Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge
Liköör on mitmepalgelisim tootegrupp – ainulaadne maitsete ja lõhnade vikerkaar, mis ühendab sadu kardinaalselt erinevaid jooke värvitutest kollaste, roheliste, siniste, punaste ja mustjaspruunideni. Suurele varieeruvusele viitab ka nimekasutus – inglise ja prantsuse keele levialal Euroopas ning mujal on üldlevinud liqueur, millest lähtuvad ka tõlketerminid.
Liköörikopvekid - korpus suhkrusiirupist, millele lisatakse konjakit, piiritust, mõnda muud alkoholi jooki *Toorained segatakse, valatakse kuumutatud maisitärklisest vormi *Kiirest kuivamisest moodustub pinnale õhuke koorik Vahustatud korpus e. suflee (linnupiim - fantaasianimi) - kondenspiim, agar, munavalgepulber, aroomi- ja värviained.
Liköör on destilleeritud alkoholil baseeruv 20–60% suhkrusisaldusega 15–55 kange piiritusjook, mille maitsestamiseks kasutatakse erinevaid põllumajandussaadusi alates puuviljadest, marjadest, ürtidest, vürtsidest, seemnetest, pähklitest ning lõpetades mee, muna, rõõsa koore ja mitmesuguste eeterlike õlidega.
Liköör - suure suhkru sisaldusega, liköörid jagunevad kaheks: • lahjad liköörid- kangus 25-30 protsenti • kanged liköörid- kangus üle 30 protsendi Alkohooli ja suhkru kõrval lisatakse likööride maitsestamiseks mahla, taimeleotis ja vürtse.
Liköör on mitmepalgelisim tootegrupp – ainulaadne maitsete ja lõhnade vikerkaar, mis ühendab sadu kardinaalselt erinevaid jooke värvitutest kollaste, roheliste, siniste, punaste ja mustjaspruunideni.
Liköörid - alati jahutatult Sobivad hästi kohvi kõrvale Kust saab? Eestis tuntakse grappasid vähe Itaalia tootjate Jacopo Poli ja Cesari grappad
Likööripokaal on küllaltki kõrge jalaga ja mahutab 4-7 cl. • Pokaali ülaosa võib olla piklik või sõrmkübarakujuline.
Liköör – rohkelt suhkrut sis. kange jook, alkosisaldus 21-45%, mis on maits.
Likööri - ja veinitööstuses, neid kasutatakse ka džinni valmistamisel.
Likööri - ja toiduainetööstuses, maitseainena lihatoitudes.
Likööri - või konjakiklaas asetatakse tassist üles paremale
Liköör on alkohoolne jook, mis sisaldab rohkesti suhkrut.
Likööri - ja veinitööstuses, keediste valmistamiseks.
Liköör - suure suhkrusisaldusega alkohoolne jook.
Liköörid on maitsestatud alkohoolsed joogid.
Liköör – magus alkohoolne jook
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun