Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Kokteilid (2)

5 VÄGA HEA
Punktid
 
Säutsu twitteris
Kokteilid
Baarinõud
  • Seiker – Jooginõusse valatakse koostisosad ja jää kokku ja loksutatakse. Peale lokustamist ja korgi avamist valatakse kokteil läbi sõela, mis takistab jää sattumist klaasi.

  • Segamisklaas – Kokteilide segamiseks vajatakse anumat kuhu mahub umbes 75cl. See võiks olla klaasist nõu, soovitatavalt käepideme ja tilaga.

  • Segamislusikas – Umbes 25cm pikkune lusikas, mis ulatub hõlbsasti klaasi põhja. Segamislusika teises otsas võib olla tükeldaja, pisikene plaat mida kasutatakse suhkrutükkide purustamiseks.

  • Baarisöel – Taksitab jää sattumist klaasi

  • Möödunõu

  • Jäänõud – Vaja on üht isoleeritud jää-ämbrit, millel oleks kaas. Jää võetakse ära jäätangidega, kui vajate suuremat hulka siis jääkühvliga.

  • Muud vahendid – Pudeliavaja, korgits ja purgiavaja, Väike nuga , Väike lõikelaud, Puuviljapress

LOKSUTAMINE Hoidke seikerit tugevalt haardes ja loksutage. Loksutage, kuni seikeri välispind muutub uduseks. Vala kokteil KOHE välja. Ärge täitke seikerit kunagi rohkem kui kolme neljandiku ulatuses.
MIKSERI KASUTAMINE – Muna ja puuvilja sisaldavad kokteilid segatakse baarimikseri või baarikombainiga.
TEMPERATUUR – Kõik abivahendid peavad olema ühel temperatuuril. Parim oleks toatemperatuur.
KOKTEILI VALMISTAMINE – Pole tähtsust, mis järjekorras lähevad koostisained . Gaseeritud vesi tuleks ainult lisada viimasena otse klaasi ja segada aeglaselt baariluskiaga.
TÜKELDAMINE – Suhkru tükeldamine, selleks vajaliku plaadiga.
KUI VALATE KOKTEILI VÄLJA, ärge valage kunagi klaasi ääreni täis. Kui soovite pakkuda palju kokteili võtke suurem klaas.
Enne uue kokteili valmistamist tuleb anum korralikult loputada. Jääd saate te uuesti kasutada, kui olete selle hoolikalt loputanud.
Short-dringid – iseloomulikud jooned on gaseeritud vee ( soodavesi , toonik vms) puudumine või väike hult ja joogi serveerimine ilma jääta klaasis. Joogi kogumaht ei ole suurem kui 15cl. Üks short-drink juuakse ära suhteliselt kiirelt.
Long-drink – on janukustutaja, mida jätkub kauaks . See koosneb vähemalt 16cl vedelikust, kus kande alkoholi hulk ei tohiks ületada 6cl. Ülejäänud jook koosneb gaseeritud veest, mahladest, suhkruveest ja / või mõnest maitsejoogist (liköör, paar tilka bitterit). Enamik long-drinke serveeritakse koos jääga.
KOKTEIL. Kokteil peaks aitama tagasihoidlikkusest üle saama ja parandama vestlust. See koosneb vaid 6cl vedelikust ja on silmale röömuks. Alkoholi sisaldus on suur. Kokteili serveeritakse alati külmana, kuid ilma jääta.
Kokteil on kuiv jook, kuid seda serveeritakse aperitiivina (sõõgiisu suurendajana), ja see peaks maitseelundeid ergutama . Peale sööki serveeritakse kokteil palju magusam , et sobida paremini desserdi ja kohviga.
Kokteil koosneb Alkohoolsest põhjast, mis näitab joogi tüüpi ( dzinn , viin ) ja pehmendavast maitsejoogist (liköör, vermut , bitter), peale selle võivad esineda ka mõningad maiste- ja vätvirõhud.
Kokteili serveeritakse alati kõrge jalaga klaasist, et käsi ei soojendaks jooki st. Et peaks alati hoidma jalast kinni.Klaasi peaks mahtuma 6-9cl.
SOUR . Sour on segu magusast, hapust ja kangest ning on aluseks paljudele jookidele . Magus on suhkruvesi, hapu on sidrunimahl ja kraade annab kange alkohol . Maht on 13 ja 20cl vahel – tegemist on short-dringiga.
Serveeritakse sirges klaasis, ilma jalata , mille maht on 15-20cl.
COLLINS . See on üks paljudest joogitüüpidest, mis baseerub sour’il, aga erineb sellepoolest, et seda lahjendatakse soodaveega. Collins on kõige mahukam long-drink, mis võib sisaldada kuni 35cl jooki.
Collins klaas peaks mahutama kuni 35cl ja olema sirge ning lihtne.
GROKK. Groki valmistamine on kõige isikupärasem tegevus jookide alal, kõik toimib oma huvide ja maitse kohaselt. Siiski tasub tegutseda teatud raamide piires.
Pange klaasi paar jääkuubikut, 4-6cl kanget alkoholi ja täitke klaasi seejärel vabal valitud gaseeritud veega vähemalt 18cl ulatuses. Grokk ei sisalda sidrunimahla .
Grokiklaasi mahub kuni 35cl ja on sirge ning lihtne.
OLD- FASHIONED KLAAS – Klaas on madal, mõnikord madalal alusel ja mahutab 12-20cl. Sama klaasi kasutata, juues kanget alkoholi jääkuubikutel – “on-the-rocks”

Tähtsamad alkoholivabad koostisained


JÄÄ. Peab olema täiesti puhas. Kui vesi on kehva kvaliteediga valmistage jää soodaveest.
Jääkuubikuid võib korduvalt kasutada, siis peate neid aga hoolikalt loputama.
Juues kanget alkoholi või veini jääkuubikutel – “on-the-rocks” peate silmas pidama et jää pannakse klaasi ja alkohol valatkse peale mitte vastupidi.
PUUVILJAMAHLAD. Parimad on värskeltpressitud mahlad. Kasutada võib ka valmismahlu aga need peavad olema ilma suhkruta.
Kahe pressitud sidruni juurde on soovitatav lisada üks tl. Täis munavalget, siis vahutab jook hästi.
SUHKRUVESI. 1osa vett ja 1 ½ osa suhkrut ja keedate, kuni suhkur on vees lahustunud, seejärel lasete jahtuda. Hoate külmkapis ja see võib seista kaua.
Kui teil suhkruvett ei ole, võtate niisama suure osa tavalist suhkurt kui vaja. Lahustate suhkru mahlas, mis joogi juurde käib.
GRENADIIN on paksemat sorti punane vedelik, mida tehakse granaatõunast. See on suhteliselt maitsetu ja kasutatakse punase värvi andmiseks .
MUNA, RÖÖSK KOOR JA PIIM. Piima ja röösk koort sisaldavad kokteilid valmistatakse kõige paremini mikseris. Tähtis on lisada piim või koor viimasena, muidu ei pruugi kokteil hästi seguneda. Muna sisaldavates kokteilides segatakse muna enne kange alkoholi lisamist hoolikalt sidrunimahla või suhkruveega. Ärge lööge kunagi muna seikerisse või mikesrisse, vaid ikka eraldi klaasi. Munakollast sisaldavaid kokteile nimetatakse flip ’ideks, need on oehme maitsega joogid, mis annavad jõudu ja tekitavad täiskõhutunde. Kokteile kuhu on lisatud terve muna kutsutakse egg-nogg’iks.
SOODAVESI JA TEISED GASEERITUD VEED . Gaseeritud vett kasutatakse long-drinkides. Süsihappegaas ei tohi enne joogi tarvitamist kaduda. Soodavett ei pea tingimata ostma, vaid võite ise soodaveesifooniga valmistada.
KAUNISTAMINE. Sidrun ja apelsin on kaunistamisel kõige tavalisemad. Tundmatud pole ka sellervarred, piparmünt, kurk ja meliss . Tähtis on kõik puu- ja köögivljad korralikult loputada.
Kokteilimarju on palju ja erinevates värvides. Enamasti lükatakse nad kas hambaorgile või väikesele koteilipulgale. Pange marjad enne likku siis saavad nad kena välimuse. Kui kasutate teisi puuvilju kaunistamisel kinnitage mari nende külge!
Härmas äär – kastke klaas tagurpidi sidruni sille ja siis suhkru või soola sisse.. Nii tekibki härmas äär.

Dzinnikokteilid


Jook maitsestatakse peamiselt kadakamarjadedega. Listakse ka koriandrit, tsitruseviljade koort, kannikesejuurt, erinevat sorti puukoort jpm.

Alexandra


2cl dzinni
2cl Creme de Cacaod
2cl rööska koort
Loksutage tugevalt koos jääga. Kurnake jook hästi jahutatud kokteiliklaasi.

All Stars


2cl dzinni
2cl Curacao Oranger’it
2cl Benedictine’i
2cl magusat vermutit
Kaunistamiseks : kirsid , sidrunikoore spiraal
Segada hoolikalt koos jääga. Kurnata hästi jahutatud kokteiliklaasi. Kaunitada.

Alaska


4cl dzinni
2cl kollast Chartreuse’i
Segage kokteil koos jääga. Kurnake jahutatud klaasi.

Angel’s face


2cl dzinni
2cl kuiva vermutiy
2cl Apricot Brandyt
Segage kokteil jääga. Kurnake jahutatud kokteiliklaasi.

Amsterdam


2cl dzinni
2cl Creme de Bananesi
2cl sidrunimahla
Loksutage koos suure hulga jääga. Kurnake jahutatud kokteiliklaasi.

Blue Devil


4cl dzinni
2cl sinist Curacaod
2cl sidrunimahla
Kaunistamiseks: kirsid, sidruni-peel
Loksutage jääga ja kurnake. Serverige jahutatud kokteiliklaasi. Kaunistage.

Bronx


3cl dzinni
1cl kuiva vermutit
1cl magusat vermutit
1cl apelsinimahla
Loksutage jääga ja kurnake. Serveerige hästi jahutatud kokteiliklaasi.

Chinese lady


4cl dzinni
2cl kollast chartreuse’i
2cl greibimahla
Loksuta jääga ja kurna. Serveeri kokteiliklaasi.

Dry martini


5cl dzinni
1cl kuiva vermutit(Noilly Prat’d)
sidruni-peel
Kaunistamiseks oliiv
Segage dzinn ja vermut rohke jääga. Kurnake hästi jahutatud kokteiliklaasi. Pressige ühe sidruni-peeli mahl joogile ja kinnitage klaasi serva külge. Pange oliiv hambaorgi otsa ja torgake läbi sidruni-peeli.

El Morocco


2cl dzinni
2cl Creme de Bananesi
2cl Camparit
Kaunistamiseks apelsiniviil ja marju
Valage koostisained jääkuubikutele old-fashioned klaasis. Kaunistada apelsiniviilu ja marjadega.

Gimlet


4cl dzinni
2cl laimimahla(Roses)
Segage jääga ja kurnake kokteiliklaasi või old-fashioned klaasi jääga või ilma.

Dzinn ja Campari


3cl dzinni
3cl Camparit
Kaunustamiseks sidrunikoort
Asetage jääkuubikud kokteiliklaasi, valage dzinn ja Campari peale, lisage tükk sidrunikoort.

Gin Fizz


4cl dzinni
4cl sidrunimahla
2tl suhkruvett
soodavett
Loksutage dzinni, mahla ja suhkruvett jõuliselt koos jääga ja kurnake hästi jahutatud sour-klaasi. Valage peale soodavesi.

Gotlandi suveöö


4cl dzinni
2cl Cointreaud
apelsinimahl
2cl grenadiini
Pange jääkuubikud grokiklaasi. Valage klaasi kõik koostisained v.a grenatiin ja segage. Valage juurde grenatiin tl tagumise külje abil, nii et see vajub põhja.

Green lady


2cl dzinni
2cl rohelist Curacaod
2cl sidrunimahla
mõned tilgad Pernod
Loksutage jääga ja kurnake. Serveerige kokteiliklaasi.

Roheline Lift


4cl dzinni
2cl rohelist Curacao’d
Pommacit
Kaunistamiseks sidruniviil, marjad
Valage dzinn ja liköör jääkuubikutele grokiklaasis. Täitke klaas Pomaciga. Kaunistage. Tuntud Rootsi jook.

Little Devil


2cl dzinni
2cl heledat rummi
1cl Cointreaud
1cl sidrunimahla
Loksutage jääga ja kurnake. Serveerida kokteiliklaasi.

Negeroni


2cl dzinni
2cl magusat vermutit
2cl Campari Bitterit
Kaunistamiseks marjad ja apelsiniviil
Segage koostisosad segamisklaasis jääga ja kurnake kokteiliklaasi. Serveerige marjage ja apelsiniviiluga.

Orange Blossom


2cl dzinni
2cl Cointreaud
2cl magusat vermutit
Kaunistamiseks marju
Segage rohke jääga. Serveerige jahutatud kokteiliklaasis koos marjadega.

Park Avenue


4cl dzinni
1cl magusat vermutit
1cl ananassimahla
Loksutage rohke jääga. Kurnake kokteiliklaasi.

Paradise


4cl dzinni
2cl Apricot Brandyt
2cl apelsinimahl
Loksutage hoolikalt koos jääga ja kurnake kokteiliklaasi.

Red Devil


4cl dzinni
2cl kollast Chartreuse
2cl pressitud sidrunit
3 tilka Pernod
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Vasakule Paremale
Kokteilid #1 Kokteilid #2 Kokteilid #3 Kokteilid #4 Kokteilid #5 Kokteilid #6 Kokteilid #7 Kokteilid #8 Kokteilid #9 Kokteilid #10 Kokteilid #11 Kokteilid #12 Kokteilid #13 Kokteilid #14 Kokteilid #15 Kokteilid #16 Kokteilid #17 Kokteilid #18 Kokteilid #19 Kokteilid #20 Kokteilid #21 Kokteilid #22 Kokteilid #23 Kokteilid #24
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 24 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2008-11-15 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 139 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 2 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor linzzu Õppematerjali autor

Lisainfo

Mõisted


Kommentaarid (2)

Sussubeib profiilipilt
Sussubeib: Väga head kokteilid, abiks.
15:59 04-03-2010
HardBass1 profiilipilt
HardBass1: päris asjalik :)
08:47 17-06-2010


Sarnased materjalid

6
rtf
Smuutid ja kokteilid
17
doc
Hotellid
14
pptx
Kokteilikaart
7
doc
100 kuulsamat kokteili
62
doc
Toiduained
22
doc
Baaritöö
28
doc
Baaritöö konspekt
652
pdf
Asjaajamise alused





Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun