugenevate psüühikahäirete ulatus sõltub esmajoones alkoholi kontsentratsioonist (sisaldusest) veres ning kudedes. Olulist rolli etendab ka kesknärvisüsteemi tolerantsus ehk taluvus veres ringleva alkoholi suhtes. Alkoholi tarvitamisel oleneb tema sisaldus veres mitmetest teguritest. Määravaks on tarvitatava alkoholi hulk : mida suurem on joodud alkoholi annus, seda kõrgemale tõuseb tema sisaldus veres. Oluline on ka joomise tempo: sama annus lühikese ajavahemiku vältel jooduna põhjustab kõrgema kontsentratsiooni veres kui pikema aja jooksul vähehaaval juues, sest viimasel juhul alkoholi lagunemine ja eritumine piirab tema sisalduse tõusu. Tühja kõhuga imendub alkohol kiiremini ja täielikumalt kui täis kõhuga, näiteks rasvad ja valkained võivad alkoholi imendumist vähendada ...

Meditsiin → Terviseõpetus
18 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Alkohol, selle plussid ja miinused ning tagajärjed

Mõnel alkohoolikul areneb juba ühekahe aasta pärast alkoholismi kolmas staadium, mõnel kulub selleks mitukümmend aastat. Alkoholismi kolmas staadium (lõppstaadium) Iseloomulikuks sellele staadiumile on kesknärvisüsteemi taluvuse alanemine alkoholi suhtes , alkohoolik muutub järjest tundlikumaks alkoholi suhtes, ta talub seda üha vähem. Esialgu on ta sunnitud piirama joodava alkoholi hulka, hiljem loobuma kangetest jookidest üldse ja üle minema lahjematele jookidele. Iseloomulik on ka joobe iseloomu muutus: alkoholi tarvitamisel ei saabu enam eufooriat ega lõbusat seltsivust, vaid hakkavad domineerima pahurus, konfliktivalmidus, ärritatavus ja agressiivsus. Esineb pidev tung alkoholi järele ja reeglipärane peaparandus. Sellise inimese huvid piirnevad ainult alkoholiga, aktiivsus ilmneb ainult alkoholi hankimisel. Moraalsed pidurid on minetanud igasuguse võime kontrollida inimese käitumist. Välja on kujunenud isiksuse degradatsioon (taandareng)

Inimeseõpetus → Inimese õpetus
87 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Ökomärgised

andmise kriteeriumide kehtivuse kuupäevani. 2.1Ökomärgist võivad taotleda tootjad, importijad, teenuste osutajad ning hulgi- ja jaemüüjad. Hulgi- ja jaemüüjad võivad ökomärgist taotleda nendele toodetele, mida nad turustavad oma kaubamärgi nime all. 2.2. Ökomärgise taotlemine ja kasutamine on vabatahtlik 2.3. Ökomärgis antakse teenustele ja kaupadele, mis vastavad kehtestatud ökomärgise andmise kriteeriumidele. Ökomärgist ei anta: 2.3.1. toiduainetele, jookidele ega ravimitele; 2.3.2. kemikaalidele, mis on klassifitseeritud järgmistesse kategooriatesse: väga mürgine, mürgine, keskkonnaohtlik, kantserogeenne, reproduktiivtoksiline või mutageenne. 2.3.3. kaupadele, mille valmistamisel on kasutatud tarbijat ja/või keskkonda tõenäoliselt oluliselt 8 kahjustavaid tootmisviise või mille tavakasutamine võib olla tarbijale kahjulik. 2.4

Loodus → Keskkonnaõpetus
71 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Münt

piparmündi lauale maitserohelisena, Prantsuse ja Itaalia köögis kuulub piparmünt paljude maitsesegude koostisesse. Piparmünt sobib mooside, kompottide, kokteilide valmistamisele. Piparmünti saab läbi suve lisada kõikidele salatitele, eriti peedisalatile, kartulisalatile ja lihasalatile. Piparmündiga sobib maitsestada ka köögivilja suppe ja ­toite. Piparmünt annab meeldiva maitse külmadele karastus-ja alkohoolsetele jookidele, joogisokolaadile ja kakaole. Enamik müntidest saab hea joogitee, kuid münti võib ka lisada ka mõne mõrudama maitsetaime maotse parandamiseks. Piparmüdiga ei tohi liialdada, sest liigne kogus võib teha toidu mõruks, eriti siis, kui toitu kuumutatakse. Piparmünti tuleb toidule lisada mõõdukalt, et selle maitse ei jääks domineerima. Arvestades mündi erilist lõhna ja maitses, ei ole mõtet teda kokku segada teiste maitsetaimede ega vürtsidega.

Kategooriata → Õpioskus
16 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Liikumine ja tervis

Toiduvalmistamise viisidest eelistage hautamist ja keetmist. Lisatavatest toidurasvadest eelistage oliivi- või rapsiõli. Kõvasid margariine ja nendest tehtud tooteid (saiad, koogid) tasuks hoopis vältida. 7. Jälgige kindlasti toidupakenditel olevat informatsiooni, eriti toidu rasvasisalduse ja selles sisalduva soola hulga kohta. 8. Alkoholi tarvitamisel on märksõnaks mõõdukus ­ väikese alkoholikoguse tarbimine ja kangetele alkohoolsetele jookidele madala alkoholisisaldusega õlle, siidri või veini eelistamine. 9. Tasakaalustatud toitumine ei ole asendatav vitamiinitablettide kasutamisega, sest tablettides ei ole toitained loodusele omases vormis. Kokkuvõtlikud soovitused liikumiseks: 1. Püstita endale reaalsed eesmärgid kehaliseks tegevuseks. Pole vaja alustada suurejooneliste plaanidega, mis ei pruugi õnnestuda. 2. Leia oma lemmikala ja planeeri see nädalakavasse - kasvõi väike liikumise lisamine on parem kui mitteliikumine

Sport → Kehaline kasvatus
84 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Põllumajandusökonoomika kursusetöö

moodustasid ka kulutused eluasemele ning majapidamisele. 5 Kuludetsiilide keskmises osas oli protsentuaalselt vähenenud toidu, sideteenuste ja aktsiisikaupade kulutuste osakaal. Suurem osa oma sissetulekust kulus nüüd hoopiski vabale ajale ning transpordile. Viimases, X detsiilis on olukord võrreldes I detsiiliga tunduvalt muutunud. Kulutused toidule ja alkoholita jookidele on vähenenud juba 10% piirimaile, mis on ca neli korda vähem kui I detsiilis. Sama jõudsalt on alanenud ka kulutused aktsiisikaupadele ning sideteenustele. Umbes samaks on jäänud kulutused eluasemele ning ka tervishoid pole palju muutunud. Kulutuste suurenemise poole pealt võib välja tuua transpordi, vaba aja, hotellide ning restoranide külastatavuse ning loomulikult muud kulutused, mis pidevalt suurenesid.

Põllumajandus → Põllumajanduse alused
188 allalaadimist
thumbnail
13
wps

Maailma viljad

inglise keeles: Star fruit, Karambola Soome keeles: Tähtihedelmä Indiast ja Maleesiast pärit tähtvilja 6-13 cm pikkused viljad on toorelt rohelised ja valminult sidrunkollased. Sisaldab oblikhapet, C-vitamiini, rauda, mineraalaineid.Tähtvilja koorimata hapukad poolküpsed või küpsed tähekujulised seibid sobivad hästi erinevate magusate ja soolaste roogade kaunistamiseks, tortide, kookide, võileibade katteks, lisandiks külmale lihale. Õhukesi viile võib lisada Boolile ja teistele jookidele. Säilita 4-8 kraadi juures. Guajaav perekond: Myrtaceae ladina k: Psidium guajava inglise k: Guava saksa k: Guava, Guagaba rootsi k: Guava Guajaavid on munaja või pirnja kujuga guajaavipuu viljad ning kaaluvad 25-50g. Olenevalt sordist on guajaave nii roheka kui ka kollaka koorega ning viljad on kaetud kerge vahakirmega.Mahlane rohekas viljaliha sisaldab hulgaliselt seemneid ning maitseb kui segu pirnist, küdooniast, viigimarjast, karusmarjast ja maasikast

Bioloogia → Bioloogia
76 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Alkoholism

Mõnel alkohoolikul areneb juba ühe-kahe aasta pärast alkoholismi kolmas staadium, mõnel kulub selleks mitukümmend aastat. Alkoholismi kolmas staadium (lõppstaadium) Iseloomulikuks sellele staadiumile on kesknärvisüsteemi taluvuse alanemine alkoholi suhtes , alkohoolik muutub järjest tundlikumaks alkoholi suhtes, ta talub seda üha vähem. Esialgu on ta sunnitud piirama joodava alkoholi hulka, hiljem loobuma kangetest jookidest üldse ja üle minema lahjematele jookidele. Iseloomulik on ka joobe iseloomu muutus: alkoholi tarvitamisel ei saabu enam eufooriat ega lõbusat seltsivust, vaid hakkavad domineerima pahurus, konfliktivalmidus, ärritatavus ja agressiivsus. Esineb pidev tung alkoholi järele ja reeglipärane peaparandus. Sellise inimese huvid piirnevad ainult alkoholiga, aktiivsus ilmneb ainult alkoholi hankimisel. Moraalsed pidurid on minetanud igasuguse võime kontrollida inimese käitumist. Välja on kujunenud isiksuse taandareng

Psühholoogia → Suhtlemispsühholoogia
60 allalaadimist
thumbnail
15
odt

Toitlustuse konspekt

*suupisted ja jooke võivad pakkuda ka teenindajad *laudu võib katta siseruumides või vabas õhus. Toitude asetamine selvelauale *toit serveeritakse nii,et seda saaks ühe käega võtta ja sobivalt kõrguselt *toite ei asetata kaugemale kui 60 cm laua servast *inimesed liiguvad toitu võttes päripäeva *sööjatele tagatakse vaba liikumine toidu toomiseks, piisavalt ruumi. *järjekordade vältimiseks on laual mitu alguspunkti, sageli ka mitu erinevat lauda jookidele, juustudele, kohvile jne. *mitme liini serveerimisel kaetakse liinid identselt ja sümmeetriliselt. *laua alguspunktis on taldrikud, siis serveeritakse grupit:külmad kalatoidud,lihatoidud,salatid,kuumad kalatoidud,kuumad lihatoidud jne. *noad ja kahvlid ning salvrätid kaetakse kas laua alguspunkti või kõige viimasteks *kohvi pakkudes serveeritakse tordid ja koogid enne kohvitasse. *kui kohvi pakutakse iseteenindavast termosest serveeritakse kohv enne

Toit → Toitlustusettevõtte töö...
21 allalaadimist
thumbnail
7
docx

TUNTUMAD ILLEGAALSED UIMASTID

ärritunud. Pikaajaline kasutamine on ajule ja südamele kahjulik ning võib tappa Ketamiin On keemiline aine, mida arstid kasutavad lühiajalise valuvaigistina väikeste operatsioonide puhul. Valge pulber või värvusetu vedelik. Tekitab suurt vaimustust ja ebareaalsuse tunnet. Aja- ja kohataju moonduvad, nähakse nägemusi. Osad tarvitajad tunnevad, nagu oleksid nad kehast väljunud. Süstitakse, tõmmatakse pulbrina ninna või lisatakse jookidele. Ketamiini mõju all ei tunne inimene valu ning võib ennast ning teisi tõsiselt vigastada. Mõnedel inimestel tekivad vägivalla- ja paanikahood, mõned kasutajad on jäänud vaimuhaigeks. Koos teiste narkootikumide ja alkoholiga võib ketamiin tekitada eluohtlikke hingamis- ja vererõhuhäireid. Eesti noorte uimastite kasutamine Mõned tarvitavad uimasteid uudishimust. Uimastite sageli ettearvamatu mõju tundub ahvatleva väljakutsena . Noorte jaoks on ealaasklaste arvamus väga oluline

Meditsiin → Meditsiin
8 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Alkoholi tarbimine Euroopas

Alkoholi tarbimine Euroopas 5 Euroopas, mis koosnesid industrialiseerimisest, kommunikatsiooniviiside täiustumisest ja kangemate, destilleeritud jookide avastamisest. Üheksateistkümnendal sajandil ja kahekümnenda sajandi algul levisid Euroopas ulatuslikud karskusliikumised, mis olid esialgselt ajendatud murest piiritusjookide pärast. Enamasti kasvas see vastupanuks kõigile alkohoolsetele jookidele. Suuremas osas, kuid mitte kõigis maades, on karskusliikumise positsioon kahekümnendal sajandil hääbunud väheoluliseks. Käsitlus alkoholismist kui haigusest kasvas samuti üheksateistkümnenda sajandi jooksul, paljudes Euroopa maades rajati alkohoolikute varjupaiku. Viimasel ajal on alkoholiga seotud probleemide arutamisel domineerivaks mõistete kompleksiks muutunud 'uus rahva tervise liikumine', võimaldades avaramat mõttevahetust kui keskendumine

Inimeseõpetus → Inimeseõpetus
9 allalaadimist
thumbnail
8
docx

TEENINDUSE LIIGID JA JOOKIDE SERVEERIMINE

Jookide serveerimine Joogid on alati olnud toidulaual tähtsal kohal. Neid serveeritakse nii kuumalt kui ka külmalt. Joogid erinevad mitmeti: koostisosade, valmistusviisi ja ka populaarsuse poolest. Kodus peaks rohkem valmistama mitmekesisemaid jooke, mida tänapäeval pakutakse ka juba valmiskujul. Iga jook maitseb ainult oma õigest klaasist hästi: Igale joogiliigile, olgu see shampanja, konjak, vein või muu jook, on disainerid ja jookide asjatundjad leiutanud just neile jookidele kõige sobivama klaasid, pokaalid, pitsid, mis aitaksid jookide maitseomadustel kõige paremini esile tulla. Väga erilistel ja kallitel väärtjookidele on aga loodud selliselt joogiklaase, mis peaks sobima ainult sellele joogile ja need on lausa käsitöönduslikul teel valmistatud, et kooskõla klaasi ja joogi vahel oleks maksimaalselt täiuslik. Siitmaalt saamegi rääkida joogikultuurist ja joogietiketist, mis ei ole lihtsalt alkohoolsete

Majandus → Teenindus
63 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Müügikorraldus – Teenindus-ja müügioskuste süvendamine

Põltsamaa Ametikool Müügikorraldus ­ Teenindus-ja müügioskuste süvendamine MK - 2 Annika Sokk AS PERE (Leiko - 2) Praktika aruanne Juhendas: Svetlana Kukina PÕLTSAMAA 2010 SISUKORD 1.SISSEJUHATUS........................................................................................................3 2. Praktika leping ...........................................................................................................4 3.Praktika programm .....................................................................................................5 2. Üldandmed praktika ettevõtte kohta..........................................................................4 2.1 Pakutavad tooted ................................................................................................

Õigus → Müügiõpetus ja...
180 allalaadimist
thumbnail
13
odt

PROBLEEMID JA HOOLDUSTEGEVUSED NEFROLOOGILISTE NING UROLOOGILISTE HAIGUSTE KORRAL

2. Urineerimise häired tingitud vedeliku · Jälgi diureetikumide toimet ja kõrvaltoimeid peetusest organismis · jälgi diureesi, taga hügieen · jälgi patsiendi joodud vedeliku hulka, vajadusel piira. Juua võib teed, mahla, vett. EI KOHVILE JA KIHISEVATELE JOOKIDELE 3. Halb isu tingitud iiveldusest või · Paku meeldivaid toite oksendamisest. · arvesta neeruhaige dieeti · jälgi kõhutegevust, korrigeeri dieeti 4. Enesehoolduse unarusse jätmine · Hinda enesehooldust elamistoimingute järgi ja abista elamistoimingute sooritamisel 5

Meditsiin → Meditsiin
58 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Baaritöö

Baariklaasid (klassikalised) Klaaside kuju ja suurus on tähtsad nii väljanägemise seisukohast, kui ka praktilisest küljest. Samuti võivad igas baaris olla spetsiaalselt tellitud eriklaasid. 1. Kokteiliklaas 10- 16 cl 2. Longdringi e. Collinsi e. Highball klaas 25- 38 cl (vesi, mahlad) 3. Viskiklaas e. on the rocks e. Old fashioned 4. Shotiklaas e. Hot Shot (napsuklaasiks; jook pannakse põlema) 5. Õlleklaas/õllekann 6. Iiri kohvi klaas 7. Pousse Cafe klaas- jookidele, mis on kihilised 8. Partfait klaas- vahuveini ja veinikokteilide valmistamiseks 9. Punase veini klaas (suurem kui valge oma) 10. Valge veini klaas 11. Sherry klaasid- kangestatud veinile 6- 13 cl 12. Champagne klaas/vahuveini pokaal 12- 16 cl 13. Aroomiklaas e. konjakiklaas 24- 48 cl 14. Likööri klaas 15. Viinapitsid e. napsuklaasid 16. Sour`i klaasid- segujook 8- 15 cl Segujookide koostisosad Kõik segujoogid sisaldavad vähemalt kahte erinevat koostisosa: 1

Majandus → Klienditeenindus
41 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Narkootikumid

8 Ketamiin Ketamiini mõju all ei tunne inimene valu ning võib ennast ning teisi tõsiselt vigastada;Keemiline aine, mida arstid kasutavad lühiajalise valuvaigistina väikeste operatsioonide puhul. Kuidas veel kutsutakse? K, vitamiin K, ketakas. Kuidas välja näeb? Valge pulber või värvusetu vedelik. Mõnikord valged tabletid. Kuidas tarbitakse? Süstitakse, tõmmatakse pulbrina ninna või lisatakse jookidele. Tablette neelatakse. Mõju algab süstides 15 sekundi, muul juhul 10-20 minuti pärast. Toime kestab 30-90 minutit, järelmõjusid on tunda kuni ööpäeva jooksul. Miks tarvitatakse? Tekitab suurt vaimustust ja ebareaalsuse tunnet. Aja- ja kohataju moonduvad, nähakse nägemusi. Osad tarvitajad tunnevad, nagu oleksid nad kehast väljunud. Miks on kahjulik? ketamiin tekitab sõltuvust. Sõltlane tahab aine mõju tunda üha uuesti. Sama mõju saamiseks on vaja järjest suuremaid koguseid;

Bioloogia → Bioloogia
45 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Tarbijakaitse II KT

või teid võidakse samadel tingimustel transportida teie reisi lõppsihtpunkti esimesel võimalusel ning lisatasudeta. Kui teile õigeaegselt sellist võimalust ei pakuta, siis saate hiljem esitada kaebuse ja nõuda pileti hüvitamist ning sellele lisaks ka täiendavat hüvitist 50% ulatuses pileti hinnast. Kui teie kaugliini bussireis pidi kestma kauem kui 3 tundi ja väljumine on hilinenud rohkem kui 90 minutit või see on tühistatud, on teil õigus: söögile ja jookidele ­ vastavalt ooteaja või hilinemise pikkusele; majutusele, kui peate jääma ööseks Kaebused Kui leiate, et teie õigustest ei ole kinni peetud, saate esitada bussiettevõtjale kaebuse 3 kuu jooksul alates kuupäevast, mil sündmus aset leidis. Bussiettevõtja peab vastama 1 kuu jooksul ja esitama oma lõpliku vastuse 3 kuu jooksul pärast kaebuse saamist. Kui te ei ole vastusega rahul, saate võtta ühendust riikliku õiguskaitseasutusega. 16

Majandus → Tarbijakäitumine
13 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Alkoholi mõju organismile.

Rahumäe Põhikool ALKOHOLI KAHJULIK MÕJU ORGANISMILE Uurimustöö Autor: Tõnis Adra Klass: 9.B Juhendaja: õp Marti Martinson Sissejuhatus............................................................................................................................ 3 1.1. Alkoholi mõju maksale...................................................................................................... 4 1.2. Alkoholi mõju närvisüsteemile.......................................................................................... 5 2. Alkoholi kontsentratsioon veres........................................................................................... 6 2.1. Joobeastmed................................................................................................................ 7 2.2. Joove ja tagajärj...

Inimeseõpetus → Inimeseõpetus
20 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Alkoholi Kahjulik Mõju Organismile UURIMISTÖÖ

Saku Gümnaasium ALKOHOLI KAHJULIK MÕJU ORGANISMILE Uurimustöö Autor: Sten Kangilaski Klass: 10 Juhendaja: õp Anne Rooste Saku 2011 Sissejuhatus............................................................................................................................ 3 1.1. Alkoholi mõju maksale...................................................................................................... 4 1.2. Alkoholi mõju närvisüsteemile.......................................................................................... 5 2. Alkoholi kontsentratsioon veres........................................................................................... 6 2.1. Joobeastmed................................................................................................................ 7 2.2....

Kategooriata → Uurimistöö
505 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun