Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge
Antioksüdandid on ühendid, mis kõrvaldavad või suruvad alla vabade radikaalide kahjustavat toimet, nad aitavad vähendada oksüdatiivset stressi: • toidu kaudu omastatavad ehk eksogeensed antioksüdandid (nt C- ja E-vitamiinid, karotinoidid, flavonoidid) • organismi poolt sünteesivad ehk endogeensed antioksüdandid
Antioksüdandid on ained, mis pikendavad toidu säilimisaega, kaitstes seda oksüdeerumisprotsessidest tingitud riknemise eest (rasva rääsumine, värvuse muutumine jms). Toiduaine võib rikneda, kui halveneb ta maitse, välimus, väheneb toiteväärtus.
Antioksüdandid – ühendid, mis kontrollivad/reguleerivad oksüdatiivsete stressorite e pro- oksüdantide. Oksüdatiivne stress – häire pro- ja antioksüdantide tasakaalus, mille tagajärjeks on kahjustuste teke biomolekulide struktuurides.
Antioksüdandid - oksüdeerumine on õli reageerimine õhuhapnikuga (oksüdeerumine = õli vananemine). See on ahelreaktsioon, mille kulgu kiirendavad nii oksüdeerumisproduktid kui ka kütuse põlemisel tekkivad saastained.
Antioksüdandid - ained, mis on vesiniku doonoriks, vaba radikaali.; * aktseptoriks või reageerivad hüdroperoksiidradikaaliga ROO-. (askorbiinhape, α -tokoferool, BHT - butüülhüdroksütolueen). FOSFATIIDID e
Antioksüdandid - askorbiinhape E300- väldivad ja takistavad hapniku toimet, pidurdavad rasvarääsumist ja takistavad kõrval lõhna teket.
Antioksüdandid on ained, mis blokeerivad vabade radikaalide kahjulikku toimet biomembraanidele ja biomolekulidele.
Antioksüdandid - soojuse ja sellega seotud oksüdeerumisreaktsiooni aeglustumiseks ette nähtud ained.
Antioksüdandid – tõstavad eluiga ja kaitsevad tootmisel maatriksvaiku kõrvalreaktsioonide eest.
Antioksüdandid on ained, mis pidurdavad ja reguleerivad vabade radikaalide teket.
Antioksüdandid – vitamiinid E, C, kartenoidid, koeensüüm Q10, tsink, seleen
Antioksüdandid – oksüdeerumine on õli reageerimine õhuhapnikuga.
Antioksüdandid ehk polüfenoolide hulka kuuluvad katehhiinid.
Antioksüdandid on manused õli stabiilsuse tõstmiseks.
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun