✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused!Luuletus.ee
0
Antioksüdandid on ühendid, mis kõrvaldavad või suruvad alla vabade radikaalide kahjustavat toimet, nad aitavad vähendada oksüdatiivset stressi: • toidu kaudu omastatavad ehk eksogeensed antioksüdandid (nt C- ja E-vitamiinid, karotinoidid, flavonoidid) • organismi poolt sünteesivad ehk endogeensed antioksüdandid
Antioksüdandid on ained, mis pikendavad toidu säilimisaega, kaitstes seda oksüdeerumisprotsessidest tingitud riknemise eest (rasva rääsumine, värvuse muutumine jms). Toiduaine võib rikneda, kui halveneb ta maitse, välimus, väheneb toiteväärtus.
Antioksüdandid – ühendid, mis kontrollivad/reguleerivad oksüdatiivsete stressorite e pro- oksüdantide. Oksüdatiivne stress – häire pro- ja antioksüdantide tasakaalus, mille tagajärjeks on kahjustuste teke biomolekulide struktuurides.
Antioksüdandid - oksüdeerumine on õli reageerimine õhuhapnikuga (oksüdeerumine = õli vananemine). See on ahelreaktsioon, mille kulgu kiirendavad nii oksüdeerumisproduktid kui ka kütuse põlemisel tekkivad saastained.
Antioksüdandid - ained, mis on vesiniku doonoriks, vaba radikaali.; * aktseptoriks või reageerivad hüdroperoksiidradikaaliga ROO-. (askorbiinhape, α -tokoferool, BHT - butüülhüdroksütolueen). FOSFATIIDID e
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk). Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).
Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu! Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.