2cl viina 2cl valget Creme de Menthe 2cl Dubonnet'd 2cl valget Creme de Cacaod 2cl kuiva vermutit 1 tilk apelsinibitterit Loksutage jääga, kurnake. Serveeriga jahutatud kokteiliklaasi. Segage jääga. Kurnake ja serveeriga jahutatud kokteiliklaasi. Viskikokteilid Esimene olemasolev viskitüüp oli linnaseviski, mida toodetakse järgmiselt: pannakse terad sooja likku ja lastakse neil kasvada. Igale linnaseterale tekivad siis väikesed idud. Seetõttu muutub terades olev tärtlis suhkruks. Idanemine peatatakse niimodi, seemned kuivatatakse tule kohal, mis annab jahvatatavale viljale ja lõpptulemusena saadavale viskile "suitsuse" aroomi. Kuivatatud linnased jahvatatakse ja segatakse sooja veega, lisatakse pärm ja lõpuks destileeritakse
13. Aroomiklaas e. konjakiklaas 24- 48 cl 14. Likööri klaas 15. Viinapitsid e. napsuklaasid 16. Sour`i klaasid- segujook 8- 15 cl Segujookide koostisosad Kõik segujoogid sisaldavad vähemalt kahte erinevat koostisosa: 1. põhi ehk baas- st põhialkohol, milleks on viin, dzinn, viski, brändi, rumm, jne. Tavaliselt on baasiks üks kange alkohol, mis samas määrab ära, missugusesse kokteilitüüpi jook kuulub. Jaotataksegi viinakokteilid, rummikokteilid, viskikokteilid jne. Baasosa peab olema vähemalt 50% kokteilist. Baas võib moodustada ka kahest joogist, siis nimetatakse segatüübiline kokteil. 2. põhja muutvad tegurid ehk muutjad annavad maitsevarjundeid, kuid ei tohi varjutada põhialkoholi maitset, samas peavad nad tugevdama kokteili eripära. Muutjad jaotatakse: a) aromaatsed muutjad- kõik aromatiseeritud kanged veined (vermutid, Dubonnet) b) kibedad muutjad- bitterid (Angostura, Peach, Orange bitter)
TEISENDAMINE 10 ml = 1cl (sentiliiter) 10 cl = 1 dl (detsiliiter) 10 dl = 1 l (liiter) Segujookide koostisosad Kõik segujoogid sisaldavad vähemalt kahte erinevat koostisosa: 1. põhi ehk baas- st põhialkohol, milleks on viin, dzinn, viski, brändi, rumm, jne. Tavaliselt on baasiks üks kange alkohol, mis samas määrab ära, missugusesse kokteilitüüpi jook kuulub. Jaotataksegi viinakokteilid, rummikokteilid, viskikokteilid jne. Baasosa peab olema vähemalt 50% kokteilist. Baas võib moodustada ka kahest joogist, siis nimetatakse segatüübiline kokteil. 2. põhja muutvad tegurid ehk muutjad annavad maitsevarjundeid, kuid ei tohi varjutada põhialkoholi maitset, samas peavad nad tugevdama kokteili eripära. Klassikaliselt (ka IBA reeglite järgi) ei tohi kokteil sisaldada üle 7cl alkoholi. Kokteil võib koosneda maksimum 7 komponendist. Muutjad jaotatakse: 1
TEISENDAMINE 10 ml = 1cl (sentiliiter) 10 cl = 1 dl (detsiliiter) 10 dl = 1 l (liiter) Segujookide koostisosad Kõik segujoogid sisaldavad vähemalt kahte erinevat koostisosa: 1. põhi ehk baas- st põhialkohol, milleks on viin, dzinn, viski, brändi, rumm, jne. Tavaliselt on baasiks üks kange alkohol, mis samas määrab ära, missugusesse kokteilitüüpi jook kuulub. Jaotataksegi viinakokteilid, rummikokteilid, viskikokteilid jne. Baasosa peab olema vähemalt 50% kokteilist. Baas võib moodustada ka kahest joogist, siis nimetatakse segatüübiline kokteil. 2. põhja muutvad tegurid ehk muutjad annavad maitsevarjundeid, kuid ei tohi varjutada põhialkoholi maitset, samas peavad nad tugevdama kokteili eripära. Klassikaliselt (ka IBA reeglite järgi) ei tohi kokteil sisaldada üle 7cl alkoholi. Kokteil võib koosneda maksimum 7 komponendist. Muutjad jaotatakse: 1