Loksutage jääga ja kurnake hästi jahutatud 2cl dzinni kokteiliklaasi. Kaunistage marjaga. 2cl konjakit 4cl magusat vermutit White nun 1 tilk grenadiini 1 tilk pernod 4cl dzinni Segage jääga ja kurnake. Serveerige kokteiliklaasi. Rummikokteilid Rummi toodetakse suhkruroomahlast või suhkruroosuhkru tootmisjääkidest. Destileeritud puhtal alkoholil on suhkru aroom. Seda saadust nimetatakse heledaks või kuuba rummiks. Tumeda rummi saamiseks hoitakse heledat rummi puutünnides, mis annavad rummile tugeva värvi ja maitse. Et maitset ja värvi veelgi tugevdada tuleb lisada suhkruvärvi. Tumedat rummi nimetatakse ka Martiniquerummiks. On ka toonitud rummi sorte jamaica rummid. Neil on tugeva maitse ja värv kui heledal rummil.
BANANA MANGO SMOOTHIE (Mango,mesi,jääkuubikud,õunamahl) SHIRLEY TEMPLE (Sidrunimahl,suhkrusiirup,grenadine,ginger ale) ZEN COOLER (Värske sidrunimahl,ginger ale) KEVAD ( Jäätis, marjad, apelsini mahl ) TROPICA (Banaan, mango, vaniljejäätis, apelsinimahl, maasikad, virsikud) VIINAKOKTEILID HOLA COLA (Viru valge cherry,coca cola,jää) KIRSISALSA (Viru valge cherry,apelsinimahl,jää) RUMMIKOKTEILID CUBA LIBRE (Light rum,coca-cola,laim) MAI TAI (Tume rumm,hele rumm,curacao orange,apelsinisiirup,grenadine) DŽINNIKOKTEILID LADY-KILLER (Gordons London Dry džinn,De Kuyper Apricot Brandy liköör,jõhvikamahl,ananassimahl) BLUE MOON (Gordons London Dry džinn,De Kuyper Blue Curacao liköör, sidrunimahl,suhkrusiirup, ananassimahl) VAHUVEINIKOKTEILID APEROL SPRITZ (Aperol,vahuvein Prosecco,mullivesi)
12. Champagne klaas/vahuveini pokaal 12- 16 cl 13. Aroomiklaas e. konjakiklaas 24- 48 cl 14. Likööri klaas 15. Viinapitsid e. napsuklaasid 16. Sour`i klaasid- segujook 8- 15 cl Segujookide koostisosad Kõik segujoogid sisaldavad vähemalt kahte erinevat koostisosa: 1. põhi ehk baas- st põhialkohol, milleks on viin, dzinn, viski, brändi, rumm, jne. Tavaliselt on baasiks üks kange alkohol, mis samas määrab ära, missugusesse kokteilitüüpi jook kuulub. Jaotataksegi viinakokteilid, rummikokteilid, viskikokteilid jne. Baasosa peab olema vähemalt 50% kokteilist. Baas võib moodustada ka kahest joogist, siis nimetatakse segatüübiline kokteil. 2. põhja muutvad tegurid ehk muutjad annavad maitsevarjundeid, kuid ei tohi varjutada põhialkoholi maitset, samas peavad nad tugevdama kokteili eripära. Muutjad jaotatakse: a) aromaatsed muutjad- kõik aromatiseeritud kanged veined (vermutid, Dubonnet) b) kibedad muutjad- bitterid (Angostura, Peach, Orange bitter)
ounze (pony) - unts Inglise puhul 1 unts = 28,4ml; Ameerika vedelike puhul 1 unts=29,6ml TEISENDAMINE 10 ml = 1cl (sentiliiter) 10 cl = 1 dl (detsiliiter) 10 dl = 1 l (liiter) Segujookide koostisosad Kõik segujoogid sisaldavad vähemalt kahte erinevat koostisosa: 1. põhi ehk baas- st põhialkohol, milleks on viin, dzinn, viski, brändi, rumm, jne. Tavaliselt on baasiks üks kange alkohol, mis samas määrab ära, missugusesse kokteilitüüpi jook kuulub. Jaotataksegi viinakokteilid, rummikokteilid, viskikokteilid jne. Baasosa peab olema vähemalt 50% kokteilist. Baas võib moodustada ka kahest joogist, siis nimetatakse segatüübiline kokteil. 2. põhja muutvad tegurid ehk muutjad annavad maitsevarjundeid, kuid ei tohi varjutada põhialkoholi maitset, samas peavad nad tugevdama kokteili eripära. Klassikaliselt (ka IBA reeglite järgi) ei tohi kokteil sisaldada üle 7cl alkoholi. Kokteil võib koosneda maksimum 7 komponendist. Muutjad jaotatakse: 1
ounze (pony) - unts Inglise puhul 1 unts = 28,4ml; Ameerika vedelike puhul 1 unts=29,6ml TEISENDAMINE 10 ml = 1cl (sentiliiter) 10 cl = 1 dl (detsiliiter) 10 dl = 1 l (liiter) Segujookide koostisosad Kõik segujoogid sisaldavad vähemalt kahte erinevat koostisosa: 1. põhi ehk baas- st põhialkohol, milleks on viin, dzinn, viski, brändi, rumm, jne. Tavaliselt on baasiks üks kange alkohol, mis samas määrab ära, missugusesse kokteilitüüpi jook kuulub. Jaotataksegi viinakokteilid, rummikokteilid, viskikokteilid jne. Baasosa peab olema vähemalt 50% kokteilist. Baas võib moodustada ka kahest joogist, siis nimetatakse segatüübiline kokteil. 2. põhja muutvad tegurid ehk muutjad annavad maitsevarjundeid, kuid ei tohi varjutada põhialkoholi maitset, samas peavad nad tugevdama kokteili eripära. Klassikaliselt (ka IBA reeglite järgi) ei tohi kokteil sisaldada üle 7cl alkoholi. Kokteil võib koosneda maksimum 7 komponendist. Muutjad jaotatakse: 1