Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Kunstküüned ja kontaktläätsed (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool
optomeetria õppetool
OP3
Geity Villem
KUNSTKÜÜNED JA KONTAKTLÄÄTSED
Referaat kontaktläätsedes
Juhendaja : M. Puusepp
Tallinn 2018
SISUKORD



SISSEJUHATUS 2
1.KUNSTKÜÜNED JA KONTAKTLÄÄTSED 3
.1Kontaktlääts 3
.2Akrüül- ja geelküüned 4
2.KUNSTKÜÜNTEGA KAASNEVAD OHUD 5
2.1Bakteriaalsed või seenelised nakkused 5
.1.2Konjunktiviit 5
.2Allergiline reaktsioon 5
2.2.3Silmalaugude dermatiit 6
3.KÜÜNETEHNIKUD JA KONTAKTLÄÄTSED 6
.1Põhjustajad 7
.2Ennetamine 7
4.KONTAKTLÄÄTSEDE OHUTU SILMAST EEMALDAMINE 7
4.1Nimetissõrme ja pöidla meetod 8
5.KOKKUVÕTE 9
6. KASUTATUD KIRJANDUS 10

SISSEJUHATUS


Erinevatel põhjustel eelistatakse aina enam kontaktläätsi prillidele. Kontaktläätsede kandmisel aga võib esineda erinevaid probleeme ning sõrmede kokkupuutel silmaga võib kanduda silma pinnale mustust ja baktereid, mis võivad olla silma tervisele ohtlikud.
Akrüül- ja geelküüned muudavad kontaktläätsede silma paneku keerulisemaks ning suurendavad erinevate komplikatsioonide tekkimise võimalust. Järgnev referaat sisaldab informatsiooni võimalikest ohtudest kontaktläätsede ja kunstküünte kooskandmisel. Samuti räägin ohtudest, mis esinevad kontaktläätsede kandmisel kunstküüsi paigaldavas salongis ning kuidas neid ohtusid ennetada või ära hoida.
  • KUNSTKÜÜNED JA KONTAKTLÄÄTSED


  • Kontaktlääts


    Kontaktlääts on sünteetiline lääts, mis istub silma pinnal ning aitab korrigeerida nägemisega seotud probleeme nagu: kaugnägevus, lühinägevus, presbüoopia ja astigmatism. Enam levinud kontaktläätsed on pehmed kontaktläätsed ja kõvad kontaktläätsed. Inimesed eelistavad kontaktläätsi prillidele erinevatel põhjustel, kuid kontaktläätsed ei ole alati õige valik.
    Enne kontaktläätsede kandmist tuleks konsulteerida optometristi või
  • Vasakule Paremale
    Kunstküüned ja kontaktläätsed #1 Kunstküüned ja kontaktläätsed #2 Kunstküüned ja kontaktläätsed #3 Kunstküüned ja kontaktläätsed #4 Kunstküüned ja kontaktläätsed #5 Kunstküüned ja kontaktläätsed #6 Kunstküüned ja kontaktläätsed #7 Kunstküüned ja kontaktläätsed #8 Kunstküüned ja kontaktläätsed #9 Kunstküüned ja kontaktläätsed #10
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 10 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2019-04-02 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 7 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor Geity Villem Õppematerjali autor
    Referaat sisaldab informatsiooni võimalikest ohtudest kontaktläätsede ja kunstküünte kooskandmisel. Referaadis käsitlevateks ohtudeks on - bakteriaalsed ja seenelised nakkused, konjunktiviit, allergiline reaktsioon ja silmalaugude dermatiit. Samuti räägib ohtudest, mis esinevad kontaktläätsede kandmisel kunstküüsi paigaldavas salongis ning kuidas neid ohtusid ennetada või ära hoida. Lisaks on referaadis õpetus kontaktläätsede ohutuks silmast eemaldamiseks.

    Kasutatud allikad

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    937
    pdf

    Erakorralise meditsiini tehniku käsiraamat

    Erakorralise meditsiini tehniku käsiraamat Toimetaja Raul Adlas Koostajad: Andras Laugamets, Pille Tammpere, Raul Jalast, Riho Männik, Monika Grauberg, Arkadi Popov, Andrus Lehtmets, Margus Kamar, Riina Räni, Veronika Reinhard, Ülle Jõesaar, Marius Kupper, Ahti Varblane, Marko Ild, Katrin Koort, Raul Adlas Tallinn 2013 Käesolev õppematerjal on valminud „Riikliku struktuurivahendite kasutamise strateegia 2007- 2013” ja sellest tuleneva rakenduskava „Inimressursi arendamine” alusel prioriteetse suuna „Elukestev õpe” meetme „Kutseõppe sisuline kaasajastamine ning kvaliteedi kindlustamine” programmi Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013” raames. Õppematerjali (varaline) autoriõigus kuulub SA INNOVEle aastani 2018 (kaasa arvatud) ISBN 978-9949-513-16-1 (pdf) Selle õppematerjali koostamist toetas Euroopa Liit Toimetaja: Raul Adlas – Tallinna Kiirabi peaarst Koostajad: A

    Esmaabi



    Meedia

    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun