Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Essee: Mis teeb inimese tugevaks? (1)

5 VÄGA HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mis teeb inimese tugevaks?
  • Kui füüsiliselt?

Lõik failist

Keivin Kivimägi 12A
16.11.2011
Mis teeb inimese tugevaks ?
Maailmas on kahte eri liiki inimesi, ühed on tugevad, teised nõrgad. See jaguneb omakorda veel kaheks, füüsiliseks- ja vaimseks tugevuseks/nõrkuseks. Mis teeb siis ikkagi inimese tugevaks nii vaimselt kui füüsiliselt?
Üks viis, kuidas saada tugevaks inimeseks, on oma vigadest õppimine. Paljud inimesed ei tunnista oma tehtud vigu, kui nad on millegi halvaga hakkama saanud. Nende arvates on nad tegutsenud õigesti ja nad ei kahetse tehtut. Nii läheb nende elu edasi mööda sama vana
Essee-Mis teeb inimese tugevaks #1
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2012-05-02 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 10 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Keivin K Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
15
doc

Jõusaal

olukorda. Kui üldse mingit hirmu oma kasvu ja liigesehädade ees tunda, siis tuleks seda nende eelpool mainitud alade ja tegevuste suhtes. On tegelikult halenaljakas kuulata, kuidas vanemad ei näe mingit ohtu, kui tema võsuke mängib päevast päeva jalgpalli, ent tunnevad surmahirmu, kui kuulevad, et nende laps puudutas jõusaalis raskust. Samuti ei ole ortopeedid tuvastanud jõutreeningu negatiivset mõju noore inimese liigestele. Teadusuuringud annavad pigem tõestust sellest, et lapsed, teismelised, kes tegelevad jõutreeninguga omavad tugevamaid luid, liigeseid ja sidemeid. Suureneb luude mineraalne tihedus. Teadmised treeningute ja kehakultuurivallas, iseäranis jõutreeningute osas on Ida ­ Euroopamaades tunduvalt suuremad. Sealsetes riikides on lapsi, kes juba alates kuuendast eluaastast hakkavad tegelema raskuste tõstmisega. Mis veelgi

Uurimistöö
thumbnail
7
docx

MINU UNISTUSTE TÖÖ JA TEEKOND SELLENI

ole. Ma ei saa aru nendest lühenditest ja mõistetest alati ning lõpuks jookseb aine õppimine üle pea raskeks. Eriti kurnav selle aine juures on ka see, et oma koduste ülesannetega olen lootusetult maha jäänud ning enam ei tea kust alustada. Kui muidu on õppejõul alati öeldud slaididel või tunnis, et järgmiseks tunniks teha see või see, siis antud õppejõu mõtteid peab lugema ning minu jaoks on see oskus keeruline. See teeb ka aine raskeks, tüütuks ja keeruliseks. Üldse on minu jaoks terve elu olnud rasked reaalained, kõik need valemid ja konkreetsed lahendus viisid on üks paras tuupimine. Kui öeldakse, et ajalugu või inglise keel on fakti põhine ja tuupimisega õpitav aine ning matemaatika on loominguline siis minu arvates on asi vastupidine. Matemaatikas ei saa kunagi asju lahendada loominguliselt vaid vastavalt reeglitele, jah vahel võib ühe ülesande

Sissejuhatus õpingutesse
thumbnail
18
docx

Sissejuhatus filosoofiasse tekstid 2015

1. Kuidas kirjeldab Pascal absurditunde avaldusi? Albert Camus on öelnud, et inimene omandab elamise harjumuse enne, kui mõtlemise harjumuse. Ühel hetkel hakkab inimene mõtlema argipäevastest toimingutest väljapoole, hakkab mõistma, et maailm on talle võras ning miski maailmas ei samastu temaga. Samuti hakkab inimene mõistma, kui mõttetu on kannatada. Sellisel hetkel avaldub Camus sõnul absurditunne. Inimese vai justkui ärkab ning hakkab mõistma tegelikkust ­ seda, mis on väljaspool seda rutiini ja ärgipäevamöllu. Sellisel hetkel paljastub ka, kui arusaamatu on elamine. See absurditunne sunnib põgenema ­ kas lootusse või enesetappu. Samuti ütleb Camus, et see "iiveldus", mida tekitab inimeste enda ebainimlikkus ning selle ebainimlikkuse teadvustamine ja tajumine, on absurditunde avaldus. 2. Mis on absurditunde põhjuseks Camus järgi?

Sissejuhatus filosoofiasse
thumbnail
21
doc

Kokkuvõte R.S Sharma raamatust

Kõik ebaõnnestumised nii äris kui isiklikus elus võib taandada juhtimisele. (48) Ka mõttes on võimalik end mingil alal tugevaks ja vilunuks teha (minu sõnastus). Hoia kujutlusvõime virgena! Vahetult enne suurt võitu kogetakse sageli mõnd raskust. Lahendus on siis säilitada keskendatus ja usk enesesse. (51). Vaimusilmas on kõike enne võimalik selgeks õppida ja ette mängida. Nt golfis saada läbi vaimutöö tulemusena profiks ilma et seda oled tegelikult praktikas harjutanud. Golf on vaimne mäng (52, minu sõnastus). Suured juhid näevad vaimusilmas selgelt ette oma liikumissuunda tulevikus. (Visioon!)

Ühiskond
thumbnail
10
doc

Minu kirjandite analüüs

Skype, mille abil on võimalik helistada, kasutades selleks vaid arvutit ja internetti. Tihti ei olda rahul sellega, kuhu on jõutud, ning seetõttu kadestatakse teisi ja oodatakse paremaid aegu. Paljud meie ümber lasevad elul ise kujuneda, tegutsevad valikute järgi, mis on tehtud nende eest, ning ei tunnegi, et midagi oleks valesti. Selles teoses väljendub teadatuntud probleem: vanem ei saa ise arugi, kuidas ta oma lapsele liiga teeb. Tihti tuleb ette situatsioone, kus elatakse oma tavapärast argielu, ning juhuslikult märgatakse iskut, kes on väga edukas ja õnnelik, kelle elus on asju, mida keegi teine ehk tahtagi ei julgeks, ning kõik temaga seoses tundub kordi huvitavam ja põnevam. Paljud püüavad olla need, kes nad tegelikult ei ole, ning thtilugu seatakse liiga kõrged sihid, milleni püüdlemine on peaaegu võimatu. Peaasi, et ei jäädaks, käed rüppes, istuma ning ootamaparemaid aegu.

Eesti keel
thumbnail
16
pdf

Kordamisküsimused sotsiaalpsühholoogia eksamiks

Euroopalikku vaadet iseloomustavad kaks tõhusat juhtmõtet ­ ,,ellujäämine kõige kohastunumatele" ja ,,kontroll looduse üle", Aafrikas aga ­ ,,hõimu ellujäämine" ja ,,ühtsus loodusega". ­ sellest tekivadki erinevad vaated minale. 8) Eksperimentaatori mõjud, iseteostuvad ennustused, võimalused eksperimentaatori mõjude vähendamiseks. Eksperimentaatori mõjud: uskumused, ideed, käitumine Iseteostuvad ennustused: ootused või ennustused inimese või grupi kohta, mis võivad teoks saada lihtsalt sellepärast, et nad olid väljendatud. Võimalused eksperimentaatori mõjude vähendamiseks: topeltpimendamisega kontroll, mille puhul ei eksperimentaator ega katsealused pole eksperimendi aluseks olevaist hüpoteesidest teadlikud ja seega ei saa ka katse tulemusi mõjutada. 9) Aktsiooniuuringute erinevus klassikalistest eksperimentidest. Aktsiooniuuringute korral tunnistavad uurijad, et tehtavad uuringud moodustavad osa

Alternatiivpedagoogika
thumbnail
132
doc

DEPRESSIOON

Depressiooni on raske endalt lihtsalt maha raputada. Ebameeldivaid tundeid, väsimust, apaatiat ja lootusetust üritatakse minema peletada, kuid see ei õnnestu ning masenduses olijat valdab frustratsioon ja jõuetus. Iga inimene tunneb mingil eluhetkel kurbust, leina, pettumust ja meeleheidet. Elus on kõik juba nii seatud. Me hoolime oma perest, sõpradest, tööst, lemmikloomadest. Kui kaotame armastatud inimese, kui meie abielu puruneb või kui jääme ilma töökohast, on kurbus ja ahastus täiesti normaalne. Pettumustest või tragöödiatest pole kellelgi pääsu. Inimene reageerib kaotusele leinaga täpselt nii, nagu haav jookseb verd. Elult hoope saades öeldakse sageli: "Mul on depressioon." Kuid tähtis on meeles pidada, et kurbus ei tähenda alati depressiooni. Kliiniline depressioon erineb tavalisest kurvameelsusest viiel moel:  Depressioon on piinavam.

Arengupsühholoogia
thumbnail
59
doc

Teenindussuhtlemine – kliendikesksus

Erilised kliendid Kaebustega tegelemine Eesti teeninduse head ja vead Lõpetuseks Lisaks Teenindaja välimus Põhimõisted 5sõrme meetod on üheks täpsustamise meetodiks kuulamise puhul. See meetod on seotud paksude sõnadega (udukeelega) Agressiivne käitumine on üks käitumisviisidest, mida inimesed võivad kasutada vastuolude situatsioonis. Sel juhul on inimese jaoks kõige olulisemaks tema enda mina, teised on ebaolulised. Kuna ta püüab asju enda kontrolli all hoida, siis võtab ta suhtes ka kogu vastutuse endale Alistuv käitumine on üks suhtlemisviisidest, mida inimesed kasutavad vastuoludega situatsioonis. Sellist käitumist juhib mõtteviis, et olulised on teised, nende huvid ja vajadused, enda huvid ja vajadused ei ole nii olulised. Alistuva käitumisega inimene jätab vastutuse teistele.

Teenindus




Kommentaarid (1)

yaya1 profiilipilt
yaya1: sain huvitavaid mõtteteri
21:50 03-01-2013



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun